Niye sustunuz, naiflik de kibarlık da, iyilik de, saygı da hak edene; ciddiyim bu hayat böyle.
Ben karşıma çıkan insanların edepsizliğine baka baka "Edebi" değil "Edepsizliği" öğrendim arkadaşım, nitekim edebi bilirim, edepsizi de nasıl susturacağımı bilirim. Bu dediğim taşlanır burada muhtemelen ama bir başkasının konusunda da demiştim, kız sürekli iftiraya maruz kalıyordu kayın ailesinden ve dedim "At iftirayı, kralını at, kralını konuş, utana sıkıla, beni bilirsin tanırsın diye diye vur iftiranın gözüne bi tattır bakalım aynı aşla" diye.
Yapacaklarınız belli, yayacaksınız çevreye denk geldiğinde, lafı açıldığında "Yetti artık benimki de can" diye, aldatmasından girip farklı eğilimleri olduğundan, komşusuna hallendiğinden girip genç kızlara kadar insanların peşine takıldığından, evlilik içi tecavüzünden girip dayağından çıkacaksın arkadaşım ne varsa öyle başa böyle tarak diye.
Zaten benim bu dediğimi de yapma, vicdanın yüreğin kaldırmaz da bari hakkın olan kadarını yap anlat, ya sana ters bir şey diyene "Oğullarının şerefsizliğini kapamak için ne yapacaklarını şaştılar, utanmasalar kadını yatağa gül dökerek yatırdım, adamın da donunu ben sıyırıp üzerine ittirdim diyecekler, pess, pess. Ben onlar gibi gvt olamadım, ondan psikolojisi bozuk diyorlar bana, onların normali komşularına hallenmek" diyecek çat çat söyleyeceksin arkadaşım. Gözünüzü seveyim ezdirmeyin kendinizi elaleme, lafsa laf, gerekirse de "Beni az buçuk tanır bilirsin, onlara inanmayı tercih ediyorsan zaten senin kumaşın da bellidir, oh iyi olmuş bu boşanma bana, kim dostmuş kim sansar hepsini biir bir döktü ortaya" diyip ittiri çekeceksin kim varsa.
Hakkını biliyorsun, neyin ne olduğunu görüyorsun, dik dur ya, dimdik.
Yüz yok ki yüzlerini eğsinler, onların şu yaptığından ben utandım boynumu eğdim amma o bile onlara yaradı, ulen tükürsem suratlarına işlemez bunların" diyeceksin. De. Ağzını aç, de. Bunun acısı susarak çıkmaz, aç ağzını rahatla, içine içine sustukça hasta olursun.