• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle

zeynobasad

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
64
11
3
33
Merhaba kızlar

Daha önceki konumu bilenler vardı belki geçen ay bebeğim hastanede ve yoğun bakımda yattı, hastaneye tam yatmadan önce kendimize araba almıştık. Elimizde ne varsa para anlamında arabaya gitmişti.
Neyse hastane boyunca ailem bana ihtiyacınız var mı yapabilceğimz bişey var mı diye hiç sormadı. Eşim de üzüldü. Ben bana sordular diye ailemi korudum hep. Bebeğim hastaneden çıktı ve Annemlere gittiğimzde de ( ablamlarda vardı ) eşim : kimse paraya ihtiyacın var mı demedi, babam çıkardı şu kadar para verdi falan dedi.
Annemde iki gün sonra bize gelmişti eşin niye öyle dedi bize laf soktu dedi. bizde Yok olsa verirdik herhalde dedi ( bebeğim yoğun bakımdayken ev almışlardı )
Neyse bende bugün ablama izindeyim rapor paramı yatırmışlar dedim iyi para yatırmışlar . Ee sizi bişey etkilememiştir maddi anlamda o zaman dedi. Ben şok oldum. Ben kimseden para beklemiyorum..niye öyle dedi anlam veremedim.
Bende bankaya yatmamış sistemde gözüküyor dedim. Maaş olarakta yattı hep dedim .
O benim her ay tam maaş aldığımı sanıyormuş.
Eşimin bi öyle demesiyle annem ablam fırsat buldukça laf sokuyorlar gibi geliyor...
Ya da bebekten uykusuzluktan bunaldım alınmaya yer arıyorum bilemedim hiç

Cok merak ediyorum neden elinizde avcunuzda ne varsa arabaya yatirdiniz?Zaten degeri gun gectikce dusen bir seye bu kadar cok para yatirmak dogrumu?Hemde para durumunda sıkıntı cekerken?
Bu arada ailenizden yardim beklemeniz sacma olmus.Hesap sorar gibi esinizin gidip "kimse para lazimmi diye sormadi babam şu kadar çıkarıp verdi"diye laf sokmasida hic hos bir davranis olmamis hatta ayip olmus..
Ben olsaydim o an babanin yerine "keske birilerinden yardim bekleyecegine arabayi satsaydin"derdim yani..
Hem adimlarinizi hesapsız atıyor birde insanlari sık bogaz ediyorsunuz..

Bence esin laf sokmuş ama neyse :110:
Kimse kimseye para vermek zorunda değil ki hele hele çoluk çocuk sahibi insanlara.
Nedir bu hep para muhabbeti.
50 bin liralık araba alınacağına 40 bin liralık alınır geriye kalan 10 bin lira ihtiyaç anlarında kullanılır...

Neden oldugunu size ben soyleyeyim; belli bir yasa gelip evlenme sorumlulugunu kabul ederek evlenen insanlar ailelerine yaslanmayi asla birakmiyorlar ondan kaynaklaniyor.. araba alacak durumunuz varsa hastane masrafinizi da odeyebilirsiniz.. hem karnim doysun hem pastam dursun olmuyor ne yazik ki.. en olmadi arabanizi satarsiniz ama yine para istemezsiniz.. aileler zor zamanda yetisebilir ama kusura bakmayin araba alan adam da zor zamanda degildir.. kendi ayaklarinizin uzerinde durursaniz aileleri sorgulamayi birakirsiniz zaten..

Merhaba kızlar

Daha önceki konumu bilenler vardı belki geçen ay bebeğim hastanede ve yoğun bakımda yattı, hastaneye tam yatmadan önce kendimize araba almıştık. Elimizde ne varsa para anlamında arabaya gitmişti.
Neyse hastane boyunca ailem bana ihtiyacınız var mı yapabilceğimz bişey var mı diye hiç sormadı. Eşim de üzüldü. Ben bana sordular diye ailemi korudum hep. Bebeğim hastaneden çıktı ve Annemlere gittiğimzde de ( ablamlarda vardı ) eşim : kimse paraya ihtiyacın var mı demedi, babam çıkardı şu kadar para verdi falan dedi.
Annemde iki gün sonra bize gelmişti eşin niye öyle dedi bize laf soktu dedi. bizde Yok olsa verirdik herhalde dedi ( bebeğim yoğun bakımdayken ev almışlardı )
Neyse bende bugün ablama izindeyim rapor paramı yatırmışlar dedim iyi para yatırmışlar . Ee sizi bişey etkilememiştir maddi anlamda o zaman dedi. Ben şok oldum. Ben kimseden para beklemiyorum..niye öyle dedi anlam veremedim.
Bende bankaya yatmamış sistemde gözüküyor dedim. Maaş olarakta yattı hep dedim .
O benim her ay tam maaş aldığımı sanıyormuş.
Eşimin bi öyle demesiyle annem ablam fırsat buldukça laf sokuyorlar gibi geliyor...
Ya da bebekten uykusuzluktan bunaldım alınmaya yer arıyorum bilemedim hiç
Eşiniz onlara demiş onlar da size. Siz arada kalmışsınız. Madem bu kadar ortaya sacıldı
Araba almıştık elimizde bişeyyoktu annemler teklif etmeyince eşim bozuldu biraz diyin.
Bence sizinki değil de eşinizin ailesi destek olmuş ne var herkes her konuda dünümle yarısacak diye bişey yok imkanı olan yapmış işte. Cocuk iyileşmiş sizinkiler neleri tartışıyor.

Ailelerden yardım beklememelisiniz görüşüne katılmıyorum. Zor zamanda maddi manevi yanımda olmayacaksa(ya da ben yanlarında olmayacaksam) nerde kaldı aile bağları nerde kaldı biz olmak.

Ama en büyük ayıbı eşiniz etmiş. Hali hazırda kendisi araba alarak o kadar zorlanmışken ev alan insanların durumunu düşünebiliyor olmalıydı.

Yoğunbakım’a para ödenmiyor diye biliyorum siz oara mı ödediniz?

Aile olmak zor durumda destek olmak güzel şeyler ama bunlar istenirse gönüllü olarak yapılırsa güzel, laf sokarak zorunlu gibi tutularak destek beklenmesi çok ayıp ve yanlış ailenizinde hiç hoşuna gitmemişki onlarda aynı şekilde cvp vermiş doğal olarak..Nihayetinde ikinizde çalışan insanlarmışsınız en fazla biraz borçlanmışsınızdır bu beklenti niye? (İşsiz ve zor bir yaşantı içinde olsanız belki anlarım durumu)... Eşiniz biraz hesapçı, paragöz gibi geldi açıkçası..

Haklılar. Kim olsa araba almaya gücü olan insan hastane masrafını da ödeyebilir diye düşünür.

Evlat sahibi olmadan önce ben de herkes kendinden mesul diye düşünürdüm.Şimdi farklı düşünüyorum.İlla maddi olarak sıkıntı çektiğini bilmeme gerek yok.Hastane işi vs bir şey olsa,ihtiyacın var mı diye bile sormam.Ne varsa üç beş sıkıştırırım eline.

Kendi ailemden de böyle gördüm açıkçası.Hiç istemem gerekmedi.Onlar nerede müdahale etmeleri gerektiğini hep bildi.Sormadan.Sorsalar zaten ihtiyacım var evet diyemem asla.Öyle gururluyumdur.Taş yutar belli etmem.

Yalnız sizin de kabahatiniz var.Varı yoğu arabaya yatırmışsınız.Kabul.Olabilir.Ama evlat hastayken,başkasından beklemek yerine arabayı gözden çıkarırdım ben olsam.Umrumda da olmazdı evladımın yanında.

Mevzu zaten paranın ötesinde karşılıklı dönen laflar.Eşinin ailenin önünde ettiği laf çok gereksiz.Bal gibi laf sokmuş.Sen de biliyorsun bunu.Annen de aynı şekilde sana serzenişte bulunarak yanlış yapıyor.Arada kaldığını düşünüyorsundur muhtemelen.Yalnız şu var,fitili ateşleyen eşin.Önce sana,sonra onlara konuşana kadar elindeki imkanlara bakacaktı önce.Sat arabayı ne sen üzül ne başkası.

Aileler tabikide birbirine yardim etmeli ama kendimi sizin yerinize koyuyorum tam araba almisiz ve paraya ihtiyacim oldu benim ailem ben soylemeden nerden bilebilirki.
Yeni araba almis insanlarin heralde bi kac kurusta kenarda vardir yani olani oldugu gibi arabaya vermek nedir

Eşin ailene bu lafı diyecek cesareti kendinde nasıl buluyorsa hata orada.
Aileler destek olabilir, yardım edebilir. (Bence çooook ciddi bir durum ve ihtiyaç yoksa destek yardım alınmamalı aileden) Lakin bunu siz istememelisiniz. En önemlisi beklentiye girmeme gerekliliği. Ne oluyorsa beklentiden oluyor. Kendi başınızın çaresine bakmak zorundasınız.

Siz araba almışsınız para kalmamış onlar ev almış para kalmamış. Esiniz haddini aşmış siz onun ailesine böyle hesap sorabilir miydiniz

Bence çok hassas bir dönemdesiniz.
Eşinizin takındığı tavır ve üslup hiç olmamış.
Bunu size ailem verdi bak ailen hatırımızı da sormadı diye kendince sitem edebilir.
Ancak kalkıp ta ortamda anam babam bu kadar verdi siz vermediniz de sormadınız da gibi hesap soramaz yanlış ve ayıp!

eşin neden laf söylüyor? yani senin ailen yardım etse, onlarınki etmese sen gidip benim ailem para verdi vs diye laf söyleyebilir miydin? ailen yardım etmemiş tamam ama eşinin laf sokması çok saçma.

Konu sahibinin bundan önceki 4 konusu bunla alakalı. Araba aldık,arsa aldık,ailem sormadi,ailem bakmadı...
Neyine bakıdanlar anlamadim bende
Istiflemeyiverin sizde ?!?!

Back
X