- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.081
- 898
hmmm o zaman halalarina cekmis olmayasin gizzzzher neyse saka bi yana bi arkadasin dedigi gib karakter özelligi bence
![]()
bencede öyle...bu arada hala yok bende

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hmmm o zaman halalarina cekmis olmayasin gizzzzher neyse saka bi yana bi arkadasin dedigi gib karakter özelligi bence
![]()
annemde babamda çalışkandır. karakter özelliği bence.kardeşlerimde öle değil.
kizlar bisey soracam ama alinmayin uzerinize... Bu tembellik anne ve babadan kaynaklanabilirmi ? ben misal bunu cok dusunuyorum, mesala benim annem ve babam cok caliskanlar bisey yapacak olsalar hic usenmezler... babam istten geldigi zamanlar evde hic oturmazdi, direk bahceye gider bahce isinle ugrasir... annem ise ev isini cinciik gibi yapar koskoca evi supurur, temizlerdi... galiba ben aileme cekmisim bu konuda tembelligi hic sevmiyorum, kucukluktten beri hep merakliymisim temizlik isine.... biraz övunmek gibi olmasinda amcalarim bile derler cok caliskan oldugumu, hatta yengelerim kizlarina beni örnek olarak gösterirler, hic bi is yapmiyorlar diye....
bencede öyle...bu arada hala yok bende![]()
kizlar bisey soracam ama alinmayin uzerinize... Bu tembellik anne ve babadan kaynaklanabilirmi ? ben misal bunu cok dusunuyorum, mesala benim annem ve babam cok caliskanlar bisey yapacak olsalar hic usenmezler... babam istten geldigi zamanlar evde hic oturmazdi, direk bahceye gider bahce isinle ugrasir... annem ise ev isini cinciik gibi yapar koskoca evi supurur, temizlerdi... galiba ben aileme cekmisim bu konuda tembelligi hic sevmiyorum, kucukluktten beri hep merakliymisim temizlik isine.... biraz övunmek gibi olmasinda amcalarim bile derler cok caliskan oldugumu, hatta yengelerim kizlarina beni örnek olarak gösterirler, hic bi is yapmiyorlar diye....
bende tam sizin zııttınız bi insan olarak konuya cvp vermek istedim.ev işi batar bana =) bakın bugün yaptıklarımı yazayım mı dur yazcam =)
sabah kalktım ilk iş yatağımı topladım oğluma kahvaltı yaptırdım kendim kahvaltı yaptım üst katta kyınwalidemin annesi bizde; gittim ona kahvaltı hazırladım ewe geldim attım oğlumu tv odasına açtım müziğimi hemen giriştim mutfaga bulaşıklarımı makineye koydum tezgahımı çamaşır suyuyla sildim hemen arkasından bi poaça bide mahlepli kurabiye yoğurdum kurabiyeyi pişirdim poaçayı mayalamaya bıraktım hemen yatak odama giriştim ewim giriş üstü 1,kat olduğu için çok toz oluyo bide cadde üstü her gün yaptığım gibi aynamı kozmetik eşyalarımı falan sildim yerine yerleştirdim bütünnn ewi sildim süpürdüm toz aldım balkonumu süpürüp sildim bu arada mayalanan poaçamı fırına werdim oğlumun elinede 2 kurabiye werdim yemek odasına geçtim koltuklarımın minderlerini söktüm makineye attım onları astım banyoya geçtm duşakabinide fırçaladım banyo mobilyalarını sildim klozeti fırçaladım tekrar makineye çamaşır attım poaçalarımı çıkardım onları buzluğa attım arkasından bir kiloya yakın kıymayla köfte yoğurdum öğle yemeğiimiz için kalanını buzluğa koydum efeye domates çorbası yaptım tekrar oturma odasına geldimki ooooooooooo sawaş alanı gibi heryer kurabiye bütün odayı kaldırdım koltukların altına warana kadar dipköşe sildim yerleştirdim sonra gene bir sürü iş yaptım msj çok uzun oldu anlatmıyorum akşam eşim gelince dedimki bu tw ünitesini söküceksin istemiyorum çok hantal çok ağır bağırış çağırış ortalığı yıktım geldi kaynım söktüler birlikte bide dedim hazır ünite kalktı antrede korkuluk gibi duran koşu bandınıda balkona çektirdim plazma tvyide duwara monte ettirdim giriştim mutfaga akşam yemeğinden bulaşıklarımı attım makineye az önce wcyi tekrar fırçaladım(günde iki kere fırçalamam ama bi sebebi wardı)şimdi bimolası wereyim dedim az sonra yatcam ama çay bardakları war makineyi boşaltcam çay bardaklarını doldurcam sonra kapıyı bacayı kontrol edip yatcam wee bütün bunları yapan ben 22 yaşındayım bide canavar gibi bi oğlum war =) he bide hergün böyle yemin ederim sadece bugün değil
ya ben böylede olmak istemem sanırım :) peki ilgi alanlarına vakit ayırabiliyor musun?
Benim sanırım tek istediğim internetten biraz uzaklaşıp ,ev işlerimi aksatmadan ,hobilerime yönelmek, sosyalleşmek ve gündüzleri de miskin hissetmeden dışarı çıkabilmek.
yok canım walla ayıramıyorum =) bi atkı öreyim dedim bi heves başladı kw. ama ben bi sıra örebildim yok waktm yok napim bende diyorum oğlum küçük olmayaydı işe başlardımda kurtulurdum bu pimpiriklerimden
benim ailem hiç tembel değil ama ben tembelim.
bence internette vakit kaybetmek ,düzensiz uyku ve geç kalkıp dışarı çıkmama durumu depresif ve tembel yapıyor insanı.
Mesela ben kemanda öğreniyorum,ilerletmek için her hafta 4 5 parça çalışmam gerekiyor, hocamdan azar işittiğim ve sinir olduğum halde vakit ayıramıyorum internetten dolayı,hep burada bir şeyler daha çok ilgimi çekiyor.
akşam daha enerjik oluyorum birde, gündüz eve güneş girmesi bile beni çok huzursuz ediyor.
gece 3 ten sonra yazıyorum yıllardır. tek aksatmadığım şey bu sanırım
iyide o zaman birlikte kahvaltı etmeniz lazım, akşam yemeğini sen yapmasan bile o yapmıyor mu?
neden sağlıksız besleniyorsun. Genel ev temizliğinde de onunla yapacağın için aksatmaman lazım aslında ,şaşırdım
Aslında bir kuşak atlar derler böyle şeyler için. Anne babanın düzenliliğinden bıkan çocuk gevşek olur. Annesi sorumluluklarını fazla umursamayan çocuk kendi işini kendi yapmayı öğrenir sorumluluk sahibi olur vs. Anne babası ciddi anlamda düzenli insanlar olan bir tembel olarak ben o kuşak atlama olayının en büyük örneği sayılırım.
Kendimi bildim bileli annemler tatil vs demeden sabahın 7sinde kalkar, acele acele kahvaltı yapar sonra günlük programlarıyla uğraşırlar Ki yıllardır çalışmıyor ikisi de böyle katı bir düzene ihtiyaç duyacak şekilde. Bütün resmi işleri ilk günden halletme konusunda ısrar ederler. Sallamazsan bu sefer oturup kendileri araştırır sonra gidip yaparlar. Bense tam tersiyimdir bir yıl boyunca kendime gidip öğrenci Akbili çıkarttıramadım mesela hep erteledim. En keyifli olduğun zamanlar 2-3e kadar üşüyüp sonra rahat rahat hazırlanıp dışarı çıktığım zamanlardır. Sabahım köründe koştur koştur biryere gitsem çok mutsuz olurum.
bence irsi değil göreneksel.sen ailenden çalışkanlık görmüşsün sende duramıyorsun.bende öyleyim annem nasıl iş yapar göremeyiz. su gibi akar iş yaparken.ben bile onun kadar değilim.tamam deterjan kokusunu seviyorum ama eski topraklar kadar olamıyoruz.eğer kadın pis ise(afedersiniz)büyüğünden öyle görmüştür.
kalkış saatlerimiz farklı. ben çalışıyorum zaten. yemek yapıor o. ama bana uymuyor yemekleri. yağlı falan yapıo. yemiorum yaptıklarını. genel temizliği birlikte yapmıyoruz. 67 yaşında. günlük temizliği yapıor az az. öle. şşimdi benim derin temizlik yapmam lazım. koltuklar silincek camlar kapılar vs..
aynen canim haklisin aslinda cok sansliyim iyiki cekmisim onlara diyorum temizlik benim herseyim... ne kadar eski toprak kadar olamasaktta idare ediyoruzeskiden kadinlarimiz ellerinle camasir yikarlardi... Simdi ise hersey makinede yikaniyor... simdikiler daha bi dertli bu konuda oysaki makine yapiyor her isi....
![]()