• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyleyim=(

daha 16 yaşındasın bu geçiçi bi durum ergenlik dönemin geçince bunlarda yavaştan geçecek sadece sana diyebileceğim arkadaşlarının senden hiç bi farkı yok ne sen üstünsün ne onlar üstün o yüzden kendini hata yapabilirim rezil olurum korkusuyla kısıtlama olsan ne olacak ki gül geç kendine değer ver insan kendini nasıl görürse çevreside öyle görür aklında olsun

Canim benim seninki ergenlik caginin bir parcasi olan olaylar. Bunlar gayet normal cunku kisiligin yavas oturuyor ve ilerde cok farkli olacaksin. Cok takma kafana boyle seyleri, kendine cok yakin hissettigin birisiyle surekli konus paylas hissettiklerini duygularini. Bu sekilde biraz yukun hafifler, ben ergenlik donemindeyken bana faydasi coktu biryle konusmak paylasmak. Bilemem sanada yararmi, eminimki cok guzelsin, ve kilonda fazla degil. Boyunda guzel. Yani eksiksiz noksansiz. opuyorumnanaktan

kilon çok fazla değil bence ,yaz takilinde biraz dikkat edersen verirsin çok bir fazlalığın yok,kendini beğenmemen yaşın gereği ergenlik psikolojisi çirkin olduğuna inanmıyorum sana öyle geliyordur ..

merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım sorunum kendim.Kendimle hiçbir zaman barışık olamadım.Aslında herkes çok güzel bebek gibi bir yüzüm olduğunu söylerler ama vücudumla ilgili büyük problemlerim var:1no2:boyum 160 kilom ise 63:sinifsinif:kendimi çoooooooooook çirkin buluyorum.fotoğraf çekilmekten çok korkuyorum eğer çekilirsem kesin kötü çıkmışımdır diye düşünüyorum kendi kendimi yiyorum.Yaptığım her hareket insanlar tarafında ayıp olarak karşılanıyor diye düşünüyorum.Sanki her hareketimle rezil oluyorum her hareketim ayıplanıyorum.Arkadaşlarım sürekli yaptıklarımla beni eleştiriyor yeter artık yaÇok üzgünüm çoookZaten çok çekingen bir yapım var ne zaman toplum içinde utangaçlığımı yenmeye çalışsam sonrasında pişman oluyorum.Bu bir hastalık mı lütfen yorum yapın yapacağınız her yorum için şimdiden teşekkürlermafoldumben

Al benden bir tane daha :)
Bende 21 yasindayim .. ve zaman zaman bu yasadiklarini yasiyorum..
Bişey almaya gitsem utancımdan deneyemiyorum..
Yürürken hep bir yerlerini düzelttmek zorunda hissediyorum falan filannnn ...

Ama takmamak gerek hiç birşey yok canım sende bu kadar büyütme ..
Arakdaslarin dediği gbi ergenlik dönemindesin o yüzdendirr...

yaşından dolayı bunları hissetmen vede yaşaman normal zamanla kişiliğin ve duyguların değisecektir cokta problem yapma bizde o yasları gectık ve yasadık az cok

herkes ergenlk dönemnde bi miktar kilo alır zaten sonra verirsn kafana takma.bence senn utangaçlığın yapısal bişi kilonun anck biraz etkisi vardr. çünkü kendine özgüveni olan rahat olan o kadar çirkin sayılabileck çok kısa yha da şişman insan var ki..

Haklısınız hepinize teşekkür ederim dediğiniz gibi benim kilomla değil özüvenimle sorunum var tanıdığım benden daha kilolu insanla bunu hiç takmıyorlar kendilerini güzel buluyorlar ben diyet yaparak 60 kiloya düştüm devam da ediyorum diyete ama dediğim gibi sorunum kilo değilmiş dediklerinizden anladım nasıl kendime güvenebilirim:(

canım bu sorun ergenlikle ilgili değil temel olarak. dediğin gibi ailenin seni fazla susturması ve yetiştirilme tarzınla ilgili....bir psikiyatriste değil psikologa git kesinlikle bence...ergenlik bittikten sonra aynı sorunları yaşayacaksın gibi duruyor. terapiyle bunları aşabilirsin. yaşın daha çok küçük şimdiden önünü al ve hayatını güzelleştir derim...

canım daha ergenlıktesın ya yaşın cok küçük...benım boyum 175 ve senın yasındayken 70 kiloya yakındım düşünebiliomusun yarmagül gibi bişiydim..:D sonra zamanla vücüt oturuyor...Şimdi 21 yasındayım ve 56 kiloyum...:jeyyar:

Ergenlik cagina veriyorum bu dusuncelerini ama, kilo konusunda arkadaslara katilmiyorum. 1.60 boya 63 kilo fazla durust olmak gerekirse. Gencsin, cabuk verirsin, aktif ol, spor yap eger bu senin icin buyuk sorunsa.

ben de 16 yasındayım , sana olanlar zaman zaman bana da oluyor arkadaslarıma da oluyor bu yuzden endiselenme bence :) bak ne guzel vermissin de fazlalıgını , benim nerdeyse 20 kg. fazlalıgım var ve 10 gundur caba sarfediyorum verebilmek icin , bu senin üzülmen , kendini begenmemen icin bi neden olmamalı kesinlikle.. ortaokul ikiye kadar ben de cok cekingen bi cocuktum , herkes beni izliyor , elestiriyor , hep beni konusuyorlar gibime geliyordu :) halbuki yok oyle bi sey. acılmak icin verebilecegim en buyuk tavsiye bi kursa git mesela müzik olsun resim olsun neye ilgin varsa ya da illa bi kursa gitmen de gerekmiyo kendin calısmalar yap evde.. dertlesmek istersen dertlesebiliriz , kendini sıkma her sey yoluna girer :)

yaz tatiline girdik rahat verirsin ben 17 yaşındayken 10 kilo vermiştim ,, sadece düşük kalorili meyveler ye erik gibi ,,akşamları ya da sabahları 1 saat yürüme şansın varsa süper olur ben saat 7de kalkıp yürüyordum ,, ama özgüven kiloyla alakalı değil üniversitede 20 kilo fazlalığı olan bir kızla tanıştım kız hem güzel hem de özgüveni çok sağlam ,, kendine bakmalısın canım .. güzel kıyafetler dene , saçına makyajına dikkat et , tüy sorunun varsa kesinlikle çöz .. bikaç kilo da verdin mi tadından yenmez yerimseniben

o yaşta ben de aynı snn durumundaydım.o zamanlar ben de çok olmasa da tombiştim.
snn gbi düşünürdüm.
annem hep, ergenliktesin bir kaç seneye kendiliğinden gder kiloların, derdi ve aynen öyle oldu.
çekingendim, en yakın arkadaşım dediğim insanlar eleştrp dururlardı her şeyimi.
sonra hepsnn kıskançlıktan yapıldığını anladım. takma bence böyle.
ergenlikte hep böyle oluyor.
rejim yapmaya çalışma ama çok da bırakma kendini.
bir kaç seneye dal gbi olursun. :) kendine güvenin de artar o zaman.
hem zaten kilonun abartılacak bi yanı yok.
bu yaşlar için normal.

Back
X