Neden bu acımasızlık?

Şahsen kendi adıma konuşmam gerekirse hümanist bi insan değilim ve herkesi sevmek gibi bi misyonum da yok.Toplumdaki bazı kesimlerin/öğelerin/sınıfların diğerlerine zarar verdiğini ve yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu yüzden de herkesi sevmiyorum.Saygı da duymuyorum.Hatta bana bu çok kişiliksizce geliyor.Kimse kimseye saygı duymak zorunda da değil.Ne yani adamın biri çıkıp öldürmek özgürlük dese ona da mı saygı duycaz.

Bu yüzdendir ki insanlar devamlı birbirlerini eleştirir ve kendi gibi olmayanları sevmezler.Bence olması gereken de budur.Çünkü insan yapısı gereği her şeyi sevemez zaten, seviyosa da bi sorun vardır.
Bakın öldürmek farklı bir fiil suç teşkil eder ve gerçekleştirilğinde birinin temel hakkına müdahalede bulunup ortadan kaldırmış oluruz. Sevmemek ve sınırı bilip o sınır içine girmemek farklı şeyler. Dünyada yaşayan herkesi her fikri yaşam tarzını sevemeyiz ama ortadan kalsınlar yok olsunlar da diyemeyiz değil mi? Uzak dururuz en fazla, ama yaşam alanlarına karışamayız. Bu kişiliksizlik değil durulması gereken noktayı bilmektir diye düşünüyorum. Insanlar bunu yapamadığı için mutsuzuz.

Bakın öldürmek farklı bir fiil suç teşkil eder ve gerçekleştirilğinde birinin temel hakkına müdahalede bulunup ortadan kaldırmış oluruz. Sevmemek ve sınırı bilip o sınır içine girmemek farklı şeyler. Dünyada yaşayan herkesi her fikri yaşam tarzını sevemeyiz ama ortadan kalsınlar yok olsunlar da diyemeyiz değil mi? Uzak dururuz en fazla, ama yaşam alanlarına karışamayız. Bu kişiliksizlik değil durulması gereken noktayı bilmektir diye düşünüyorum. Insanlar bunu yapamadığı için mutsuzuz.

Tecavüzcüler,hırsızlar ve katiller öldürülebilir bence bi sorun yok.Tecavüzcünün temel hakkına saygı duysan nolur allah askına?sen hiç tecavüzcü olup sonrasında dünyaya fayda sağlamış birini gördün mü ya da duydun mu?bu yaratıklar için yapılabilecek şeyler yoktur ve toplum dışına itilmelidirler.Masum insanlardan uzak tutulmalıdırlar.

Asıl sorun da bu zaten.Uzak durmasına durursun da o tipler senden uzak durur mu dersin?

Konuna göre bakacak olursak, senin yaşam alanına saygısızlık eden olmamış bence.Sadece tercihlerinden dolayı senle uyuşmadığı için ilişkiyi kesen insanlar olmuş.Bu da onların özgür tercihleridir bana kalırsa. Benim de hiç tesettürlü arkadasım olmadı.Ben de sevmiyorum.Hakaret küfür mü ediyorum hayır kalplerini mi kırıyorum hayır naparlarsa yapsınlar ama kişisel olarak hayatımda istemiyorum yani.Benim hayat görüşüme ters o insanların yaşadıkları hayat.

Şahsen kendi adıma konuşmam gerekirse hümanist bi insan değilim ve herkesi sevmek gibi bi misyonum da yok.Toplumdaki bazı kesimlerin/öğelerin/sınıfların diğerlerine zarar verdiğini ve yok edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu yüzden de herkesi sevmiyorum.Saygı da duymuyorum.Hatta bana bu çok kişiliksizce geliyor.Kimse kimseye saygı duymak zorunda da değil.Ne yani adamın biri çıkıp öldürmek özgürlük dese ona da mı saygı duycaz.

Bu yüzdendir ki insanlar devamlı birbirlerini eleştirir ve kendi gibi olmayanları sevmezler.Bence olması gereken de budur.Çünkü insan yapısı gereği her şeyi sevemez zaten, seviyosa da bi sorun vardır.

Burada talep edilen şey hümanizm değil. Şahısların kişilik haklarına saygı duyulmasıdır. Saygı duymadan kasıt basit anlamda "üstüne vazife olmayan konulara burnunu sokma" şeklindedir.
Verdiğiniz örnek çok uç ve konuyla örtüşmüyor. Cinayet normlara göre suçtur. Suç da bakış açıları kullanarak normalleştirilemez.

Tecavüzcüler,hırsızlar ve katiller öldürülebilir bence bi sorun yok.Tecavüzcünün temel hakkına saygı duysan nolur allah askına?sen hiç tecavüzcü olup sonrasında dünyaya fayda sağlamış birini gördün mü ya da duydun mu?bu yaratıklar için yapılabilecek şeyler yoktur ve toplum dışına itilmelidirler.Masum insanlardan uzak tutulmalıdırlar.

Asıl sorun da bu zaten.Uzak durmasına durursun da o tipler senden uzak durur mu dersin?

Konuna göre bakacak olursak, senin yaşam alanına saygısızlık eden olmamış bence.Sadece tercihlerinden dolayı senle uyuşmadığı için ilişkiyi kesen insanlar olmuş.Bu da onların özgür tercihleridir bana kalırsa. Benim de hiç tesettürlü arkadasım olmadı.Ben de sevmiyorum.Hakaret küfür mü ediyorum hayır kalplerini mi kırıyorum hayır naparlarsa yapsınlar ama kişisel olarak hayatımda istemiyorum yani.Benim hayat görüşüme ters o insanların yaşadıkları hayat.
Işte bu söylediğiniz uzak durmak oluyor. Hayatınızda istemeyebilirsiniz bunu anlarım ama zaten hayatınızda var olan birini bu şekilde çıkarmak hoş değil. Kötü olan bu.

Verdiğiniz örnekler de çok ekstrem ben hayat tarzı ve inançlardan bahsediyorum siz suçlulardan bahsediyorsunuz. Bir tecavüzcü ya da hırsız ıslah edilmesi gereken, kontrol altında tutulması gereken insandır bana göre. Tuttun içerde 2 sene iyice nefret dolu bi şekilde saldın dışarı olmamalı haklısınız. Ama onun da korunması gereken hakları olacaktır elbet.

Burada talrp edilrn şey hümanizm değil. Şahısların lişilik haklarına saugı duyulmasıdır. Saygı duymadan kasıt baait anlamda "üstüne vazife olmayan konulara burnunu sokma" şeklindedir.
Verdiğiniz örnek çok uç ve konuyla örtüşmüyor. Cinayet normlara göre suçtur. Suç da bakış açıları kullanarak normalleştirilemez.

Arkadaşa yapılan bi saygısızlık yok ki?hayatındaki kişiler görüşmemeyi seçmişler ilişkiyi kesmişler bunun neresi saygısızlık?Hümanizmle şöyle bi alakası var hümanist olmak insanın hayat görüşüne diline dinine ırkına bakmadan sırf insan olduğu için onu sevmeyi gerektirir.Bu arkadasım etrafındaki kisiler de demek ki hümanist değiller ki bu arkadasın tesettürlü olmasından dolayı iliskiyi kesmişler.Bağlantıyı kuramadığnız için ben kurup size sundum, artık anlayabilirsiniz diye umuyorum.

İkinci olarak da hangi norm pardon da?ceza kanununa göre suçtur desen evet ama amerikanın bazı eyaletleri de dahil olmak üzere hala idam cezasının devlet eliyle uygulandığı onlarca ülke var.O zaman onların normlarına göre bazı suçları işleyen kişiler öldürülmelidir demek ki değil mi?

Senin bakış açına göre cinayetin normalleştirilemiyor olması bişey ifade etmiyor gördüğün gibi.Anlayabilirsen ne mutlu sana.

Sizi boylesi bir durumda birakip ustune zorlayip kisisel haklariniza saldirip.sizi mutsuz edip ustunede sevap kazandiklarini dusunup sevinirler...
Bir insanin namazina ibadetine bakmayip o kisi yalan soyler mi borcuna sadik mi insanlara iyi davranir mi buna baktigimuz gun kurtulusa ancak erecegiz...
Homosapiens dunya uzerindeki en tehlikeli en acimasiz turdur..
Yuzyillardir durmaksizin ispat ediyor eksik olmasin...

Işte bu söylediğiniz uzak durmak oluyor. Hayatınızda istemeyebilirsiniz bunu anlarım ama zaten hayatınızda var olan birini bu şekilde çıkarmak hoş değil. Kötü olan bu.

Verdiğiniz örnekler de çok ekstrem ben hayat tarzı ve inançlardan bahsediyorum siz suçlulardan bahsediyorsunuz. Bir tecavüzcü ya da hırsız ıslah edilmesi gereken, kontrol altında tutulması gereken insandır bana göre. Tuttun içerde 2 sene iyice nefret dolu bi şekilde saldın dışarı olmamalı haklısınız. Ama onun da korunması gereken hakları olacaktır elbet.

Bence böyle düşünüp konuyu kişisel algılarsanız boş yere üzülmüş olursunuz.Eminim o kişiler tesettürlü diğer insanlarla da ilişki kurmuyorlardır.Şahsınıza alınıp üzülmeyin.Bu da onların seçimi dmeek ki.

Valla bende sindinemyorm.. .i hatanın bedeli bazen çook ağır oluyr test ettm onayladım...

Korkunç..İnsan kendine olan saygısını kaybeder böyle bir durumda..
Neden bu hayatta dilediğimiz gibi yaşayamayız??
Neden hala kim ne der? ne söyler? ne bekler? diye kendimize haksızlık yaparız?
Aile faktörü önemli..Kendi yaşamını eline almadan yapabileceğin bir şey yok sanırım..
Sana büyük tecrübe oluyor aslında "insan" ne demek bence farkındasın.
Herkes kendi seçimlerini yaşar kimseye laf söylemek aşağılamak düşmez çünkü karşımızdaki insanın var olan duygularını hiçe saymak o insanın hayatını sonlandırabiliyor...
Dilerim günün birinde dilediğin gibi bir hayata adım atarsın..

Korkunç..İnsan kendine olan saygısını kaybeder böyle bir durumda..
Neden bu hayatta dilediğimiz gibi yaşayamayız??
Neden hala kim ne der? ne söyler? ne bekler? diye kendimize haksızlık yaparız?
Aile faktörü önemli..Kendi yaşamını eline almadan yapabileceğin bir şey yok sanırım..
Sana büyük tecrübe oluyor aslında "insan" ne demek bence farkındasın.
Herkes kendi seçimlerini yaşar kimseye laf söylemek aşağılamak düşmez çünkü karşımızdaki insanın var olan duygularını hiçe saymak o insanın hayatını sonlandırabiliyor...
Dilerim günün birinde dilediğin gibi bir hayata adım atarsın..
Teşekkür ederim. Evet bunları yaşamış olmasam bugünkü tantan olmazdım herhalde ama bazen zor geliyor işte.

Teşekkür ederim. Evet bunları yaşamış olmasam bugünkü tantan olmazdım herhalde ama bazen zor geliyor işte.
Bu arada muhakkak siz de farkındasınızdır ama bence etrafınızdaki insanların tepkilerinden ziyade ailenizin size yaptığı şey çok daha kötü.Zorla kapatmaları yani.

Bi insana ilk önce kendi ailesi saygı duymalı.Yoksa dışarda açık kadına da saygı yok bence.Hele bu tarz dini konularda söz sahibi insanın sadece kendisi olmalı.Ben sizi yıpratan şeyin etrafınızdan çok ailenizin tercihlerinize saygı göstermemesi olduğunu düşündüm konuyu bi kez daha okuduğumda.

Zor bi durum gerçekten .
En azından eş olarak anlayışlı ve insanın düşüncelerine , duygularına önem veren birini seçin .

Bu arada muhakkak siz de farkındasınızdır ama bence etrafınızdaki insanların tepkilerinden ziyade ailenizin size yaptığı şey çok daha kötü.Zorla kapatmaları yani.

Bi insana ilk önce kendi ailesi saygı duymalı.Yoksa dışarda açık kadına da saygı yok bence.Hele bu tarz dini konularda söz sahibi insanın sadece kendisi olmalı.Ben sizi yıpratan şeyin etrafınızdan çok ailenizin tercihlerinize saygı göstermemesi olduğunu düşündüm konuyu bi kez daha okuduğumda.
Evet aileme kızgınlığım bambaşka bu konuda. Onları çok seviyorum bana değer verdiklerini hissettirirler hep ama kafa yapısı bu değiştiremiyoruz. Yengemi istemediler başı açık diye amcamla kaçtı evlendi kapandı tabii. Görseniz etrafında pervaneler. Kötü insanlar diyemiyorsunuz bu gibi sebepler yüzünden. Onlara göre doğru bu yaparsak hep mutlu ederler ama olmazsa?

Arkadaşa yapılan bi saygısızlık yok ki?hayatındaki kişiler görüşmemeyi seçmişler ilişkiyi kesmişler bunun neresi saygısızlık?Hümanizmle şöyle bi alakası var hümanist olmak insanın hayat görüşüne diline dinine ırkına bakmadan sırf insan olduğu için onu sevmeyi gerektirir.Bu arkadasım etrafındaki kisiler de demek ki hümanist değiller ki bu arkadasın tesettürlü olmasından dolayı iliskiyi kesmişler.Bağlantıyı kuramadığnız için ben kurup size sundum, artık anlayabilirsiniz diye umuyorum.

İkinci olarak da hangi norm pardon da?ceza kanununa göre suçtur desen evet ama amerikanın bazı eyaletleri de dahil olmak üzere hala idam cezasının devlet eliyle uygulandığı onlarca ülke var.O zaman onların normlarına göre bazı suçları işleyen kişiler öldürülmelidir demek ki değil mi?

Senin bakış açına göre cinayetin normalleştirilemiyor olması bişey ifade etmiyor gördüğün gibi.Anlayabilirsen ne mutlu sana.

haddinizi aşmadan cevap verseniz daha memnun olurdum.
görünen o ki ben sizi değil siz beni anlamamışsınız.
arkadaş olayına hiç girmedim zaten, arkadaş sevmem arkadaşa güvenmem.
tüm yazdıklarım aile odaklıdır.
ki kendi mesajlarımda da hep ebeveynlerden bahsetmişimdir, dikkate almamış olmanız sizin eksikliğiniz.
normlardan bahsederken de ceza kanunu vs düşünmedim. kişinin yaşam hakkının elinden alınmasından bahsettim. burada kastettiğim şey cinayet işlemektir. devlet eliyle öldürülmekten, idamdan vs bahsetmiyorum.

ama gerçekten ilk mesajınızda bahsettiğiniz gibiymişsiniz.
empatiden uzak
karşıdakinin fikirlerini anlamaktan bihaber
sizin fikrinizde olmayanlara embesil muamelesi yapacak kadar sınırsız.
bu size son mesajımdır çünkü belli ki oturup fikir tartışılacak bir hanım değilsiniz.
hadi selametle...

Üniversitede bir arkadaşım vardı.
Bazı günler mini etek ve çoğunlukla da dekolte giyiyordu. Kendine baya bir bakıyordu.
Bir gün evine gittiğimizde fotoğraflarını gördüm ve örtülüydü. Çok şaşırdım, çünkü kız cidden hiç hissettirmedi.
İstemediği halde örtünmüş evden çıktıktan sonra kendi hayatını yaşıyor.
Çok üzücü bir durum

haddinizi aşmadan cevap verseniz daha memnun olurdum.
görünen o ki ben sizi değil siz beni anlamamışsınız.
arkadaş olayına hiç girmedim zaten, arkadaş sevmem arkadaşa güvenmem.
tüm yazdıklarım aile odaklıdır.
ki kendi mesajlarımda da hep ebeveynlerden bahsetmişimdir, dikkate almamış olmanız sizin eksikliğiniz.
normlardan bahsederken de ceza kanunu vs düşünmedim. kişinin yaşam hakkının elinden alınmasından bahsettim. burada kastettiğim şey cinayet işlemektir. devlet eliyle öldürülmekten, idamdan vs bahsetmiyorum.

ama gerçekten ilk mesajınızda bahsettiğiniz gibiymişsiniz.
empatiden uzak
karşıdakinin fikirlerini anlamaktan bihaber
sizin fikrinizde olmayanlara embesil muamelesi yapacak kadar sınırsız.
bu size son mesajımdır çünkü belli ki oturup fikir tartışılacak bir hanım değilsiniz.
hadi selametle...

haddini bilmesi gereken sensin.yorumumua cevap vermesi gereken sen değilsin, konu sahibi arkadaş benim ne demek istediğimi anladı sen anlamasan da olur çok da lazım değilsin bence bu bir.
"kendi mesajlarımda da hep ebeveynlerden bahsederim, dikkate almamış olmanız sizin eksikliğiniz" derken? siz kimsiniz pardon da? ilber ortaylı falan mı sandınız kendinizi?işi gücü bırakıp yemeden içmeden sizin yorumlarınızı ve hangi temada yazdığınızı mı takip edicem?banane ki yani senden?

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sizin gibi insanlara tahammül edemiyorum maalesef.kişinin yaşam hakkını devlet alıyor diyorum sana.devletler insanları öldürüyor ok?bunun adı da idam işte,senin normların işlemez.sen adına başka bişey demek isteyip ikisini ilişkilendiremiyosan o senin sorunun.

ben ilk mesajımda empatiyle ilgili ne dedim pardon?o hümanizm olmasın?daha ikisinin arasındaki farkı da mı bilmiyosun.uydurmanın sınırları yok sanırım sen de.

bence de cevap yazmasan iyi olur.çünkü daha kendin bile neden bahsettiğinin farkında değilsin.komik oluyosun.sus da bişey biliyosun sanılsın bari.bye canım.

Üniversite okurken, okuduğum şehirde çalışan bir yandan açık öğretim tarzı okuyan, ailelerinden ayrı 4 kız arkadaşım vardı. 3 ü başörtülü en küçüğü değildi. Ama farklılardı. Mesela evde, bahçede misafir kim olursa olsun açarlardı. 1 tanesinin özellikle isteksiz olduğu belliydi.
Bir akşam yolda yürürken aslında başını başta severek isteyerek örttüğünü ama taşıyamadığını iş görüşmelerinde sıkıntı yaşadığını çalıştığı ortamların uygun olmadığını vs söylemişti. Kahve dünyası gibi bir yerde çalışıyordu. Ve hepsi bir yana aslında açılmak istediğini ama insanlar ne der diye düşündüğünü söylemişti. Ben de istemiyorsan örtme. Allah için değilse zaten anlamı yok. Kimin ne dediği önemli değil vs nefsine destek olmuştum.
Hemen ertesi gün açıldı. Bir zaman sonra diğer 2 ablası da açıldı.
O gün destek olmama gerçekten çok sevindiğini hatırlıyorum. Güç bulduğunu söylemişti. Ama sonra ben vicdan azabı çektim. Benim inancıma göre o gün söylemem gereken onlar değildi. Muallakta olan birini diğer yöne ittim belki de. Allah affetsin..

O zamandan sonra kimseye yorumda bulunmadım bulunamam.

Bu konular çok hassas. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Back
X