- Konu Sahibi Nazlican333
-
15 temmuz da benzinin pompa fiyatlarini arttiranlar, deprem bolgesinde bir pet sise suyu 5 liraya satanlar oldu, pandemi basindaki maske kolonya fiyatlarini arttiranlar.Yukarıda değinilmiş, mülteci politikasını eleştirebiliriz ama herşeyin de sebebi onlar değil.depremde çadır fiyatları, erzak fiyatları nasıl iki katına çıkıyorsa bu ülkede kiralar da aynı sebepten artıyor. Arsa, malzeme fiyatlarını bahane ederek nasıl müteahhitler bire altı almaya başladılar, ev sahipleri de buna bakarak fahiş arttırımlara gitti. Bu ülkede 100 dairesi olan var, hiçbir gelişmiş ülkede böyle emlak stoğu yapamazsınız. Başlı başına bu bile piyasayı bozan birşey. Mültecilerden önce memura öğrenciye aynı şeyi yaparlardı. Biraz da fırsatçı olduğumuzu kabul edelim. Yapacak birşey yok Allah yardım etsin, insandan gelecek yardım yok çünkü.
enflasyon arttığı için kiralar da arttı açıklanan enflasyon yüzde 19. Nominal faiz tüketici kredilerinde yüzde 22.Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
Makarnalar 100 lira olmuştu pandemi ilk çıktığında15 temmuz da benzinin pompa fiyatlarini arttiranlar, deprem bolgesinde bir pet sise suyu 5 liraya satanlar oldu, pandemi basindaki maske kolonya fiyatlarini arttiranlar.
Ekonomi tefe üfe faiz vs bir kenara insanimizda fırsatçı bunu kabul etmek lazim maalesef.
Doymuyordu gözümüz
Bizim de 350 lira falan zam yapmak istedi yapamayiz okdr dedik her yil da az zam yapmadik yani cikin dedik ciktik yeni her yil boyleydi zatenBenzer durumdayız. Bu sene doğalgaz geldi. Eve bağlanıyor. Ev sahibi doğal gaz geldi diye 400 lira zam yaptı eve.
Ev kömürle ısınıyordu zaten. Sobadan geçmiyoruz ki doğalgaza. Bu zam çok fazla.
Itiraz ettik ama istemezseniz çıkın diyor.
Biz de üzgünüz.
Her şeye ciddi zam geliyor. Alim gücü her gün düşüyor. Kimse farkında değil mi diye camdan dışarı bagirasim var.
Aaa ondan haberim yok, cok enteresan gercekten ben bazi seyleri anlayamiyorum.Makarnalar 100 lira olmuştu pandemi ilk çıktığında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?