Neden Kilo Veremediğinizi Biliyor musunuz?

ebrupelin

Doğru beslenme, ideal kilo, sağlıklı yaşam
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
17
9
3
Selamlar,

Bu forumdaki ilk yazım, forumu incelediğimde hep benzer soruları gördüm ve bununla ilgili bir yazı yazma ihtiyacı duydum.

Bu yazıda neden kilo veremediğinizi anlatacağım. Daha fazla merak ettiğiniz konu olursa sormaktan çekinmeyin ☺

Yıllardır biriktirdiğiniz kilolarınızdan kısa zamanda kurtulmak istiyorsanız size imkansız hayalinizde başarılar dilerim.

Yok eğer kilo vermekte karalıysanız ve verdiğiniz kiloları geri almak istemiyorsanız iş değişir.
Karar verme adımını geçtiyseniz, kilo vermek için hayatınızda belli değişikler yapmanız gerekli.

Hiç değişikliğe ihtiyaç olmasaydı fazladan kilolarınız da olmazdı öyle değil mi?

Neleri değiştirmeliyiz?

1. Kendinize engel olmayı öğreneceksiniz!

İştahınıza engel olamazsanız kilo veremezsiniz. Öğünlerinizde yediklerinize dikkat edip çikolatayı, baklavayı, çaydan şekeri kesmezseniz fit bir vücuda kavuşmak hayal olarak kalır.

Otokontrolünüzü sağladıktan sonraki adımlar çok daha kolay gerçekleşecek. Diyet yapmak külfet olmaktan çıkacak.

Kendinizi engelleyin ve diyetinizi benimseyin. Kilo vermek keyifli bir hal alsın.

2. Gerçekçi olun. Boş hayallere kapılmayın!

Size kaç yıldır kilolusunuz gibi bir soru sorsam alacağım cevapları az çok tahmin edebilirim.
Çoğunuz kendimi bildim bileli kiloluyum diyeceksiniz ya da zayıf halinizi hatırlamaya çalışırken en az beş yıl öncesine gideceksiniz.

Kilolar birden gelmediği gibi birden de gitmiyor. Bir hafta içinde 7 kilo alabilir misiniz ki bir hafta içinde 7 kilo vermeyi bekliyorsunuz?

Kısa zamanlarda onar yirmişer kilolar vermeyi bekleyip, ağır diyetlere bel bağlarsanız zayıf halinizi rüyalarda baktığınız aynalarda görürsünüz.

Kısa zamanda verilen kilolar yanıltıcıdır. Üç ayda yirmi kilo vereyim de sonra istediğimi yiyeyim gibi düşüncelere kapılmayın. İki ayda 10 kilodan fazla kaybetmenin peşindeyseniz hayal kırıklığına uğrayacağınızın haberini şimdiden veriyim.

3. Hayatınızı hareketlendirin!

Hayatınızı hareketlendirin başlığı gece dışarı çıkın, çılgın olun, eğlenin demek değil. Hayatınıza sporu katın, fiziksel hareketlerinizi arttırın demek.

Diyetinize çok sadık olsanız dahi hareketiniz az ise kilo verişiniz daha yavaş bir sürede gerçekleşecektir. Bunun yanında belli miktar kilo kaybettikten sonra hedefinizin altında olan kilolarda takılı kalabilirisiniz.

Amacınıza ulaşma için hareket şart!

Lütfen bana acımasız olduğumu söylemeyin. Yukarıda bahsettiğim üç maddeyi uygularsanız, herhangi bir sağlık probleminiz yoksa kilo verememeniz söz konusu bile değil.

Kilo almak bir süreç olduğu gibi, kilo vermek de zamana yayılması gereken bir eylemdir. Ancak bu şekilde sağlığınız bozulmadan, vücudunuzda deformasyonlar meydana gelmeden güzel kilolar verebilirsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın lütfen!

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba bende bura da yeniyim ve kilo konusunda neler yapacağımı bildiğimi sananlardanım:)aslında şöyle toplamda 7/8 kilo kadar vermem gerek istediğim her an zayıflayabiliyorum da benim sıkıntım bunu yaşamıma geçirememek..

İstediğinizde zayıflayabildiğinize göre vücudunuzu iyi tanıyorsunuz :) Neler yapıp neler yapmamanız gerektiği hakkında fikriniz var. Metabolizma problemi yaşamadığınız da aşikar.
Yalnız sürekli kilo değişimleri pek isteyeceğimiz bir şey değil. İdeal kilonuza ulaşıp orada sabitlenmelisinz.
Sağlıklı beslenmeyi yaşamınıza geçirmek için bir takım alışkanlıklardan vazgeçmelisiniz elbette. Sizi bu konuda zorlayan nedir? Yaşamınıza uygulamaya çalışırken en çok nerede zorlanıyorsunuz?

Öncelikle hemen yazdığınız için teşekkür ederim:=)
Şöyle ileteyim kendimi iyi hissettiğim güzel olmak istediğim anlarda kilo da verebiliyorum ancak iyi hissetmek istemediğim anlarda çokta umursamayıp verdiğim kiloları geri alıyorum..bu arada boyum 171 kilom 72 şuan..fakat 2 ay önce 66 idim..
ben kendimi bildim bileli bu şekilde kilo alıp veriyorum her yıl..
Şimdilerde ise bunu ideal hale getirenlere özenmeye başladım.. Tam kilo vermeye karar veriyorum sonra yapamıyorum..

canım sana bişey soracağım ben 2 hafta gibi bir sürede 7 kilo verdim. ama 3 haftadır doğru dürüst yemediğim halde kilo veremiyorum. iştağımda çok kesildi yemek yemekte istemiyorum.Açlık hissetmiyorum. örneğin bir gün boyunca sadece kahvaltı yaptım (sadece simit) başka bişey yemedim.Sağlıksız beslendiğim için mi metobalizmam durdu Tekrar çalışmaya başlar mı.Bu arada su içmeye dikkat ediyorum

Her zaman kendinizi iyi hissetmeyi istemelisiniz :) 7-8 kilo verip o kiloya çakıldığınızda emin olun her daim iyi hissedeceksiniz.
Kilo vermeye karar verdikten sonra iradeniz hakim olmak mecburiyetindesiniz. Bir hafta uyguladıktan sonra zaten size zor gelmeyecek. Hatta diyete başladıktan iç hafta sonra yeni beslenme şekliniz alışkanlığınız olacak.
Bir de güzel kilolar verdiğinizi görünce motivasyonunuz artacak, bu sayede diyetinizi bayıla bayıla sürdüreceksiniz.
Aldığınız kararları uygulayın hedefinize ulaşmak sizi muhteşem hissettirecek :)

İki hafta 7 kilo kaybetmek için çok kısa bir süre. Büyük bir ihtimalle, bu 7 kiloyu vücudunuzdaki fazla su ve kas kütleniz oluşturuyor. Ne yazık ki asıl hedefiniz olan yağlardan kaybetmediniz.
Görünen o ki birden ağır bir diyete başladınız ve iki hafta içinde metabolizmanızı yavaşlattınız. Öğünlerinizi günde üç güne çıkartır, egzersiz yapmaya başlarsanız metabolizmanızı hızlandırır güzel kilolar kaybetmeye devam edersiniz.
Tabi eğer hedefiniz 10 kilo kaybetmekse son 3 kiloyu vermek 7 kilo kaybetmekten daha zor olacaktır. Her zaman ilk verilen kilolar kolaydır. Hedefe yaklaştıkça süreç zorlaşır.
Umarım faydalı olabilmişimdir. Sizinle ilgili çok kısıtlı bilgiye sahip olduğum için ancak bu kadar yorum yapabildim :)

evet öğünlerimi 3 e çıkardım ve daha fazla yediğim halde 1 kilo kadar verdim. az yemek yiyerek zayıflanmıyor.önemli olan sağlık beslenmek.yorumunuz için teşekkürler

Arkadaşlar,15 günden fazla diyetteyim ve her gün yürüyorum, bol su içiyorum. Karbonhidratlardan yağdan şekerden uzak duruyorum. Çevremdekiler farkına vardılar kilo verdiğimin ama bugün tartılma günüm. Tartıya çıktığımda 15 gün önceki kilomla karşılaştımşokta yım sizce normal midir.?

d vitamini B12 ve demiri düşük olanlar,
spor yapmayanlar,
beslenme alışkanlığı geliştirmeyenler,
şok diyetler yapanlar kilo veremez..

KİLO ALIP VERMEKETEN SIRTIM DİZ KAPAKLARIMDA HEP YIRTIK İÇİNDE

Merhaba doktor hanim. Benim boyum 1.71 cm. 53 kiloydum 6 sene once. Her gun spor yapiyodum diyet yapmiyodum iyiydi olculerim. Sonra sporu biraktim ve 60 kilo oldum almiyodumda daha fazla vermiyodumda. Hamile kaldim ve 88 kilo ile doguma girdim dogumdan bi kac gun sonra tartildim 75 kilo olmustum bi kac ay sonra tartildim 78 oldugumu gorunce diyete basladim 71 e dustum. Son 7 8 aydir 71 kiloyum kilo almiyorum ama diyeette yapamiyorum asiri istahim var en basiti bugun su saate kadar 2.5 tane ekmel 2 tane gozleme yedim bide 10 11 tane tatli diger yediklerimi saymiyorum bile. Gunde 3 4 defa buyuk tuvalete cikiyorum delircem artik. Beni motive edin lutfen yilbasina zayif girmek istiyorum

Bende 1 senedir cayıma seker atmıyorum... Hareket yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…