Neden oluyor ?

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
Birkaç haftadır tuvalete gittiğimde büyük tuvaletimi yaparken özellikle anüsümde çok büyük bir acıma oluyor.Kanama oluyor biraz da.Biraz sancısı sürüyor tuvaletten çıktıktan sonra geçiyor.
İster istemez endişelendim ben de böyle bir sorunla karşılaşmaktan.Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
Neden oluyor bilen var mı ? Varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Birkaç haftadır tuvalete gittiğimde büyük tuvaletimi yaparken özellikle anüsümde çok büyük bir acıma oluyor.Kanama oluyor biraz da.Biraz sancısı sürüyor tuvaletten çıktıktan sonra geçiyor.
İster istemez endişelendim ben de böyle bir sorunla karşılaşmaktan.Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
Neden oluyor bilen var mı ? Varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Basur gibi gorunuyor bi doktora gidin bence

Basurdur muhtemelen.
Acı , baharat , kola tüketme.
Doktora gidip kremini yazdırabilirsin çok çabuk tedavi edilen bir şey ihmal etmezsen.

malesef bende yasadım doktora gıtmedım netten rastırdım anus cevresınde catlamadan kaynaklanıyo olabılırmıs yada bagırsaklarda zedelenme oluyomus aslında bagırsak zedelenmelerı tehlıkelı duruma gırıyo doktora gorunmek gerekıyomus ama ben gıtmedım sonrasında da hemoroit oldum benım kabızlık problemlerımde vardı kuru kayısı yıyerek bıraz duzelıyordum benım senelerdır kabızlık problemım var ama gebeliğinde etkisiyle hemoroit olustu hemoroit olduktan sonra kanama olmadı ama acıma oluyodu. geçmiş olsun:50:

bende cok korkuyorum ya acıyı baharatı cok severim cok yerim :18:

basurdur obaslangıcıdır muhtemelen doktora git mutlaka ilerlerse ameliyata kadar gider oranın derdi buyuk yani :26:

ama öncesinde kabızlıgın varsa onun zorlamasından da olabilir.

yani sen doktora git! :)

bende de oluyor aynısı, uzun süredir kabızlık var, kronikleşti artık, ben de gıdalara dikkat ederek geçiştirmeye çalışıyorum ama geçmiyor, doktora gitmeye de çekiniyor insan ama doktora gitmenin zamanı geldi sanırım...

bu sorunu çözmen için tencere yemeğine dönmen gerek ve yemekler zeytinyağla pişmesi gerek şu fastfood,paket gıda kültüründen vazgeçin sağlığınız için sebzeli yiyin ayrıca et haftada 1 defa olmak üzeri yiyin oda dana etindende uzak durun köpeğimi aşı için veterinere götürdüğümde bu dana sahiplerinim ellerinde antibiotik aşılar vardı belli hayvanı aşılıyacaklar ben asla dana eti yemem o aşılar insanı şişirir eğer o et yenirse ayrıcada zaten saman gibi , yani diyeceğim normal beslenmeye dönün artık

malesef bende yasadım doktora gıtmedım netten rastırdım anus cevresınde catlamadan kaynaklanıyo olabılırmıs yada bagırsaklarda zedelenme oluyomus aslında bagırsak zedelenmelerı tehlıkelı duruma gırıyo doktora gorunmek gerekıyomus ama ben gıtmedım sonrasında da hemoroit oldum benım kabızlık problemlerımde vardı kuru kayısı yıyerek bıraz duzelıyordum benım senelerdır kabızlık problemım var ama gebeliğinde etkisiyle hemoroit olustu hemoroit olduktan sonra kanama olmadı ama acıma oluyodu. geçmiş olsun:50:

Bir arkadaşım kuru kayısı yememi önerdi benim de bugün aldım ben de.Acıma çok kötü oluyor ya çok teşekkür ederim.

bende cok korkuyorum ya acıyı baharatı cok severim cok yerim :18:

basurdur obaslangıcıdır muhtemelen doktora git mutlaka ilerlerse ameliyata kadar gider oranın derdi buyuk yani :26:

ama öncesinde kabızlıgın varsa onun zorlamasından da olabilir.

yani sen doktora git! :)
Kabızlık yok canım ya.
Acı,baharat çok severim çok da yerim ama işte.Ameliyat felan ayy Allah korusun.Hangi bölüme gitmem gerekir peki bilgin var mı ?

bende de oluyor aynısı, uzun süredir kabızlık var, kronikleşti artık, ben de gıdalara dikkat ederek geçiştirmeye çalışıyorum ama geçmiyor, doktora gitmeye de çekiniyor insan ama doktora gitmenin zamanı geldi sanırım...
Ben de çekiniyorum doktora gitmeye ama acı çekmesi de zor bir de kötü olursa ilerlerse diye korkuyorum.
az sıvı mı tüketiyorsun? sebebi bu olabilir.
Sıvıyı aslında çok tüketirim günlük rahat 1.5 litre su içerim her gün ayarlıdır suyum.
bu sorunu çözmen için tencere yemeğine dönmen gerek ve yemekler zeytinyağla pişmesi gerek şu fastfood,paket gıda kültüründen vazgeçin sağlığınız için sebzeli yiyin ayrıca et haftada 1 defa olmak üzeri yiyin oda dana etindende uzak durun köpeğimi aşı için veterinere götürdüğümde bu dana sahiplerinim ellerinde antibiotik aşılar vardı belli hayvanı aşılıyacaklar ben asla dana eti yemem o aşılar insanı şişirir eğer o et yenirse ayrıcada zaten saman gibi , yani diyeceğim normal beslenmeye dönün artık
Genelde bizim evde hep zeytinyağı ile yemekler pişer.Katı yağ bizim eve girmez hiç.Teşekkürler bilgileriniz için.
banada limon dokunur boyle kan gorurum

Bana da dokunan bir şey var heralde.

Fissür yani anal yırtık olabilir. Ya da basurdur. Doktora gittiğinde pro.. diye başlayan bi krem veriyorlar. Geçici çare oluyor. Ama kabız filan olduğunda ya da beslenmede düzensizlik olduğunda tekrar ediyor. Benimde kaç senedir maalesef var. Doktora gittiğimde kremler verdiler. Ameliyat diyorlar ama normalde avrupada filan ameliyat çok önermiyorlarmış. Benimde çok içime sinmediği için ameliyat düşünmüyorum. Hem fissür hem basur var bende de.

benim yeme-içme konusunda denemediğim kalmadı, kabızlık hafifledi ama yine var yani, sizde o yokmuş en azından, öylesi daha zor inanın.
yakın zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum artık, hemoroid değil ama anal fissür var sanırım bende, sizdeki de o olabilir...

Son düzenleme:
sendeki büyük ihtimal hemoroit.mutlaka doktora görünmelisin geciktirirsen amaliyata girmek zorunda kalacaksın.
benim babam çok azap çekti 2 kere ameliyat oldu çok şükür şimdi iyi.
ilk önce doktor baksın tedavi yazsın siz herhalde başlardasınız.biraz tedavi olduktan sonra geçecektir.tabi yemeğinize dikkat edin.kuru yemeklerden kaçının.sık sık çorbalar falan tüketin.kabızlık yaratacak meyvelerden uzak durun.en önemlisi karabiberi ve diğer baharatlari tüketmeyin.bu hastalığın en büyük düşmanı karabiber çünkü.

Ben neler denedim, lakin hicbirsey fayda etmedi. Uzun sure doktorada gitmedim utandigimdan. Baktimki acidan yerlerde kivraniyorum artik, doktora gitmekte careyi buldum.. iyikide gittim, bi ameliyat oldum gecti.. bi senedir sukur hic birsey yok..

anal fissür yani çatlak veya hemoroid olabilir, ikisininde de böyle acıma oluyor çünkü. sıcak su banyosunu özellikle çok önermişti bana da doktorum. krem falan kullanmasanız bile sıcak su banyosu tek başına acı ve ağrıyı dindirebiliyor. ama yine de bir doktora görünseniz iyi olur. bol bol sıvı tüketmeniz lazım bir de. katı gıdalar, hamurişi falan pek tüketmemeye çalışın.

Son düzenleme:
hiç boşa korkmayın mecbur gıdceksnz bı gun o doktora, en ıyısı baştan gıdın... belkı anal fissurdur, şidi gitmezsenz hemoroıde cevırmeye başlar, fissur amelıyat ıle gecıyor ama hemoroıd ıle yaşanıyor malesef.. ben amelyat oldm 2007 de, şükür geçti fissurdu. kulaktan bırsuru sey soler çevre. saglam bı doktor bulup araştırıp, muayene olun , herkes bişey der olan size olur, valla ben iyi bilirim sonu azap gecıktrmeyın

Back
X