• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bu fiziksel mesafe?

bak bu hiç aklıma gelmemişti, onlar kendi aralarında öyle mi peki, sadece sen farklı değilsindir diye düşünüyorum, erkek kardeşin falan.... o kesin annesine öyledirde:1: babanada öylemi mesela

Aslında sadece ben değilim. Diğer kardeşlerim de böyle ama bunu tek kafaya takan benim, fark burada :1:

bence sevgisinden emin olduğumuz kişilere karşı gösterilen bir tutum bu. insanoğlu garip bişekilde karşısındakinin sevgisinden emin olunca veya çok sevildiğini bilince bir uzaklaşma gösteriyor.nasılsa beni seviyor bende onu göstermeye ne gerek var diyebiliyor çoğu kez.belki bununla alakalı bir durumdur.

Biliyor musunuz çok haklısınız. Bu tarafından bakmamıştım hiç. Çok ilgisi var sevildiğini bilmekle evet. Size kocaman bir tebrik koyuyorum :65::46:

Son düzenleme:
Yaşadıklarımızn etkisi olduğunu düşünüyorum. Bilinçaltından kaynaklıdır herhalde. Düşünsene en çok sevdiklerimiz incitti bizi hep eşimiz gibi... Aileniz sizi üzdü zarar verdi demiyorum ama sizde o korku basgöstermiş olabilir patafix. Aynı durum bende de var cünkü. Durupdururken mesafe koydum. Korkuyorum incitilmekten bu yüzden uzak duruyorum belki...

bana da bu mantıklı geldi
insan yıllar önce söylenmiş önemsiz bi lafa bile takılıp kalıyor yıllarca

Yaşadıklarımızn etkisi olduğunu düşünüyorum. Bilinçaltından kaynaklıdır herhalde. Düşünsene en çok sevdiklerimiz incitti bizi hep eşimiz gibi... Aileniz sizi üzdü zarar verdi demiyorum ama sizde o korku basgöstermiş olabilir patafix. Aynı durum bende de var cünkü. Durupdururken mesafe koydum. Korkuyorum incitilmekten bu yüzden uzak duruyorum belki...

Seçtiğimiz kişilere daha farklı anlamlar yüklüyoruz. O yüzden de daha kolay yaralanıyoruz. Annemden defalarca duyup da takmadığım bir kelimeyi bir gün sevgilim kullanmıştı da kıyamet kopmuştu :9:

İncinmek de çok şey katıyor insana aslında. Gardımızı düşürmenin sonucunda yaşanan birşey sanki incinmek. Ne kadar üzülürsek o kadar güçleniyoruz yani. Güçlü kadın da yaşanılası kadındır. O yüzdendir bayılır erkekler Zeyna'ya Şira'ya filan :23:

Seçtiğimiz kişilere daha farklı anlamlar yüklüyoruz. O yüzden de daha kolay yaralanıyoruz. Annemden defalarca duyup da takmadığım bir kelimeyi bir gün sevgilim kullanmıştı da kıyamet kopmuştu :9:

İncinmek de çok şey katıyor insana aslında. Gardımızı düşürmenin sonucunda yaşanan birşey sanki incinmek. Ne kadar üzülürsek o kadar güçleniyoruz yani. Güçlü kadın da yaşanılası kadındır. O yüzdendir bayılır erkekler Zeyna'ya Şira'ya filan :23:

evet canım aynen öyle gardını düşürmemek için, savunmasız kalmamak için sanki
ama mesela çocuğunla öyle bişey yok ona karşı gardını almanı gerektircek hiçbişey yok

evet canım aynen öyle gardını düşürmemek için, savunmasız kalmamak için sanki
ama mesela çocuğunla öyle bişey yok ona karşı gardını almanı gerektircek hiçbişey yok

Ne gardı yaa poposunu yerim ben onun poposunu :61:

:46: :46: :46: süpersin valla seker :D

Hayatınızdaki yaşadığınız olumsuzlukların, hayal kırıklıkları gibi şeylerin, suçlusunu aradığınızda, birazda ailenizinde suçu olduğunu düşündünüz mü hiç? içten içe bir kırgınlık yaşamanız, bunu kendinize bile itiraf edemeyişiniz, olabilir mi? Ergen dönemlerinizde yaşadığınız sorunlar yüzünden, çoğu zaman geçmişe bakıp, onlarda da hata bulduğunuz oldumu?

Kendimce böyle düşündüm açıkcası:29:

Patafix, canım kardeşim, mesafelik, ciddiyet falan diyorsun, bunu nasıl aşacağım diyorsun, zaten en uzun yolculuklar hep bir adımla başlar....
Annene, babana, sarılmak istediğin kim varsa, onlara minik bir hediye alırsın, hem onları düşündüğünü göstermiş olursun, hem de onlar bu ani süprize çook sevinecekleri için, hepsinin acısını topluca çıkarırsın. Bence denemeye değer kardeşim.:69:

Patafix, canım kardeşim, mesafelik, ciddiyet falan diyorsun, bunu nasıl aşacağım diyorsun, zaten en uzun yolculuklar hep bir adımla başlar....
Annene, babana, sarılmak istediğin kim varsa, onlara minik bir hediye alırsın, hem onları düşündüğünü göstermiş olursun, hem de onlar bu ani süprize çook sevinecekleri için, hepsinin acısını topluca çıkarırsın. Bence denemeye değer kardeşim.:69:

Maaşımı alır almaz bu dediğin uygulanacak. Harikasın :71::54:

Hayatınızdaki yaşadığınız olumsuzlukların, hayal kırıklıkları gibi şeylerin, suçlusunu aradığınızda, birazda ailenizinde suçu olduğunu düşündünüz mü hiç? içten içe bir kırgınlık yaşamanız, bunu kendinize bile itiraf edemeyişiniz, olabilir mi? Ergen dönemlerinizde yaşadığınız sorunlar yüzünden, çoğu zaman geçmişe bakıp, onlarda da hata bulduğunuz oldumu?

Kendimce böyle düşündüm açıkcası:29:

Aksi gibi yaşadığım hemen her türlü sorunun başlıca kaynağı kendi yaptığım seçimler oluyor. Biraz dik başlıyımdır da üzerinize afiyet :8: Bir tür cezalandırma olmadığını düşünüyorum. En doğru tesbit, bana en çok uyanı; sanırım sevgisinden emin olduğum kişilere karşı olan bir davranış biçimi bu. Bencilce yani. Kaynağını buldum büyük ölçüde. Kafa yorduğunuz için çok teşekkür ediyorum...:71:

KK'daki bu çeşitliliği de çoook seviyorum. :34:

bi kere sarılıp öpmeyi denesen devamı gelicektir bence. onlara karşı bütün sevgini topla dene. ilerde pişman olmamak için

Back
X