Neden böyle

Deryamer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
8
1
1
25
2 yıllık bir ilişkim var. Her şey muhteşem giderken neden bir şeyler karşı taraf için değişmeye ufak ufak başlıyor. Asıl sormak istediğim şu aslında kaçar kovalanır mantığı veya çok değer verme bir yerleri kalkar. Fazla değer verme uzaklaşır mantığına ben anlam veremiyorum. Neden böyle olmak zorunda. Neden dilediğince sevgi gösterilmemesi durumu var. Uzaklaşmayı artık buna bağlamaya başladım. İki birbirini seven insanın neden ilişkiyi bu kadar sürdürmesi zor geliyor. Her ilişki de biri birinden fazla sevmek zorunda mı? Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Yazan herkese teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uzun süredir berabersiniz bazı şeyler monotonlaştığı için artık eskisi gibi değeri ve tadı kalmıyor.

Evet kaçan kovalanır ,çünkü ulaşılmaz gelen her şey güzel gelir.. Ulaşılınca monotonlaşır uğraşmaya değecek bir şey kalmaz...Macera arayışına başlanır..

Çünkü erkeklerle biz kadınlar zıt kutuplarız
..hiç üzülme ve evet kaçan kovalanır üstüne gitme geri çekil ve bekle

ilişkinin ilk yılı birbirinizi sürekli keşfetmekle geçiyor.bu aşamadan sonra ilişki monotona bağlıyor değişimden kastınız o mu bilmiyorum ama bu kötü birşey sayılmaz bu olağan bir durum sürekli dinamik giden ilişki azdır.benimde en eğlendiğim zaman her zaman ilişkinin ilk yılıtaktik maktik yok bende sadece kendimden çok fazla ödün vermemeye çalışıyorum bundan önceki ilişkilerimde kendime ihanet etmiş gibi hissettim çünkü sizde bence çok kasmayın sadece sonradan pişman olacağınız tavizler vermeyin yeter.

Bunlar olgunlaşmamış insan davranışları çünkü... Kaçan balık büyük olur, fazla yüz verme, sevgini hissettirme, sen kadınsın biraz ağırlığın olsun vs vs...

Sonuç? Taktikle, kaçışlarla ilişki bir yere kadar gelir o da kadının emeği ile... Arada gerçek bir sevgi ve bağlılık yoksa ki şu an gördüğüm ilişkilerin büyük çoğunluğunda yok, iş nihayetinde evliliğe varsa bile sonuç kaçınılmaz oluyor.

Bu yüzden, eğer ilişki sırasında beklediğiniz davranışları göremiyorsanız hiç bir zaman göremeyeceksiniz demektir.

Bazen ısrarcı olmamak gerek.

Uzun süredir berabersiniz bazı şeyler monotonlaştığı için artık eskisi gibi değeri ve tadı kalmıyor.
Aşk ve sevgi kavramı hayallerim de çok farklı gelişiyor sanırım. Ben deli doluyken sevgi pıtırcığıyken karşıdakinden de sürekli olarak bunu bekliyorum galiba.

Değer görülmediğin yerde durmamak benim için hep mantıklı olmuştur. Yorumunuzu bu yüzden çok iyi anlıyorum. Ama ona çok aşığım gerçekten bana karşı son noktayı gördüğümde ayrılabilirim

Gerçekten seven uzaklaşmaz.
Bende böyle düşünüyorum o yüzden kafam karışık ve üzgünüm aslında. Ben uzaklaşmıyorum. Bana güzel sözler söyleyince veya onun dünyasında onun için muhteşem olunca ne bir yerlerim kalkıyor ne de gözüm dışarda oluyor. Ne parasına ne dış görünüşüne takılıyorum. Olduğu gibi seviyorum. Benim için zor değilken neden böyle diye üzüntüm vardı.

Bir de sizce bu durumu onla konuşmalı mıyım? Bizi katmadan onun düşüncelerini almak için.

Mevlana der ki:Renge incizap dolayısıyla husule gelen aşklar¸ aşk değildir; neticesi utanıp arlanmaya varan bir hevesten ibarettir.
Yani diyor ki; cazibesine takılıp meydana gelmiş aşk hevesten ibarettir.

Onun mecazi aşk tanımlamasını çok yerinde bulurum.. Bu yüzden hakiki aşkın kavuşamadığın için incizabını yitirmediğini imâ eder.

Yıpranan ilişkileri, birbirini anlamayan çiftlerin, sorunlarını paylasamadiklari, orta payda da bulusamadiklari ilişkileri evliliğe götürmek hoc mantıklı gelmiyor. Evlenmeden önce ben buna da gogus gererim dediğiniz şeylerin çokluğu altında ezilmemeniz için kocaman kocaman mucizelere ihtiyacınız var. Karşı taraf peşinden koşmayı bekliyorsa o doğru bir ilişki değildir. Seven insan gerçekten senin üzülmene katlanamıyorum nolursa olsun. Böyle sizi bir yere taşımayan aşağı çeken ilişkilerden sıyrılın. Hayat yeterince zor sizi aşağı kimsenin çekmesine izin vermeyin

Doğru söylüyorsunuz ne yaşanırsa yaşansın izin vermemem lazım böyle bir durumda

Sadece kaçan kovalanır olayı değil 2 yıl önceki kafaya sahip olmayabilir. Ben 2 yıl önceki gibi düşünmüyorum mesela. birlikte bir değişim yaşıyabiliyorsun partnerle ama sadece bir taraf değişim yaşıyorsa kafa olarak bir soğukluk mesafe oluşuyor.

Ben de birbirini seven iki insan arasında "kaçan kovalanır veya çok değer verme bir yerleri kalkar" veya "taktik yapmak" mantığına anlam vermiyorum ama kovalamak ile darlamak arasındaki ince çizgiyi bilmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…