Neden gelinler tu kaka'da damatlar bir tane!!

tu kaka ol

neden bu kadar takıyorsun ki

onlar bana tu kaka ben de onlara

kv ya da eşin ailesi diyelim onlarla ilişkim sınırlı ben onları onlar da beni seçmedi

birbirimizi sevmek zorunda değiliz hatta yeri geliyor seviyoruz dediğimiz eşimize tahammül edemiyoruz onlara tahammül etmek de zor

çözüm umursama takma ne derse desin ne yaptı ya da yapmadı ise olduğu yerde kalsın

kendini kimsenin çocukları ile kıyaslama

bu arda bir çok annem beni dolduruyor damatı istemiyor konusu da var burada

Herkes aynı değil ama çoğunluk dediğiniz gibi. Bence sebebi kadınların fazla detaya önem vermesi ve her hareketi yorumlaması yapımızda var biri imali laf dese hemen anlarız bizde alttan bakışla yada sozle karşılık veririz. Erkekler öyle şeyleri anlamaz takılmaz yüzeyseldir.

Bu söylediklerim de tabi yine kısmen hepsi değil ama bence çoğunluk böyle

1. kaynanalar cahil olduğu için
2. kaynanalarda zamanında aynı muameleye maruz kaldığı için, kendileri de aynı şeyi yaptıkları için.aman bir level atlamasınlar 60lı 70 li yılların T ürkiyesi ni yaşatmaya devam etsinler
3. gelinleri kendilerine ciddi ciddi rakip gördükleri için; çoğu odun ,hımbıl ve ana kuzusu gelişememiş oğullarını paylaşamıyorlar.
4. gelinlerin maddi olarak rahat yaşamasını istemedikleri için,hep kendileri harcayacaklar,öya eşya değiştirirler ya öteki çocuğa kaynak yaparlar.
sonuç olarak, evlenirken anne ve eş ayrımı yapamayan, haksızlığa sesini çıkarmayan erkeklerle sırf aşığım diye evlenmeyin.ince eleyin,sık dokuyun.Böyle bir erkekle evlendiyseniz geçmiş olsun, kaynana ölünceye kadar çekersiniz.

Şöyle ki;
Toplumumuzda hala varolan zoraki erkeğe yüklenen haketmedikleri ulvi! görevleri yüzünden oluşturulan erkek egomanyasından.
Paylaşılamayan yegane varlık! olarak görülmesinden.

Gelin ise o über varlığı ele geçiren kötü emellerine alet edecek tehdit.

Not: Her ailede böyle değil tabi. Buradaki konuları baz olarak yazdım.

Başliktan anladigim neden gelinler sevilmezken, damatlar ise cok sevilir. Genel bakalim toplumda kadinin bosanmisi ile erkegin bosanmisi bir degil ve genelde evde erkek baskindir bu yuzden erkek annesi kaynana rahat rahat at kosturur ama kizinin yuvasi bozulmasin diye bin takla atar.

Çünkü anneler KENDİ çocuklarının mutluluğunu istiyorlar. Damadini hoş tutarsa, kızı hoş tutulur. Ama oğlu gelinini hoş tutarsa "gelin oğlumu benden kopardı, parmağında oynatiyor yavrumu, oğlumun parasını yiyor "vs olur... Eskiler bunun üzerine çok hikaye uydurmuslar, bi bildikleri var demek ki

Çünkü bizim toplumumuzda kadinlar değer görmüyor ve kendilerine değer vermiyorlar. Onlara değer veren tek kişi çocukları oluyor maalesef. Onlardan ilgisini başka kadina verince kvler cildiriyor.

çünkü kız tarafı daha bilinçli yani, damata iyi davranırsa haliyle kızını mutlu edeceğini biliyor .
ama kv ler geline iyi de davransa kötü de davransa oğlu onun istediğini yapacak.
yani aslında gelini çok ta insan kadın yerine koymuyor.birde gençliğinde ben çektin onlar da çekecek muhabbeti var ki elere şenlik, yok kaynanası kocasının yanına yatırmazmış, yok görümcenin pis çamaşırını zorla yıkattırırmış yok bilmeme nenin bilmem nesi şunu yapmış o hep çile çekmiş gelin de çeksin çile...

aslında kız tarafı şu bilince sahip eğer damada kötü davranırsam kızımı getirmez ya da evde kızıma eziyet eder..
ama cahil kaynanalar hiç düşünmüyor geline eziyet edersem evde oğluma huzur vermeyecek diye.
kv nin bu hareketinin bir sebebi de kıskançlık;
yani kv de bir kadın aslında ama gelin kendinden genç ve güzel ve o oğlunu alıp başka bir eve götürüyor, onunla yatıyor onun ihtiyaçlarını karşılıyor ve en kötüsü de kv için ona çocuk doğuruyor gelin...
eski nesil diyelim kocadan kocalık görmediği için içten içten oğlunu kocası gibi görüyor aslında oğlu da bir kadınla evlenip başka eve gidince de kıskançlık krizleri bu yüzden kendini aslında bir nevi kocasını kaptırmış gibi hissediyor.
mesela o yaştaki insanların büyük çoğunluğu eşini adamdan saymaz herşeyini oğlu yapsın ister oğlu ilgilensin ister. gelin onu bundan mahrum eden kişi işte.
kendi torununu gelinden almaya çalışması,işte emzirmeye kalkmalar vs bundan kaynaklanıyor

ha işin gerçeği hem oğlu hem kızı olanlarda da kendi kızının yaşamasını istemez ama geline elinden geleni de yapan kadın da kv dir

Biz de durum tam tersi. Standart ataerkil toplum anlayışının bayağı üstündeyiz galiba. Allah tan canım kocam mesafeli olsa da saygısını hep korur, sallamaz çok.

Bu işler karşılıklı ya.
Kayınvalideler tamam zorda bizlerde melek değiliz, elimizi bir taşın altına koyak hanım kızlar.
Çoğu şeye sabretmiyoruz, hep "beni böyle kabul etsinler" düşüncesi oluyor, e 60 yaşındaki kadınlarda pek etmiyorlar tabi.
Kadın kadına çok fitneyiz :) Seviyoruz didişmeyi. Erkeklerin öyle bir olayı yok. Her şeye takılmıyorlar.
Biz devamlı öyle baktı şöyle güldü böyle ima etti.
Gandhi'nin sevdiğim bir lafı var, dünyayı değiştirmek istiyorsan kendinden başla diye. Öyle yani.

Yalnız kvaliden nasıl gandhi ye geldim hayret bir şey ya ashdasjkd

Sevdiğim bir Hz. Ali sözüyle mektubuma son vereyim :
"İyi damat, kazanılmış bir erkek evlattır, kötü damat ise kaybedilmiş bir kız çocuğudur"

istisnası vardır ama genelde kızın annesi yapıcıyken erkeğin annesi yıkıcı olduğu içindir derim.(benim şahsi fikrim gelinleri olan alınmasın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…