Sizin adiniza sevindim, Allah daim etsin, ama bir seyi duzelteyim, yazimda dikkat ederseniz cogu gibi ifadeler kullandim, tabiki herkesin iliskisi ayni degildir fakat genel algi boyle bence, yada benim cevrem boyle bilemiyorum...Iyiyim sag ol.
Ben eşimden once geliyorum eve. 1 gunum de bos. Ben once dinlenirim sonra boş oldukca iş yaparim. Eşim de oyle. Destek oluruz birbirimize. Genelleme yapma. Her ilişkinin dinamigi farklidir.
O sahislardan cok yoktur saniyorum ulkemizde, ne guzel sen bulmussunBoyle bir hayat surmek zorunda degilsin. Demokratik evlilikler de var. Ekonomik ozgurlugun varsa, kariyerin varsa hibir erkek sana istemedigin bir seyi yaptiramaz. Dogru kisiyi, medeni bir erkegi kendine hayat arkadasi olarak secmelisin. Evlenmeden once muhakkak bunlari konusup bu konudaki tavrini gostermelisin karsindaki erkege. Ve sonra asla ve asla prensiplerinden taviz vermemelisin. Benim icin cocuk, ev isi ve tum evin sorumlulugunun kadinin ustune yikilmasi aldatma ve ihanetle esdeger. Bu konudaki tavrim cok keskin. Hayatima giren erkekler de hep bunun bilincinde oldular. Evliligimde de bu boyle. :)
Birlikte oldugunuz erkek ev isi yapmama gibi bir luksu olmadigini bilmeli. Gerekirse 1 ay yemek yapmam, bulasik,camasir yikamam, utu yapmam. Ama yine de yola getiririm. Bu konularda cok sertim.
Kesinlikle haklisin bizde cok suc var, insallah bir gun oglum olursa ona bu bakis acisini asilamak istiyorum, tabi bu gidisle olmayacakErkekleri de biz bayanların yetiştirdiğini düşünüyorum o yüzden suç bizde.Bizim ülkede erkek olmak avantaj. Biz çalışıyoruz ama kendimizden çok ödün veriyoruz.Hem iyi bir eş, hem iyi bir anne hem de iyi bir evlat olmak zorundayız .Tabii yaranabilirsek orası da ayrı bir konu olur.
Tesekkurler. Bu aslinda erkegin degil kadinin tavri ile ilgili. Mesela ben kocamin utusunu yapmam asla. E ben yapmayinca kim yapacak? Mecbur kendi yapiyor. Yapmazsa da hic ellesmem. Ise utusuz gomlek/pantalonla gitsin rezil olsun gorur bir daha utu yapmamak neymis. Ama kadinlarin % 90'i bu durumda ne yapar? Kocalarina utu yapmayi teklif dahi etmeden kendileri girisirler utu yapmaya. Sonra da 'Vay butun ev isi benim ustumde,cok yoruluyorum.' diye dert yanarlar. Ev islerini ustune alan sensin! O yuzden o kadinlara acima. Herkes kendi istedigi hayati yasiyor bu devirde.O sahislardan cok yoktur saniyorum ulkemizde, ne guzel sen bulmussun
Aynen oyle. Bir çok kadinda bu mantik var ``beceremez o, ben yapayim bari`` e ogret yapsin. Yemek yapiyorsan,salatayi esin yapmali,sofrayi kurmali. Sen evi topluyorsan,esin supurmeli. Yok oyle 3 kurusa 5 kofte. Hem calis,hem evlu ugras. Bu da can yani :)Tesekkurler. Bu aslinda erkegin degil kadinin tavri ile ilgili. Mesela ben kocamin utusunu yapmam asla. E ben yapmayinca kim yapacak? Mecbur kendi yapiyor. Yapmazsa da hic ellesmem. Ise utusuz gomlek/patntolanla gitsin rezil olsun gorur bir daha utu yapmamak neymis. Ama kadinlarin % 90'i bu durumda ne yapar? Kocalarina utu yapmayi teklif dahi etmeden kendileri girisirler utu yapmaya. Sonra da 'Vay butun ev isi benim ustumde,cok yoruluyorum.' diye dert yanarlar. Ev islerini ustune alan sensin! O yuzden o kadinlara acima. Herkes kendi istedigi hayati yasiyor bu devirde.
Kendini tanıyor olman güzel. Şimdi yapman gereken kendine uygun eş bulmak. Neden evde kalasın.. Bende senin gibi düşünüyorum geçen açılan benzer bir konudada uzun uzadıya yazmıştım görüşümü. Evlilikte iki tarafta çalışıyorsa, işler kadına ait değildir, ortaktır diye. Feminizimden değil insaniyetten.. Erkeklerin hepsi de hödük değil güzel ülkemizde bizim gibi düşünen çokça erkek var. İş tamamen senin yapacağın seçimde.. Bende 2 yıldır sözlümle aynı öğrenci evini paylaşıyorum, ilişkimizde 3. yılımıza gireceğiz.. kendisinin anaerkil bir toplumdan gelmesinin de payı var tabiki, her işi ortak yaparız, çoğu zaman o hizmet eder bana :) Yapar yaptırmaz.. 1 kez bulaşık yıkadığımı anca bilirimMerhaba bayanlar oncelikle nasilsiniz?
Sorum yine evlilikle alakali, burada bir cok konuda bayanlarin sikayet ettigi ama bir cozumu olmayan bir durum, olmayan diyorum cunku cogu bayanin bu durumdan vazgecmedigini veya vazgecemedigini dusunuyorum.
Soruma gelince; Neden evlenince bayan her ise kosmak zorunda? Mesela hem erkek hem kadin calisiyor, ikiside ayni miktarda mesai yapiyor diyelim, yine bu evlilikte her isi neden bayan yapiyor? Eve gelince yemek yapmak, kocasina hizmet etmek, temizlik vb kadinin gorevi. Her aciyi kadinlar cekiyor nedense bu hayatta ya, bazen cok uzuluyorum cinsiyetimin bu olmasina, evlilikten bile korkar oldum, ben anneme babama bile bu kadar hizmet etmezken usengeclikten, evlenince kocama nasil bu kadar hizmet ederim? Niye edeyim? Beni annem dogurmus ailem buyutmus, onlara olan borcum odenmez, ama koca deyince bana yabanci geliyor... Sanki kadin olmanin hic guzel yani yok gibi geliyor bana...
Tabiki esine hizmet etmeyi seven bayanlari tenzih ediyorum! Ama bunu bir zorunluluk bir gorev oldugu icin yapmak bana cok ters geliyor, sanirim evde kalacagim. Bana bu olayi guzelce ve mantikli bir bicimde anlatirmisiniz, evlilik dryince aklima bunlar geliyor... (Cok ozur dilerim sanirim uzun oldu)
Benim arkadaslarim da aynen oyle. Her ise kendileri kosturuyorlar evliligin basinda. Sonra isin icine cocuk mocuk girdi mi goruyorlar dunya kac bucak. Akillari baslarina geliyorlar eslerinden yardim istiyorlar. Ee adam da etmiyor. Adam tam 5 sene kral hayati surmus, eli sicak sudan soguk suya degdirmemissin. Sonra diyorsun ki ev isi yap. Adam 5 sene sonra ev isi yapmaya mi baslayacak kafasina sihirli degnek degmiscesine? :) Ha belki manti acmaz ama ufak da olsa bir isin ucundan tutsa senin yukun hafifler, en onemlisi o 'kolelik', 'ezilmislik' psikolojisinden kurtulursun. Deger gordugunu hissedersin. Mesela ben yemek yapmayi cok severim, gocunmam da yapmaktan. Ama esimin ben yemek yaparken bulasik makinesi bosaltmasi, portakal suyu sIkmasi, etrafi toplamasi benim yukumu hafifletir.:)Aynen oyle. Bir çok kadinda bu mantik var ``beceremez o, ben yapayim bari`` e ogret yapsin. Yemek yapiyorsan,salatayi esin yapmali,sofrayi kurmali. Sen evi topluyorsan,esin supurmeli. Yok oyle 3 kurusa 5 kofte. Hem calis,hem evlu ugras. Bu da can yani :)
Tesekkurler. Bu aslinda erkegin degil kadinin tavri ile ilgili. Mesela ben kocamin utusunu yapmam asla. E ben yapmayinca kim yapacak? Mecbur kendi yapiyor. Yapmazsa da hic ellesmem. Ise utusuz gomlek/pantalonla gitsin rezil olsun gorur bir daha utu yapmamak neymis. Ama kadinlarin % 90'i bu durumda ne yapar? Kocalarina utu yapmayi teklif dahi etmeden kendileri girisirler utu yapmaya. Sonra da 'Vay butun ev isi benim ustumde,cok yoruluyorum.' diye dert yanarlar. Ev islerini ustune alan sensin! O yuzden o kadinlara acima. Herkes kendi istedigi hayati yasiyor bu devirde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?