Neden her seyin iyi tarafina bakiyorum?

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
23
Evet sorunum bu, basima kotu ne gelirse gelsin icinden iyi bir sey ayiklayip mutlu olmaya calisiyorum ve oluyorum da.
Ama kotu sey her zaman baskin taraf oluyor bu sayede de uzuluyorum.

Her zaman bu boyle idi. Arkadas ortamlarimda, aile icinde.
Ozellikle zamaninda bu huyum yuzunden cok uzuldum arkadas konusunda.
Hep en saf, en iyimser yaklasan ben oldum ve sonunda husrana ugrayan da.

Koru korune guveniyorum herkese, en buyuk hatam bu.
Oyle bir hal aldi ki, yasanan kotu olaylarda iyi bir sey yoksa bile aman olsun gecer, moduna gectim.

Kotu bir sey olduysa, bunun kotu oldugunu ve icinde iyiligin aranmamasi gerektigini anlamak, bilmek istiyorum artik.
Ortada bir kotuluk varsa sakin kalmak degil, ben de tepkimi, bazen sinirimi belli edebilmek istiyorum.
Bu kadar Pollyanna olmak beni yoruyor artik.
Bir sey kotu ise kotu, iyi ise iyidir.
Bazen en azindan iyi olaylarda kotu, felaket seyler arayan tiplerden olmadigima seviniyorum ama kotude kotudur yani iyi ne bulup cikariyorum ben de anlamadim vallahi
Deli miyim ki :KK53:
Yoksa bu yaptigim dogru bir sey mi?

Amma konu açtın kız esmer :)
Bence bunu kendinden taviz vermeyecek seviyede tut. Suistimal edilmesine izin verme. Onun dışında gayet iyi bir özellik. Pozitif tarafları görünce hayat çekilir kılınır.

Amma konu açtın kız esmer :)
Bence bunu kendinden taviz vermeyecek seviyede tut. Suistimal edilmesine izin verme. Onun dışında gayet iyi bir özellik. Pozitif tarafları görünce hayat çekilir kılınır.

Ay dimi yazdim da yaziyorum kac gundur :)
Ama coook hosuma gidiyor buralar:KK200:
Evet, eskiden kendimden taviz de verirdim ama astim bunu.

Ben de olaylara iyi tarafından bakarım olduğu kadar. Ve bu şekilde gamsız gayet mutluyum. Ölümden başka her şeye çare var. Tabii iyi yönünden bakarken gerçeklerden soyutlaşmamak lazım. Fazla hayalperest olursan "kendini kandırmaktan" yorulur bunalırsın artık. Sorunlara aynı zamanda çözüm odaklı yaklaşmak lazım.

Ay dimi yazdim da yaziyorum kac gundur :)
Ama coook hosuma gidiyor buralar:KK200:
Evet, eskiden kendimden taviz de verirdim ama astim bunu.
Sen de haklısın, öyle bir hayatın var ki film gibi. 100 konu açsan yeridir.
Bence zorlukları atlatıp mutlu olmanın sırrı senin bu pozitifliğinde. İyi düşün iyi olsun derler ya, sen bunu uygulayıp pozitifliğinle güzel şeyleri kendine çekmişsin. Bu huyunu asla bırakma.

Ben de olaylara iyi tarafından bakarım olduğu kadar. Ve bu şekilde gamsız gayet mutluyum. Ölümden başka her şeye çare var. Tabii iyi yönünden bakarken gerçeklerden soyutlaşmamak lazım. Fazla hayalperest olursan "kendini kandırmaktan" yorulur bunalırsın artık. Sorunlara aynı zamanda çözüm odaklı yaklaşmak lazım.

Evet iste bu, gerceklerden soyutlasabiliyorum ve asmam gerek bunu

Sen de haklısın, öyle bir hayatın var ki film gibi. 100 konu açsan yeridir.
Bence zorlukları atlatıp mutlu olmanın sırrı senin bu pozitifliğinde. İyi düşün iyi olsun derler ya, sen bunu uygulayıp pozitifliğinle güzel şeyleri kendine çekmişsin. Bu huyunu asla bırakma.

Yaaa cok tesekkur ederim, insan tanimadigi birinden boyle laflar duyunca musssmutlu oluyor

Evet sorunum bu, basima kotu ne gelirse gelsin icinden iyi bir sey ayiklayip mutlu olmaya calisiyorum ve oluyorum da.
Ama kotu sey her zaman baskin taraf oluyor bu sayede de uzuluyorum.

...
Yoksa bu yaptigim dogru bir sey mi?
Sakin olun ve kotu olan herseyden UZAK durun. insnalar dahil. Bu kadar basit.
Sinirlenmek= kaybetmektir.

Eneeeem bi ara kendimi okuyorum sandim vallahi bugüne kadar nekadar iyi niyetli davrandiysam hep nankörlük gördüm hep laf yiyen ben oldum bi laf sokamadim eşim in en sinir oldugu seydir hic kötü düsünmem hep olaylara iyi bakarim hep ben laaaaps diye atlarim ama sonra nolur gene hüsrana ben ugrarim ama gercekten ögrendimki az insan cok huzur demekmis:super:

Eneeeem bi ara kendimi okuyorum sandim vallahi bugüne kadar nekadar iyi niyetli davrandiysam hep nankörlük gördüm hep laf yiyen ben oldum bi laf sokamadim eşim in en sinir oldugu seydir hic kötü düsünmem hep olaylara iyi bakarim hep ben laaaaps diye atlarim ama sonra nolur gene hüsrana ben ugrarim ama gercekten ögrendimki az insan cok huzur demekmis:super:

Evet valla ne kadar iyi olursan o kadar uzuluyormussun aslinda.

Ya hamileyken böyleydim ben :KK70:
normalde karakterime ters....kurarım da kurarım....
ama güzeldi bea!
böyle kal hep....

:KK200:

Bir gün büyük bir darbe yerseniz geçer.O zaman da kötümser yaklaşırsınız çoğu şeye.Bu olay bende de vardı ama yoruldum bir süre sonra.Daha gerçekçi olmaya başladım.Çünkü insanlar bunu kullanıyor iyiniyet demiyor aptal yerine koyuyor.Dengeli olmaya çalışın

Pozitif olamk, olaylara iyi tarafından bakmak iyidir. Evrene pozitif enerji gönderir iyi şeyleri çekersin kendine.
10 gün önce eşimin çalıştığı şirket battı. Dünya çapında iş yapan, tüm dünyada 70 bin kişilik personeli olan bir firmaydı. Hayırlısı olsun dedim hep. Yeni şeylere kapı açar bu durum diye düşündüm. Açtı da. 10 gün içinde bambaşka şeyler düşünür olduk.
Sen insan bazında düşünüyorsun ama farkı yok inan. Olumlu düşünmek, pozitif bakmak her zaman olumlu şeyler getirir insanın hayatına.

Bir gün büyük bir darbe yerseniz geçer.O zaman da kötümser yaklaşırsınız çoğu şeye.Bu olay bende de vardı ama yoruldum bir süre sonra.Daha gerçekçi olmaya başladım.Çünkü insanlar bunu kullanıyor iyiniyet demiyor aptal yerine koyuyor.Dengeli olmaya çalışın

Siz benim bundan bir once actigim konuyu okursaniz darbenin vucut bulmus hali oldugumu anlayabilirsiniz, tesekkurler

Back
X