Okuyunca ağladım. Aynı benim babam unutmaya çalışıyorum olmuyor. Evlendim kurtuldum diyorum rahat bırakmıyor. Her şey bir felaketti onunla. Hep başarılı bir öğrencilik geçirdim ama hiçbir zaman kendime güvenemedim. Veli toplantılarıma gelir ve eve geldiğinde dayak. Ne oldu neyi yanlış yaptım yine. okul birincisiydim ki ben. Hayır bilmem kim biyolojide benden yüksek almış. Ben normalde matematikten ondan yüksek alıyosam daha zekiymişim ama neden biyolojiye çalışmamışım. Çünkü ezberleyemiyorum ben baba. Sevmiyorum ki o dersi hiç.
Off hangi birini anlatsam. Anlatmaya çalıştığı şeyi anlamadım diye sokak ortasında hayvan herif ayı çek git karşımdan benim böyle aptal bir kızım olamaz diye bağırmaları mı.
Özgüvenim diplerde. Nasıl tedavi edicem kendimi bilmiyorum.
Az önce telefon etti bir işini halletmemi istedi. O senin dediğin gibi olmaz dedim. Başka türlü yaparım ama dedim. Sen ne anlarsın ki aptal diye telefonu yüzüme kapadı. Gözüm dolu dolu foruma girmişken yazdığını gördüm daha beter oldum.
Bu arada itü de doktoramı yapıyorum. Özel sektörde iş bulamıyorum biliyo musun. İş görüşmelerinde kalbim ağzımdaymış gibi çarpıyo adamların karşısında konuşamıyorum. Korkuyorum benden büyük erkeklerden. Kendimi ifade edemiyorum. En son iş görüşmesinden çıktığımda mezun olduğum liseyi ve üniversitede Almanya hükümetinden burslu olarak araştırma merkezlerinden birindeki yaz stajımı, türkiyede çok büyük bir şirkette uzun süreli ücretli stajyerliğimi anlatmadığımı farkettim. Buralara da not ortalamasıyla kabul edilmiştim zamanında :)
Sosyal fobi tedavisine başlamıştım yıllar önce babamdan gizli. Öğrennce evin içinde ne bulduysa kırdı sen mi delisin ben mi diye. :)
Kardeşimin yüzmede madalyaları var. O kadar güzel yüzüyordu ki. Bi yarışmada ikinci oldu diye babam günlerce konuşmadı onunla. Çocuk da bi daha yüzmicem dedi havuza girmiyo artık.
Konuşmaya çalışıyorum. Sen güçlen diye böyle yapıyorum zayıf karakterlisin diyo.
Eşimle evlenmeme izin vermedi ailesi fakir diye. Bana etmediği laflar kalmadı ben bula bula anca böyle adam bulurmuşum. eşim de inşaat mühendisi. mimarlık yüksk lisansı var. babacım para verseydin de zenginlerle takılsaydım dedim dayak yedim
Eşim ev aldı babamı ikna edebilmek için. Borçların altından kalkamadık. Yurtdışına gitti çalışmaya. Ordan para gönderiyor. Babam yüzünden aldığımız evin keyfini süremedik hala.
Ölse gözümden bir damla yaş süzülmez.