Neden normal evliler gibi olamıyoruz ?

Güzelim gayet de normal evlisiniz.Sürekli didişme filan :)) Ama sen kendine biraz çeki düzen vermelisin kanımca.Yoksa olmadık yere adamı bunaltcan valla.
buda bi bakış açıcı :) haklısın bi an önce bir şeyler yapmam gerek...

:) Çok tatlısınız. İsteklerimden vazgeçmem gerek sanırım mutlu etmek ve mutlu olmak için...

Merhaba,
yaşınız kaç , çok mu erken evlendiniz.Birde tesettür kendi isteğinizle mi yoksa aile-eş baskısı ile mi oldu

buda bi bakış açıcı :) haklısın bi an önce bir şeyler yapmam gerek...

:) Çok tatlısınız. İsteklerimden vazgeçmem gerek sanırım mutlu etmek ve mutlu olmak için...

İsteklerinden vazgeçme. Ama beklentilerinden vazgeç. İstemek güzeldir heveslendirir, beklemek kötüdür insanı bitirir. Bak bi de mani yazdım sana 😄

Rabbin'e dönüp 'Benim çok büyük derdim var. ' deme. Derdine dönüp 'Benim çok büyük Rabbim var. 'de.

Merhaba,
yaşınız kaç , çok mu erken evlendiniz.Birde tesettür kendi isteğinizle mi yoksa aile-eş baskısı ile mi oldu

ben 27 yasındayım. Tesettüre de kendi isteğimle girdim.

Çok teşekkür ederim. Çok hoşsunuz gerçekten eşiniz çok şanslı inşallah bende sizin gibi böyle pozitif olabilirm

Yani okuduğuma göre "neden normal evliler gibi olamıyoruz" sorusunun cevabı sizde.Adama hem ilgili v.s diyorsunuz hem de her söylediği batıyor.Hatta bence size rahat batıyor.Siz bu şekilde inatlaşıyosunuz üstüne birde gece ağladım,uyumadan işe geldim diyorsunuz.Evlilik fedakarlıktır,eşinizin istekleri abartılı olmadığı sürece sizi rahatsız etmemeli.Arkadaşların dediği gibi madem bu şekilde sorununuz var birde hamile kalmışsınız.

ben 27 yasındayım. Tesettüre de kendi isteğimle girdim.

hmmm yaşınız evliliğin sorumluluğunu almak için küçük değil.Belki eşiniz yada ailenizin baskısıyla kapandıysanız ondan bu kadar özgürlüğe düşkünlük olabilir diye düşünmüştüm ama öylede değilmiş.Bende daha yeni evli sayılırım banada bazen ev - iş ev -iş çok monoton geliyo hergün birbirinin aynı.Evlenmeden önce bizde çok gezerdik ama evlendikten sonra öyle olamıyo pek hem çalışıp hem evi çekip çevir aileleri memnun et Pek gezmeye halimiz kalmıyo wallahi.Akşam karşılıklı bi kahve içip sohbet etmekde yetio insana Beklentilerinizi düşürün biraz Bide hep eşinizden beklemeyin bi düşünün siz onu şaşırtıcak mutlu edicek sürprizler yapıyomusunuz.Mesela çalışıyomuşsunuz haftasonu için bir tur satın alabilirsiniz...

merhaba bence evlılıgınızde oyle cıddı problem goremedım bende esımlee aramda daglar kadar fark var bunu onunla evlenıncee ddaha ıyı anladımm hıcbır konuda fıkırlerımız aynı deıl bana gore amaa ben takmıyorum artıkk bence esın sana karsı mutevazı bırıymıss sorun etme derım bırbırınıze ayak uydurun ıste:)

Selamlar.. Arkadasım bende 5 yıllık evliyim...
Öncelikle sana şunu söylemek istiyorum. Eşin bu kadar, iyiyken kıymetini bil. Gün gelir,bıktırırsan bu hallerinide ararsın sonra...
Bende evliliğimin ilk zamanları böyleydim. Herşeyi bekliyordum eşimden. Dogumgünü olsun, sürpriz falan olsun..
Ama bi arkadas demiş ya , beklemeyin diye...
Gercekten, insanlardan ne zaman bir beklentin olmazsa o zaman mutlu oluyorsun.
Bende ne yapayım, eşimde böyle yapmıyor :) diye kabullendim.
Sonucta kimseyi bi kalıba sokamıyoruz...

Eşinin kıymetini bil, durduk yere sorun çıkarma derim...
Onun olumsuz yönlerini görmektense, etarfındaki evliliklere bakıp en güzel ve olumlu yönlerini görmeye çalış..
Böyle daha mutlu olursun...

tatlım evliliğin ilk evrelerinde çok sık kavga küslük olur bende 7 yılın içerisindeyim ve hala ederiz bazen çok yoruldum derim bazen de etraftaki evliliklere bakar şükür derim. rabbim aşılmayacak sorun vermesin. gezme tozma için tartışmaya gerek bile yok çünkü kavga sebebi keşke herkesin gezme tozma ilgilenme olsa haline şükür et tabi ki yeni evlisin bekarken hayal ettiklerimiz yani pembesi gitti tozu kaldı derler ya yani gerçeklerle yüzleşiyor kira elektrik su birde çocuk olunca insan neredeyim neden böyle öyle diye kafasında bir sürü soru işaretleri dönüyor ki sabredenlerden eylesin ve şükretmeyi bilenlerden..... kandil bugün bol bol dua edelim evliliğimiz yolunda gitsin

bizde ayniydik ha bire disarlarda olmaktan sikilmistik sukur artik evimiz var...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben katılıyorum bu yoruma.

Harika bir yorum, ilk sayfaya göz atarken takıldım. Çevremdeki insanlara sürekli bunu anlatmaya çalışıyorum ben de ama uygulayabilen çok az sanırım. Konu sahibi umarım arkadaşın tavsiyelerini dikkate alırsın.

Benim yorumuma gelince, öncelikle ikiniz de birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmelisiniz. Bunu başardıktan sonra zaten sorunlarınızın yarısı hallolmuş demektir. Çünkü insanlar kalıcı ve çok yönlü olarak değişmezler. Çocukluğumuzdan itibaren tuğlaları üstüste koyarak oluşturduğumuz bir kişiliğimiz var. Bir duvar gibi düşünün, yeni eklenen tuğlaları çıkarabilir, yerini değiştirebiliriz istersek ama ya alttakiler? Temeli oluşturan duvarı ayakta tutanlar ne olacak? Onlara dokunamayız,sökemeyiz. Ya duvarı yıkacağız toptan ya da bi duvar da biz ekleyeceğiz yanına.

Kendindeki problemleri görmen güzel. Çözmeye doğru adım atmışsın demektir bu. Eşin sana nasıl davranıyorsa öyle davranmaya çalış. Ben evliliklerde bir tarafın baskın olmasına karşıyım. Eşit tutmaya çalış durumları.

Ne güzel eşin demekki evini çok seviyor ki çıkmak istemiyor. Benim eşim de böyledir, hiç çıkmak istemez. Anlaşma yaptık artık, bir gün çıkıyoruz, birgün çıkmıyoruz.

Aşılmayacak şeyler değil bu yaşadıklarınız. Umarım kolayca halledersiniz.

Bilmez miyim, çok da severim o filmi :)
Ama sizin yaptığınız daha güzel bir şey bence, her şeyi dert edip üzülmekten daha iyidir. Hem her şeyde vardır bir hayır. :)

Ben hep neye inandım biliyor musun? Başıma gelen her şeyin, Allah'tan olduğuna. Kötüyse sabır derim, iyiyse şükür derim. Annemi çok küçükken kaybettim. O yüzden kaybetme korkusu çok yerleşti içime. Kaybetmek derken, bırakıp gitmesini demiyorum, yanlış anlamayın. Giden adamın yolu açık olsun. Ya bana kırgınken kocama bir şey olursa diye çok korkarım. O yüzden diyorum ya, beni aşağılayacak bir şey yapmadığı sürece varsın eksikleri olsun ama yanımda olsun. Sadece var diye mutluyum ben. Askerken yolunu beklemek bile çok acı vermişti bana. Allah bana onun yokluğunu göstermesin hiç. Ay aşka geldim. Bi arayım kocamı sesini duyayım😘

Rabbin'e dönüp 'Benim çok büyük derdim var. ' deme. Derdine dönüp 'Benim çok büyük Rabbim var. 'de.

Şu an size okadar özendim ki..Eşiniz cok şanslı gercekten ve eminimki siz de şanslısınız böyle güzel düşünebildiğiniz için
.
İnşallahh hep cok mutlu ve huzurlu olursunuz..Umarım konu sahibi sizin dediklerinizi uygulamaya calısır ve o da evliliğinde mutlulugu ve huzuru yakalar..
Bu konuyu okumak bana cok iyi geldi..İkinize de cok teşekkürler:)

Allahım herkesin yuvasına huzur versin. Gerçekten kolay işler değil. Ben abimle babamla, evin küçük kızı olarak yetiştim. Şımartıldım, el üstünde tutuldum. Maddi anlamda da çok rahattım. Evlendiğimde ailesiyle çok zorluklar yaşadım. Memleket, örf adet. Sabrettim, uyum sağlamaya çalıştım. Kv ilk başlarda yapmadığını bırakmadı. Oğlunu doldurup doldurup üstüme saldı. Hatta bir gün evimizin ordaki parkta akşama kadar oturup oğlunu aramış. Karın beni eve almadı. Arıyorum numaramı görünce açmıyor galiba demiş. Eşim eve geldi. Sen annemi eve nasıl almazsın diye kızdı önce. Sonra dedim ki bak telefonuma, annenin tele de bak. Arama var mı diye. Tabi ki yok. Böyle çok şeyler yaşadım. Ama sabrettim. Eşim de gördü sonra gerçekleri. Şimdi Allah etmesin ben kötü bir şey yapsam artık annesini suçlu görür. Dediğim gibi adam aldatmıyorsa, dayak yoksa, kötü alışkanlıkları yoksa, size ve ailenize saygısızlık etmiyorsa herşey zamanla oturuyor yerine.

Ben de sizin gbiyim evin tek kızıyım herkes etrafıma pervane olur şimdiye kadar her istediğimi elde ettim ve maddi olarak da rahat yetiştim şimdi karşılastıgım her olumsuzluga cok kafamı takıyorum ama siz kendinizi iyi eğitmişsiniz bunda inancınızın sağlamlığının faydası var galiba ne güzel..
Kötü seyler yaşamışsınız ama gecmiş o günler Allah bi daha yasatmasın...

Amin güzel dilekleriniz için. Siz de sıkmayın kendinizi, yaptığınızı sadece kendinize yapıyorsunuz çünkü.

evlilikte çok büyük beklentileri artık bir tarafa bırakmak lazım diye düşünüyorum. sevgiliilkte olan aman sürptiz yapsın aman beni hep gezdirsin modu evlilikte aranırsa tabiki mutsuz olunur. olanlarla yetinerek eşlerin huyları tanıyıp ona göre hareket ederek daha mutlu olunur. hee birde yeri geldiğinde susmayı bileceksin arkadaş adam sana saygısını kaybetmesin. bence arkadşaım sen biraz çeneni tutmayı öğrenicen. uygun zamanda içinde tutma söyle ama iyi zamanlarında. eşinde bu şekilde sana yaklaşırsa sorun olmaz. bizde daha 2 senelik evliyiz ama hamdolsun hiç öyle kavaga gürültümüz yok..

Burada senin esin cok iyi sen cazgirsin diyen kadinlara katilmiyorum, kosullar senin icin kolay degil. Hem evlilik yeni, hem tum gun evdesin, hem gebesin. Normal bunalman.

Oncelikle gezme tozma beklentini esinden cikar. Insan mutlulugu kendi icinde bulur baskalarindan degil. Velev ki esi olsun. Tayin durumu is durumu askerlik vs esinden ayri yasayan bir cok kadin var, cok da mutlular. Biri gelsin beni mutlu etsin diye beklemek yanlis. Evlilikten yanlis beklentiye girmissin sen.

Hafta ici o isteyken bol bol temiz havada gez. Bu hem gebelik acisindan saglikli, hem zihin. Bebegine biseyler al, eve biseyler al. Varsa arkadaslarinla ailenle vakit gecir. Sosyal cevren yoksa bir kursa basla, orada sosyalles.

Esinin kilik kiyafetine karismasi kotu. Bu konuda seni rahat biraksin. Sanki kendileri herseyi dort dortluk yapiyolar da hanimlarin kilik kiyafetine karisiyolar. Ayrica gezmene de karismasin. Bu konularda tavuz verme.

Esinle de pazar gunleri gunduz cikarsiniz. Ondan bekleme, erkekler anlamaz boyle seylerden, programi kendin yap, cikin gezin eglenin.

Baska sorun yoksa, bunlarla mutlu olursun.

Teşekkür ederim. Çok haklısınız onun değişmesini bekliyor olabilirim ki bunun yanlış olduğunu hep kendim savunurum. Sanırım olduğum durum beni biraz bunalıma itti ve ben sağlıklı düşünemez oldum. Karşımdakininde bi sabrı var bunu artık anlamam gerek...

Canım çok teşekkür ederim yorumun için fakat bende çalışıyorum tüm gün işteyim. İş stresi de yoruyor ister istemez insan biraz evde değişiklik istiyor eğlenmek gezmek vb...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…