- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
İlk suriyeli furyasında tepetaklak olmuştu kiralar, şimdiki de afgan furyası, dışarıdan gelen arttıkça kiralar uçuyor. O zavallı, savaştan kaçan araplar bizim sitenin en iyi evlerini dünya bi paraya kiralayıp diğer kiracıların canına okudular.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
Çoğu yardım alıyor devletten, burda nüfus işlerim için gittiğimde görmüştüm, kira kontratıyla gidip başvuru yapıyorlar, devlet yardım ediyor. Çok yorum yapamıyorum, konuyu kapatırlar siyasetten...Nereden buluyorlar dışarıdan gelenler bu parayi anlamıyorum.Biz ne yapacağız sokakta mı kalacağız bu durumda.
Maksimum %15 arttırabilir. Nedeni de insanların fırsatçı olması başka bir şey değil. Bu evlere düşük faizli kredi verildiği zaman insanlar birden bire ev ve kira fiyatlarını 2 katına çıkardılar. Bu konuda belirli bir ‘denetim’ ve ‘standart’ olmadığı için de tabiri caizse ‘kim ne kadar geçirebilirse’ geçirdi! Bir gün önce 500.000’e satılan evi 800.000’e sattılar. O muhitteki ev sahipleri de e biz neden 2.000’e kiralayalım kiralar 3.000 dediler. Şimdi de bu artışın önünü alamıyoruz. Her şey yabancılar yüzünden falan değil arkadaşlar. Yabancıların olmadığı küçük kentlerde de durum aynı. Sorun insanımızın fırsatçı oluşu.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?