Neden bu adaletsizlik??

Benimde garanti bi işim olsa bende çeker giderimde özel iş güvenemiyorum
o zaman ilk isiniz garanti iş bulmak olsun. Sonrasi corap sokugu gibi gelir. Ama ozgurlesmek icin sakin baska bir erkegin himayesine girmeyin, yani ozgurlesmek icin evlenmeyin.

o zaman ilk isiniz garanti iş bulmak olsun. Sonrasi corap sokugu gibi gelir. Ama ozgurlesmek icin sakin baska bir erkegin himayesine girmeyin, yani ozgurlesmek icin evlenmeyin.
evet çok haklısınız şimdilik öyle bir düşüncem yok zaten kendi başıma bu hayat mücadelesine girmem gerekiyor biliyorum

Erkeklerin tek başına gurur kaynağı iken kadınların gitmesi utanç kaynağı neredeyse :/ toplum bu algıdan kurtulmalı.
Aynen erkek yapınca' vay kocum benım adam olmus ayaklarının uzerınde duruyo' oluyo.
Ama aynısını yapan kız cocugu olunca işler anında degısıyo 'gız ne işin var bi başına bı evdemı oturulur' oluyo.

En azından evinizde sağlıklı bir şekilde oturabiliyorsunuz.Memleketin,dünyanın dört bir yanında insanlar ölüyor, bir de bu örnekler var mesela, şükretmek lazım yine deo_O

Ajitasyon yapmak değil amacım, birilerini örnek göstereceksek bizden daha kötüleri düşünelim, daha mutlu oluruz.

Tatile gitmek, bu durumdan kurtulmak için elinizden geleni yapın, zorlayın.. İlle de olmuyorsa kabullenip halinize şükredin:KK52:

Sosyal medyada bir tane fakir görmedim ben. Hepsi ya tatilde ya da sofrada bir kuş sütü eksik, aile sofralarında. En iyisi kullanmamak galiba. Sizde onlarla kıyaslamayın kendinizi. Psikolojinizde bu tür şeylerle savaşmayın, boşverin :super:

Kimileri deniz kenarlarında,yazlıklarında keyiflerine keyif katarken;kimileri de evde bitmek bilmeyen sorunlarla yüzleşmek zorunda kalıyor.İşsizlik,aile içi huzursuzluk,saygısızlık,sevgisizlik,parasızlık... var da var.
Her yaz geldiğinde bi hüzün çöker çünkü 25 yaşıma geldim hala doğru düzgün bi tatil yapamamışımdır.Ailemlede gidemedim.Arkadaşlarımı hiç saymıyorum bile zaten göndermezlerdi.Şimdi bütün dertler bitti buna mı üzülüyosun?? diyebilirsiniz.Sadece bu değil herşey var ama yaz zamanı herkes deniz-kum-güneş fotoğrafları paylaşırken benim netten bakıp oturduğum yerde hayal kurmam acımasız değil mi?
Üniversiteyi ailemle okudum.Sonra başka bi şehre onlardan ayrılayım diye çalışmaya gittim ama yine kontrol üzerimdeydi.Çünkü akrabalar vardı o şehirde de.Bi yalnız olamadım.Hep bi kontrolcü ailem oldu.Sonra ardından aile içinde saygısızlık,aldatma baş gösterdi.Çocuklarını kızlarını böyle kısıtlayıp kendileri ahlaksız bir yaşam sürünce normal oluyor ya?? Ona anlam veremiyorum.Bıktım artık.Ne var yani kızız diye ölelim mi? Çalışmaya bile giderken yalvar yakar gittim.Herşeye izin isteyelim olmadı??Kaç yaşında bir insanım ya bana da yazık.En güzel çağlarım hep böyle mi geçecek?
Bugun hayatlarına özendiğini insanlar , yarın sana özenecek duruma gelirler . Adaletsizlik falan yok . Sadece zamanı var . Tabi bunda senin şükrün , duan yada şükürsüzlüğün vs . Etken . Mutlaka şükretmen gereken Şeyler vardır elinde .

Tek değilsin dostum 26ya girdim tatile gitsek ne giyecegimi bilmiyorum turbanliyim bu konuda zir cahilim bekarkende ayniydi simdide ayni herşey zamaninda güzel kirkima gelince gitsem noluuurr gitmesem ne olurrr heveside kaciyo insanin zamanla çünkü koreliyosun olmucani bildigin şeyi hayalde etmiyosun

Yani kader diyolar sanirsam buna..bundan sorasi icin ne yapabilrsinz diye dusunuyorum..kendi basiniza yasamaniza izin vermiyolorsa evlenecgin kisiyi yasamak istedgn hayata uygun bi karkterde sec.rahat ozgur yazlari memlekte deil denize goturcek biri yani ne bilim:)

Özgür olmak istiyorsan hic bir engel tanimamalisin.. Hırslı olup is bulup kendi yoluna bakmalisin.. Bende önceden kontrol altinda yasiyordum ama bugünlerde istedigim gibi disari cikiyorum, istedigim saatte eve geliyorum.. Tabi cok gec saatlere kadar kalmiyorum disarilarda.. Bir kez tartisirsin, 2 veya 3 kez daha sonra biter ve kimse karisamaz sana. Yasin da biraz büyük yani ne yapabilirler ki..
Bence anneni birakmak istemiyorsan sadece seni kisitlamaya calistiklarinda onlari duyma ve hayatini istedigin sekilde özgür yasa..Bunun icin ayri eve cikmak zorunda degilsin:)

Özgürlüğüne düşkün bir insanım.Kendi kararlarımı vermek beni ben yapandır zaten.Ama gelin görün ki bütün çevreniz akrabalarınız tabularını yıkamamışken nasıl kazanacağım özgürlük yarışını bilemiyorum

Para biriktirin ve çok iyi derecede yabancı dil öğrenin. Sonra istediğiniz ülkede çalışma izni çıkartmak ve iş bulmak için uğraşın. Gerekirse önce eğitim veya kurs için gidin. Kimseden izin istemezseniz, izin vermiyorlar, hayatıma karışıyorlar derdiniz olmaz.

Kimileri deniz kenarlarında,yazlıklarında keyiflerine keyif katarken;kimileri de evde bitmek bilmeyen sorunlarla yüzleşmek zorunda kalıyor.İşsizlik,aile içi huzursuzluk,saygısızlık,sevgisizlik,parasızlık... var da var.
Her yaz geldiğinde bi hüzün çöker çünkü 25 yaşıma geldim hala doğru düzgün bi tatil yapamamışımdır.Ailemlede gidemedim.Arkadaşlarımı hiç saymıyorum bile zaten göndermezlerdi.Şimdi bütün dertler bitti buna mı üzülüyosun?? diyebilirsiniz.Sadece bu değil herşey var ama yaz zamanı herkes deniz-kum-güneş fotoğrafları paylaşırken benim netten bakıp oturduğum yerde hayal kurmam acımasız değil mi?
Üniversiteyi ailemle okudum.Sonra başka bi şehre onlardan ayrılayım diye çalışmaya gittim ama yine kontrol üzerimdeydi.Çünkü akrabalar vardı o şehirde de.Bi yalnız olamadım.Hep bi kontrolcü ailem oldu.Sonra ardından aile içinde saygısızlık,aldatma baş gösterdi.Çocuklarını kızlarını böyle kısıtlayıp kendileri ahlaksız bir yaşam sürünce normal oluyor ya?? Ona anlam veremiyorum.Bıktım artık.Ne var yani kızız diye ölelim mi? Çalışmaya bile giderken yalvar yakar gittim.Herşeye izin isteyelim olmadı??Kaç yaşında bir insanım ya bana da yazık.En güzel çağlarım hep böyle mi geçecek?
haklı olduklarını kimse söylemedi ama bu ülkede ve bu toplumda mantık arama zaten. ülkemin en nefret ettiğim şeyi bu zaten sırf bu yüzden belki de yurtdışında yaşamak istiyorum herkes birbirine saygılı, gelişmiş. kendini üzme senin gibi bir srü insan var bu ailelere ne mantık ne akıl öğretebilirsin o yüzden karşı çıkmak yerine çözüm üretmeye çalışmalısın. karşı çıkarsan ters tepebilir.
ne okudun? yani ilk diyebileceğim okumayı seviyorsan kariyer yapabilirsin kurtulmak için aklıma başka çözüm gelmiyor polisler de artık düzgün değil ki şikayet et desem. ama okursan veya iş bulursan veyahut evlenirsen kurtulma şansın olabilir ama yakın bir yerlerde olmasın olabildiğince uzağa gitmeye çalış. gerekirse uzmanları ara çağır eve onlar ikna etsin veya zorla seni alsınlar başka çare aklıma gelmiyor değişeceklerini düşünmüyorum yani

Peki tatile ailenizi goturmeyi teklif ettiniz mi? Para kazaniyormussunuz, ailenize bir ikramda bulunabilirsiniz. Yarin evlenip gideceksiniz onlarla paylassaniz simdiden,ileride pisman olmazsiniz en azindan

Back
X