Neden bu acımasızlık?

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Birbirimizle alıp vermediğimiz şey nedir ki hayatını zindana çevirmek pahasına yorumlarımızı, yargılarımızı vicdansızca başkalarının üstüne deyim yerindeyse "fırlatıyoruz" ? Neden sürekli tek yaşam yolunun benimsediğimiz gibi olduğunu düşünüp alternatifleri düşünemiyoruz bile? Son günlerde bu sorular üstüme üstüme gelir oldu ama artık kaldıramaz oldum sanırım.
16 yaşında ciddi bir ısrar ve baskı ortamında başımı örttüm, daha bunu yaparken düşündüğüm şey nasılsa üniversitede yasak o zaman açarım olmuştu. Tabii olmadı, yasak kalktı ve buna üzülen tek örtülü ben oldum sanıyorum. Şimdi 21 yaşındayım ve hala bir yolunu bulmanın derdindeyim. Size bundan bahsetme sebebim ne yapmalıyım diye sormak değil, benim derdim başta sorduğum iki soru. Çünkü onların cevabını bulabildiğimde kendi yolumu da bulmuş olacağım.
Başımı örttükten sonraki lise döneminde (bir Anadolu lisesinde okuyordum doğal olarak kapıda açıp giriyorduk) ideolojinin her şeyden daha önemli olabileceğini öğrendim. Aramızın gayet iyi olduğu müdür yardımcısının tavrının birden nasıl değişebileceğini, (birebir tanışma sebebimiz benim yarışmalara katılmış olmamdı) arkadaşım dediğin kişinin ilişkiyi bıçak gibi kesebileceğini de öğrendim.
Sonraki dönemlerde eşcinsellerin de bir yaşam alanı olabileceğini bu yüzden insanlara dünyayı dar etmenin gereksizliğini savunduğum arkadaşlarımın sanki o okulda saçma sapan muameleleri görmüş kişilerden başkası gibi davranıp, onlara hiç bir hak verilmemesi gerektiğini savunmalarına şahit oldum.
5 yılın sonunda artık dayanamıyorum size anlatmalıyım diyip kaybolan kimliğimin yerine (yıllarca ilkokul fotoğrafım durdu kapalı koymak zorunda kalmayayım diye) çıkarttığım kimlikteki açık fotoğrafı gösterip avukatlık stajına başlamadan açmış olacağım başımı dediğimde örttüğüm gün gördüğümden beter bir tepki aldım.
Inanın artık çok yoruldum. Kırıldım. Nasıl vazgeçer insanlar bundan bilmiyorum ama kendi hayatları yerine benimkini kurcalamalarından bıktım. Oysa herkesi olduğu şekliyle kabul edebilsek daha mutlu olmaz mıydık? Bir hatanın bu kadarına mal olabileceğini düşünememiştim.
Içimi dökmek istedim sanırım biraz da. Yoksa konuyu farklı örneklemlerle de verebilirdim. Baksak herkes dünya iyisi ama siyaset olsun din olsun kültür olsun her konuda ötekine düşman kesiliyoruz birden. Sınırsız bir nefret etme potansiyeli var herkeste. Karşıdakinin de duyguları olan biri olduğunu unutuveriyoruz sanki. Iyi de neden?

@ Uzatmış olabilirim biraz. Boş yere kafa ütülediğimi düşünen herkesten peşinen Özür dileyeyim.

ZOR KARDEŞİM
Aileden sonra eşin bile bu zorbalığa devam edicektir.
Yapamayacaklar. Şuan maddi bağımsızlığım yok sesimi çıkaramıyorum. Ama 2 y
ZOR KARDEŞİM
Aileden sonra eşin bile bu zorbalığa devam edicektir.
Siz kendi tercihleriniz neyse onu yaşayın..

Direnin ve ötesine karışmayın.

Ister aile ister arkadas ister Eş olsun.. Sen nasılsan seni öyle kabul edecek.. Kabul etmeyene Çek gitsin eyvallah...
Evet öyle yapacağım zaten. Ancak her şeyin bir Vakti oluyor işte. Bunun için fakülteyi bitirip başka bir hayat kurmam gerek kendime.
Ama benim asıl anlamadığım insanlar nasıl olur da yapar böyle bir haksızlığı birilerine. Sindiremiyorum. Keşke vaktiyle dik dursaymışım.

Buna hayat deniyor işte... Her şeyi yaşayarak tecrübe ediyoruz... Hatalar yapıyoruz, doğru yaptıklarımız da oluyor, önemli olan hatalarımızı bilip, kendi doğrularımıza, bizi mutlu eden şeylere sımsıkı sarılmak. Allah herkesi doğru yola ulaştırsın herkese yardım etsin.

Buna hayat deniyor işte... Her şeyi yaşayarak tecrübe ediyoruz... Hatalar yapıyoruz, doğru yaptıklarımız da oluyor, önemli olan hatalarımızı bilip, kendi doğrularımıza, bizi mutlu eden şeylere sımsıkı sarılmak. Allah herkesi doğru yola ulaştırsın herkese yardım etsin.
Amin. :)

Olmasi gereken o tabi de sen kendi namina bas kaldirmak icin ne yapiyorsun? Universitede ailen nerden gorcek senin başın açık mi kapali mi okulda? Dedigin sey Türkiye icin zor. Bisey yapmadan da değişimi beklemek sacma ama.

Olmasi gereken o tabi de sen kendi namina bas kaldirmak icin ne yapiyorsun? Universitede ailen nerden gorcek senin başın açık mi kapali mi okulda? Dedigin sey Türkiye icin zor. Bisey yapmadan da değişimi beklemek sacma ama.
Yaşadığım şehirde okuyorum. Evde başka okulda başka olamam böyle bi hayat benim psikolojimi iyice tersine çevirir. Aynı teklifi okuldan bir arkadaşım daha yapmıştı ama zor işte.

Bu zor olabilir ama imkansız değil, inanmadığınız bir şeyi yapmayın ne olursa olsun öldürecek değiller ya,açılmak istediğinizi söyleyin. Kapalılık içe sinmeden yapılabilecek bir şey değil ki sinenler bile zaman zaman zorluk yaşarken.

Yaşadığım şehirde okuyorum. Evde başka okulda başka olamam böyle bi hayat benim psikolojimi iyice tersine çevirir. Aynı teklifi okuldan bir arkadaşım daha yapmıştı ama zor işte.

Üzüldüm zor. Ama bi yolunu bul herseye sıkı sıkı sarılman icin sebebin olsun bu.

Kapalılık gercekten zor bi şeydır herkes kaldıramaz.
Umarım en yakın zamanda istediğin şekle girersin.

Sorun sadece kapalı olmak değil senin de dediğin gibi. Herkes her doğrusunu başkasına da zorla kabul ettirmek istiyor maalesef. Burada en büyük görev bence kadınlara düşüyor. Hepimiz hem dik durmasını öğrenip hem de dik durabilecek nesiller yetiştirebilsek ne güzel olurdu. Umarım siz ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda hissettiğiniz, mutlu olduğunuz gibi yaşayabilirsiniz.

İçinizden geldiği gibi davranmanizi tavsiye ederim ama sonraki baskılar yüzünden yine canınız sıkılabilir, belki daha fazla.

Kendi ayaklarının üstünde durduğun günn istemiyorsan açılırsın.Hatta başını açmadan önce birini seversen,ona kendi işine başladığın an itibariyle başını açıcağını da söylemelisin.Aile seçilmiyor ne yazıkki.Baş örtüsü tabiki güzel bişey ama gönülde istiyorsa o örtüyü.Yoksa zaten hiç bir anlamı yok.

Sorun sadece kapalı olmak değil senin de dediğin gibi. Herkes her doğrusunu başkasına da zorla kabul ettirmek istiyor maalesef. Burada en büyük görev bence kadınlara düşüyor. Hepimiz hem dik durmasını öğrenip hem de dik durabilecek nesiller yetiştirebilsek ne güzel olurdu. Umarım siz ekonomik özgürlüğünüzü kazandığınızda hissettiğiniz, mutlu olduğunuz gibi yaşayabilirsiniz.
Evet konuyu açarken aklımda olan asıl şey buydu. Herkes kendi hayatını düzene koyup başkasının alanına karışmasa mutlu olacağız oysa.

Cevap veren herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. :KK200:

:(
Çok üzüldüm
Direnip açsan ne olur?
Döverler mi?
Parasız mı bırakırlar?
Okula mı yollamazlar?

Şöyle ki,
Her toplum bazı değerlere ve tabulara sahip. Bizim toplumuzda da bu böyle. Belli kalıplarda büyütülüp şekillendirilmeye çalışılıyoruz anne babamız ve çevremiz tarafımdan.
Ben sizi bu kadar yargılayan kişilerinin inançlarından şüphe ediyorum aslında. Allah kimseye başka bir kulu yargılama hakkını vermez, kul hakkı dışında ki o hesap çok incedir.
Hal böyleyken kendini cennetlik zanneden şuursuzlar tarafından yargılanmak bizim toplumda fazlasıyla yer etmiş bir tavır.
Yaşınız genç ancak doğruyu yanlışı ayırdedecek yaştasınız. Mutlu olduğunuz şekilde yaşayın. Nihayetinde tamamı Allah la sizin aranızda.

:KK43:
Çok üzüldüm
Direnip açsan ne olur?
Döverler mi?
Parasız mı bırakırlar?
Okula mı yollamazlar?
Dövmezler. Ama özel okulda okuyorum sıkıntıya girer ben ödemeyi yapamam. Harçlık vs almıyorum zaten ama okul taksiti sıkıntılı. 5 senedir yoktu da şimdi nerden çıktı diyecekler ve inanın uğraşacak halim kalmadı artık.

Şöyle ki,
Her toplum bazı değerlere ve tabulara sahip. Bizim toplumuzda da bu böyle. Belli kalıplarda büyütülüp şekillendirilmeye çalışılıyoruz anne babamız ve çevremiz tarafımdan.
Ben sizi bu kadar yargılayan kişilerinin inançlarından şüphe ediyorum aslında. Allah kimseye başka bir kulu yargılama hakkını vermez, kul hakkı dışında ki o hesap çok incedir.
Hal böyleyken kendini cennetlik zanneden şuursuzlar tarafından yargılanmak bizim toplumda fazlasıyla yer etmiş bir tavır.
Yaşınız genç ancak doğruyu yanlışı ayırdedecek yaştasınız. Mutlu olduğunuz şekilde yaşayın. Nihayetinde tamamı Allah la sizin aranızda.
Söylediklerinize katılıyorum ve ben inançsız biri değilim zaten. Ama bu şekilde salt bi ritüeli gerçekleştirmiş olmaktan başka bir şey yapmıyorum içi boş yaptıklarımın.

Şahsen kendi adıma konuşmam gerekirse hümanist bi insan değilim ve herkesi sevmek gibi bi misyonum da yok.Toplumdaki bazı kesimlerin/öğelerin/sınıfların diğerlerine zarar verdiğini ve yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu yüzden de herkesi sevmiyorum.Saygı da duymuyorum.Hatta bana bu çok kişiliksizce geliyor.Kimse kimseye saygı duymak zorunda da değil.Ne yani adamın biri çıkıp öldürmek özgürlük dese ona da mı saygı duycaz.

Bu yüzdendir ki insanlar devamlı birbirlerini eleştirir ve kendi gibi olmayanları sevmezler.Bence olması gereken de budur.Çünkü insan yapısı gereği her şeyi sevemez zaten, seviyosa da bi sorun vardır.

Back
X