• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden boşanmıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çokta ben anlatınca linçleniyorum geçmişi bilmeden yorum yapılıyor.
Bir de tabi bir sürü konu var uzadıkça uzar sıkılıp okunmaz hangi birini yazayım?
Ama benim de sebeplerim düzen bozmamak yalnız kalma korkusu falan.
Şimdi diyceksiniz işte yeni düzen kurulur ama işte cidden öyle olmuyor ya her şeyi nasıl bırakayım mesela kedim var onu alsam bi dert taşıması ayrı sorun eşya mı taşıyım onu mu ki bir sürü eşyası var. Sonra alayım desem tekrar nasıl gelicem vs vs
Gercekte sizi boşanmaya iten bunu düşündüren sebep ne ?
Ayrildiktan sonra inanın eşya vs göze görünmüyor çok takılmayın oralara

Çokta ben anlatınca linçleniyorum geçmişi bilmeden yorum yapılıyor.
Bir de tabi bir sürü konu var uzadıkça uzar sıkılıp okunmaz hangi birini yazayım?
Ama benim de sebeplerim düzen bozmamak yalnız kalma korkusu falan.
Şimdi diyceksiniz işte yeni düzen kurulur ama işte cidden öyle olmuyor ya her şeyi nasıl bırakayım mesela kedim var onu alsam bi dert taşıması ayrı sorun eşya mı taşıyım onu mu ki bir sürü eşyası var. Sonra alayım desem tekrar nasıl gelicem vs vs

Alt Komşum çalışıyor evi geçindiren bir kadın. Kirayı ödüyor. Çocuğu özel okula gönderiyor. bakıcıyı ödüyor. Evin alışverişini yapıyor vs vs. Akşam ben eve gelmiş oğlanı uyutmuş spora giderken kadın eve yeni geliyor oluyor 9da falan.
Asalak kocası çalışmadığı gibi ne çocukla ilgileniyor ne de evde bir tabağı alıp bulaşık makinesine koyuyor. düzenim bozulmasın diye de katlanıyor. Benim bildiğim kısım bu. Ben evde bir asalak beslemek istemezdim. Adamın başka kötü özellikleri olduğuna da adım gibi eminim ama bana bu kadardan bahsetti… bu kadın akıllı bir kadın boşan demek haddime de değil ama üzülüyorum onun adına.

Evet haklısınız burdakiler sanki başka ülkede yaşıyor gibi hemen boşan ya da çalışırsın nolcak kafasındalar, işte çocuğa annen bakar sende çalışırsın ama bakalım ailenin durumu müsait mi çocuk bakabilecek yaş ve durumdalar mı kimse düşünmüyor. Çocuksuz da belki daha kolay ama aynı mantık aile evi nasıl problemleri mi var ya da rahat mı kimse sorgulamıyor ev tut diyorlar ortalama üstü alan bile sıfırdan zor ev kurar. Maalesef durum bu.
Herkesin tuzu kuru zannediliyor stabil bir hayat var diye düşünülüyor .
Aldatma gibi bir şey yaşayan kişiye bile çek git deniliyor tamam gitsin de zaten gitmeli ama bir de gerçekler var dizide anca olur bu öyle bir günde ne iş ayarlanır ne eşya toplanır ne çocuk varsa okulu vs ayarlanır ne yılların düzeni bozulur.
Bu bir süreç tıpkı evlilik gibi.
İşte bu yüzden buradan genç kadınlara mutlaka okul oku, mesleğini eline al; kalifiye bir işin olsun diyoruz en baştan.

Ama o zaman da çalışmayan kadınları küçümsüyorsunuz diyorlar.

Evet haklısınız burdakiler sanki başka ülkede yaşıyor gibi hemen boşan ya da çalışırsın nolcak kafasındalar, işte çocuğa annen bakar sende çalışırsın ama bakalım ailenin durumu müsait mi çocuk bakabilecek yaş ve durumdalar mı kimse düşünmüyor. Çocuksuz da belki daha kolay ama aynı mantık aile evi nasıl problemleri mi var ya da rahat mı kimse sorgulamıyor ev tut diyorlar ortalama üstü alan bile sıfırdan zor ev kurar. Maalesef durum bu.
Herkesin tuzu kuru zannediliyor stabil bir hayat var diye düşünülüyor .
Aldatma gibi bir şey yaşayan kişiye bile çek git deniliyor tamam gitsin de zaten gitmeli ama bir de gerçekler var dizide anca olur bu öyle bir günde ne iş ayarlanır ne eşya toplanır ne çocuk varsa okulu vs ayarlanır ne yılların düzeni bozulur.
Bu bir süreç tıpkı evlilik gibi.
Evet çok.zor boşanmak bir yıkım ama siz bunu hep düşünüyorsunuz galiba boşanmayı yani böyle düşünürken sağlıklı Bir evlilik kalmaz ki ortada
Madem boşanmaya gücünüz yok maddi ve manevî o zaman evliliğinize odaklanın eşinizi olduğu gibi kabul edin
Yani böyle yaşamak daha zor adamdan boşanmak istiyorsun ama o adamla aynı sofraya oturuyor aynı evde yaşıyor aynı yatağa giriyorsunuz
Sevmediğin biriyle bunları yapmak yaşamak daha yıpratıcı değil mi ?

Size boşanmayı.dusunduren sebep ne tam olarak ?

Bende boşandım ailem destek olmadı çok ama çok zor zamanlardan geçtim
Aldatılmıştım kaldıramazdım bunu
Sizin sebebiniz nedir ve o sebebe rağmen sizi tutan şey ne ? Gerçekçi olun kendinize karşı

Mesela bir iki konuda okudum. Kadın işte çalışmıyor çocukları var, ailesi yok kocası kötü kumar aldatma gibi büyük sorunlar var.
Şimdi normalde bu kadın elinde imkan olsa zaten gider adam da gitmiyor evden keza gitse bile nafaka neye yetecek?
Kadına çalış ve o evden git diyolar ee küçük bebekle nasıl çalışsın hangi işveren kabul eder hadi kreşlik olsa ücretsiz belki bulur. Yine bile çok zor kira, fatura, çocukların masrafı, gıda... giyim ve keyfi şeyleri saymadım bile.
Ya da yine çalış para biriktir diyorlar adam bakıcıya para mı verir kadın verse biriktiremez, yani bunları düşünmüyorlar.
Öldürme tarzı şeyler korkunç ama gerçekler de böyle maalesef.
Siz konularımda linç yedim diyince konularınızı okudum ve neden linç yediğinizi anladım.

Bir kere size kimse boşan dememiş, tam tersine sorunun sizde olduğunu söylemişler siz asla kabul etmemişsiniz. Şu anda sanki insanlar size imkanınız olmamasına rağmen boşan demişler gibi davranıyosunuz ama tam tersine size hatalarınızı göstermeye çalışmışlar.

Cidden şurda yazdıklarınızla konularınızdaki yorumların hiçbir alakası yok.

Bence evlenmeden önce bireylerin, bireysel gelişimlerini tamamlaması gerekiyor. 30 yaşında ama
ergen gibi kavgalar yapan çiftler var
Ana kuzusu kocalar var
Bir baltaya sap olamamış, hesap yapamayan savurgan kocalar var
Okumamış, evliliği kendince kurtuluş görmüş kocam bana baksın diye geri zihniyetli kadınlar var
Çocuk olunca düzelir diye durmadan Çocuk yapan kadınlar var
Düğün taki diye diye fark etmeden kocasini dolaylı olarak kendini borca sokan kadınlar var
Kendi kendine yetemeyen bir birey evlenmemeli. İnsan önce kendi başına yetecek evlilikte beraber yürünen bir yol olacak. Hersey eşit gözüyle bakılacak, atletle don gibi olmaya bile gerek yok bazen nefes alacak alanın olacak iki bireyde bunu ayarlayacak. En önemlisi konuşmayı bilmeyen erkeklerle evlenmeyin. Bir sorun olduğunda trip atan kadindanda erkekten de nefret ederim . Sorun olunca içine atıp atıp biriktirmeyeceksin erkekte üstünü ortmeyecek o gün konuşulacak tartisilacak ben böyle düşünüyorum.

Benim kadın erkek fark etmeksizin bütün kurduğum ilişkiler berbat olduğu için sağlıklı ilişki kuranlar nasıl yapıyor hiçbir fikrim yok açıkçası. Ama dört dörtlük, mükemmel bir ilişki yoktur. Kimisi bazı şeyleri alttan alır,tolerans gösterir. İlişkiler, evlilik,karşılıklı olarak fedakarlık ister. Biraz da nasip kısmet işi. Kimisi yıllarca çabalar ama ilişkilerde bir dikiş tutturamaz. Kimisi tek seferde doğru kişiyi bulur. Biraz da insanın mantıklı, ön görüsü yüksek, insanları tanıma konusunda kabiliyetli olması lazım bence.

İki sağlıklı insan karşılaşıyor, olay bu. Taraflardan birinde problem varsa siz isterseniz dünyanın en muhteşem insanı olun işe yaramıyor maalesef, gene o sağlıklı ilişki kurulamıyor

Siz konularımda linç yedim diyince konularınızı okudum ve neden linç yediğinizi anladım.

Bir kere size kimse boşan dememiş, tam tersine sorunun sizde olduğunu söylemişler siz asla kabul etmemişsiniz. Şu anda sanki insanlar size imkanınız olmamasına rağmen boşan demişler gibi davranıyosunuz ama tam tersine size hatalarınızı göstermeye çalışmışlar.

Cidden şurda yazdıklarınızla konularınızdaki yorumların hiçbir alakası yok.
Çünkü tüm yaşadıklarımı yazmadım
Sürekli kavga varsa tek problem bende değildir dimi
Burdaki sebepler zaten problem benim ordaki yazdıklarım sıradan olaylardan birkaçıydı

Evet çok.zor boşanmak bir yıkım ama siz bunu hep düşünüyorsunuz galiba boşanmayı yani böyle düşünürken sağlıklı Bir evlilik kalmaz ki ortada
Madem boşanmaya gücünüz yok maddi ve manevî o zaman evliliğinize odaklanın eşinizi olduğu gibi kabul edin
Yani böyle yaşamak daha zor adamdan boşanmak istiyorsun ama o adamla aynı sofraya oturuyor aynı evde yaşıyor aynı yatağa giriyorsunuz
Sevmediğin biriyle bunları yapmak yaşamak daha yıpratıcı değil mi ?

Size boşanmayı.dusunduren sebep ne tam olarak ?

Bende boşandım ailem destek olmadı çok ama çok zor zamanlardan geçtim
Aldatılmıştım kaldıramazdım bunu
Sizin sebebiniz nedir ve o sebebe rağmen sizi tutan şey ne ? Gerçekçi olun kendinize karşı
Benim sebebim düzenim olması, iyiyken iyi olmamız, aile evinde mutlu olacağımın garantisi olmaması
Ama boşanma sebebi olarak çok yoruldum artık kavga ve tartışmalardan kim haklı davasından ve en önemlisi saygısızlık
Keşke aldatılsam en azından somut delil olur

Alt Komşum çalışıyor evi geçindiren bir kadın. Kirayı ödüyor. Çocuğu özel okula gönderiyor. bakıcıyı ödüyor. Evin alışverişini yapıyor vs vs. Akşam ben eve gelmiş oğlanı uyutmuş spora giderken kadın eve yeni geliyor oluyor 9da falan.
Asalak kocası çalışmadığı gibi ne çocukla ilgileniyor ne de evde bir tabağı alıp bulaşık makinesine koyuyor. düzenim bozulmasın diye de katlanıyor. Benim bildiğim kısım bu. Ben evde bir asalak beslemek istemezdim. Adamın başka kötü özellikleri olduğuna da adım gibi eminim ama bana bu kadardan bahsetti… bu kadın akıllı bir kadın boşan demek haddime de değil ama üzülüyorum onun adına.
Mesela bu hikayedeki motivasyon ne
Alışkanlıklar kolay bırakılmıyor

Benim sebebim düzenim olması, iyiyken iyi olmamız, aile evinde mutlu olacağımın garantisi olmaması
Ama boşanma sebebi olarak çok yoruldum artık kavga ve tartışmalardan kim haklı davasından ve en önemlisi saygısızlık
Keşke aldatılsam en azından somut delil olur
Ne dilediğinize dikkat edin bence
Aldatılmak çok yıkıcı ve yıpratıcı bir mesele
Neden kim haklı davasına düşüyorsunuz ki ?
Köprüde karşılaşan iki keçi meselesi mi yoksa aranızdaki mesele ?
Kavga , tartışma, saygı görememe bunlarda gayet geçerli sebep
Ama haksız olan ve pişman olacak taraf sizseniz bir kere daha düşünün ve kendi kötü taraflarinizi törpüleyin derim

Yanlış üstüne yanlış🤣
Orası öyle de yaş alıp başını gidiyor artık erkeklerde uyanık ki genç olsun çalışsın şu kadar çocuk yapsın ohoo istekleri bitmiyor.
Bununla ömrümü heba edeceğime bir ömür bekar kalırım diyebildiğin an boşa gitsin

Ne dilediğinize dikkat edin bence
Aldatılmak çok yıkıcı ve yıpratıcı bir mesele
Neden kim haklı davasına düşüyorsunuz ki ?
Köprüde karşılaşan iki keçi meselesi mi yoksa aranızdaki mesele ?
Kavga , tartışma, saygı görememe bunlarda gayet geçerli sebep
Ama haksız olan ve pişman olacak taraf sizseniz bir kere daha düşünün ve kendi kötü taraflarinizi törpüleyin derim
Benimde haksız taraflarım var ama kendime hakim olamıyorum ama gerçekten sürekli üstüme gelen bir eş var yani burda uzun uzun yazıp sıkmak istemiyorum
Ama evlilik beni olduğumdan bambaşka birine dönüştürdü
Ya tabi eminim aldatma can acıtıdır, küçümsemek için söylemedim ama en azından aldattı işte diyip kestirip atardım

Zaman zaman sorun ise hangi birini sayayım ki?
Ama şu popüler konularla benzer.
Gerçekten sağlıklı düzgün evliliği ya da ilişkisi olanlar neyi doğru yapıyor, nasıl 12den vuruyor ?
Yoksa alttan alıp problemleri görmezden mi geliyorlar?
Güzel giden evliliklerin en önemli sırrı eş adayını evlenmeden önce iyi tanımak, iyi gözlemlemek, büyük falsolar varsa başından o kişiyle evlenmemek/ayrılmak. Yanlış evliliklerin %90 ının probleminin sevgiliyken veya nişanlıyken eş adayıyla ilgili karşılaştığı sorunlarda “evlenince düzelir” diyerek göz yumması olduğu düşünüyorum. Ve tabii ki evlendiğinde bu davranışlar daha da artıyor. Sonrasında da “çocuk olursa düzelir” moduna giriliyor. Kısacası bile bile ateşe atlıyolar. Sonra da boşanmak kolay mı diyorlar, ee kardeşim sevgiliyken kolaydı neden adım atmadın?

İki sağlıklı insan karşılaşıyor, olay bu. Taraflardan birinde problem varsa siz isterseniz dünyanın en muhteşem insanı olun işe yaramıyor maalesef, gene o sağlıklı ilişki kurulamıyor
Ayrıca sağlıklı tarafta hasta olup yani bir nevi kurban olup çıkıyor

Çünkü tüm yaşadıklarımı yazmadım
Sürekli kavga varsa tek problem bende değildir dimi
Burdaki sebepler zaten problem benim ordaki yazdıklarım sıradan olaylardan birkaçıydı
İnsanlar tabiyki de anlattığınız kadarını yorumlayacak. Evinize kamera koyup 7/24 sizi izleyecek halleri yok ya.

Ayrıca ben kim haklı kim haksız kısmına hiç girmedim. Burda imkanı olmayan herkese boşan diyolar dediğiniz için söyledim. Kimse size boşan dememiş. Yanlış yapıyosun demişler. Boşanmadığı için linç yiyen üyelerle sizin durumunuz bir değil.

Şu sitede boşan desen de suç, sen haksızsın kendini düzelt, evliliğine devam et desen de suç. Üyelerden ne istiyor konu sahipleri anlamıyorum artık.

Güzel giden evliliklerin en önemli sırrı eş adayını evlenmeden önce iyi tanımak, iyi gözlemlemek, büyük falsolar varsa başından o kişiyle evlenmemek/ayrılmak. Yanlış evliliklerin %90 ının probleminin sevgiliyken veya nişanlıyken eş adayıyla ilgili karşılaştığı sorunlarda “evlenince düzelir” diyerek göz yumması olduğu düşünüyorum. Ve tabii ki evlendiğinde bu davranışlar daha da artıyor. Sonrasında da “çocuk olursa düzelir” moduna giriliyor. Kısacası bile bile ateşe atlıyolar. Sonra da boşanmak kolay mı diyorlar, ee kardeşim sevgiliyken kolaydı neden adım atmadın?
Yalnızlık korkusu sanırım terk edilme de olabilir
Yoldan geri dönememe geçmişi silememe... uzar gider.

İnsanlar tabiyki de anlattığınız kadarını yorumlayacak. Evinize kamera koyup 7/24 sizi izleyecek halleri yok ya.

Ayrıca ben kim haklı kim haksız kısmına hiç girmedim. Burda imkanı olmayan herkese boşan diyolar dediğiniz için söyledim. Kimse size boşan dememiş. Yanlış yapıyosun demişler. Boşanmadığı için linç yiyen üyelerle sizin durumunuz bir değil.

Şu sitede boşan desen de suç, sen haksızsın kendini düzelt evliliğine devam et desen de suç. Üyelerden ne istiyor konu sahipleri anlamıyorum artık.
Ben kendim için sormadım zaten başkalarını örnek verdim de bana da boşan diyen epey oldu.
Benim sorum neden boşanmak bu kadar zor ben genel itibariyle bunu soruyorum kendimle ilgili bir şey paylaşma amacım yoktu halbuki

Oyuncu İpek Tuzcuoğlu zamanında Türkiye'de kadınlar ekonomik nedenlerden ötürü boşanamıyor, maddi imkanları olsa %95'i boşanır demişti. Aslında dediği çok doğru burdaki kullanıcılar çok kolayca boşan diyebiliyor ama arka planı kimse görmüyor. Aile evi de istisnalar olsa da bir daha asla eskisi gibi olmuyor bir de çocuk varsa iş daha da karmaşık hale geliyor.

Yalnızlık korkusu sanırım terk edilme de olabilir
Yoldan geri dönememe geçmişi silememe... uzar gider.
Aynı evin içinde iki yabancı olarak da yalnız kalınıyor bence, elalemin/komşunun gözünde kocan var güya yalnız değilsin ama aslında kendi dünyanda yapayalnızsın. Boşanmamak çözüm değil hatta mutsuz evliliktense boşanıp yoluna bakmak belki de anlaşacağın doğru insanı 2.evlilikte bulmak, bulamasan bile kendi başına hayatı daha özgür daha mutlu yanındaki o enerjini emen huysuz koca olmadan yaşamak daha mantıklı geliyor bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X