Neden mutsuz? Neden mutsuzuz?

Jennny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
42
2
98
Diğer
Merhaba arkadaslar. Foruma derslerim ve yogunlugum sebebiyle 1 senedir yazamiyordum. Sonunda 2 haftalik tatile girer girmez klavyemi elime icimi dokebilmek sizlerden fikir alabilmek icin alabildim.

Ben yaklasik 2 sene once evlilik sebebiyle Amerika'ya yerlestim. Esimin isi sebebiyle buraya geldim. Ama Turkiye'de olmak, arkadaslarimla dertlesebilmek, birinin omzuna kapanip aglayabilmek icin neler vermezdim. Yurtdisinda yasayanlar bu bahsettigim yanlizlik duygusunu cok iyi anliyordur eminim.

Neyse gelelim konuya. Ben 25 yasindayim. Burda master yapiyorum. Evliligim de normal seyrinde yani super degil ama rutin bir seyir izliyordu. Ta ki gecen haftaya kadar. Esim birgun ortada hicbir sebep yokken sessizlige gomuldu. Yaklasik 1,5 gun kendimi tuttuktan sonra sebebini sordum. Bana hayatta verdigi bazi kararlarini sorguladigini,kendini sorguladigini soyledi. Sinirli ve gergindi. Detayina girmesi icin israr ettigimde final sinavlari zamani benimle bu konuyu konusmak istemedigini soyledi. Cok israr ettim. En sonunda bana mutsuz oldugunu soyledi. Evlendikten sonra mutsuzum, cunku senin hayatta basarili olamayacagindan supeheleniyorum, sende bir isik goremiyorum. Basarili olma ihtimalin oldugu icin evlendim ama oyle gorunmuyor dedi. Soka girdim bu cumleleri duydugum icin arkadaslar. Kimin agirina gitmez? Ustelik ben basarisiz bir insan degilim. Master dersleri cok agir olmasina ragmen 4 uzerinden 3,5 ortalama getirdim. Kendime karsi da hic bir zaman umudumu kaybetmedim. Ama esim boyle dusunmuyor. Aci olan da beni ben oldugum icin sevmemis olmasi. Saglikliyiz, kafamizi sokacak bir evimiz var, karnimizi doyuracak yemegimiz var diye sukretmemiz gerekirken esim yaz staji bulamadigim icin, okulda asistanlik alamadigim icin beni basarisizlikla sucladi. O gece 3 saat uykuyla sinava girdim. Ertesi gun esim hicbirsey soylememis, beni hic kirmamis gibi davranmaya basladi. Ben de duygulari alinmis biri gibi davraniyorum. Yemekse yemek, sohbetse sohbet ama oyle kirginim oyle kotuyum ki anlatamam size. Daha 2 senelik evli bir insanin evlendigimizden beri mutlu degilim demesi normal mi sizce? Yoksa ben mi abartiyorum. Beynime kazindi, atamiyorum icimden. Bana dokunmasini istemiyorum. Baska sebepler ariyorum kendimde. Cunku insan esini seviyorsa ve eksiklerini goruyorsa bunu baska sekilde soylemeli gibime geliyor. Mesela cok calisiyorsun cabaliyorsun ama iyi bir is bulmak icin yeterli gorunmuyor cabalarin. Bu da beni kaygilandiriyor gibi. Neyse.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Bu durum duzeltilebilecek bir durum mu sizce? Bir kadinin hayatta yapamayacagi birsey yoktur eger asagilanip ezilirse.Ben onun dusleyebileceginden daha basarili daha guzel daha mukemmel olursam, ben mutlu olacak miyim o zaman? Beni ne icin seviyor oldugunu sorgulamaya basladim. Icim cok aciyor.

"Evlendikten sonra mutsuzum, cunku senin hayatta basarili olamayacagindan supeheleniyorum, sende bir isik goremiyorum. Basarili olma ihtimalin oldugu icin evlendim ama oyle gorunmuyor dedi."

Bu ne ya? Esin ise eleman mi ariyor, yoksa hayatini birlestirecek bi es mi?
Esinin sözlerini okuyunca sok oldum, ne demek seninline sadece basarili olma ihtimalin oldugu icin evlenmis? Benim mantigima cok ters ve gercekten anlayamiyorum....
Tabiki basari önemlidir, ama bir kisi sirf bu yüzden sevilmez, es olarak secilmez ki... Kisiligin hic mi önemi yok?

Siz olsaniz napardiniz diye sormussun.... Ben olsam ilk önce cok kirilirdim, sonra da kendimi asaglanmis hissederdim. Esim de olsa bana böyle sözler sarf etme hakkina sahib demek degildir.... Bana göre siz basarisiz degilsiniz, hemde hic.. Staj bulamamis olmaniz gercegi basarisizliginizin göstergesi degildir, bunun icin türlü nedenler olabilir.. Ve size destek olacagina ragmen esinizin sadece size yukardan bakip asaglayan sözler söylemesi hic hos degil... Bu durumdan sonra ruh halim sizinkiyle benzer olurdu herhalde, ve tabiki kendinize bu laflari yedirememeniz cok dogal... Demekki esimin evlilikten anlayisi ve benden de beklentileri cok cok farkliymis diye düsünmeye baslardim... Bence en iyisi bu konuyu konusmaktir, cünkü susmakla ancak kendi kendinizi yersiniz. Esinizle konusun, sözlerine cok kirildiginizi anlatin ve kendini yeniden ifade etme sansi verin....Adam ne istiyor, amaci ne, neden böyle söylemis anlamaya calisin...Belki sadece bi yanlis anlasilma vardir, belki istedigini dogru sekilde söyleyememistir ama belkide bu sözler esinizin evlilik anlayisinin sizinkinden cok daha farkli oldugunun bi göstergesi dir ve bu cok büyük bi problem olabilir.....

boşuna mı deniyor hastalıkta sağlıkta,iyi günde kötü günde...diye
siz asistan olamadınız diye size sırt çeviriyor.ağır laflar kullanıyor.peki aklıma şu gedi Allah korusun ilerde diyelim ki hastalandınız.bu sefer de şey mi diyecek "ben senin sağlıklı olma ihtimalini seviyordum şimdi çok mutsuzum.sen de iyileşmeye dair bir ışık göremiyorum.."
böyle sevgi,evlilik olmaz.ha ben yanıma koca diye birini alıyorsam. her durumda bana destek çıkması arka durması yardımcı olması içindir.aynı şekilde benim de öyle.kötü günümde yanımda olması esastır benim için.iyi gün kocasını ne yapayım.iyi günümde herkes bana koca.
biraz amiyane tabirler oldu ama çok sinirlendim.

Yurtdışında insanlar biraz daha duygulardan uzak oluyor nedense böyle oluyorlar

Daha çok çalışmak akşamları da içkili bir yerde günü dağıtmak

Yani böyle olan tanıdıklarımdan yola çıkarak yazıyorum.

Bu da maalesef ki evliliklerini bitirmeye kadar gidiyor.

O yüzden arkadaşım bence siz bir yolunu bulup buraya gelin

Çünkü buradaki hayat mücadelesi daha az insanlar daha mutlu

Duygusallık daha fazla

Yok gelemiyorsanız...Dışarıda iş arkadaşı ,odanızda eş olacaksınız gibi görünüyor.

Ben size çok kısa yoldan cevap vereyim. Eşiniz artık Amerika'lı olmuş. Ondan sizin, benim gibi düşünmesini beklemeyin. Siz de kendinizde bir Amerika'lı gibi düşünme potansiyeli görüyorsanız ne ala. Yoksa, işiniz zor, çünkü hayata bakış açılarınız hep farklı olacaktır.

Ben, yatılı okulda 11 yaşımdan beri tanıdığım bazı arkadaşlarımın Amerika'ya yerleştikten sonra nasıl değiştiklerini gördükten sonra, bazı şeylere hiç şaşırmamayı öğrendim. Ama, tabi sözkonusu olan kişi insanın hayat arkadaşı olunca, iş çok farklı.

bende 2 yil once esim dolayisyla evlenip geldim Amerikaya..bizimde kavgalarimiz tatismalarimiz oluyor ve hemen bavulumu alip gitmek istiyorum..biz buraya mutsuz olmaya gelmedik eslerimize guvenipte geldik ailemiz bizi oyle gonderdi buraya..butun bizim gibi yurtdisinda yasayanlarin ,Allah yardimcimiz olsun..

''mutsuzum, cunku senin hayatta basarili olamayacagindan supeheleniyorum, sende bir isik goremiyorum. Basarili olma ihtimalin oldugu icin evlendim ama oyle gorunmuyor dedi. Soka girdim bu cumleleri duydugum icin arkadaslar''

soka girmeniz cok normal cunku benim karsimda da boyle beyni sulanmis, agzindan cikani duymayan bir insan boyle konussaydi ben de soka girerdim
bu nasil bir laftir ya...
sizin egitiminizin ya da kariyerinizin esinizin sevgisiyle ne gibi bir alakasi olabilir ki?
esiniz calisiyor mu yoksa okuyor mu???? o da Turk mu?
kendisi okul konusunda sizden cok daha basarili mi da boyle konusuyor?
birbirinizi severek mi evlendiniz bunu da merak ettim canim?
sizi seviyorsa boyle seyleri aklindan bile gecirmesi cok sacma yani sizin dersinizle, gelecekteki konumunuzla huzurunuzun mutlulugunuzun ne alakasi var?
ben soyle soyleyeyim, tek alakasi ''para''.
esiniz parayi cok seven biri oldugu icin mi boyle konusuyor yoksa...
okulunuzdaki pozisyonunuz ne kadar iyiyse o kadar cok para kazanirsiniz cunku paradan kastim bu...
ayrica esiniz staj isi bulmanin ya da asistan olmanin ne kadar zor oldugundan haber var mi?
bu isleri kolay mi zannediyor bilmiyorum yani...

duygulardan uzak olmanin sebebini yalnizliga bagliyorum ben...
yabanci insanlardan hic yakin dost olmuyor, bir kere dilin farkli...konusmalar bile yapay geliyor insana, kendi dilinde konustugun gibi degil...

yurt disinda hep daha cok calisip daha cok kazanma hirsi oluyor insanda...
ama ulkemizde gelir belli zaten o yuzden kendini cok kasmiyorsun...

Turkiye'de insanlar daha az para kazaniyor ama gercekten daha mutlu, cok haklisiniz.
cunku orada cevreniz var, belli bir statutunuz var insanlar tarafindan taninmis...
ama yurt disinda durum cok farkli...
gecen yaz Turkiy'ye gittim o kadar mutlu gunler gecirdim ki...
yasadigim yere geldim yine ayni sikicilik, yalnizlik, monotonluk...
ben de Turkiye'ye donmek istiyorum ama maalesef simdilik donemeyecegiz

Yazdiklariniz icin cok tesekkurler. Evet bi arkadasin dedigi gibi esim burda uzun suredir yasadigi icin fazlasiyla bireysel olmayi, ben ve sen diye dusunmeyi adet edinmis durumda. O 12 yildir burada, ben ise sadece 2 yildir buradayim. Acikcasi bu Amerikan hayatina da alisacak gibi gorunmuyorum.
Dun gece biraz dusundum kendi kendime. Nasil bir cozum bulabilirim, nasil onu da kendimi de mutlu edebilirim diye. Dikkatimi ceken boyle durumlarda hep ama hep durumu duzeltmek icin ugrasan, huzuru saglamaya calisan kisiler kadinlar oluyor.

Benim esim sinirli, lafi agzinda, dusuncelerini oldugu gibi yumusatmadan soyleyiveren biri. Egitim seviyesi ve yasi benden cok daha fazla. Kendini basariya adamis, hayati boyunca da hep en iyi okullarda burslu okumus, kendine guveni cok yuksek biri. Evlenmeden once de bu ozelliklerinden etkilenmistim acikcasi. Hani davul bile dengi dengine derler ya. Bunun sadece maddiyat ile ilgisi olmadigini anladim. Is veya okul hayatinda basarili olabilmek herkesin istedigi birsey. Ama ben okul ve is hayatimdaki basariyi hicbir zaman birinci gayem yapmadim. Bu yuzden de ortalama bir insandim hep. Bana gore insan iliskileri iyi olan, kisiligiyle bilgisiyle,gorgusuyle deger goren, saygi duyulan, ticarete atilip para kazanabilen, veya iyi bir evlat yetistirebilen her insan basarilidir.(daha bir cok ornekler verilebilir)

Bu sabah esim evden cikarken benim hocalarimdan birini elestiriyordu her zamanki gibi. Hic hoslanmam oyle insanlardan dedi. Dondum ve dedim ki: Icini nefret ile degil, sevgiyle doldur biraz, insanlari oldugu gibi sev, esini de. Cunku o seni oldugun gibi seviyor. Sasirdi, ne diyecegini bilemedi. Ve en son "senin problemlerin var' dedi. Neyse boyle bir insan iste benim esim. Keske insanlar 7 sinde ve 70inde farkli olabilselerdi, esimi degistirebilmek icin herseyi yapardim. Simdi kendimi ona uydurmaya ,onun istedigi kisi olmaya ugrasiyorum.

Evet, esim her ne kadar paraya onem vermedigini soylese de ben de sizin gibi dusunuyorum. Suanda calisma iznim olmadigi icin para kazanamiyorum, sadece para harciyorum. Okul masraflarim, yasam masraflarimiz vs vs. Su anda herhangi bir sekilde eve 100 dolar bile getirebilseydim, para kazanabiliyor olacaktim. Bana bu laflari soylemeden once bir kere daha dusunecekti. Zaten para kazanabilmek, bu ulkede bi yerlere gelebilmek, kendi ayaklarim uzerinde durabilmek, esimden asagi kalmamak icin master'a basladim. Hep duyuyorum etraftan. Erkekler guclu kadinlardan cok da hoslanmazlarmis. Ben iyi bir maas ile is buldugumda, ekonomik ozgurlugumu kazandigimda, yarin bir gun baska ulkelere is seyahatlerine gittigimde bu durum acaba onu cok mu mutlu edecek?

Simdi kendimi ona uydurmaya ,onun istedigi kisi olmaya ugrasiyorum.
Insallah kendinizi mutsuz etmeden bunu basarirsiniz. Bunu soylerken bu sizi mutsuz edecektir anlaminda soylemiyorum. Demek istedigim, arada bir denge tutturmayi ihmal etmeden bunu yapmaya calisin. Yazdiginiz gibi vasat bir insan oldugunuzu hic sanmiyorum. 4 ustunden 3.5 ortalama herkesin harci degil, ama esiniz dahi olunca ister istemez onunla kiyasliyorsunuz kendinizi.

Bence de insanlar degismiyor, ama siz yine de esininizin bazi konulardaki bakis acisinin bir miktar degismesini saglayabilirsiniz, zaman icinde. Ayrica, ustun yetenekli, dahi insanlar, genelde, belli konularda cok yetenekli oluyorlar, her alanda ayni ustunlugu gosteremiyorlar. Sizin de esinizden daha ustun oldugunuz alanlar vardır mutlaka. Belki de bu sekilde sizde farkli bir isigin oldugunu fark etmesini saglarsiniz.

canim esinin seninle alip veremedigi tam olarak ne bilemiyorum, belki de soylediklerinin altinda baska bir sey yatiyor, ama insanin esine duydugu sevgi onun basarisiyla olculmez.
esimiz ister tahsilli olsun isterse egtimini tamamlamamis olsun, isterse cok iyi bir isi olsun ya da issiz kalsin biz yine de seviyoruz cunku sevdigimiz sey esimizin ''kendisi''.
esiniz belki de kendi egitimine uygun biriyle evlenmek istedigini farketti...
ne bileyim belki calistigi yerde mevki sahibi olan bayanlarda varsa onlardan etkilenmis te sana o yuzden bunlari soylemis olabilir...bilemiyorum

para icin sana bir tavsiyede bulunmak isterim aslinda canim...
devletten ogrenci kredisi alabilirsin, o zaman hic bir sekilde muhtac olmazsin esine.
okulun bitince de kendin odersin kredini olmaz mi?

Diyecek hiçbirşey bulamadığım konulardan biri daha.İnş istediğiniz yada eşinizin istediği başarıya ulaşırsınızda bu sorun ortadan kalkar.Şartlı bir evlilikmiş onun tarafından bakıldığında O kadınla başarılı kariyer sahibi biri olursa ancak mutlu olabilirim diye düşünmüş ve ya nasip demiş evlenmiş gibi istediği gibi gitmeyince işler mutsuz olmuş.Mutluluğu maddi şeylere bağlamış üzüldüm çünkü hiçbir zaman tatmin olamayacak herzaman sizden daha üztüne bekleyecek maddiyatın sonu yok dahası dahası doyumsuzluk ve mutsuzluk.İnş herşey sizin için güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…