Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

Arabada aynı şekilde ucu ucuna 60 bine sıfır araç almıştım 2017 Aralık ayında bayiden , şimdi aracım olmuş 150-160 bin ikinci el bu da

sağlık söz konusu olmadıkça satamam tek birikimim ailecek kullanıyoruz inanın şaşkın durumdayım
Geçinmek çok çok zor , iki asgari ücretli bile çalışsa evde kirada çok zor eşimle her markete gittiğimizde fiş inceler hale geldik ya gün gün artıyor fiyat

Bizimde bi kaç ay önce yaklaşık ev sahibi Evi satıyorum diye mesaj attı. Etmeyecek bir değer söyledi, ev almak istesen alamazsın çok pahalı yeni eve çıksan çıkamazsın o da pahalı. Bizi strese soktu kaç ay, sonra emlakçıdan öğrendik ki vazgeçmiş. Kendi bile söylemedi, ev sahipleri kiracılarını düşünmez gelirlerini düşünür

kira artışındaki esas sebep gocmenlerdir ozellikle buyuk sehirlerde. 5000 lira 3000 lira kira 2 kisinin çalıştığı 4 kisilik bir ailede zar zor verilirken .göçmenler 6 7 kisi bir ev tutup yaşıyor .hepside çalışıyor evdeki cocuklar bile .bunun ustune bide gida enflasyonunu ekleyin

Sadece kiralar mı? Her şeyin fiyatı arttı. Şu son 2 senede inanılmaz bir pahalılık var. Herkes farkında ama nasıl bir çözüm üretilebileceni bilmiyorum
Devletin zorunlu müdahalesi şart. Gerçi tapudaki son düzenlenelerle artık evler gerçek değerinde görünüp tapu masrafları ve çekilen kredi miktarları artınca doğal olarak kiralara ve satılıklara da yansıdı bu durum. Göçmen problemi de cabası. Allah herkesin yardımcısı olsun valla.
Pazarlar marketler kırtasiyeler el yakıyor. Askeri ücretle dönmek hayal gibi özellikle büyük şehirlerde.

Öğrenci falan hikaye sebep göçmenlerden kaynaklanan ev sahibi aç gözlülüğü. Köpek bağlasan durmayacak evleri 1000 liraya kadar kiraya verdiler insanlara. Suriyelileri istemiyoruz ama evleri kiraya verirken veriyoruz öyle bi durum. Ucuza işçi olarak çalıştırıyoruz türkleri tercih etmiyoruz ama istemiyoruz sorsan. Klasik iki yüzlülük yani.

Bu arada bursa iznikli ailemin bi tarafı. Yerli halk evlerini vermedi kiraya işçi olarak da çalıştırmadılar. Suriyeli yok denecek kadar az ev kiraları da gayet makul düzeyde. Böyle bi dünya mümkün yani :)

Doğu'da 2020 depremini yaşamış bir şehirde kirada oturuyorum. Kiram 2.300 TL
Site aidatı 150 TL, merkezi sistem doğalgaz 750 TL civarında geliyor.
Allah'a havale ediyorum. Depremden sonra kiralar 2 katına çıktı.

Ev sahibi napsın, her şeye zam geldiği için ev kiralarına da geliyor. Aylık geçim maliyeti 5binden 6 bine bir ayda çıkarsa o gelen zamlara yine şükretmek gerekir.
makul, mantıklı, insani seviyede zam yapsınlar yeter zaten başka bişey yapmalarına gerek yok.
köpek bağlasak durmayacak evlere 2000 lira kira istemesinler mesela.
1500 liralık kirayı 2000 tl yapmasın zamla. 200-250 koysun en fazla.
kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
anlar o zaman neye şükretmesi gerektiğini.
nabza göre şerbet dönemi bitti, nabza göre zehri hak ediyor bazıları.

Gerçekten neden kimse bi şey demiyor,ne olacak bu şekil hakimiz 2 yıl önce ev almıştım kredisini ödüyorum bugün olsa almam imkansızdı hepimizin kirada eşi dostu akrabası var yazık değil mi insanlara sadece kirada değil her şey uçtu toplum olarak buna dur demek gerekmiyor mu biz hakkımızı aramazsak kim verecek altın tepside hakkımızı geçim sıkıntısı birçok şeyi etkiliyor insanların psikolojisi bozuluyor hırsızlık,dolandırıcılık ç,cinayetler hepsinin tetikleyicisi oluyor artık bi şeyler yapılmalı

Herşey arttı sadece kiralar mi ? Ev sahibi de haklı doğalgaz yiyecek giyecek iki katına çıkmış adamın geliri sabit kalsın istiyorsunuz

2 sene önce ev sahibimizden yılıp kendi oturduğumuzdan çok daha küçük bir ev satın almıştık borçla harçla. Şu anki evimizin kirası o zamanlar 1800lerdeydi, şu an aynı sitedeki bizim evin kirası 4000 olmuş durumda. Kocaman bir saçmalık ama durum böyle.

Nasıl yani ne hakla başkasının malına mülküne zarar vermeyi savunabiliyosunuz ki? Ülkede burdaki herkes her şeye sesini çıkarabiliyo mu çok merak ediyorum. 1 kilo tereyağ 70 lira, etin kilosu 60 lira, benzin 7-8 lira çekirdek yahu çekirdek bile 300 gramı 10 lira olmuş. Her şey bu kadar pahalı olursa ev kiraları da pahalı olur bunun suçlusu ev sahipleri değil ülkenin düzenidir başı boşluğudur. Adam 1 kilo yağa 70 lira verirse sana da o evi tabii ki 2500’den aşağı vermez. Çocuğumu kreşe vercem yani daha 4 yaşında yapacağı şey çocuklarla oynamak kreşler 2500’den ağzını açıyor napıyım kreşe molotof mu atıyım, geçinemeyen de market mi yağmalasın. Böyle saçmalık duymadım.

Bi kaç gün önce haberlerde okumuştum kiraların artışıyla şikayetlerin oluşmasını. Kiracıların ev sahiplerini mahkemeye vermesini falan anlatıyordu. Yaşadığım kücük sehirde bil kıytırık yıkık dökük evlere 2 binden asagı vermiyorlar. Şaka gibi.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Kredi faizleri düşmüştü bir ara sonra ev fiyatları arttirildi ertesi gün ev sahipleri tarafından. Sonra dediler satılık bu fiyatsa kiralık da şu kadar olmalı. Araya saydığıniz başka etkenler de girdi uçtu gitti. Bir de ev yok. Biz temmuzda taşındık. Baya ev aradık eli yüzü düzgün olup uçuk fiyata olmayan yok. Içi yapısız olanlar da yine pahalı. O zamanki evimizden çıkmaya 3-4 gün kala bir ev bulup taşındık şansa. Oturduğumuz evi de ilk bakmaya gelen tuttu. Ev yok çünkü. Şimdi baktım burda ailenin oturacağı kiralık ev 2 tane. Bir de birkaç tane 1+1 var öğrenciler tutar onu da.

Bu anlattığınız şeyler deglet verici, bu durumda ev sahibi de tekme Tokat dövse bunu yapanı haklı mı olacak? Hak var hukuk var, devlet var. İşine gelmeyen verir mahkemeye hakkını arar ama vurarak kırarak değil.

buradaki herkes sesini sandığa gitme zamanı geldiğinde çıkaracak, öyle olmalı. başka bir yolu yok çünkü.
1 kilo yağa 70 lira veren sadece ev sahibi değil ki, kiracı. ayrıca kimse fırsatçı ev sahibini savunmasın. ev sahiplerinin iyi kötü bir evi var. kiracılar ev sahiplerinden daha fazla ihtiyaç sahibi konumunda.

başkasının cebini kurnazlık ederek boşaltmayı savunan, olur olmaz evlere fahiş fiyat çeken ev sahiplerinin evlerine zarar vermeyi bal gibi de savunurum. hiç öyle sütten çıkma ak kaşık muamelesi yapmasın kimse, yapılan şeyin fırsatçılık olduğunu bal gibi herkes biliyor. insani ölçüde zam elbette hakkı ama 3 ay önce 1500'e kiraya verilen 20-30 senelik evin şimdi kirası 3000-3500'lerde geziyor. bunun nesi hak? ş..sizlik yapana ş..sizlik yapılacak, müstehak yani. sırf fahiş fiyattan kiraya vermek için günü gününe kirasını ödeyen, aksatmayan, zaten hali hazırda dolgun kira ödeyen kiracıyı çıkarmak isteyen ev sahibinin evinde taş üstünde taş bırakmasın. anlatsın burada herkes ev sahiplerinin yaptığı kurnazlıkları. satıcam ben çık diye yalan atıyor, tüfe oranının kaç kat üstünde zam yapmak istiyor vs daha sayamayacağım kadar çok şey duyuyorum. %80'i bu şekilde. kalan %20'si ise vicdanlı, normal zamlar yapan, kışın ortasında para hırsı yüzünden kimseyi mağdur etmeyen düzgün insanlar. belki bu oran daha azdır.

eğer siz bahsettiğim %80'lik kesimde değilseniz bu yazdıklarımdan bu kadar rahatsız olmazsınız zaten, bilemem onu :)

fırsatçılar için bir yaptırım varsa gerekli yerlere şikayet edeceğiz. eğer yoksa kendi cezamızı kendimiz keseceğiz. fahiş fiyata veren esnaftan alışveriş yapmıyorum ben. fahiş zam yapan restorandan yemek yemiyorum mesela. ister saçmalık desinler ister başka bişey, kendi cezamı kendim kesiyorum fırsatçılara. sandığa gittiğimde bunlara sebep olanlara da kendi cezamı kestim hep ve kesmeye devam edeceğim.

hak hukuk mu var? kusura bakmayın da güleceğim. bu ülkede hak hukuk mu var?
devlet var :)
iyi uykular hanımefendi.

eve bu kadar zarar veren sivri zekalı kişi dava açılması durumunda, hem zararları, hem karşı taraf vekalet ücretini hem de yargılama giderlerini faiziyle öder, burada böyle başkesen edasıyla yazmasanız keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…