• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyleyim?

Emily19

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
491
416
33
18 yaşındayım ama hala ne olmak istediğimi bilmiyorum . Sınava kalmış 2 ay ben kalkıp da şu mesleği yapmak istiyorum diyemiyorum . Hedefim yok önümde hal böyle olunca da çalışmak istemiyorum . Her şey boşaymış gibime geliyor . Bide dershaneye gidiyorum millet bir halt olacağım sanıyor ama ben boşa gidip boşa geliyorum . Arkadaşlar ben ne yapacağım? Hedefim sürekli değişiyor. Bir zamanlar hukuk istiyordum sonra gastronomiye döndü sonra iç mimarlığa ... Neden böyleyim kendimi anlamıyorum ve böyle oldukça çok kızıyorum kendime .Annem oku kızım oku da bizi kurtar diyor o böyle dedikçe daha da üzülüyorum...

Aslında 18 yaş hayati önem taşıyan seylere karar vermek için doğru bi yaş değil kararsız olmak da haklısın.

Istedigin bolumler çok güzel. Demek ki başarılısın. Hangisiyle mutlu olacağını düşünüyorsan onu seç. Öğretmenlerine danış. Aklı selim bir büyüğün varsa onlara danış.
Hakkında hayırlısı..

Bence 18 yaş zaten bunlar için erken bir yaş. Annenizin size motive etme amaçlı öyle söylediğini düşünüyorum yoksa siz kimseyi kurtarmak mecburiyetinde değilsiniz. Ben de sizin yaşınızda öyleydim tüm meslekler birbirinin aynısı geliyor amaç geçinmem değil mi diye bir ruh halindeydim :) benim tavsiyem ders çalışmak için motivasyona ihtiyaç duymadan robot gibi oturup çalışmak. Çalıştıktan sonra başarılı olmayan kimse görmedim . Sınava girin puanınızı alın sonra düşünürsünüz mesleğinizi . İlla ki sevdiğiniz bir alan çıkar ya da sonradan da sevebilirsiniz. Ben diş hekimiyim. Öyle araştırarak idealize ederek girmedim bölümüme. Ama şu an uzman bir hekimim , alanımı severek yapıyorum. Sevmesem başka bir bölüme geçerdim öyle bir hakkınız da var merkezi puanla yatay geçiş diye. O yüzden canınızı sıkmayın . Yazın bol bol vaktiniz olacak Araştırma yaparsınız .

Canım herkesi geçtiği bir dönemden geçiyorsun. Düşünmeden hareket etsen daha kötü olurdu. Liseden mezun olurken ne yapsam bir fikrim yoktu bir yıl dershaneye gittim. Sınava üç ay kalmıştı hala bir fikrim yoktu. O zamana kadar eşit ağırlık çalışmıştım o alandan sınava girmedim sonrasında. İyice düşündüm mantığımı kullandım ve sonrasında geri atmadım mutluyum. Ama düşünmeden bir bölüme yerleşen arkadaşlarım ya mutsuzlar ya da bir baltaya sap olamadılar. Mutlaka oku her okuyan en iyi yere gelir diyemiyorum ama okumayınca bir değerin olmuyor arkan sağlam değilse. Bölüm seçerken havalı bir bölüme gideyim ama en düşük puanlı üniversite olursa olsun deme. Memur olacaksan hangi üniversiteye gideceksin önemli değil tabi ama özel bir işte çalışacağını düşünerek söylüyorum bunu. İlgi alanlarına uygun ileride bir ömür yapsam da bıkmam seve seve yaparım dediğin bir bölümü oku. Bunun için de araştırma yapman lazım bol bol. Gerekirse bir yıl daha mezuna kal ileride pişman olmandan iyidir

İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle bunlari düşünmen normal, üzerinde baskı da var. Hayatında anlam eksikliği de olabilir. Küçük bir çocuğa yardım etmek, birilerinin elinden tutmak her zaman iyi hissettirir.
Ayrıca sonu nereye varırsa varsın elimden geleni yaptım diyebilmek en güzeli. Daha fazlasını yapabilirdim, keşke şöyle yapsaydım demekten çok daha iyi. Senin durumunda olan gençlerin de aynı psikolojide olduğunu unutma. Kendi kendinin motivasyonu ol ve çalış.
Mesleki olarak da lütfen puanı daha yüksek yer daha iyidir yanılgısına kapılma, sırf bu sebeple hukuk okudum ve cok pişmanım. Öğretmen olmak beni daha cok mutlu ederdi.
Neyin seni daha cok mutlu edeceğini sen daha iyi bilirsin. 💐

18 yaşındayım ama hala ne olmak istediğimi bilmiyorum . Sınava kalmış 2 ay ben kalkıp da şu mesleği yapmak istiyorum diyemiyorum . Hedefim yok önümde hal böyle olunca da çalışmak istemiyorum . Her şey boşaymış gibime geliyor . Bide dershaneye gidiyorum millet bir halt olacağım sanıyor ama ben boşa gidip boşa geliyorum . Arkadaşlar ben ne yapacağım? Hedefim sürekli değişiyor. Bir zamanlar hukuk istiyordum sonra gastronomiye döndü sonra iç mimarlığa ... Neden böyleyim kendimi anlamıyorum ve böyle oldukça çok kızıyorum kendime .Annem oku kızım oku da bizi kurtar diyor o böyle dedikçe daha da üzülüyorum...

Önce sınava gir çık aşko, daha puanın ortada yok. Belki sadece tyt puanınla tercih yapacaksın. Belki üniversiteye başlayıp tekrar sınava gireceksin. Tyt türkçe tarih coğrafya kasabilirsin boş zamanlarında.

kendini az çok bilirsin ne kadar puan alacağını aklının hangi derslere basacağını. hiçbişey bilmiyosan puanına göre cabuk atanan rahat bi iş yapabileceğin bölüm oku şimdi üniversiteni bölümünü secemezsen rastgele bölüm okuyup mezun olunca napacaksın ki şimdi bi hedefin olmalı bence her seyin vakti vardır ve hersey vaktin de güzel 20li yaslarında üniversiteni iyi oku ki geleceğini garantiye alabilesin

Seni mutlu etmesi kadar önünün açık olması da gerek okuyacağın bölümün. Ona göre karar ver

Size tavsiyem internetten üniversitelerin tüm bölümlerinin listesini çıkartın illa ki ilginizi çeken size hitap eden bir bölüm çıkacaktır. Sizin yaşınızda bende bilmiyordum ne istediğimi ama araştırınca ve karşıma sivil havacılık bölümü çıkınca heyecanlandım '' evet ya ben havacılık istiyorum '' dedim. Yani o mesleğe hemen başlayamayabilirsin ama çabalaman gerek o hırs istek sadece sizin yapabileceğiniz bi şey biz ne desek eksik kalır. Ama bir sene dişinizi sıkın çalışın ve üniversitenin tadını çıkarın derim. Ben en güzel anılarımı, mutluluğumu üniversitede yaşadım.

Artık gençler mutlu olduğu sevdiği yetenekli olduğu bölümü değil, ataması güzel iş bulması kolay maaşı yüksek meslekler seçiyor.Hukuk iç mimar bu tarz bölümler yüksek puan gerektirir. Siz kendinizi biliyorsunuz siz bu puanları alabilecek seviyede misiniz ? Gerçekçi olursanız seçiminiz kolay olur. Okul öncesi öğretmenliği sınıf öğretmenliği zihinsel engelliler öğretmenliği odyolog vb tarzda bölümler şuan önü açık meslekler. Gerçekçi bir şekilde oturup düşünün potansiyelin ne kadar. O zaman işler kolaylasir.

İyi düşün ve tam olarak hangi işi icraa ederken mutlu olacağını düşün ben çizim üzerine okudum ama mesleğimi çok da sevmedim bıraktım şuan ticaretle meşgulüm tam benlik bir işmiş diyorum satış yapınca çok mutlu oluyorum bir de alanlar mutlu olunca çok daha mutlu oluyorum. Ama Psikoloji ve İngilizceyi de çok seviyorum o bölümleri okumadım diye de pişman da değilim bırakmadım hâlâ ilgileniyorum. Diyeceksiniz ki okuyunca o işi icraa etmeliyim aslında yok öyle bir şey hukuk okursunuz avukat olursunuz ama yapmazsınız örneğin Hayati İnanç gibi kendisi avukat ama edebiyata aşık bir örnek daha Sadettin Ökten kendisi mimar ama o da edebiyatı çok seviyor o işlerle meşguller birçok meslek sahibi insan günümüzde kar marjı yüksek olduğu için kargo işiyle ilgileniyor çok da abartmayın öyle söyleyim

Ben senın yaşında olsam psıkoloji bölümü okurdum. Hem hayata da hazırlanırsın😁Daha çok gencsın tatlım.

Back
X