Neden böyleyim

Kumsal80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
594
297
33
Iyi aksamlar sizlere bir sorum olucak
Ben yapim itibariyle mesafeli bir insanimdir.Ama karsi tarafta niyeyse bu yanlis anlasiliyor.
Mesala is yeri diyelim baska birinin masasina yada calisma alaninda bisey alirken falan alabilirmiyim diye sorarim sonucta onun kurdugu bir düzen var diye.
Ama bugün bir bayan niye soruyorsun koy gitsin yoksa sen benden cekiniyormusun dedi.
Sasirdim .Cünkü bu is yerinde insanlar cok mic mic.Bende ne kadar kendime göre mesafe koysamda onlara göre ben cok narinim ve gereksiz kibarmisim.
Of anlayamiyorum. Nasil olmam gerekiyor mesala is yerinde abi abla kelimelerinden nefret ediyorum ama onlara göre normal.Hatta bilmiyorum ya düsünsenize müsteri geliyor benimle calisan bayan onlara tamam ablam, yada yasca daha büyüklere tatlim deyince deli oluyorum.Belki ben yanlis düsünüyorum.Ama cok sacma degilmi ya büyükte bir kurulda calisiyoruz.Yani ne bileyim biraz resmiyet gerekmezmi?

Gerekir ama biz millet olarak mıç mıçız zaten. Bizde liyakat olmadığı için en vasat insanlar masa başına gelince bu muhabbetler de normal oluyor. Tavsiyem kişiliğinden ödün vermeden sıcak davran mesafeli ama güleryüzlü ol.

Ama yine de senin tarzın onlara batacak. Çünkü kültürel seviyeniz farklı. müşteriye ablam diyen birinden kurumsal bakış açısı beklemek saçma olur.

Ben yapim itibariyle mesafeli bir insanimdir.Ama karsi tarafta niyeyse bu yanlis anlasiliyor.
Mesala is yeri diyelim baska birinin masasina yada calisma alaninda bisey alirken falan alabilirmiyim diye sorarim sonucta onun kurdugu bir düzen var diye.
Ama bugün bir bayan niye soruyorsun koy gitsin yoksa sen benden cekiniyormusun dedi.
Sasirdim .Cünkü bu is yerinde insanlar cok mic mic.Bende ne kadar kendime göre mesafe koysamda onlara göre ben cok narinim ve gereksiz kibarmisim.
Of anlayamiyorum. Nasil olmam gerekiyor mesala is yerinde abi abla kelimelerinden nefret ediyorum ama onlara göre normal.Hatta bilmiyorum ya düsünsenize müsteri geliyor benimle calisan bayan onlara tamam ablam, yada yasca daha büyüklere tatlim deyince deli oluyorum.Belki ben yanlis düsünüyorum.Ama cok sacma degilmi ya büyükte bir kurulda calisiyoruz.Yani ne bileyim biraz resmiyet gerekmezmi?
Ay vıcık vıcık hiç gerek Yok en sevmediğim şey vala sen normalsin istediklerini desinler

Gerekir ama biz millet olarak mıç mıçız zaten. Bizde liyakat olmadığı için en vasat insanlar masa başına gelince bu muhabbetler de normal oluyor. Tavsiyem kişiliğinden ödün vermeden sıcak davran mesafeli ama güleryüzlü ol.

Ama yine de senin tarzın onlara batacak. Çünkü kültürel seviyeniz farklı. müşteriye ablam diyen birinden kurumsal bakış açısı beklemek saçma olur.
Aynen cok cok tuaf geliyor.Bayagi kalabalik bir ekibiz yani ama muhabbetleri duysaniz yani bilmiyorum .
Ha o ablam diyen arkadas da bu arada takim öncüsü gibi bisey oldu düsünsenize.Yani yok ben anlamiyorum gercekten

Ay vıcık vıcık hiç gerek Yok en sevmediğim şey vala sen normalsin istediklerini desinler
Ilk basladigim günden böylelerdi ve hala cekinirler benden cekinirler derken hani birbirleriyle konustuklari gibi konusamazlar.
Ama yinede ugrasiyorlar benimle.Isimi yapip cikmak istiyorum sadece bu istegim.Ama onada engel olunuyor.Gereksiz is yükü mesaiye birakma falan.Herhalde agzim iyi laf yapmiyor diye

Var onlardan heryerde. Okulda da zümrem bana bir gün hiç olamayacak tarzda çıkışmaya kalktı. Çünkü mıç mıç ortamda bağırıp azarladığı meslektaşları ona kızmayacaktı samimiyetten. Benim beteriyle karşılık vermem sonucu ne samimi olabildik ne üste çıkabildi. Hizayı geçmesin kimse...

Var onlardan heryerde. Okulda da zümrem bana bir gün hiç olamayacak tarzda çıkışmaya kalktı. Çünkü mıç mıç ortamda bağırıp azarladığı meslektaşları ona kızmayacaktı samimiyetten. Benim beteriyle karşılık vermem sonucu ne samimi olabildik ne üste çıkabildi. Hizayı geçmesin kimse...
Evet bir de bu var yemin ederim kimse ses cikartmiyor resmen dedikleri su o zaman cirkeflesir üstümüze gelir.Ne kadar sacma.Anlamiyorum ya birdefa bana sahsi bisey sordu niye soruyorsun ne alaka dedim diye kac hafta surat yapip mobbing uyguladi resmen.Ha umrumdami degil.Bir daha da soramaz.Ama hakediyorlar bakiyorum hala yalakalik pesindeler.

Musteriye ablam ya da tatlim diye hitap edilen tek yer kuaforler diye umut ediyordum
Yok yok bayagi ünlü bir Restaurant zincirinin bir subesiyiz.Ha bunu güleryüzlülük olarak algiliyor ama degil iste.Yani bilmiyorum ya böyle birisi de takim öncüsü gibi bisey oldu.Basimiz bu olursa o calisma ortamini siz düsünün artik.Cahillik mi desem avamlik mi desem bilemiyorum .

İş hayatında ilk zamanlar idealist, resmi, kibar... Çok zaman geçince biraz daha serbest ya da esnek oluyor insan. Yapı meselesi tabii.

Dogru olanı yapıyorsunuz bu şekilde ölçülü ve resmi davranmak insanın kalkanı bence hic sorgulamayın kendinizi

Ben her ofise girdiğimde Merhaba diye girerdim, benimle dalga geçerlerdi o aklıma geldi :halay:
Ya sonucta o senin tarzın ve bunun yanlıs bir tarafı yok hatta olması gereken şey bu. Bence kendini rahatsız hissetme, nasıl iyi hissediyorssn, doğru hissediyorsan öyle davran.
Bir de şöyle bir şey var gereksiz samimiyet kurduktan sonra bu sefer karşıdaki de mesafeyi tamamen kaldırıyor, senin özel alanına girebilir ilerde, masanı karıştırabilir vs. Bunları göz önüne al samimiyet kuracaksan da.

Çoğunluk anormal olunca, normal davrananlar uzaylı muamelesi görüyor tabi. Olması gereken sizin yaptığınız. Saygılı davranmak, mesafeli olmak iş yerinde olması gereken şeyler, ilişkiler laçkalaştıkça sorunlar artıyor bence. Zira insanlar gereksiz samimiyete güvenip hadsizleşebiliyor ya da sorumluluklarından kaçabiliyorlar. Suistimale açık bir durum kısaca... Boş verip, olduğunuz gibi davranmaya devam edin. Ha size saygısızlık yapılıyorsa, saygılı davranmaya devam da etmeyin ama. Arada ayarlarını düzeltmek lazım bazılarının.

Çoğunluk anormal olunca, normal davrananlar uzaylı muamelesi görüyor tabi. Olması gereken sizin yaptığınız. Saygılı davranmak, mesafeli olmak iş yerinde olması gereken şeyler, ilişkiler laçkalaştıkça sorunlar artıyor bence. Zira insanlar gereksiz samimiyete güvenip hadsizleşebiliyor ya da sorumluluklarından kaçabiliyorlar. Suistimale açık bir durum kısaca... Boş verip, olduğunuz gibi davranmaya devam edin. Ha size saygısızlık yapılıyorsa, saygılı davranmaya devam da etmeyin ama. Arada ayarlarını düzeltmek lazım bazılarının.
Aynen dediginiz gibi bakiyorum ellerinden gelse birbirlerini bir kasik suda bogacaklar ama yüzyüze gelince böyle Icleri iclerini yiyor .Bu yüzden de bir yandan mutluyum yani .Bayagi birbirlerinin arkasindan i cevirip ortay cikinca da santaj yapiyorlar.Anlatamam yani

Kibar insanı sevmez, ezik görür bizim millet malesef. Haklısınız ama öyle bir ortamda onlar gibi davranırsanız daha rahat edersiniz el üstünde tutulursunuz.

Back
X