neden böyle

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Eşimle aramızda soğukluk var uzunca bir süredir.Zor zamanlardan geçiyoruz.Geçen beraber oğlumla ilgili bir şey yaparken sinirlendim senden nefret ediyorum dedim eşime.Nefret değildi kızgınlıktı ama öyle çıktı ağzımdan.Tek cevap vermedi.
Ertesi sabah üşüdüğü için benden kazağını istedi .Bende buldum verdim ve çıkmadan özür dilerim dedim.Sadece bu kadar o yine bir şey demedi.Tepkisizliği neden? Ben olsam eşim bana bunları söylese mahvolurum neden diye sorarım.
Eşimin ev borcu var.5 yıl kredi çekti neredeyse bütün maaşı krediye gidiyor ondan mı yoksa düzenimi bozmayımmı diyor bilmiyorum.Ne sevdiğini söyler ,ne kızdığını ruh gibi.Çocuklarla çok güzel ilgileniyor.Benim de dediklerimi yapmaya çalışıyor ama iş işten geçmiş

Artık tutamıyorumda kendimi.Çocuklarım ve babam hariç hiçkimse umrumda değil dedim.Yine cevap vermedi.Hep tepkisiz.Birde onca soğukluktan sonra hiçbir şey olmamış gibi bana yanaşmaya çalışıyor.Bıktım bu saçmasapan evlilikten

Eşimle aramızda soğukluk var uzunca bir süredir.Zor zamanlardan geçiyoruz.Geçen beraber oğlumla ilgili bir şey yaparken sinirlendim senden nefret ediyorum dedim eşime.Nefret değildi kızgınlıktı ama öyle çıktı ağzımdan.Tek cevap vermedi.
Ertesi sabah üşüdüğü için benden kazağını istedi .Bende buldum verdim ve çıkmadan özür dilerim dedim.Sadece bu kadar o yine bir şey demedi.Tepkisizliği neden? Ben olsam eşim bana bunları söylese mahvolurum neden diye sorarım.
Eşimin ev borcu var.5 yıl kredi çekti neredeyse bütün maaşı krediye gidiyor ondan mı yoksa düzenimi bozmayımmı diyor bilmiyorum.Ne sevdiğini söyler ,ne kızdığını ruh gibi.Çocuklarla çok güzel ilgileniyor.Benim de dediklerimi yapmaya çalışıyor ama iş işten geçmiş

Artık tutamıyorumda kendimi.Çocuklarım ve babam hariç hiçkimse umrumda değil dedim.Yine cevap vermedi.Hep tepkisiz.Birde onca soğukluktan sonra hiçbir şey olmamış gibi bana yanaşmaya çalışıyor.Bıktım bu saçmasapan evlilikten

Kimbilir artık yoruldu belki.

Adama sürekli bir şeyler söylüyorsunuz oda yılmış demek ki cevap vermiyor.
Eşinize sarfettikleriniz resmen evlilik bitmiş diyor. Eşinizde bunu o şekilde söylediğiniz için alınmış muhtemelen.
Adam ne desin olmayan şeyi kurtarmaya mı çalışsın?

Nedir amacın, adama nefret ediyorum, seni hiç umarsamıyorum diyen de sensin, böyle dedim diye ilgi bekleyen de.

İstediğin sevgiyse, senin sevgi ile yaklaşman daha mantıklı olmaz mıydı?

Benim eşim de tepkisizdir ben kızgın olduğumda...
Biraz yorgunluk biraz da büyütmek istememesindendir ...
Uygun zamanda sakince konuşun bence..
Eminim eşinizin de size söyleyecekleri vardır ki maddi yük insanın belini gerçekten çok büküyor. Allah kolaylık versin size ve hepimize inş.

adamın kalbini kırmışsın bence. o sana aynı şeyi söylese senin tepkin ne olurdu? evli değilim ama evliliklerdeki en büyük problemin empati eksikliği olduğunu düşünüyorum. bence bugün gece yatağınıza yattığınızda sarılın eşinize yanağına bi öpücük kondurun gerçekten üzgün olduğunuzu söyleyin. eşiniz size değer veriyor belli ki hayatınızı ufak tefek şeylerle kendinize zindan etmeyin. sürekli beklenti içinde olmak sizi mutsuzluğa sürükler

Nedir amacın, adama nefret ediyorum, seni hiç umarsamıyorum diyen de sensin, böyle dedim diye ilgi bekleyen de.

İstediğin sevgiyse, senin sevgi ile yaklaşman daha mantıklı olmaz mıydı?

ilk baştan beridir tepkisiz ben iyiyken de sevgiyle yaklaşırken de tepkisizdi.

Ya çok kırıldı ya da sizi önemsemiyor.3.bir seçenek yok.Ben olsam özür dileyip doğru düzgün konuşmayı denerdim.Yine tepkisiz kalıyorsa gerisi sizin bileceğiniz iş.

Tepkisizlik tehlikeli bir şey, fırtına öncesi sessizlik gibi
Ben ortalama 5 yılda bir öyle bir dönem geçiririm
Belki öyle bir şeydir

ilk baştan beridir tepkisiz ben iyiyken de sevgiyle yaklaşırken de tepkisizdi.
Acaba sevgisini göstermeyi bilmiyor olabilir mi? Sizi sevmese, kızgınlıkla söylediklerinize aynı tarz cevaplar verirdi diye düşünüyorum.
Bazı insanlar gerçekten kendi kabuklarından çıkamıyorlar. İç dünyalarını dışa vuramıyorlar. Üzerine bir de borç harç sıkıntısı varmış. Tatlı dille kendinizi ifade edin. Yollarınızı ayırmayı düşünmüyorsanız, ağır laflarınızın onda bir birikime neden olmasından kaçının.

Ya çok kırıldı ya da sizi önemsemiyor.3.bir seçenek yok.Ben olsam özür dileyip doğru düzgün konuşmayı denerdim.Yine tepkisiz kalıyorsa gerisi sizin bileceğiniz iş.
Çocuk hasta olana kadar önemsemediğini biliyorum . Ben tepki gösterdikten sonra tavırlarını biraz değiştirmeye başladı.Bir kere ayrılalım dediğimde ben çocuklarımdan ayrı duramam demişti.

Adam ıyı dayanıyor .. :KK20:
ne demek senden bıktım ne demek çocuklarım ve babamdan başka kimse umrumda değil.
Adam bıkmış olmali ki tepki bile veremiyor ve kafasında bazı şeylerı bıtırmıştir.

Acaba sevgisini göstermeyi bilmiyor olabilir mi? Sizi sevmese, kızgınlıkla söylediklerinize aynı tarz cevaplar verirdi diye düşünüyorum.
Bazı insanlar gerçekten kendi kabuklarından çıkamıyorlar. İç dünyalarını dışa vuramıyorlar. Üzerine bir de borç harç sıkıntısı varmış. Tatlı dille kendinizi ifade edin. Yollarınızı ayırmayı düşünmüyorsanız, ağır laflarınızın onda bir birikime neden olmasından kaçının.
Aslında ayrılmayı istiyorum.Çünkü eskiden seviyordum.Mücadele etmem için bir sebep vardı.İyi bir insan ama eş olarak artık sevmiyorum.Yavaş yavaş tükendiğimi hissediyorum.Onun beş sene borcu var.benim 6 sene.Bir engelli çocuğumuz var.Üniversiteye gidecek çocuğumuz var.

Adam ıyı dayanıyor .. :KK20:
ne demek senden bıktım ne demek çocuklarım ve babamdan başka kimse umrumda değil.
Adam bıkmış olmali ki tepki bile veremiyor ve kafasında bazı şeylerı bıtırmıştir.
Söylediklerimin doğru olmadığını bende biliyorum özür de diledim. Gerçi özrün bir anlamı yok ama insanı bu hale de getirmemek lazım.
Yine hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor .Sanki bir kulaktan giriyor bir kulaktan çıkıyor.

Bence sinirlerinize hakim olun. Bir söylersiniz, iki söylersiniz susar ama patlarsa is bosanmaya kadar gider, ki hicte olur olsun banane denilecek birsey degil bu bosanma isi. Esinizin degerini bilin. Hatta hemen bugün onun sevdigi seyleri yapin. Bu ara biraz bunalimliyim sana patliyorum kusuruma bakma diyin. Adama psikolojik siddet uygulamayin yazik.

Back
X