Ay bırak ALLAH aşkına. Bunun bir sebebi yok çünkü bu hayatın bir oyunudur ve sende bu oyuna uyum sağlamak zorundasın, eğer uyum sağlamazsan yanarsın.Sen iyi niyetli olabilirsin fakat maleesef insanlar tabii ki herkesi kast etmiyorum ama çoğu iyi niyetli değil. Ben eskiden iyi niyetli davranırdım çoğu insanlara sonradan anladım ki, karşındaki insan nasıl davranıyorsa sende ona göre davranıcaksın. Kötü anlarımda beni iten insanlar, iyi günlerimde ilerlediğim günlerde yanıma gelip "Ay inanmıyorum merhaba nasılsın, kusura bakma görmedim gel sarılıyım sana" filan falan kıskançlıkla diyenler gördüm. Eminim kötü birşey söylesem başarısızım desem hemen içlerinde sevinecekler. Kimse kusura bakmasın bende artık kişiye göre davranıyorum, iyi kötü birşey olduğu zaman ne seviniyor nede üzülüyorum. Hatta iyi davrananlardan bile bir beklenti içerisinde değilim, kimin ne zaman napacağı belli olmuyor. Akrabaların bile napacağı belli olmuyor. Tabii annen ailen hariç, insan birtek onlara güvenebilir. Senin için üzülende annendir sevinende, birde eşin çocukların olabilir yoksa diğerleri onlar kadar değil yada doğru tabirle diğerleri yalandır. İnsan üzüntülerinde de sevinçlerinde de yalnızdır ve kendi ayakların üzerinde durmayı bilmelidir. O yüzden ALLAH kimseyi birine muhtaç etmesin, kimsenin yanında da küçük düşürmesin İNŞALLAH. AMİN.