Neden herşey burnumdan geliyor...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
248
Günaydın arkadaşlar, sabah sabah içimi dökmeye çok ihtiyacım var. Yakın tarihte oğlumun sünnet düğünü var. Hazırlıklara başladık, fakat ortada sanırım ciddi bir sorun var. Eşim ve ben aynı memleketliyiz sadece köylerimiz farklı. Kayınpederim benim bir akrabamla tartıştı daha doğrusu kavga etti desek daha doğru olur. Bu olay geçen yıl oldu. Dün akşam oraya kayınvalidemlere gittik, düğünden davetiyelerden konuşurken kayınpederim sadece xx köylüleri (kendi köylerini kastediyor) çağıracağız diye bir laf etti. Şok oldum hiçbir şey diyemedim. Yani benim akrabalarımı çağırmayı düşünmüyor kendince. Eşimle konuştum akşam babama saygısızlık yaptı biliyorsun dedi (evet akrabamda olsa yaptığı saygısızlıktı) bende evet ama şu an sizde bana saygısızlık yapıyorsunuz dedim. Anlayacağınız eşimde babasıyla aynı mantıkta hareket ediyor. Sizce tüm bunlar normal mi? Akşamdan beri çok öfkeliyim.

Neden demediniz siz benim akrabalarım da gelecek oğlumun sünnetine diye. O kişiyi cagirmazsiniz olur biter.

O an şaşkınlıktan hiçbir şey diyemedim çünkü hiç beklemediğim bir şeydi. Anladığım kadarınca sonrasında da birkaç akrabam kayınpederimi haksız bulmuş. Kavga ettiklerini biliyorum ama olayı tam olarak bilmiyorum yani nasıl başladı neler dendi fikrim yok konuyla ilgili. Eşim babam çok kırılmış vs. diyor. Benim kızgınlığımda eşime tamam böyle bir kavga geçti benim akrabam haksızdı ona da tamam ama ben düğüne onu çağıralım demiyorum ki onunla benim diğer akrabalarımın ne alakası var dedim babamı çiğneyemem dedi. Bu babanın düzenlediği bir organizasyon değil bizim organizasyonumuz yani sen babası bende annesiyim çocuğun ama bunu farkında bile değilsiniz. Beni nasıl arada bıraktığınızı da farkında değilsiniz. Madem benim akrabalarıma bu kadar öfkelisiniz bende o ailedenim şu sünnet geçsin bende aranızdan ayrılırım tümden rahata erersiniz dedim en son ve dün akşamdan beri konuşmuyorum.

Günaydın arkadaşlar, sabah sabah içimi dökmeye çok ihtiyacım var. Yakın tarihte oğlumun sünnet düğünü var. Hazırlıklara başladık, fakat ortada sanırım ciddi bir sorun var. Eşim ve ben aynı memleketliyiz sadece köylerimiz farklı. Kayınpederim benim bir akrabamla tartıştı daha doğrusu kavga etti desek daha doğru olur. Bu olay geçen yıl oldu. Dün akşam oraya kayınvalidemlere gittik, düğünden davetiyelerden konuşurken kayınpederim sadece xx köylüleri (kendi köylerini kastediyor) çağıracağız diye bir laf etti. Şok oldum hiçbir şey diyemedim. Yani benim akrabalarımı çağırmayı düşünmüyor kendince. Eşimle konuştum akşam babama saygısızlık yaptı biliyorsun dedi (evet akrabamda olsa yaptığı saygısızlıktı) bende evet ama şu an sizde bana saygısızlık yapıyorsunuz dedim. Anlayacağınız eşimde babasıyla aynı mantıkta hareket ediyor. Sizce tüm bunlar normal mi? Akşamdan beri çok öfkeliyim.
hayır hiçte normal değil ki kendi çocuğumun sünnetine kimi çağırıp çağırmayacağıma kp karar veremez!!!!!

ya nolur, şu şok oldumları, o an tepkisiz kaldımları bırakın artık..
o an söyledin, söyledin.. sonrasında içine dert oluyo işte..

baba diyin, o akrabamızı çağırmayız, birinin hatasını tüm akrabalara yansıtmak olmaz..
gelecek altınları düşün babaaa :D diyin şaka bir yana konuşun yani ..

hayırlı olsun bu arada, damatlığına görün işlhh ..

normal değil
cocuk sızın cocugunuz
sorunlu oldugu kişi kimse onu cagırmazsınız tamam ama genelleme yapmak neden?

Neden sesinizi çıkarmadınız?
Bu tören sizin çocuğunuzla ilgili.
Siz annesisiniz.
Kayınpedere ne oluyor?
Lütfen böyle pasif olmayın.
Aiz dilediğinizi çağırın gelen gelsin, gelmeyen kendi bilsin.
Geri adım atmayın.

İşte bende bu yüzden kayınpederimden çok eşime sinirliyim babasının ağzına bakıyor resmen.
ben yerinizde olsam anında cevabını verirdim ve eşime de derdim ki ne olduysa oldu koca insanlar kendi aralarında halletsinler ben herkesi bu mecliste görmek istiyorum yok o gelsin bu gelmesin dersen düğüm müğün yapmayız olur biter derdim ki sünnette abartılacak birşey değil zaten gereksiz masraf ve tantanadan başka şey değil...yeni hiç düğün yapmasanız bile birşey kaybetmezsiniz...

Bu tür konularda hep bir şeyi merak ederim.

Çünkü bana göre kendine güveni olmayan ezilen kadınlar konularında hep aynı cümley yazar.

Bu cümle hiç değişmez

"hiçbir şey diyemedim"

Neden hiçbir şey diyemediniz?

Ben var ya kendimi çok mülayim yumuşak pasif falan bulurdum ama demek ki değilmişim
Benim oğlumun sünneti olacak ve kimi çağıracağımı kp mi seçecek? Yani mümkün değil çok yumuşak söylerim ama söylerim o söylediğimde son olur zaten
Yalnız ben anında söylerim ne sonraya ne eşime bırakmam
Anlamıyorum gerçekten sizi ben

İnsan buna Nasıl susar

Ben kahkaha atardım herhalde şaka yapıyorsun galiba diye

O zaman sizin köyde ayrı düğün yapar bu organizasyonu da bizimkilere yaparız da derdim

Cici gelin olup siz üzüleceğinize onlar üzülsün

Aslına bakarsanız hiç öyle cici gelin sayılmam. Sadece hiç beklemediğim bir şeydi, daha önce kayınpederimle hiç böyle bir sorun yaşamamıştık daha doğrusu onun böyle bir tavrı olmamıştı bu zamana kadar zaten kısık bir sesle ve laf arasında söyledi. Eşim de babama saygısızlık yaptılar benim için senin akraban değil babam önemli diyor. Akşam çok kötü kavga ettik. Peki tamam eğer sende böyle düşünüyorsan fazla uzatmaya gerek yok düğünü git iptal et dedim haa yok illa ki ben bu düğünü yapacağım diyorsan da sen, ailen ve köylülerin birlikte yaparsınız ben o düğünde bulunmayacağım, çocuğun annesi nerede diye soranlara da bir cevabınız vardır artık dedim.

Kp'ini ara konus ama bu kadar cahil insanlar anlar mi bilmem. Sen de o koydensin, oglun da o koyden. Sunnet dugunu gereksiz. Ama diyelim ki senin yerindeyim ve konusmama ragmen akrabalarimi istemiyorlar. Kocama soylemeden annemi babami alir cocugu sunnet ettirir ustune de guzel bir ziyafet cekerdim.

Bu tür konularda hep bir şeyi merak ederim.

Çünkü bana göre kendine güveni olmayan ezilen kadınlar konularında hep aynı cümley yazar.

Bu cümle hiç değişmez

"hiçbir şey diyemedim"

Neden hiçbir şey diyemediniz?

Neden hiçbir şey diyemedim çünkü 15 yıllık evliyim ve bugüne kadar kayınvalidemle aramızda çok problemler geçti ve hepsine cevabımı verdim kendimi ezdiren bir tip değilim emin olun. Fakat daha önce bazı konulara yaptığım yorumlarda bile kayınpederimi çok sevdiğimi söylemiştim gerçekten bir baba-kız ilişkisi vardı bu zamana kadar aramızda hiç ama hiç beklemediğim bir şeydi bu o yüzden şaşırdım. Kayınvalidem söyleseydi şaşkına dönmez cevabını verirdim.

Back
X