Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

Nazlican333

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.

Benzer durumdayız. Bu sene doğalgaz geldi. Eve bağlanıyor. Ev sahibi doğal gaz geldi diye 400 lira zam yaptı eve.

Ev kömürle ısınıyordu zaten. Sobadan geçmiyoruz ki doğalgaza. Bu zam çok fazla.

Itiraz ettik ama istemezseniz çıkın diyor.

Biz de üzgünüz.

Her şeye ciddi zam geliyor. Alim gücü her gün düşüyor. Kimse farkında değil mi diye camdan dışarı bagirasim var.

Ev sahipleri çok vicdansız olmuş empati kuramiyorlar.Tabi herkez için geçerli değil ama çoğunluğu böyle.Bizimde kirada evimiz var üçüncü seneye girecek oturdukları bir TL bile zam yapmadık. Kirayı günler geçer vermezler asla arayıp niye gecikti demeyiz.Cunku zamanında bizde o zorluklardan geçtik.Allah kiracıların yardımcısı olsun

Ben sırf bu sebepten hamileliğimin son 3 ayı stresle geçirdim erken sayılabilecek Doğum yaptım diyebilirim. Hamile olduğum için süre istedik vermedi. Bize çıkın satıcam dedi buyur sat dedik. Sürekli rahatsız etti avukat arkadaşımıza arattık. O da sağolsun tahliye taahhütnamesi diye bişey soktu bunun aklına. Tutturdu onu imzalıcaz diye. Yasal süreci başlat demiştik çünkü yasalar zaten bizden yana. E midemiz bulandı bi kere bizi çıkarıp yüksekten verecekmiş öyle demiş avukata. E gerçekten ihtiyacı olsa ben zaten Allahtan korkarım o halimle bile kötü falan bakmam eve çıkarım ama öyle bişey yaptı ya. Hayatımda ilk kez çok çok içten ah ettim. Allah bu evin hayrını hiç bir şekilde o adama göstermesin inşallah ilk kez biri için böyle kötü bişey diyorum ben..

İstanbul da 70 metrekare eve 3000 lira ödüyoruz .Öyle lüks bir semtte değil hani.Ustelik 20 yıllık bina.Kiralik ev az kiralayan çok olduğu için ev sahiplerinin eyvallahi yok zaten tutmazsan keyfin bilir niyetinde adamların peşinden koşuyoruz evi tutmak için yeminle.Zaten karaborsa olmuş ev boşalmadan evin yeni sahibi hazır halde bekliyor.Biz kışa ev almayı planlıyoruz ev sahibine yedirmektense kredi ödemeyi yeğlerim.Allah alamayacak durumda olanların yardımcısı olsun birileri bu duruma çözüm bulsun artık

İlk suriyeli furyasında tepetaklak olmuştu kiralar, şimdiki de afgan furyası, dışarıdan gelen arttıkça kiralar uçuyor. O zavallı, savaştan kaçan araplar bizim sitenin en iyi evlerini dünya bi paraya kiralayıp diğer kiracıların canına okudular.

Nereden buluyorlar dışarıdan gelenler bu parayi anlamıyorum.Biz ne yapacağız sokakta mı kalacağız bu durumda.
Çoğu yardım alıyor devletten, burda nüfus işlerim için gittiğimde görmüştüm, kira kontratıyla gidip başvuru yapıyorlar, devlet yardım ediyor. Çok yorum yapamıyorum, konuyu kapatırlar siyasetten...

Maksimum %15 arttırabilir. Nedeni de insanların fırsatçı olması başka bir şey değil. Bu evlere düşük faizli kredi verildiği zaman insanlar birden bire ev ve kira fiyatlarını 2 katına çıkardılar. Bu konuda belirli bir ‘denetim’ ve ‘standart’ olmadığı için de tabiri caizse ‘kim ne kadar geçirebilirse’ geçirdi! Bir gün önce 500.000’e satılan evi 800.000’e sattılar. O muhitteki ev sahipleri de e biz neden 2.000’e kiralayalım kiralar 3.000 dediler. Şimdi de bu artışın önünü alamıyoruz. Her şey yabancılar yüzünden falan değil arkadaşlar. Yabancıların olmadığı küçük kentlerde de durum aynı. Sorun insanımızın fırsatçı oluşu.

Şunu da eklemek istiyorum mültecilere verilen sosyal uyum yardımı 155₺, bu da zaten artık Kızılay kart aracılığıyla (Birleşmiş Milletler ödemekte) veriliyor. Kartın üzerinde bile Bİrleşmiş milletler logosu bulunmakta Adamlar 3 aile 1 evde yaşadıkları için kiraları onlara da saplıyorlar. Paranın devlet tarafından veya Kızılay tarafından finanse edildiği iddiası asılsızdır, araştırabilirsiniz. Kiraların artması da onlar yüzünden değil bunu kabul etmek lazım. Afedersiniz de kıç kadar ilde oturtulabilecek düzeyde bir 3+1’in kirası 2.000’den başlıyor. Oralarda da bahane (sürekli ev yapıldığı halde) ev yok oluyor, değil mülteci memur dışında 1 Allah’ın kulu da yok buralarda, öyle ki kirayı yüksek vermek amacıyla sadece memura kiralayanlar bile var. Büyük kentlerde de mülteciyi bahane ediyorlar işte . Bir an önce bu konu denetlemeye tabi olmalı bence.

Ev fiyatları kiralık satılık farketmez her yerde uçmuş durumda. 2 ay önce 480 yazdıkları eve bugün 800 yazmışlar ve ev daha tam bitmemiş binada oturan yok site vs değil cazip hiçbir tarafı yok. 3 yıl önce buralarda en iyi sıfır evi 400 e alırdın. 550 görüp de ooo ne kadar pahalı diyorduk. Ev sahibi çıkarmasın diye dua ediyoruz biz de.

Konuya çok uzun ömür biçemiyorum malesef siyasete bağlanır ve kapanır çünkü siyasi. Mülteciler evleri on kişi, onbeş kişi tutuyor senden 3 alacağına onlara 5’e veriyor kendince günü kurtarıyor evsahipleri de. İlk furya Suriyelilerdi şimdi dr Afganlar doluştu ülkeye.

bakıyorum en elit restoranlarda Araplar bizim Türkler nerede diyorum çok çocuğu olup kirada olanlara Allah yardım etsin

en çok zorlanan kesim bunlar bence

Benim kayinpederim in bir evi var. Kücük bir ev. Sormus ordaki emlakciya ne kadar kira alabilirim diye. Adamda en az 2500 alabilirsin dedi. Kayinpederim "Kücük eve 2500 mü? Allahtan korkarim" diye daha ucuza kiraladi. Ev sahipleri firsatci. Mesela kredilerde faiz kolayligi saglansa hemen hop ev fiyatlari yukari firliyor. Bir kac kez öyle oldu..öylece yapilan kolayliklar da bosa gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…