neden gelinler kv ile oturmak istemez, kv'ler de ısrarla gelinle oturmak ister?

her gelin kendi evi kendi düzeni özeli mahremi olsun ister evinde rahat olmak ister.bir bayan evlendiğinde kendi öz annesi ile bile aynı evde yaşamakta zorlanır kaldı ki huyunu suyunu hiç bilmediği insanlarla aynı evi paylaşmak hiç de kolay değildir:50:bu nedenle gelinler aynı evi istemez :31:
kayınvalideler de sanırım oğulları yanlarından ayrılmasın gelinde ev işlerine yardımcı olsun diye aynı evi istiyorlar
sonuç ev ev üstüne olmaz istisnalar vardır elbet ama bu genel kaideyi bozmaz:40:

evet haklısınız eşimde de bende de suç vardır .
ama eşimin babası ölmüş ve kendini o evin direği olarak görüyor ve kv ile görümcem bunu çok güzel kullandılar.
alışma dönemi olacak böyle sonra alışacağız deyip benimde sesimi kesti ama ben ne kadar sustuysam istekler o kadar çoğaldı. öyle ki evime çıkmak için ne yapmak için çıktığımı bile söyler hale gelmiştim . en son çıldırdım ve bağları kopardım mecburi görüşüyoruz o da eşimi üzüyor yakındır patlaması
bizim evimizde huzur dene birşey yok ki

NeMeSiS98235 annenizin çektikleri de hiç kolay değilmiş babanız birşey demez miydi. anneniz nasıl katlanıyor halen :/ eski topraklar bizden daha dayanıklılarmış gerçekten ben bu kadarına dayanamazdım herhal diğer dünyada annenize yaptığı eziyetleri nasıl ödeyecek babaanneniz çok merak ediyorum

34 yaşında şeker hastası oldu annem, babamla tek kavgaları aile konusunda yoksa gittiğine geldiğine para harcamasına giyimine hiçbi şeyine karışmaz,eski hoyratlıkları kalmadı ama hala laf vuruyolar işte, umarım sen düzlüğe çıkarsın

onlarda öyle anahtar kapının üstünde duracak gelen açıp girecek kapı çalmak yok anahtar yoksa da üstünde sen kalkıp açana kadar çalarlar. banyodan mı çıkmadım köpüklü saçlarla ya da yataktan mı kalkmadık söyle söyle hiçbirşey anlamıyor aminnnn içli dışlı değilim ramazandan beri ama bu seferde eşim çok uzatıyorsunuz diyor :18:

sevgicankurt seni çok iyi anlıyorum benimki de kapıyı çalar sürekli özellikle pazar sabahları abartısız söylüyorum yarım saat hem kapıyı hem zili çaldığı vardır. inat ettim çıkmadım banyodan o inadı kesip evine inmedi çalmaya devam etti :53:

Yanlış anladınız :1: Ben direk yatakodamın kapısından bahsediyorum :47:

Öncelikle belirtmek isterim ki çok yerinde bi konu olmuş özellikle şu zamanlarımda yardımcı olabilcek niteliğinde hikayeler var.Kaynanaları tebrik ediyorum :46: nasıl bu kadar duyarsız olabiliyorlar hiç anlamıyorum gözüm korkuyor bunları okuyunca ne yapmak nasıl davranmak geretğini kestiremiyorum iyi yapsan kötü olur kötü yapsan zaten kötü üzerine on tane laf söylenir allah kolaylık versin arkadaşlar :9:

malesef kayınvalideler çaıkıp da bi açıklama yorum yapmıyor nedense...fikir tavsiye olur...dertleri neymiş öğrenirdik :)

Bence tek dertleri , baskıcı ve yerine göre , zaman zaman zorba bir tutum içerisinde içindeki egoyu susturamayıp , benim dediğim yapılacak fikrini , hem oğlunun hemde gelininin beynine kazımak.

Yanlış anladınız :1: Ben direk yatakodamın kapısından bahsediyorum :47:

benimkinde de anahtar olsa dış kapıyı açıp kapıma dayanırdı daha önceleri eşim anahtarı kapının üstünde bırakırken pat diye girerdi.
:52: size evliliğinizin ilk sabahı kapınıza dayanıldı mı anahtarla açıldı mı :52: ben bunu yaşadım zincir takılı olmasaydı ne olurdu bilemiyorum

Benim kv.demde çok meraklıdır gelini yanında oturmaya. Bunu apaçık dile getirir. Zaten imkanı olsa hiç durmayacak gelecek 2 göz odamıza.
Allahtan şimdi aynı şehirde değiliz. Ama seneye yada bi sonraki sene tayinimiz çıkabilir. Zamanı geldiğinde bende açık açık konuşmayı düşünüyorum daha erken olduğuna dair.
Yaşlı olsalar, elden ayaktan düşseler, 1 kap yemek pişiremez hale gelseler amenna, başımın üstündeler. Ama şimdi gençler, üstelik bekar bir görümcem var... Neyse hayırlısı bakalım.
Kvalidem kötüdür, iyi huyları yoktur demiyorum ama bir evi paylaşmak hiiç kolay bişey değil.

benimkinde de anahtar olsa dış kapıyı açıp kapıma dayanırdı daha önceleri eşim anahtarı kapının üstünde bırakırken pat diye girerdi.
:52: size evliliğinizin ilk sabahı kapınıza dayanıldı mı anahtarla açıldı mı :52: ben bunu yaşadım zincir takılı olmasaydı ne olurdu bilemiyorum

İlk sabah değil ama defalarca gece yarısı aniden odama girmek istedi. Ayrıca benim bütün kapılarım bir noktaya çıkar. Sabaha kadar mutfağa salona gitme bahanesiyle banyonun kapısının önünde resmen nöbet tutardı.

Eheh aklıma geldi. Rahmetli babaannem annemlerde kaldığı zaman gizli gizli mutfağın ışığını açmayıp kapıda onları dinlermiş (mutfak ve yatakodasının kapısı bitişiktir). Babam yakalamış bir gün anne napıyorsun karanlıkta diye. Bişeyler yiyordum demiş ama mutfak nasıl diyim, zifiri karanlık. Babam kibarca odasına yollamış ama bi daha buralarda dolaşma hasta falan olursun diye de laf söylemiş. Neyse annem bir kaç kere daha hissetmiş babaannemin orada olduğunu. Bir sabah babam işe gittikten sonra gelip anneme demiş ki "beni bugün yıka kızım gece şeytan kandırdı :53: anlayın işte :60:

Tabi ki gelinlerin beraber oturmak istememesi çok normal sonuçta insan eşiyle evinde yalnız olmak ister bundan doğal ne var..yani sorun k.v değil kendi annesi babasıda olabilir..
k.vdeler de kontrol etmek için bazı konularda rahatlamak için beraber oturmak istiyorlar sanırım
ama bence bu hiç normal bişey değil,düşüncesizlik ve bencillik bence..

İlk sabah değil ama defalarca gece yarısı aniden odama girmek istedi. Ayrıca benim bütün kapılarım bir noktaya çıkar. Sabaha kadar mutfağa salona gitme bahanesiyle banyonun kapısının önünde resmen nöbet tutardı.

Eheh aklıma geldi. Rahmetli babaannem annemlerde kaldığı zaman gizli gizli mutfağın ışığını açmayıp kapıda onları dinlermiş (mutfak ve yatakodasının kapısı bitişiktir). Babam yakalamış bir gün anne napıyorsun karanlıkta diye. Bişeyler yiyordum demiş ama mutfak nasıl diyim, zifiri karanlık. Babam kibarca odasına yollamış ama bi daha buralarda dolaşma hasta falan olursun diye de laf söylemiş. Neyse annem bir kaç kere daha hissetmiş babaannemin orada olduğunu. Bir sabah babam işe gittikten sonra gelip anneme demiş ki "beni bugün yıka kızım gece şeytan kandırdı :53: anlayın işte :60:

siz aynı evde mi yaşıyorsunuz. ? aynı ev olunca tabiki çok daha zor ben altlı üstlü olduğum halde çok zor geldi. müsait değiliz kapıyı açmıyoruz mesela iyice çalardı anahtar vardı onda o zamanlarda anahtarla açardı. ama anahtarı aldım yok artık =) benim kv ilk evlendiğimiz sene tutturdu. onun evinde kışı geçirelim diye siz karı koca salonda çekyatlarda yatarsınız dedi =) çekyatlar biraz küçüktü sıkışırız rahat olmaz demişti kocam ilk dediğimde o zamanda iyi o zaman biriniz bi çekyatta biriniz bir çekyatta yatarsınız demişti.

sizin babaannede ne fenaymışşşşşşş :52::52::52::52::52:

siz aynı evde mi yaşıyorsunuz. ? aynı ev olunca tabiki çok daha zor ben altlı üstlü olduğum halde çok zor geldi. müsait değiliz kapıyı açmıyoruz mesela iyice çalardı anahtar vardı onda o zamanlarda anahtarla açardı. ama anahtarı aldım yok artık =) benim kv ilk evlendiğimiz sene tutturdu. onun evinde kışı geçirelim diye siz karı koca salonda çekyatlarda yatarsınız dedi =) çekyatlar biraz küçüktü sıkışırız rahat olmaz demişti kocam ilk dediğimde o zamanda iyi o zaman biriniz bi çekyatta biriniz bir çekyatta yatarsınız demişti.

sizin babaannede ne fenaymışşşşşşş :52::52::52::52::52:

Aynı evde idik :1: Ve gitmek zorunda kaldı. Ooo babaanne dehşet :27:

şeytan kandırdı derken doğru şeyi mi anlıyorum?
koca yaşlı başlı kadını :1:

Evet evet aynen düşündüğün şey :60:

Onda bu numaralar varken seytana papucunu ters giydirir.
Hic utanmiyorda:51:

Babaabbem fenaydı ama annem sonradan çok baskınlaştı. Babaabbem babama doğrudürüst bakmamış, 8 yaşında çalışmaya yollamış, eve gelemediğinde çocuğum nerede dememiş. Bir gün topluluk içerisinde annemin babama olan ilgisini kıskanıp babamdan için "ah ahh ben kaç yaşına kadar çocuğumun sırtını keseledim" dedi. Annem de "o da bişey mi anne ben oğlunun her gün ovulmadık yerini bırakmıyorum" demesin mi. :62:

slm kizlar bende tam 1 sene ayni evde oturdum kocama yalvariyordum ayri eve cikalim diye o hep hayir derdi gittim bende kendim söyledim kaynanama ben istemiyorum ayni evde oturmak diye ya cok zor bisey ayni evde oturmak kocamla ne özel günümüz vardi ne baska bisey ama simdi esim diyor keske seni dinleyip önceden ciksaydik diyee

ben başta konu sahibi sizi sanmıştm ortaya yorum yapmştm :)

aynı apartmanda yada yan apartmanında oturursunuz..
evleneceğiniz kişiyede bu durumun böyle olması gerektiğini baştan söylerisniz..
aynı evde olmaz tabiki..
ama eşi ölüpte çok yanlız yaşayan babalar var
önemli olan sizin onun çok yakınında olmanızdır..
düşünsenize yan apartmanda olsanız hep yardımına koşablirsniz..yemek vs..

Ona söyledim zaten biliyor dünya bir yana, babam bir yana.
Eşi ölüpte yalnız yaşayan insan evet çok var, hatta benim arkadaşımın görümcesinin kayınvalidesi yok, kayınbabası başka bir şehirde oğluyla yaşıyor. Biz çağırıyoruz ama gelmiyor! demişti. Adam ben zor bir insanım, benimle yaşayamazsınız! demiş. :27:
Gerçekten öyleymiş ama, evi kadın eli deymiş gibi tertemizmiş, çok disiplinli, kurallı bir adammış. Başlarda evlenmek istemiş ama görümcenin kocası onay vermeyince o şekilde kalmış. O da bencillik aslında, sen yuvanı kurdun, yanında hayat arkadaşın var ama baban yapayalnız.. Baba istediği için söylüyorum bunu, istemeyen adamı da zorla evlendiremezsin tabiki.

Adam alırmış sepetini pikniğe gidermiş. Benim babam da böyle biri olsaydı inan gözüm arkamda olmazdı, yani tek başına vakit geçiremiyor, yalnızlıktan korkan, sevmeyen birisi benim babam. Allah umarım bize de bir kolaylık verir.

Back
X