fotosentezcim düşüncelerin çok mantıklı çözmüşsün olayı

fakat evlilik bu kadar irdelenmeye gelmiyor.annemin bana sık sık söylediği güzel bir söz vardır:KABADAN GİT
Vayyy güzel sözmüşşş :) Haklısın aslında, o yada böyle çocukların iğneden korkması gibi, ne yaparsan yap yiyorsun herhalde
aslında neden evlendik değilde, nasıl daha sağlıklı evlilik yaşayabiliriz sorusu daha önemli. Ben mesela kk sayesinde bunları da öğrendim.
1- Salağa yatacaksın. Ayyy sevgilimmm ben senin tüm evinin işini yaparımmmm amanda camları silerim yeterki pembe panjurlu evimiz olsun demeyeceksin. Ay ben beceremem ki. Nasıl evlenebiliriz? Yemek yapamam. Vallahi bilde evlen diyeceksin. 1 hafta elinden geliyorsa, öbür hafta gelmeyecek. Oturup kendine bakacaksın. Süslenip püslenip arkadaşlarınla buluşacaksın. (bunu anneme söylediğimde çocuğum hasta mısın sen evde bulaşık varken dışarı mı çıkılır demişti

Ama çıkmak lazım işte. Böylece oda yardım etmeyi baştan öğrenir) -odun yaşken eğilir-
2-Paran olacak. Bir evin araban, yani bak arkadaşııımmm bir boşandık mııı şu ankinden daha iyi yaşam sürerim valla. Seni niye çekeyim bu kadar mal mülkle tarzında sessizden de olsa adama gözdağı verilecek.
3-Ennn başından aileye düşkünlük anlatılacak. Annem olmadan şöyle yapamam böyle yapamam değilde, Aile tabu haline getirilecek. Yani adam bilecek, ona bir laf söyledi mi, sen çeker gidersin. (evet blöf yapabiliriz noolmuş

) Öyle bayramda seyranda tüüümm gün oturup onlarda durulmayacağını en başından bilecek. Ve dahası bunu ona kızın ailesi de gösterecek. Yani aile yanında olacak ve adam bunu bilecek. Eski erkek arkadaşım, ben sana istesem de zarar veremem bilirim ki baban ve amcanlar beni yakar derdi. (şiddet bazen iyidir

)
4-Kocaman bir arkadaş çevren olacak. Birgün ayşeyle öbürgün fatmayla çıkacaksın. Yani adamın bilinç altına, bak arkadaşımm sen gittin mi ailem var ayşe var fatma var ayağını denk al onlarında çevresi var, 2 sinemaya giderim sürünürsün valla imajı verilecek. Anlayacağınız bunlar sözlü değil ama, bilinç altına itilerek yapılacak.
5-Her dakika bir özgüven patlamasıyla dolaşacaksınız. Ayy 2 kilo aldım ama bu kadar mı yakışır, ay baksana nasıl güzel kadınım ne güzel oldu bu etek bana tarzında. Benim annem babamın yanında sürekli kilo aldım derdi, şimdi hükümet gibi kadınım valla bu bile yakıştı diyor. (ciddi diyorum psikolojik anlamda, öyle düşünmeseler bile zamanla o beyinlerine giriyor)
Yani sonuç olarak benim yapılması gerekenler listem bu. Adama her zaman onsuz da bir hayatın olabileceğini göstereceksin. Annenin seni onun için doğurmadığını göstereceksin. Ha bu şartlarda bütün bunları bir adam gitmesin, aldatmasın, annesine ailesine ezdirmesin diye oynarak bir evlilik yapmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum. ama olması gerekenlerin bunlar olduğunu, bunların biraz da olsa kadına evledikten sonra rahatlık sağlayacağını düşünüyorum. Tabii sizler benden çoooooook daha tecrübeli insanlarsınız. Belkide hiç işe yaramaz bilemiyorum. Bende isterim herşeyin açık oynandığı bir evlilik yaşamayı ancak, her kavun geçen sayfada eşiyle ilişkisini yazan arkadaş gibi güzel çıkmıyor işte :)