Neden çalışıyorum o zaman?

300 lira bile gönlünce harciyamiycaksan niye çalışıyorsun gerçekten. Durum musait se ev hanımları da o kadar para harcıyor aylık çok bişey değil yani.

sen evin giderlerine ortak mısın?
yani nasıl yapıyosunuz?
Ben ay başında paranın çoğunu yolluyorum 600 lira gibi bir para kalıyor onu da haclik bittikçe çekiyoruz. Kalanı kredi kartına diğer ay yolla diye son kuruşuna kadar alıyor. Para çekince haber veriyorum haclik çektim diye.

bu ne ya
biz kadınlar ne diye çalışırız
erkeğe bağımlı olmamak için kendi paramızı kendimiz harcamamız için
kaş bıyık aldırmak için kocanın eline bakmamak için mesela
ufacık günlük harcamalarını kocadan istememek eş para vermezse ser sefil aç kalmamak için genel de ( tabii başka sebepler de var )
eğer ben bütün ay bir tarafımdan ter akıta akıta kazandığım paranın 300 lirasını kendime harcayamayacaksam kendime en basitinden gidip bir kazak alamayacaksam
istediğim kitabı pahalı ucuz demeden alamayacaksam
gidip bir yerde arkadaşlarla oturup kahve de içemeyeceksem ne diye çalışıyorum ben
ev de otururum kocamın parasını beklerim daha iyi hiç değilse çalışıyorum zoruma gitmez

ben diyorum hep büyük konuşmayayım ne olacağı belli olmaz
burada kime ters bir şey desem feci bir gün geçiriyorum
ama konular bir acayip
neymiş beyefendi soğuyormuşmuş
ben de senin bana para sorup durmadan soğuyorum Antartikaya döndü içim yeter deseydin

bu konu da geri adım atma
asla maaş kartını kocasının eline veren adı çalışan ev hanımlarına dönme
yarın öbür gün kendine üç yüz lira harcadın diye soğuyan adam ona uyarsan benim hanım hiç kendine bakmıyor o yüzden çok mutsuzum falan der

Konu sahibi arkadasim. Benim de ne zamandir aklimda bu sorun var. Sana dedigi en son laflar hos olmamis. Iliskiden soguyorum ne be... kendin calisiyorsun kendin yersin. Keske benim koca da bana deseydi evin ortak giderine koy kendin geriye kalanla napiyosan yap die... Ben neden çalışıyorum mal miydim deyip deyip duruyorum. Belki bu yorumları okurum da bizimkisi normal mi diye dusunurum

Simdiye kadar soyle bir sistem kurduk. Maasi ortaya koyuyoruz, icinden harcliklarimizi aliyoruz. Gerisi ile ev geciniyor, kalaniyla borc odeniyor yada kenara koyuluyor. Harcliklarimi istersem cope atayim asla karismayiz. Ama ben bir bayan olarak elime gecen tum parayi vermeyi hazmedememeye basladim artik. Ve işin garibi su an ucretsiz izindeyim. Yani calismiyorum. Eve para getirmiyorum. Harclik aliyorum gene ama. Onceki yaptiklarima hayiflaniyorum. Yani hem eseke gibi calis afedersin eline 300 500 para gecsin gerisini ver. Sonra eve gel hizmet gor. Temizlikti yemekti. Ve kredi borcumuz evimiz vs. Yok yani... ortak gider bogaz yakit kira vb. Şeyler....

Bacilar bana da bir el ativerin

neden ağrına gitsin ?eemeğini harcıyorsun
kimseden para istemiyorsun , sırtını kimsenin gelirine dayamamışsın...
evli olmak demek illahi ortak kasada para mı biriktirmekk ...(bana göre degil)
hesabını kitabını biliyorsan ,harcamanıda yap , paranıda biriktir , zamanı gelince ortaya koymasını bilirsin
bir de hiç duymadım paraya göre ilişkide soğuma olduğunu bu bana başka şey düşündürüyorr
hayatımda tahammül edemeyeceğim erkek tipi gelirime karışması sorması ,sorgulaması ,hesabını yapmasıı
alllah uzak tutsunnnnn

Şaka gibi. Ben çalışmıyorum, bu denli hesap vermiyorum inanın para elimdedir haberi bile olmaz ne aldım ne sattığımda . Lütfen burdaki deneyimli hanımların sözünü dinleyin ve kendinizi ezdirmeyin.

Peki bişey sorcam. Hadi diyelim bunların hiç birine masraf etmedin. Kozmetik kıyafet hiç bişey almadın. Ee kocan ne kadar aylık sana vermeyi ve kalanı kendine almayi düşünüyor ? Aklında sana ayırdığı meblağ ne kadar ?

Bir meblağ yok ben ihtiyacım oldukça o kalan 600 den çekeceğim ama.bir tane çantam olacak bir tane ayakkabım .

Eve 2500 lira getiriyosun 300 lira için kavga mı ediyosun? Çok ezdirmişsin kendini. Bu ne ya? Çıkayım işten o zaman hem kıyafet masrafım da olmaz de sen de.

Ataerkil toplumlarda kadın çalışmaz. Erkek kadının parasına göz dikmez.

Evin idaresini kendi yapmak istiyorsa maaşının 1500ünü ona ver. 1000 lirayı sen al. O 1000 liradan ister kıyafetni alırsın ister birktirirsin. İster yarın öbür gün bişey alırken destek çıkarsın istersen ailene verirsin. Senin elinin altında paran olmalı. Eşin bişeyleri yanlış anlamış.

Benim eşimin de maaşı yetiyo evi geçindirmeye. Bana sakın maaşına dokunma hesabında dursun diyo. Bişey lazımsa benden iste diyo. Kredi kartımı o ödüyo işte. Ben yine dokunuyorum tırtıklıyorm annem arıyo mesela. Annanem faturasını ödeyememiş doğalgazı gitmiş. Dıdımızın dıdısı bi teyzenin çatısı akmış parası yokmuş. Kardeşim onu ister bunu ister. Bunları eşime belli etmeden kendi maaşımdan hallediyorum. Bi yandan eşim benim maaşımın bi köşede birktiğini ve büyük bişey alıcağımız zaman kullanabileceğimizi biliyor. Ama birikimin kadında durmasının daha mantıklı olduğunu düşünür.

Bir meblağ yok ben ihtiyacım oldukça o kalan 600 den çekeceğim ama.bir tane çantam olacak bir tane ayakkabım .
Bence işi bırak o zman. Bunu hemen hemen tüm ev hanımları da yapıyor vücuduna yazık yıpratma kendini boşuna o zman öyle saçma is mi olur.

O zaman niye çalışacaksınız. .
Elbette çalıştığınız gibi harcayın. .
Eşiniz bencil yada cimri gibi. .

bence hata ediyosunuz..
şimdi bizde durum şu
çok yüklü kredi vs borçlarımız var.

eşim maaş alınca bana bir miktar gönderiyor (bu en yüklü kredimiz ve eşimdeki kredi kartı nın borcuna tekabül ediyor)
ben de yaşadığım evin kirasını, kendi kredi kartımı, diğer küçük meblağlı 2 krediyi, telefon internet doğalgaz elektrik faturalarını ve 2 yere olan elden taksiti ödüyorum. (malesef eşimle ayrı yerlerde yaşıyoruz.) bu şartlarda ben daha çok ödüyorum ama eşim bireysel harcamama karışmadığı için "ben daha çok faturayı üstlendim" diye içime dert olmuyor.

o maaşının kendinde kalan kısmıyla geçiniyor başka şehirde
ben de bende kalanıyla işte.

aynı şehirde olsak, eşim kirayı da üstlenir ve zaten maaşı anca ucu ucuna olur belki 300 tl kalır.
o da onun berber, kıyafet harçlığı falan olur

bebeğin olursa nolucak dye sordum cevap vermedin ? mesela bebeğin ihtiyaçları nolucak ? ona da alma etme 2 tane tişörtü var 3. yü almam mı dicek mesela ?
İstemiyorum şu an çocuk. Daha kaç ay oldu bıktım çünkü hayatımdan bezdim.

Dedim onu .o doğru değilmiş onun söylediği doğruymuş. Simdi herkes çalışıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…