Neden Bu Kadar Acımasız Oluyoruz

dingindeniz

Yeni bir hayat kurdum
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
2.216
2.253
Bdv a konu açtım da aslında bu dert sadece benim değil buradaki bebek arayışında olan herkesin derdi.

Evlat sahibi olmak bir ihtiyaç olabilir en güzel duygudur ama insanlar canlarını dişlerine takıp bütün ömürlerini buna harcayacak kadar, tarifsiz acılarla operasyonlar geçirecek, defalarca hayal kırıklığı yaşayacak kadar strese giriyorlar.

Hergün yazılarını okuyorum kahroluyorum çünkü bana göre psikolojilerini bozacak derecede çocuk uğraşı içine girmelerinin temel nedeni toplumsal baskı. O toplum da biziz bayanlar. Hepimiz birilerinin eltisi, görümcesi, komşusu, iş arkadaşı, teyzesi, halası ya da dıdının dıdısıyız. Her fırsatta her görüşte çocuk düşünmüyor musunuz diye soruyoruz, her seferinde zaten ağır imtihandan geçen insanlara biraz da biz yük oluyoruz. Çoğu insan da iyi niyetli sormuyor acaba çocuğu olmuyor mu diye düşünüp açık arıyor ki benim için bu bir açık değil Allah ın takdiridir sadece. Bizi niye ilgilendiriyor?? Doğursalar bakacak olan biz miyiz?

Allah ını seven vicdanı olan azıcık sussun! Etrafını da sustursun. Benim de sağlık sorunlarım ve yaşadığım yerle ilgili sorunlarım var.

Yıllardır yumurtalık kistiyle uğraştım şimdi iyiyim ama bebeğimin tedavisiz olması zor bu yüzden denemiyorum bile, çünkü olmazsa psikolojim bozulacak boş yere, bebek için tedavi imkanı bulunduğum şehirde olmadığı için de üç yılımı zehir edecektim kendime. Ayrıca bebeğim olsa da ona sağlıklı bir ortam sunamayacaktım. Zira doğurmak marifet değil. Ben bunlar için iki yıldır çocuk düşünmezken dengesiz bir iş arkadaşım çıktı dedi ki " şimdi çocuk yapmıyorsun, yarın istediğinde olmazsa görürüm o zaman ben seni".. Çocuğum olmazsa sen de bi yerine kına yakarsın demek istedim terbiyem müsade etmedi. Az önce okuduğum hamile kalamama yazılarından sonra doldum taştım ve yazmak istedim.

Bazı kadınların ya da erkeklerin çocuğu olmayacağını olamadığını neden düşünmüyoruz? Ne zaman bunu anlayacak kadar, insanların yaralarını deşmeyecek kadar vicdanlı olacağız? Sahi biz niye bu kadar acımasızız???

insanların sürekli sormaları konusunda hem fikirim...fakat bebek denemek için harcanan zaman yada psikolojinin bozulması insanlar için değil...bende 1 senedir bebek deniyorum hiç problem olmadığı halde olmuyor..hala deniyorum ve deneyeceğim..ne gerekirse yapacağım..ama bunu başkaları için değil kendim için yapacağım..çünkü anne olmak istiyorum...

insanların sürekli sormaları konusunda hem fikirim...fakat bebek denemek için harcanan zaman yada psikolojinin bozulması insanlar için değil...bende 1 senedir bebek deniyorum hiç problem olmadığı halde olmuyor..hala deniyorum ve deneyeceğim..ne gerekirse yapacağım..ama bunu başkaları için değil kendim için yapacağım..çünkü anne olmak istiyorum...
Tabi ki anne olmak istediğin için elinden geleni yapıyorsun ama ben toplum baskısı yüzünden bu sürecin daha stresli geçtiğini ve stresin de süreyi uzattığını düşünüyorum. Yoksa kimse başkası için çocuk yapmaz

yapacak bir şey yok :KK14: Kulaklarını tıkayacaksın.. Kendin için yapacaksın başkası için değil..
Bana da hep evlililik yok mu diyorlar :KK66: Birilerinin gagası kapansın diye evlenenem :63:

su sorulardan bende cok doluyum.
hakikaten bilincsizce ,laf olsun diye sorulan.sorularin insalnlari ne kadar incitebilecegini dusunmuyor bazilari.
her seye mudahil olan,uzerine vazife olmayan her konuda konusan teyzelere sesleniyorum...
" SİZE NE !!!"

Bdv a konu açtım da aslında bu dert sadece benim değil buradaki bebek arayışında olan herkesin derdi.

Evlat sahibi olmak bir ihtiyaç olabilir en güzel duygudur ama insanlar canlarını dişlerine takıp bütün ömürlerini buna harcayacak kadar, tarifsiz acılarla operasyonlar geçirecek, defalarca hayal kırıklığı yaşayacak kadar strese giriyorlar.

Hergün yazılarını okuyorum kahroluyorum çünkü bana göre psikolojilerini bozacak derecede çocuk uğraşı içine girmelerinin temel nedeni toplumsal baskı. O toplum da biziz bayanlar. Hepimiz birilerinin eltisi, görümcesi, komşusu, iş arkadaşı, teyzesi, halası ya da dıdının dıdısıyız. Her fırsatta her görüşte çocuk düşünmüyor musunuz diye soruyoruz, her seferinde zaten ağır imtihandan geçen insanlara biraz da biz yük oluyoruz. Çoğu insan da iyi niyetli sormuyor acaba çocuğu olmuyor mu diye düşünüp açık arıyor ki benim için bu bir açık değil Allah ın takdiridir sadece. Bizi niye ilgilendiriyor?? Doğursalar bakacak olan biz miyiz?

Allah ını seven vicdanı olan azıcık sussun! Etrafını da sustursun. Benim de sağlık sorunlarım ve yaşadığım yerle ilgili sorunlarım var.

Yıllardır yumurtalık kistiyle uğraştım şimdi iyiyim ama bebeğimin tedavisiz olması zor bu yüzden denemiyorum bile, çünkü olmazsa psikolojim bozulacak boş yere, bebek için tedavi imkanı bulunduğum şehirde olmadığı için de üç yılımı zehir edecektim kendime. Ayrıca bebeğim olsa da ona sağlıklı bir ortam sunamayacaktım. Zira doğurmak marifet değil. Ben bunlar için iki yıldır çocuk düşünmezken dengesiz bir iş arkadaşım çıktı dedi ki " şimdi çocuk yapmıyorsun, yarın istediğinde olmazsa görürüm o zaman ben seni".. Çocuğum olmazsa sen de bi yerine kına yakarsın demek istedim terbiyem müsade etmedi. Az önce okuduğum hamile kalamama yazılarından sonra doldum taştım ve yazmak istedim.

Bazı kadınların ya da erkeklerin çocuğu olmayacağını olamadığını neden düşünmüyoruz? Ne zaman bunu anlayacak kadar, insanların yaralarını deşmeyecek kadar vicdanlı olacağız? Sahi biz niye bu kadar acımasızız???

Benzer durumlar bizimde başımızda var ve maalesef ki insanlar teselli ederken bile çok çok acımasızlar ..
Hiç karşındakinin psikolojisini düşünen yokk ..
Keşke sadece sussalar .. Bilmiyorlar ki bu durumu ancak ve ancak yaşayan anlayabilir ..

insanların sözlerine bakıpta yaşıyamam yaşanmaz ederler çünkü kendi hatalarını görmezler başkasını konuşurlar boşver hayat senin kapını örtünce herkes dışarda kalıyor o yüzden kendi hayatını yaşa söz söyleyenlere sende cevabını ver

Tabi ki anne olmak istediğin için elinden geleni yapıyorsun ama ben toplum baskısı yüzünden bu sürecin daha stresli geçtiğini ve stresin de süreyi uzattığını düşünüyorum. Yoksa kimse başkası için çocuk yapmaz

malesef baskı hep var...önce nezaman evleneceksin..evlenirsin hadi nezaman çocuk..yaparsın bu sefer hani 2. çocuk nezaman falan filan..bu uzar gider...toplum baskısı hayatımızın gerçeği...

ahh canım yazına o kadar katılıyorum ki anlatamam. aynı şeyleri yaşıyorum 2 yıldır.ilk sene hiç düşünmedim istemedim ama milletin kendi ailemin bile dayanılmaz baskısından çocuk düşünmeye başladım bu sefer de pko çıktı 1 yıldır olmuyor ha bana sorsan hala gerçekten isteyip istemediğimi bilmiyorum ama bıktım artık insanlardan her düğünde her toplantıda bayram da sormalarından her ay adet olduğumda kendi annem yaslara giriyor sanki bana trip atıyor sırf onların torun özlemi için ses çıkarmıyorum aynı şekilde eşim de çocuk için emin değil çünkü biz hala sevgili hayatı yaşıyoruz bir çocuk sorumluluğunu ne kadar kaldırabiliriz bilmiyoruz ama insanların bu baskısından bazen bende çocuğum olmuyor diye hüzünlenirken buluyorum kendimi.

Iste insan basina gelmeyene kadar anlamiyor malesf..bnde 1 senedr tedavi sürecindeym inanin tedaviden cok insanlara laf anlatmak yada onlarn sorularna cwp wermk yordu bni..artk kim sorarsa sorsn cocuk istemiyorz diyorm kafam sisti çünkü ayni sorulardan

insanların sözlerine bakıpta yaşıyamam yaşanmaz ederler çünkü kendi hatalarını görmezler başkasını konuşurlar boşver hayat senin kapını örtünce herkes dışarda kalıyor o yüzden kendi hayatını yaşa söz söyleyenlere sende cevabını ver
Haklısın ama en yakınlarım bile şartlarımı düşünmeden bunu yapıyorlar. İlerde gerçekten çocuğum olmazsa "biz sana demiştik" demeye başlayacaklar. Ve ben artık ciddi ciddi akrabalarımla mesafe koymayı düşünüyorum öyle bir durum olursa

Iste insan basina gelmeyene kadar anlamiyor malesf..bnde 1 senedr tedavi sürecindeym inanin tedaviden cok insanlara laf anlatmak yada onlarn sorularna cwp wermk yordu bni..artk kim sorarsa sorsn cocuk istemiyorz diyorm kafam sisti çünkü ayni sorulardan

ahhh esmerim ahhh kaderimiz değişsin artık yahu

İnşallah en kısa zamanda olur..

toplum olarak SAYGISIZ bir milletiz.. kesinlikle katılıyorum her cümlene.. ben de doğum yaptıktan sonra ilk 2 ay emzirme ile ilgili muhabbetle boğuştum.. emzirdikçe gelir, aa nie mama veriyorsun, sütün mü yok, ben mememi bi çıkarırdım karşı duvara fışkırırdı, bizim gelin sütünü sağıyor sabaha kaymak tutuyor, emzir emzir emzir emzir................ hepimiz gerizekalıyız her şeyi başkaları biliyor..
geçen bir yazı okumuştum..
"dertlerinizi anlattığınız insanların %20si sizin derdinizi umursamıyor, %80'i de ohh çok şükür bende bu dert yok diye dinliyor"
bu bile ne kadar vicdansız olduğumuzun bir göstergesi..

evlendim bebek ne zamn diye sordular...
bebegim oldu ,bu defa 5 sene 2 ci ne zamn diye sordular .... 2 ci oldu. 3 yu soruyorlar. yahu 40 tane dogursam 41 ciyi soracak potansiyele sahipler !
Bitmez o sorular.. İşte bunu söylemek istiyorum. Ablam bir yıl önce nişan attı, evlen artık zamanın geçiyor diyorlar. Zamanı niye geçsin süt mü yoğurt mu bu son kullanma tarihi mi var insan bu kız diyorum onu savunuyorum hep. Bu baskının kimseye yapılmasına izin vermeyelim.

yazdıklarınıza katılıyorum
fakat sız neden bebek yapmadıgınızın acıklamasını bıze psıkolojım bozulmasın dıye demıssınız bence bu kacmak
kalıp savasmak daha dogrusu dıye dusunuyorum sayet bebek dusunuyorsanız

X