neden erkekler evlendikten sonra değişirler

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
merhaba arkadaşlar eşim evlendikten sonra çok değişti önceden her gün ararken şimdi niye arayayım sabah gördüm akşam geleceğim ya diyo işten geliyo hemen eline kumandayı alıyo iki kelime konuşuyo sonrası yok gözü tvden başka birşey görmüyo çok tarışmalarımız olduğu için beni sen bu hale getirdin diyo kızkardeşlerini görünce beni unutuyo birşey olsun onların gözünün içine bakıyo onlara bakıp gülüyo kıskanıyorum durumu dile getiriyorum hemen kızıyo artık agresif oldu sen beni sinir hastası yaptın diyo ben de yaşadığımız tartışmalarda kendimi haklı buluyorum çünkü birşey üç defa rahatsız olunup dile getirilir hala anlamadığı için kavga çıkarıyorum artık hiçbişey eskisi gibi olmuyo onu tekrar nasıl kazanabilirim

sanırım hepimiz aynı erkekle evli gibiyiz....

Bazı erkek ve kadınlar eşleri ile gün içinde acil bir konu olmadıkça telefon ile görüşmeyi gereksiz bulur. Ben de bu gruba dahil olduğum için, eşinizin sebebini gayet makul buldum. Ama eşim benden telefon beklediğini, bunun onu mutlu edeceğini belirtseydi, onun hatırı için, iş yoğunluğumun el verdiği ölçüde onu aramaya çalışırdım. Acaba siz biraz sert bir tavırla mı istediniz siz aramasını, niye aramıyorsun, insan bir aramaz mı falan gibi ifadeler mi kullandınız

Ayrıca, çok tartışmalarınız olduğunu, tartışmalarda kendinizi haklı gördüğünüzü belirtmişsiniz. Tartışma anında insanın kendini haklı görmesi çok doğal tabi ki, yoksa tartışma neden cıksın. Ama tartışma bittikten sonra sakin, sakin düşünüldüğünde karşı tarafın da haklı olabileceği ya da mazur görülebileceği 3-5 konu vardır mutlaka bana kalırsa. Hep kendinizi haklı göreceğinize, biraz da karşınızdakini anlamaya çalışın bence.

Yanılıyor olabilirim ama, ben anlattıklarınızdan, sizin de, eşinizin de çabuk sinirlenen ve hatasını kolay kolay kabul etmeyen insanlar olduğunuz izlenimini edindim. Onu geri kazanmak, tekrar eskisi gibi olmak için, öncelikle siz ona eskiden davrandığınız gibi olmaya çalışın bence. Görüyorsunuz ki, kavga ederek bir yere varamıyor, aksine işi daha kötü hale getiriyorsunuz. Bazı şeyler flört dönemindeki, nişanlılık günlerindeki gibi gitmez, cünkü insanlar artık birbirine kavuşmuştur, çünkü artık ev geçindirmek, bir arada yaşamaya çalışmak gibi farklı konular gündemdedir, bunu kabullenmeye, evliliğe adapte olmaya çalışın ki eşiniz de adapte olabilsin.

Kız kardeşlerini falan da kıskanmayı bırakın, herkesin yeri ayrı. Hele eşinize bundan bahsetmek son derece lüzumsuz, zaten eşiniz de tepkisi ile bunu belirtmiş.

aslında bunun çözümü hem çok kolay hem de çok zor güleryüz ve çenemizi tutabilmek herhalde.........bir de ailesiyle ilgili konularda asla kötü bişey söylememek haklı bile olsanız haksız duruma düşersiniz.çünkü hepsi aynı direk savunmaya geçerler.zaman bırakmak lazım.........emin olun zamanla herşey yerine oturuyor .evlilik zor iş ama en büyük iş bize düşüyor malesef türk toplumunda kadına verilen görev bu değişir mi bilmem ama biz göremeyiz...... yeter ki sabredin..............sabır sabır sabır.........Allah kolaylık versin hepimize.......mutluluklar.......

tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim yalnız ben herşeyi güzellikle anlattım anlattım olmadı benim de bi sabrım var demi ama hatırım için bile arasa bir de laf vuruyo önceki gibi telefonda konuşmak beni sarmıyo diyo insan karısının hatırı için nasılsın ne yapıyorsun günün nasıl geçti seni merak etrtim özledim dese bu kadar zor mu çok mu birşey istiyorum ahh şu benim kocam biraz da mantıktan öte duygularıyla hareket etse o kadar mutlu olacağım ki

Vallahi biz size haklısınız da desek, bu sizin eşinizle aranızdaki sorunları çözmez. Benim bu güne kadar anladığım, insanlar öyle kolay kolay değişmiyor, hele kavgalar, zorlamalar karşısında biraz değişeceği varsa bile onu da yapmıyor. Bu günlük arama konusunu ne güzellikle, ne de kavga ile değiştiremediğinize göre bu konuda yapabileceğiniz başka birşey kalmamış bana göre. Evli kalacaksanız, ya bu huyunu olduğu olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da kavga gürültü devam edeceksiniz. Benim aklıma başka bir alternatif gelmiyor doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…