• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kendimden nefret ediyorum

Pulmicort_Combivent

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
1.072
374
123
Babamdan nefret ediyorum. Ya da etmiyorum bilmiyorum. Sevmediğim söylenemez ya da öyle söyleyim daha makul olur. Sebeplerine girmiycem daha da dibe giriyorum onu düşününce. Bazı hareketlerim mimiklerim babam olduğu için doğal olarak ona benziyor. Ona benzeyen hareketlerimi değiştirmek için gün içerisinde neredeyse kendimi boğazlayacak hâle geliyorum.

Bu yüzden kendime sinir oluyorum. Akrabalarim bana büyük kazık attılar ve beni eşime rezil ettiler. Beni hep eziklerlerdi zaten yıllar boyunca ama sebebi ne ? Bir sebebi yok ben daha ezik olduğum için onlar benden daha iyi oldukları için ( iş okul konusunda değil o konularda benim konumum daha iyi) ama ben ezigim. Bana neden böyle davranıyorlar bilmiyorum kendimi kokuşmuş yanına yaklaşilmayacak bir şey gibi hissettiriyorlar.

İş yerinde herkesle çok iyi olmaya çalışıyorum saygı gösteriyorum yardımsever oluyorum ama hep beraber bir şeyler yerken beni davet etmiyorlar. Konuşurken insanları rahatsız etmem çok konuşmam kötü konuşmam dedikodu yapmamaya çalışırım güzel pozitif olmaya davranmaya çalışırım insanları rahatlatacak şeyler söylemeye çalışırım ama yok. Ben yine dislaniyorum. Neden. Kendimi cezalandirmaktan o kadar yoruldumki.

Evlendim ama henüz düğünüm olmadı evlenince hayatım değişir diye düşünüp düğünüm olacağı zamanı bekliyordum. Ama ona olan umudum da bitti ne değişecek ki evlenince. Evlenince de bu sefer eşim ve akrabaları tarafından eziklenme dışlanma kendini pislik gibi hissettirme olaylarını henüz yaşamadım ama yaşarım diye düşünüyorum.
İşin en kötü tarafı artık Allah'ın da beni sevmediğini düşünüyorum. Beni niye sevsinki hiçbir kulunun sevmediği yalnız birakildigi bir ezigim ben beni niye sevsin çok dua ettim Allah'ım bir arkadaş bana nasip et diye ama yok olmadi yalnizligim için de kendimi cezalandirarak ve suclayarak günlerim geçiriyor

Kendinizden başka dostunuz yok. Kendinizden başka kimseniz yok temelde. Eğer kendinizi sevmezseniz, kimse sizi sevmez. Kendini, öz varlığını sevmeyen birisi için neden çaba göstersinler ki ?

Babamla baba kız gibi değiliz ama ben de babama benziyorum daha kötüsü benzeyen huylarım bile var. Neden kendimi bunaltayım ki bunun için? Benzemek aynı kişi olmak anlamına gelmiyor. Genetik işte, normal.

Önce kendinizi seveceksiniz. Bakın bu çok klişedir ama tek doğrudur. Siz ne yaptınız ki? Kime ne zararınız oldu, kendinize ne zararınız oldu? İçinizdeki çocuğu ve bugünkü sizi ihtiyacı olan özsevgiden neden mahrum bırakıyorsunuz ki...

En kötüsü de bu durumu kabullenip, harekete geçmemek. İyi bir uzmanla birkaç seans terapi bile çok yol aldıracakken, "bu böyledir işte" deyip hayatınıza devam etmek. Yardım alın, sevgiye layık olmamanız gibi bir durum yok. Kendinize olan sevgisizliginiz dışarıdan bangır bangır duyuluyor, bu da insanların tavırlarına yansıyor. Her ne yaşadıysanız üzgünüm, keşke olmasaydı ancak bundan sonrası sizin elinizde. Bu konuyu araştırın, yardım alın, o zaman gerçek sizi bulacaksınız ve emin olun sosyalleşmek dahil her şey çok daha kolay olacak ❤

İnsanların söylediklerini ve davranışlarını umursamak kişinin kendine yapacağı en kötü şey bence. Kapımı kapattığımda içeride kalmayan kimseyi takmıyorum. Tavsiye ederim insana çok iyi geliyor.

Kendinizi çok sevin ve kendinize çok değer verin. Karşıdakiler insana, kendinin verdiği değer kadar değer veriyor benim gözlemimle...
Mimiklerinizle, gülüşünüzle her halinizle sevin kendinizi. Bunu hak ediyoruz. Bu dünyaya bir kez geliyoruz.. Kendinize hak ettiğiniz değeri verip severseniz ve başkalarının söylediklerine takılmazsanız daha mutlu olursunuz bence..

Belki profesyonel yardım almak da rahatlatır sizi.. Meslekleri gereği en doğru şekilde yardımcı olacaklarına inanıyorum..

Yani herseyden ümit kesilir de Allah tan kesilmez. Sahsen uzun zaman sizin gibi hissettim. Saygiyi ilk önce siz kendinize vereceksiniz. Siz sinirlar cizemedikce ve koruyamadikca insanlar sizi ezer. Kimseyi ezmeyin, ama cizgilerinizi gecenlerede acimayin.

Kendinizden başka dostunuz yok. Kendinizden başka kimseniz yok temelde. Eğer kendinizi sevmezseniz, kimse sizi sevmez. Kendini, öz varlığını sevmeyen birisi için neden çaba göstersinler ki ?

Babamla baba kız gibi değiliz ama ben de babama benziyorum daha kötüsü benzeyen huylarım bile var. Neden kendimi bunaltayım ki bunun için? Benzemek aynı kişi olmak anlamına gelmiyor. Genetik işte, normal.

Önce kendinizi seveceksiniz. Bakın bu çok klişedir ama tek doğrudur. Siz ne yaptınız ki? Kime ne zararınız oldu, kendinize ne zararınız oldu? İçinizdeki çocuğu ve bugünkü sizi ihtiyacı olan özsevgiden neden mahrum bırakıyorsunuz ki...

En kötüsü de bu durumu kabullenip, harekete geçmemek. İyi bir uzmanla birkaç seans terapi bile çok yol aldıracakken, "bu böyledir işte" deyip hayatınıza devam etmek. Yardım alın, sevgiye layık olmamanız gibi bir durum yok. Kendinize olan sevgisizliginiz dışarıdan bangır bangır duyuluyor, bu da insanların tavırlarına yansıyor. Her ne yaşadıysanız üzgünüm, keşke olmasaydı ancak bundan sonrası sizin elinizde. Bu konuyu araştırın, yardım alın, o zaman gerçek sizi bulacaksınız ve emin olun sosyalleşmek dahil her şey çok daha kolay olacak ❤
Çok denedim. Çok çabaladım.
Herkes kendi kendine yetiyorsa bunca insan neden yalnız değil ? Neden bunca insan birilerini bulup bulabilip çay icebiliyor. Neden ben yapamıyorum. Demekki kendimde itici bir şey var ve bu artık beni bitirdi. Ben çok yoruldum dişlerimi sıkmaktan çenemi acamaz hale geldim

Yani herseyden ümit kesilir de Allah tan kesilmez. Sahsen uzun zaman sizin gibi hissettim. Saygiyi ilk önce siz kendinize vereceksiniz. Siz sinirlar cizemedikce ve koruyamadikca insanlar sizi ezer. Kimseyi ezmeyin, ama cizgilerinizi gecenlerede acimayin.
Valla her şeyi yapıyorum ben hakliyim ben dogruyum ama yine ezilen benim bakışlarıyla beni yerin dibine sokuyor insanlar bu kadar sevilmeyecek yanım ne ki benim öyle bir sevgi dileniyorumki dilenci gibi çok aşağılık hissediyorum kendimi. Kimse benim için bişey yapmıyor ama ben fedai gibi ortalıkta dört dönüyorum her şeyi düşünüyorum yapamadiklarim için ağlıyorum halbuki ben neden ağlıyorum ki Birçok kitap okudum kendimi geliştirmek için bircok şeyler yaptım ama artık onlardan bile zevk alamıyorum çok zor durumdayim

Babamdan nefret ediyorum. Ya da etmiyorum bilmiyorum. Sevmediğim söylenemez ya da öyle söyleyim daha makul olur. Sebeplerine girmiycem daha da dibe giriyorum onu düşününce. Bazı hareketlerim mimiklerim babam olduğu için doğal olarak ona benziyor. Ona benzeyen hareketlerimi değiştirmek için gün içerisinde neredeyse kendimi boğazlayacak hâle geliyorum.

Bu yüzden kendime sinir oluyorum. Akrabalarim bana büyük kazık attılar ve beni eşime rezil ettiler. Beni hep eziklerlerdi zaten yıllar boyunca ama sebebi ne ? Bir sebebi yok ben daha ezik olduğum için onlar benden daha iyi oldukları için ( iş okul konusunda değil o konularda benim konumum daha iyi) ama ben ezigim. Bana neden böyle davranıyorlar bilmiyorum kendimi kokuşmuş yanına yaklaşilmayacak bir şey gibi hissettiriyorlar.

İş yerinde herkesle çok iyi olmaya çalışıyorum saygı gösteriyorum yardımsever oluyorum ama hep beraber bir şeyler yerken beni davet etmiyorlar. Konuşurken insanları rahatsız etmem çok konuşmam kötü konuşmam dedikodu yapmamaya çalışırım güzel pozitif olmaya davranmaya çalışırım insanları rahatlatacak şeyler söylemeye çalışırım ama yok. Ben yine dislaniyorum. Neden. Kendimi cezalandirmaktan o kadar yoruldumki.

Evlendim ama henüz düğünüm olmadı evlenince hayatım değişir diye düşünüp düğünüm olacağı zamanı bekliyordum. Ama ona olan umudum da bitti ne değişecek ki evlenince. Evlenince de bu sefer eşim ve akrabaları tarafından eziklenme dışlanma kendini pislik gibi hissettirme olaylarını henüz yaşamadım ama yaşarım diye düşünüyorum.
İşin en kötü tarafı artık Allah'ın da beni sevmediğini düşünüyorum. Beni niye sevsinki hiçbir kulunun sevmediği yalnız birakildigi bir ezigim ben beni niye sevsin çok dua ettim Allah'ım bir arkadaş bana nasip et diye ama yok olmadi yalnizligim için de kendimi cezalandirarak ve suclayarak günlerim geçiriyor
Profesyonel destek alsanız iyi olur bence. Kendinize o kadar çok acımasız laflar sarfetmişsiniz ki okurken daraldım. Kendinizle alıp veremediğiniz nedir? Bu nefret neden?

Size tavsiye veremiyorum ne yazık ki. Fakat deneyimimi paylaşabilirim. Benim de kendimi sevememe problemim var. Uzman yardımı aldım bir dönem, kaygı bozukluğuymuş aslında bu. Benimki, sizinkinin seviyesinde degil ama, anlatığınızın epeyce hafifi. Onca seans yaptık fakat beklediğim ya da umduğum verimi alamadığım için bıraktım.

Bence umursamaz olmayı deneyin. Kafaya taktıkça daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. Umursamaz olmak içinse ilk önce kendi değerinizi kendinize vermeniz, özsevginiz ve özgüveniniz olması lazım. Ne güzel onca kitap okumuşsunuz iyi konumlara gelmişsiniz. Birikimlisiniz bunun özgüvenini yaşayın. Bunca insan birlikte geziyor neden onlara yalnızlık yetmiyor demişsiniz. Çoğu sahte arkadaşlıklar, çoğu öyle sadece iki boş kelam yapabilmek için birbirinin etrafında, dışarıdan bakınca özel bir arkadaşlık gibi dursa da aslında çoğu arkadaş birbiri için önemsiz. Arkadaşı olan çoğu kişi aslında yalnızlığın da ne kadar güzel bir şey olduğunun farkında. Siz sahip olamadığınız şeyi altın gibi görmüşsünüz, arkadaşsız kendinizi eksik hissetmişsiniz ama şöyle diyeyim olsa siz de yalnızlığın güzelliğini görürsünüz. Berbat bir durumda değilsiniz arkadaşınız yok diye eksik falan da değilsiniz. Ama kendinize sahip çıkmazsanız bir ömür kendinizi eksik hissedeceksiniz. Kendinizi sevin. Bir de bu devir insanları öyle insanlar ki bunlara iyi niyet falan fasa fiso, yaranmaya çalıştıkça daha da ezikliyorlar insanı. İnsanlar beni sevsin diye dört dönmezseniz yani umursamaz olursanız ve kendinize gereken sevgiyi geri verirseniz insanlar sizi sevecektir. Bu düzen böyle işliyor.

Babanıza benzemenizi takmamaya çalışın. Genetik bir durum görmezden gelip ayındaki mimiklerin size ait olduğunu aslında babanız diye birinin hiç olmadığını bu mimiklerin tamamen eşsiz ve sizin olduğunu düşünün. Bu durumdan kurtulamazsınız bir uzman yardımı alın yoksa her aynaya baktığınızda moraliniz bozulacak. Bunun da en basit yolu umursamamak ve zamanla umursamadığınız için unutmaktır.

Durumunuzu yeraltından notlar kitabına benzettim. Orada da aynı sıkıntılı süreç işleniyor. Kendinize benzeyen bir hikayeye dışarıdan bakmak belki durumu analiz etmenize yardımcı olabilir. Oradaki baş karakterin de benzer sorunları var çözümünün aslında insanları takmamak olduğunu okuyunca siz de fark edeceksiniz.

Neşeli, eglenceli insanlari severim ben meaela, sürekli bunalimda hep mutsuz takiliyosan, ya da bu imaji veriyosan insanlar bi süre sonra kacmaya baslar, pozitif olmali insan, hem kendine, hem cevresine, bence yaydigin enerjiye yogunlaş, kendini bu kadar hirpalamayi, eziyet etmeyi birakarak başlayabilirsin, bu konu takinti haline geldiyse, degiatiremiycegini dusunuyosan yardim al

İnsanları kırmiycam diye uğraşmayın siz iyi oldukça onlar kötü olabiliyorlar, yeri geldiginde sokun lafi ki bir dahakine 2 kere düşünsünler. Malesef kimseye yaranamazsıniz. Burda cok guzel arkadaşlıklar kurabilirsiniz umutsuz olmaya gerek yok

Valla her şeyi yapıyorum ben hakliyim ben dogruyum ama yine ezilen benim bakışlarıyla beni yerin dibine sokuyor insanlar bu kadar sevilmeyecek yanım ne ki benim öyle bir sevgi dileniyorumki dilenci gibi çok aşağılık hissediyorum kendimi. Kimse benim için bişey yapmıyor ama ben fedai gibi ortalıkta dört dönüyorum her şeyi düşünüyorum yapamadiklarim için ağlıyorum halbuki ben neden ağlıyorum ki Birçok kitap okudum kendimi geliştirmek için bircok şeyler yaptım ama artık onlardan bile zevk alamıyorum çok zor durumdayim

Asil soru kendinizi neden ve ne zaman sevilmeye layik olmadiginiza inandirdiniz. Temel sorunu cözmeden ilerleyemezsiniz. Profesyonel destek de alin bu konuda

Ben de cok severim kendimi. Canim kendim uysssss simdi iki yanagimdan tutup kiz ne şeker şeysin şekerci mi buban senin diye sordum...

Deneyin iyi gelecek size de

Güzel konu sahibi..düşüncelerini okuyunca bir garip oldum üzüldüm..Allah sana değer vermeseydi sana görme kabiliyeti,işitme,dokunma,koklama,tad alma ve sayamayacagimiz birçok nimetle nimetlendirmiş.sense sana önceden vermiş olduğu bütün nimetleri görmezden gelip Allah ta bana değer vermiyor artık diye düşünmeye başlayarak şükürsüzlük etmiyormusun? İnsanlardan medet ummayı bırak önce Biraz kendin ile yüzleş ve Yaratıcı ile bağını kuvvetlendir.Allahım sana şifa versin.

Durumunuzu yeraltından notlar kitabına benzettim. Orada da aynı sıkıntılı süreç işleniyor. Kendinize benzeyen bir hikayeye dışarıdan bakmak belki durumu analiz etmenize yardımcı olabilir. Oradaki baş karakterin de benzer sorunları var çözümünün aslında insanları takmamak olduğunu okuyunca siz de fark edeceksiniz.
Okudum ancak dediğiniz gibi hissetmedim çok üzgünüm çok güzel şeyler yazılmış ama ben bir kişiyle oturup sohbet edilebilecek bir insan değilim ve bu bende bir sıkıntı olduğunu gösterir

Asil soru kendinizi neden ve ne zaman sevilmeye layik olmadiginiza inandirdiniz. Temel sorunu cözmeden ilerleyemezsiniz. Profesyonel destek de alin bu konuda
Zaten küçüklükten beri babam bizi pek sevmez akrabalarına daha çok değer verir onları sarılır operdi bize yapmazdı sonra akrabaları da evlerine gittigimizde şu oyuncağa dokunmamalar odamdan cikarmisinlar biz gidiyoruz sen gelmemeler olurdu o zamanlar pek anlamazdim sevilmiyor gibi hissetmezdim sonra arkadaşlarım benden ayrı durmaya başladılar bir arkadaşımla çok fazla oyun oynadigimiz için dışarda gezdigimiz için arkadaşıma babası bununla bir daha gorusmeyeceksin deyip onu benden koparmisti babasının bakışları ve sözleri hala aklımda sonra okulda sevilmedim çok yakın arkadaşim okul bittikten sonra defalarca aramama rağmen görüşmedi benimle halbuki çok iyiydik ne oldu bilmiyorum şimdiyse iş yerinde birbiriyle çok alakasız iki insan bile bir araya gelmiş bakıyorum birlikte çay içmeye kahve içmeye gitmişler ama ben yine yalnız yine yalnız

benim de hiç arkadaşım yok. kendimde yalnızlığı seviyorum ama bazen diyorum bu niye böyle? çünkü kendimi eğlenceli bulmuyorum, kimsenin dedikodusunu yapmıyorum, kimsenin çıkarına uygun biri değilim. çevrem yok insanlar daha çok çevresi olan kişilerle konuşmayı seviyor. bende zamanında sorun bende mi diyip insanlara yaklaştım, konuştum sohbet etmeye çalıştım. ama sizin dediğiniz o ezik durumu hissettim onlar çok ilgilenmeyince. dedim ki keşke kendimi ben geri çekseydim en azından bu duruma düşmezdim.

yine de kafam rahat diyorum illa ki biri gerekmiyor. bazı şeyler kuru gürültü geliyor artık. eğer eşinizle iyiyseniz o zaten size arkadaş oluyor. tabi ki arkadaş da edinmek isterseniz belki sizin kafa yapınıza uygun biri olur, çıkar. zaten şuan kimseyle dertleşecek her derdini anlatacak kadar güven ortamı göremiyorum, yok gibi geliyor, aşırı yakın olmak zorunda değiliz.

yine de destek almalısınız, sizin geçmişten gelen sıkıntılarınız da var, psikolojik destek iyi gelebilir.

Back
X