- 5 Ocak 2016
- 701
- 1.593
- 113
- Konu Sahibi carmina000
-
Çok ayıp kocanızın söyledikleri, kendinize haksızlık etmeyin. Evde otursanız daha beterini söylerdi bu adam hiç suçlamayın kendinizi.Evet çalışan bir eş istiyordu.geçim başka türlü mümkün değil derdi hep. Ama ben hepsini alayım harcadım demedim ki sadece 300 350 lira bir ay boyunca tüm ihtiyaçlarım icin
yok daha azmış ama onun borusu ötüyo niyeyse
ben eşimden 1500 küsur lira fazla alıyorum.
ama daha onun da parasını alıyorum elinden :) hiç böyle muhabbetimiz olmadı yani.
söylerim bu bu var şu paraya almak istiyorum diye.
mesela dermokozmetik ürünlere sardım bu ara.
160 tl ye tonik krem falan aldım.
eşim de durumumuz uygunsa sana da lazımsa al der.
normali bu gibi geliyor bana.
ben de abartmıyorum. mesela geçen ay 160 liralık aldım
bu ay 100 liralık krem alıcam
hani hepsini birden alsam da laf söylese o zaman haklı.
ağdadır, saç kestirmedir, 1-2 parça kıyafettir zaten 300 lirayı geçer ki rahatlıkla
ne bu ya, insan eşinin beğendiği bişeyi ondan daha çok istersin almasını.
beğendiysen, seni mutlu edecekse al hayatım seni mutlu eden beni de mutlu eder der.
kaldı ki bu kızın fazla bi harcaması da yokmuş.
valla sinir oldum.
ataerkil bi eşin var.
Canım ne oldu boşan mı diyim konuş dedim sinirli Dedi o Zaman siniri geçince konuşsun yani ne yanı kötü bişey mi dedim..hö !!??xphdgebeodj
Ataerkil toplumlarda parayı erkek yönetirmis aynen bunu söyledi bugün
Miktirsin tövbe tövbe. Şöyle biriyle neden evlendin kardeşim? Evlenmeden önce eşitlikçiydi sonra ayıya dönmedi herhalde.
iyi de kendi paranı kendin yönetebilecek olgunluktasın bak çalışıp kazanabildiğine göre.
ortak giderleri çıkarın dökün ortaya
bunlar ödensin
sonra kalan meblağdan birikim için açtığınız hesaba nakledin bir miktar her ay
kalanı da bölüşün
o kendi kısmına düşeni ister harcasın ister saklasın
sen de kendi paranı rahat rahat harca.
aslında sen 300 tl fazla alıyosun
o 300 tl yi eşin yok gibi görse sen de ihtiyaçlarını giderirsin
Atakol toplunda yaşamıyor artık deseydin modern feminist çağda yaşıyoruzAtaerkil toplumlarda parayı erkek yönetirmis aynen bunu söyledi bugün
Sakın adama kadın da çalışmaz o zaman deme.esını bence zamanla degıstırırsın boyle gormus yoksa meblağ 300 az zati.ona bısıy demıyordur sorun ataerkıl dusunce calısıyorum dıye kendı kendıne ısler yapmasın sorun bu.konusAtaerkil toplumlarda parayı erkek yönetirmis aynen bunu söyledi bugün
Gizli birşey yapmak istemiyorum. İsteseydim yapardimBen de memurum aynı sorun bende de var ev kirası taksit kredi yeme derken 5 kuruş kalmıyor ama ben masainda 400 tl kendime ayırıyorum bizimkinin haberi yok were hakkediyorlar
Yaa tek kuruş para kalmıyor yoksa ne yapayım mecbur bıraktıGizli birşey yapmak istemiyorum. İsteseydim yapardim
canım bence anormal bir şey yok yorum yapmayacaktım ama bir tanıdığımın yaşadıkları geldi aklıma bu kadar harcama yaptın diye senden soğuyorsa bence bu adam zaten cimridir...
şimdi ödün verirsen de zaman geçip kendine bakmaz olunca da paralar birikip fazlalaşıp kendine daha fazla güven duymaya bakacaktır o zaman da diyecek neden kendine bakmıyorsun çevremizdeki insanlar öyle mi?
bir tanıdığım vardı kadın ankara hukuk terk öğrenciyken evlenmiş ben seni sınavlarına yollarım demiş kadını yollamamış sınavlarına adam doktor hep kısmışlar hep biriktirmişler ben doktor karısı gibi değildim harcatmıyordu hep gelecek diyordu hep biriktirmek istiyordu ve öyle de yaptık karşı çıkmadım ama sonra da olan bana oldu ve o birikimleri de bana harcamadı dedi vs üzücü şeyler...sen kazandığından kendi özel ihtiyaç payını almak en büyük hakkın yeter ki sağa sola şaçma olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?