Neden bu durumu yaşıyorum

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.635
287
123
Benim yıllardır devam eden bir sorunum var .. Ben mesela bir arkadaş ortamın da hep onemsenmeyen kişi oluyorum mesela 4 kişi konusuyoruz diyelim bana asla bakarak konuşmuyorlar kendi aralarında konuşuyorlar bir şey söylesem dikkate alınmıyor söylediğim havada kalıyor sanki o ortamda hiç yokmuşum gibi davranılıyor buluşma olsa cagrilmayan yada olmasa da olur dedikleri kişi ben oluyorum whatsap gruplarında konusurkn mesela bir şey yaziyorum görülüp onemsenmiyor ama diğerleri yazınca cevap yazılıyor sana öyle geliyor diyebilirsinz ama yıllardır bunu yaşıyorum ben ki farkedilmeyecek bir durum değil insan farkediyor kısacası ve hep saf iyi niyetli kişi olarak görüluyorum beni ilk tanıyan bile çok saf bi insansın diyor önemsemiyorum hangi arkadaş ortamına girersem gireyim depresyon hastasıyım bu durum kendimi daha değersiz hissetmeme sebep oluyor

Mıy mıy şeklinde konuşan, konuyla gereksiz alakasiz konuşan birileri olunca grupta ona ayni şey oluyor. Bir de saf saf davranislar sergileyince insanlar dikkate almaz dogrusu.

Depresyon icin bir tedavi goruyor musunuz?
Mesela bu da onemli sizin icin.
Belki bu konu ile alakali olarak aralarinda sizi elestirip disliyor olabilirler, veya saf ve sakin davranislariniz sizin sosyal iliskilerinizi etkiliyor olabilir.
Biraz bu anlamda kendinize odaklanin derim, daha ozguven sahibi olun mesela.
Fikirlerinize ve soylemek istediklerinize daha net sahip cikin, biri sordugunuz soruya veya yaptiginiz yoruma onem vermiyorsa, onem vermelerini saglayin. Neden onemsenmediginizi onemsemeyenlere de sorun.
Iletisim olmadan sorunlar cozulemiyor haliyle.
Iletisimde net ve israrci olursaniz bence sorununuzun ustesinden gelebilirsiniz.

Depresyon probleminiz ile de tek basiniza basa cikmaya ugrasmayin, bu konuda muhakkak destek alin.

Önce kendi davranışlarınıza yönelin, sıkıntı nerede olabilir, artım eksim nedir diye. Sonrası belki çözülür.

Bence nedeni kendinizde arayın, bir özgüven probleminiz var ama çözümde sizin elinizde. Herkesin dediği, yaptığını tekrarlayarak dikkat çeken birisi olamazsınız biraz daha atılgan cesur adımlar ile daha çok ilgi çekebilirsiniz

Baktin cevap gelmiyor sor niye kimse yazmiyor diye ?acik konus ve seninle ilgilenmeyenle ilgilenme

Depresyon hastasıyım demişsiniz böyle hissetmenizin sebebi bu durum olabilir. Herhangi bir destek alıyor musunuz? Çünkü bu kadar önemsenmeyecekseniz insanlar sizi aralarına da almaz diye düşünüyorum. O whatsapp grubunda sizde varsanız onlar için demekki dediğiniz kadar da önemsiz değilsiniz. Siz depresyonunuzdan dolayı abartıyor olabiilir misiniz?

Ortamlarda dinlenmediğinizi düşünüyorsunuz, whatsappda cevap almadığınızı düşünüyorsunuz ama bu ortamların hepsinde varsınız, lider bir karakter değilsiniz belli demek ki bu gruplara liderlik yapan insanlar sizi buralara çağırıyor ekliyor demek ki değer görüyorsunuz. Bence bardağın boş tarafına çok detaylı bakıyorsunuz o kadarad önemsenmiyor denicek biri olduğunuzu düşünmüyorum

Benim yıllardır devam eden bir sorunum var .. Ben mesela bir arkadaş ortamın da hep onemsenmeyen kişi oluyorum mesela 4 kişi konusuyoruz diyelim bana asla bakarak konuşmuyorlar kendi aralarında konuşuyorlar bir şey söylesem dikkate alınmıyor söylediğim havada kalıyor sanki o ortamda hiç yokmuşum gibi davranılıyor buluşma olsa cagrilmayan yada olmasa da olur dedikleri kişi ben oluyorum whatsap gruplarında konusurkn mesela bir şey yaziyorum görülüp onemsenmiyor ama diğerleri yazınca cevap yazılıyor sana öyle geliyor diyebilirsinz ama yıllardır bunu yaşıyorum ben ki farkedilmeyecek bir durum değil insan farkediyor kısacası ve hep saf iyi niyetli kişi olarak görüluyorum beni ilk tanıyan bile çok saf bi insansın diyor önemsemiyorum hangi arkadaş ortamına girersem gireyim depresyon hastasıyım bu durum kendimi daha değersiz hissetmeme sebep oluyor
YA yanlış arkadaş seçimi yA da kendinizi yeterince ifade edememe ses tonunuz bile önemlidir karşıdakilere kendinizi duyurmada

Düşünün ki sınıfta bile öğretmen soru sorduğunda mıy mıy cevap verseniz başkası yüksek ses tonuyla söylese öğretmen beni sevmiyor dışlıyor istemiyor diyemezsiniz

Back
X