Merhaba arkadaşlar,
Bütün bir geceyi uykusuz, ağlayarak geçirdikten sonra işe geldim ve sizlerle paylaşayım derdimi belki bir yorum bir cevap beni başka pencereden baktırır dedim.
Eşimle evleneli 1 yıl bikaç ay oldu. Dönüp geriye baktığımda hep kavga, çekişme, rekabet görüyorum. Bir türlü normal bir çift olamadık. Hep kavgacı taraf ben oldum. Eşim ilgili, her türlü şeye yardım eden, dışarıya bağlılığı olmayan, bir yere gidecekken benden müsade alan, güvenilir bir insandır. Şimdi diyeceksiniz ki problem ne? Problem benim. En ufak sözü bana batıyor, çok seviyorum onsuzluğu düşünemem bile ama neyime karışsa neye şunu yapma dese onu yapasım geliyor. Çünkü zevklerimiz hiç uymuyor. Bana şöyle giyin diyor dediği şekilde giyinmeyince başlıyor kavga. Çok kıskançtır, sürekli giyimim problem olur ki ben tesettürlü biriyim ama yinede herşeyim sorundur. Tam olarak kapalı gibi giyinmememden dert yanar hep. Ben ona kavgada bir sürü laf sayarım o unutur geçer gelir öper ama o bana tek bir laf etse ben onu büyütürüm içimde çok zoruma gider. Çok korkuyorum bıkacak bi gün benden. Aslında söyledim ona beni çekmek zorunda değilsin istediğin an ayrıılabilirsin çevreye ben suçlu olduğumu söylerim dedim. Bunu söyleyince bile gözleri dolar. Bende söylerken ağlarım o kadar da sevgi var ama. Hep bi kavga ortamı. Sürekli sen şöylesin ben böyleyim muhabbeti. O kadar kavga ediyoruz ki kavga etmekten midem bulandı. Beni mutlu etmek için bir şeyler yapsın istiyorum ama onda hiç çaba görmüyorum. Yukarda saydığım iyi özelliklerin dışında monoton sıkıcı bi hayatımız var. Gezmeyi sevmez hep evde olalım ister. Ben isterim ki bana sürprizler yapsın. Hadi gezelim desin. Sinemaya gidelim tiyatroya gidelim desin. Çok severek evlendik biz sevgiliyken hep gezmek isterdi. Şimdi ev kuşu oldu. Hareketli bir hayat isterdim hep hayalim o yöndeydi. Bu kadar sıradanı mı kaldıramadım ne oldu bilmiyorum. Beni suçlayanlar olabilir ki bende kendimi suçluyorum. Ama inanın ben neden böyle olduğunu anlayamıyorum...En ufak sorunda ben neden evlendim diyorum kendi kendime. Özgürlüğümü özlüyorum galiba. Kopamadım mı acaba hala bekarlıktan. Normal sevgi dolu huzurlu bi çift olamıyoruz bir türlüYorumlarınızı bekliyorum. Okuyup zaman ayıranlara çok teşekkürler
eee bunlara rağmen gebe kalmışsın birde... bizim evliliğimizde de tam aksi bir durum oldu sevgiliyken hep dışarda gezmekten o kadar sıkılmıştık bir an önce evlenip evimize yerleşip şöyle yayıla yayıla zaman geçirmek istemiştik... evlilğinde öyle çokta sorun yok bence tek sıkıntı sana çok karışmasından dolayı kıyafetine falan bunalmışsın .. belki zamanla geçer buda
Evliliğin ilk yılı böyle oluyor genelde. İki farklı insanın aynı çatı altında yaşaması, sevgililik döneminde beklentilerin olması, ailelerin dahil olması falan gibi bir sürü konu, evliliğin ilk yılını böyle karmaşık bir hale getiriyor. Anlattığın kadarıyla eşin, iyi ve düzgün bir adam. Benim eşim de evde oturmayı sever izinli olduğunda. Evimde rahatım, huzurluyum der. Güzel bir şey aslında bu. Sen biraz bunalmışsın bence. O yüzden bu kadar sevdiğin adamın her şeyi batar olmuş sana. Toparla kendini, gerekirse destek al ama kendine de eşine de zehir etme hayatı yok yere.
Rabbin'e dönüp 'Benim çok büyük derdim var. ' deme. Derdine dönüp 'Benim çok büyük Rabbim var. 'de.
bunlara rağmen derken, benim gebeliğimle ilgili bir sıkıntım yok. Konuda da belirtmedim böyle bir şey. O Allahın bir lütfu. Bizde o zamanlar öyleydik ama şuan ben biraz gezmek istiyorum hamileliğinde verdiği sıkıntı var evde bunalıyorum zaten akşama kadar işteyim. Oturmaktan sıkılıyorum. Geçer inşallah
Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Ben işte tamda o dediğinizi yapıyorum yok yere hayatı zehir ediyorum. Sonra oturup buna ağlıyorum. Beklentilerim var ve cevap alamıyorum. Belki beklentileri küçültmek lazım. Çok teşekkür ederim...
Canım ben 10 yıllık evliyim. Allahım'a şükürler olsun mutlu bir evliliğim, deli gibi aşık olduğum bir kocam var. Evlilikteki altın kuralı şöyle buldum kendimce; eğer kocam benim sınırlarımı aşacak herhangi bir harekette bulunmuyorsa ki bulunmuyor.Arada sırada yaptığı sürprizlerle mutlu olmaya başladım. Beklenti, insanı her zaman mutsuz kılar çünkü. Ben kocamdan beklentilerimi bıraktığım gün, mutlu olmaya başladım. Geçenlerde kuzenime gidecektim, ben otobüsle giderim diye hesapladım. Tam oğlumu giydirirken eşim dedi ki, hadi işe geçerken sizi de bırakırım yolda. Ben mutlu oldum. Kuzenime gittik ona söyledim. O bana şöyle dedi; madem getirdi kapının önüne bıraksaydı. Ne seviniyorsun ki. İşte sana bir olay ve iki bakış açısı. Benim teyzem mesela, hep bekler. Kocasından, çocuklarından, gelinlerinden, yeğenlerinden. Ama hep mutsuzdur. Önce kendi içinde mutlu olmalı insan. Beklentilerini bırak ve Allah'ın karşına çıkardığı güzelliklerle mutlu olmaya bak. Onlardan birinin de eşin olduğunu unutma.
Rabbin'e dönüp 'Benim çok büyük derdim var. ' deme. Derdine dönüp 'Benim çok büyük Rabbim var. 'de.
Canım ben 10 yıllık evliyim. Allahım'a şükürler olsun mutlu bir evliliğim, deli gibi aşık olduğum bir kocam var. Evlilikteki altın kuralı şöyle buldum kendimce; eğer kocam benim sınırlarımı aşacak herhangi bir harekette bulunmuyorsa ki bulunmuyor.Arada sırada yaptığı sürprizlerle mutlu olmaya başladım. Beklenti, insanı her zaman mutsuz kılar çünkü. Ben kocamdan beklentilerimi bıraktığım gün, mutlu olmaya başladım. Geçenlerde kuzenime gidecektim, ben otobüsle giderim diye hesapladım. Tam oğlumu giydirirken eşim dedi ki, hadi işe geçerken sizi de bırakırım yolda. Ben mutlu oldum. Kuzenime gittik ona söyledim. O bana şöyle dedi; madem getirdi kapının önüne bıraksaydı. Ne seviniyorsun ki. İşte sana bir olay ve iki bakış açısı. Benim teyzem mesela, hep bekler. Kocasından, çocuklarından, gelinlerinden, yeğenlerinden. Ama hep mutsuzdur. Önce kendi içinde mutlu olmalı insan. Beklentilerini bırak ve Allah'ın karşına çıkardığı güzelliklerle mutlu olmaya bak. Onlardan birinin de eşin olduğunu unutma.
Ne güzel. Bu konuda başarılısınız ki 10 yılı devirmişsiniz. Allah ömür boyu mutlu olmayı nasip etsin size. Beklentiler oldukça mutsuzlaşıyorum evet. Ama yeni evli sayılırız. İstiyorum ki küçük şeylerde olsa bana özel bir şeyler yapsın. Eve git yat sabah kalk işe git böyle bir hayat değildi hayal ettiğim. Ama tabi Rabbime çok şükür...
Çok takdir ettim sizi, inşallah mutluluğunuz daim olur.
Ne demişler sıfır beklenti=sonsuz mutluluk
Canım bir şey diyeyim mi sana, benim eşimin ilk yıllardaki hali mi şimdiki hali mi diye sorsalar bana, ben şimdiki hali derdim. Yeni evlisin ve alışacaksınız birbirinize. Benim eşim de o zamanlar bilmezdi, belki umursamazdı da pek. Şimdi daha bilinçli, daha hassas. Alışacaksınız siz de birbirinize.
Teşekkür ederim. Rabbim herkesi mutlu etsin. Benim de sorunlarım oluyor tabi ki. Eşim birkaç ay işsiz kaldı. O arada bir sürü sıkıntı yaşadık. Ama hep dedim ki ona, Rabbim beni maddiyatla sınasın. Seninle evladımla sınamasın. Benim hayata bakışım da bi tuhaf ya. Hani Ayşeciğin bir filmi vardı, hayat sevince güzel diye. Bilir misin onu? Aynı o kıza benziyorum. Herşeyde bir şey buluyorum şükredecek, mutlu olacak.
Bende öyle umuyorum. Çünkü seviyorum onsuz düşünemem kendimi. Allah korusun. Bir şu kavgalarımız dursa, bazenbi hafta kavga etmediğimiz oluyo çok mutlu oluyorum
eee bunlara rağmen gebe kalmışsın birde... bizim evliliğimizde de tam aksi bir durum oldu sevgiliyken hep dışarda gezmekten o kadar sıkılmıştık bir an önce evlenip evimize yerleşip şöyle yayıla yayıla zaman geçirmek istemiştik... evlilğinde öyle çokta sorun yok bence tek sıkıntı sana çok karışmasından dolayı kıyafetine falan bunalmışsın .. belki zamanla geçer buda
Karsinizda anlayisli bir var, siz de buna guvenip simarmissiniz zamanla.
Insanoglu sesi cikmayanin ustune cikar da cikar. Bu ister es olsun, ister anne, ister arkadas. Bircok insan boyledir.
Kaybetme korkunuz da yok ki, kendisini cantada keklik gibi gorup istediginiz gibi kavga cikariyorsunuz. Burdan bana gorunen o. Esiniz tavrini koyup yeter dese bir anda degisirsiniz. Demedigi icin sabrini zorladikca zorluyorsunuz. Iste biz buna rahat batmasi diyoruz.
Anlasamiyorsaniz dogru duzgun de konusabilirsiniz. Mide bulandiracak raddede kavgaya gerek yok. Monotonluk istemiyorsaniz, kendiniz teklif edersiniz birseyler.
Madem kendinizin farkindasiniz, kendinize ceki duzen verin o zaman. Yapip yapip, sonra karsisinda "istersen benden ayrilabilirsin" diye aglamakla olmuyor. Ayrilacak insan cocuk da yapmaz zaten. Bu blofler yarin birgun elinizde patlamasin sonra.
Aa şimdi farkettim. Benim adım ve senin resmin. Benim eşim çok sinirlidir. Durduk yere bazen sinirlenir, söylenir. Ben de bazen susuyorum bazen cevap veriyorum. Sonra kim haksızsa ki genelde kocam olur. Arar beni, karım ben seni çok seviyorum der özür diler. Kavga tabi ki oluyor. Ama önemli olan sonrası. Biz hiç küsmedik bugüne kadar. Yatağa da hiç küs girmedik. O yüzden ne olursa olsun büyütme kavgaları. Küslük, soğukluk getirir küsme sakın.
Bana kalsa çook küs girmiştik ama eşime nişanlıyken demiştim ki kuralımız olsun hiç küs yatmayalım. Oda şimdi ne zaman kavgalı yatacak olsak hatırlatır barışmak için zorlar barışmadan uyumaz. Ben böyle salak salak şeyler yapan biri değildim ne oldu anlamadım
Çok acımasız bir yorum. Ama yinede teşekkürler. Bana rahat batsa gece boyu oturup ağlayıp kendimi yıpratmam. Bende teklif ediyorum değişik şeyler ama olumsuz cevap alıyorum. Böyle bi konuda blöf mü yapılır ? Eşim bensiz mutlu olacağını düşünüyorsa ben onun mutluluğu için bir dk düşünmem ayrılır ve dediğim gibi herkese de ben hatalıyım o çok iyi biri derim. Dediğiniz kadar bencil olsam burda da kendimi yermem eşimi övmem değil mi ? Sağolun yorumunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?