neden böyle olduk

cilekli_turta_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
117
77
28
35
Merhaba arkadaşlar. Burada reelde beni tanıyan, görüştügüm kisilerde olduğu için 2.üyelik aldım çünkü eşimle problemlerimin bilinmesini istemedim. Eşimi severek evlendim.3 senelik görüşmemizin sonunda evlendik ve 3 yıllık evliyim. 6 aylık da bi bebeğim var. Eskiden eşim olmasa ne yaparım derdim. Ömrümü onunla geçireceğimden emindim ama artık olmasa da olur diyorum. Bazen başkasıyla evlensen çok farklı bir hayatın olurdu diyorum. Sanırım artık onu beğenmiyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

Keske bunlari bebek sahibi olmadan once dusunseydiniz.
Esinizin size karsi hatasi veya kotu bir davranisi yoksa bebeginizin hatrina bu dusuncelerden uzaklasmalisiniz.

Bu düşünceye iten daha önce yaşanmış sorunlar olmalı ! Bir den bu duygu durumu ortaya çıkmaz.

Esinizin size karsi hatasi veya kotu bir davranisi yoksa bebeginizin hatrina bu dusuncelerden uzaklasmalisiniz.
Bunlar isteyerek düşündüğüm şeyler değil ki bebek olmadan önce nasıl dusunseydim. Eşimin beni ihmal etmesi de böyle düşünmeye beni itiyor sanırım

çok özür dilerim ama ben de bu cümleye takılıyorum
"keşke bebek sahibi olmadan önce düşünseydiniz"
yahu nasıl düşünsün
çok seviyormuş eşini, sonradan değişmiş duygular
duygular insanın elinde midir?
haaa dur ben eşimi seveyim, yok artık sevmeyeyim diyebiliyor muyuz?

ayrıca o da farkında olayın
ne yapmalıyım diye soruyor, yol soruyor, yöntem soruyor

Bu düşünceye iten daha önce yaşamış sorunlar olmalı ! Bir den bu duygu durumu ortaya çıkmaz.
Eşim bebekten sonra tembel biri oldu hiç yardimci olmuyor bana. Maddiyat desen çok aham saham değil ben ücretsiz izindeyim. Temizlikci de almiyorum. Etrafimdaki arkadaşlara bakıyorum benim kadar yorulmuyorlar ama hep takdir ediliyorlar eşleri tarafından. Sanırım kıyaslama işine girdim

dogum sonrasi mental ve fiziki olarak eskiye donemediyseniz bu tur sorgulamalarda olmaniz dogal. travma sureclerinde insanlar hep diger secenekleri sorgularlar. bu esinizi begenmemekle ilgili degil; bu su an kendinizi begenmemekle ilgili.
kendinize zaman taniyin.

bence her ne yapacaksan, tek taraflı yapamazsın
eşin duygularının farkında mı? farkındaysa bu durumun değişmesini istiyor mu?
eğer farkında değil ise söyle ona
ama şunu şunu yapıyorsun, bunu bunu yapmıyorsun diye dır dır etme
açık açık, senden soğudum de, bu duyguyla nasıl başa çıkacağımı da bilmiyorum de
tepkisine bak

O zaman bana degil konu sahibinin kendisine cevap verin.
Bu benim fikrim sormus bende soyledim.
Bu kdr basit.ayni fikirde olmak zorunda degiliz hicbirimiz.simdi buraya yuzlerce yorum gelir farkli konu sahibi hanimefendi kendisine en yakin buldugundan fikir alir.

Bu duyguyu çok iyi bilirim

Ne yaptı sana? Çok mu kırdı?
Kırdı evet ben çocuk uyuyunca birlikte vakit gecirsek diye uyutunca seviniyorum. Kendisi ya maç seyreder ya arkadaşlarıyla takilmak ister. Sürekli beni elestirir oldu. Benim bunaldigimi da biliyor ama eve gelme arkadaslarinla takıl desem göbek atacak. Haftanın 5 günü izin versem gelmez eve. Misal çocuk 11 de uyudu. O da tv seyretti sonra uyudu. Gel konuşalım yada sarılıp uyuyalim bi saçını oksuyayim yok

Evliliğinizi tazeleyecek şeyler yapsanız? Tatile gitmek, ikinize özel bebek olmadan bi zaman yaratıp paylaşsanız? Erkekleri bilemem ama kadınlar bu duygu durumundan daha kolay kurtulabilir ve eşine tekrar aşık olabilir

Vik vik taktiğine geç
Yani açık açık söyle bunları

Evin ve bebeğin bütün sorumlulugu ben de. Duşa girmek bile lüks oldu artık. Bebeğim çok bağımlı bana. Gündüz uykusu da yok. Yani wc ye bile kosturarak girip çıkıyorum

Bunlar isteyerek düşündüğüm şeyler değil ki bebek olmadan önce nasıl dusunseydim. Eşimin beni ihmal etmesi de böyle düşünmeye beni itiyor sanırım
Aslinda bende bunu demek istedim.ihmal varsa elbette haklisiniz.her kadin ilgiyi hakeder ve sevildigini gormek ister.
Yani hicbir problem yoksa bebek icin duygularinizi dizginlemeye calisin demek istedim.
Herkes gitgel yasar.bide bebek olunca sanirim evlilik degisik bir boyuta gecebiliyor bazen.
Bebek benim icin hassas bir konu maalesef sadece o acidan size fikrimi yazabildim.

Söyledim hem de kaç defa. Öyle deyince sarılıyor öpüyor sonra yine aynı. Bugün artık benim hayata bakisim değişti, misal seninle birlikte dogmadik birlikte de yaslanmayabiliriz, mutlu olmuyorsak bosaniriz dedim. Çok tinlamadi

Yeni bi doğum sayılır hala hormonlar sözkonusu Eşiniz le ihmal sorunu yasiyosunuz size destek olmuyo yeteri kadar takdir de görmemeniz sizi bu yersiz düşünmeye itiyor o olmasa siz daha kötü olursunuz bu dönemi atlaTinca bu dediklerinize pişman olacaksiniz çünkü şimdi siz duygusal olarak Yorumluyosunuz bu durumu sabredin çocuk bi yaşına gelince sizde tekrar eskisi gibi olursunuz tabi bu arada sizde onu ihmal etmeyin kaliteli zaman geçirmeye çalışın hazır calismiyor iken ve bu arada Güle güle büyütün allah analı babalı büyütsun inşallah

Bizim de öyleydi daha yeni yeni toparliyoruz benim kızım da 8 aylık oldu.
Canını sıkma böyle dönemler olabiliyor.
Bende çocuğu uyuttum sevinip bi geçiyorum içeri ya uyumuş ya uyumak üzere oluyor.
Sinirleniyor kızıyorum. Sonra bir bakıyorum ki herkesin keyfi yerinde somurtan ben . Amaaan diyorum takma chill . Buna mi kaldın sen bırak ne yaparsa yapsın :)
Eskiye göre daha ilgili ama iş işten geçti artık onun ilgisi benim gönlümü hoş etmiyor

kendisine cevap verdim
fakat farkındaysanız, her yorumun altında da "beğen" "çoklu alıntı" "cevapla" butonları var
bu butonlar, dilediğimiz yoruma, saygı çerçevesinde, dilediğimiz tepkiyi verebilelim diye var
ben de bu hakkımı kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…