Neden oluyor ?

Birkaç haftadır tuvalete gittiğimde büyük tuvaletimi yaparken özellikle anüsümde çok büyük bir acıma oluyor.Kanama oluyor biraz da.Biraz sancısı sürüyor tuvaletten çıktıktan sonra geçiyor.
İster istemez endişelendim ben de böyle bir sorunla karşılaşmaktan.Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
Neden oluyor bilen var mı ? Varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Doktora geç kalmadan gideseniz merhemle ilaçla tedavisi çok kolay ama benim gibi utanip gitmezseniz ameliyata kadar gider yirtiklar oluşur basur ilerler biran önce doktora gidin geçmiş olsun...ben ameliyat oldum ilk zamanlar çok zordu şimdi şükür iyiyim ama ameliyattan sonra onbeş gün çok zor oyuzden geç kalmayın

Fissür yani anal yırtık olabilir. Ya da basurdur. Doktora gittiğinde pro.. diye başlayan bi krem veriyorlar. Geçici çare oluyor. Ama kabız filan olduğunda ya da beslenmede düzensizlik olduğunda tekrar ediyor. Benimde kaç senedir maalesef var. Doktora gittiğimde kremler verdiler. Ameliyat diyorlar ama normalde avrupada filan ameliyat çok önermiyorlarmış. Benimde çok içime sinmediği için ameliyat düşünmüyorum. Hem fissür hem basur var bende de.
Geçmiş olsun.Geçici çare olması kötüymüş kremin ya.Ameliyat ben de düşünmem doktor ne der bilemem tabi
benim yeme-içme konusunda denemediğim kalmadı, kabızlık hafifledi ama yine var yani, sizde o yokmuş en azından, öylesi daha zor inanın.
yakın zamanda doktora gitmeyi düşünüyorum artık, hemoroid değil ama anal fissür var sanırım bende, sizdeki de o olabilir...
Evet ben de kabızlık yok çok şükür.Teşekkür ederim bilgilendirmenizden dolayı.
sendeki büyük ihtimal hemoroit.mutlaka doktora görünmelisin geciktirirsen amaliyata girmek zorunda kalacaksın.
benim babam çok azap çekti 2 kere ameliyat oldu çok şükür şimdi iyi.
ilk önce doktor baksın tedavi yazsın siz herhalde başlardasınız.biraz tedavi olduktan sonra geçecektir.tabi yemeğinize dikkat edin.kuru yemeklerden kaçının.sık sık çorbalar falan tüketin.kabızlık yaratacak meyvelerden uzak durun.en önemlisi karabiberi ve diğer baharatlari tüketmeyin.bu hastalığın en büyük düşmanı karabiber çünkü.
Baharat özellikle çok tüketirim ama mecbur azaltacağım.Sağlık için ama bırakacağım artık.Daha yeni yeni böyle bir sorunla karşılaştım ben de.
Hemoroid olmussunuz
Acilen doktora gidin...
Peki teşekkür ederim.
Ben neler denedim, lakin hicbirsey fayda etmedi. Uzun sure doktorada gitmedim utandigimdan. Baktimki acidan yerlerde kivraniyorum artik, doktora gitmekte careyi buldum.. iyikide gittim, bi ameliyat oldum gecti.. bi senedir sukur hic birsey yok..
Ameliyat illa tek çözüm mü ben ameliyat olmak istemem.
anal fissür yani çatlak veya hemoroid olabilir, ikisininde de böyle acıma oluyor çünkü. sıcak su banyosunu özellikle çok önermişti bana da doktorum. krem falan kullanmasanız bile sıcak su banyosu tek başına acı ve ağrıyı dindirebiliyor. ama yine de bir doktora görünseniz iyi olur. bol bol sıvı tüketmeniz lazım bir de. katı gıdalar, hamurişi falan pek tüketmemeye çalışın.
Bol bol su tüketirim normalde.Sıcak suyu yapayım teşekkür ederim.
basurdur büyük ihtimal.özellikle acılı yeme büyük ihtiyacını yaparken daha fazla yanman olur.
Peki teşekkür ederim.Acı yiyen birisi olarak zor olacak acıyı yememek.
hiç boşa korkmayın mecbur gıdceksnz bı gun o doktora, en ıyısı baştan gıdın... belkı anal fissurdur, şidi gitmezsenz hemoroıde cevırmeye başlar, fissur amelıyat ıle gecıyor ama hemoroıd ıle yaşanıyor malesef.. ben amelyat oldm 2007 de, şükür geçti fissurdu. kulaktan bırsuru sey soler çevre. saglam bı doktor bulup araştırıp, muayene olun , herkes bişey der olan size olur, valla ben iyi bilirim sonu azap gecıktrmeyın

Gitmeyi düşünmüştüm yarın için ama hastalandığım için ertelemek zorunda kaldım.Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Doktora geç kalmadan gideseniz merhemle ilaçla tedavisi çok kolay ama benim gibi utanip gitmezseniz ameliyata kadar gider yirtiklar oluşur basur ilerler biran önce doktora gidin geçmiş olsun...ben ameliyat oldum ilk zamanlar çok zordu şimdi şükür iyiyim ama ameliyattan sonra onbeş gün çok zor oyuzden geç kalmayın

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Kanama olması normal yani değil mi bu hastalıkta beni biraz da kanama korkuttu çünkü.

Ablam başında farketip gitti doktora arkadaşı korkup tee uçlanıp meme ucu gibi ele gelen et parçaları çıkana kadar gitmedi ve sonuç olarak ameliyat oldu.

Öncelikle doktor malesef parmakla kontrol ediyo iç tarafta yırtık vs var mı diye...
Onun dışında ablama fitil ve krem vermişti. Çok katı şeylerden kaçınması gerekti kabız olmaması için. Bol sıvı alması gerekiyodu.
Ayrıca senin de çok başında -doktorun önerisi- gün içinde banyodayken sıcak suyu doldurup içine otur.
Bi'dönem kabızdan dolayı bende de kanama olmuştu bir hafta sıcak suyla böyle pansuman yaptım kendiliğinden geçti.

Tuvalette fazla ıkınma, ıkınmaya bağlı yırtılma-çatlak olduğu için öyle kanıyo. Geçmiş olsun:26:

Ablam başında farketip gitti doktora arkadaşı korkup tee uçlanıp meme ucu gibi ele gelen et parçaları çıkana kadar gitmedi ve sonuç olarak ameliyat oldu.

Öncelikle doktor malesef parmakla kontrol ediyo iç tarafta yırtık vs var mı diye...
Onun dışında ablama fitil ve krem vermişti. Çok katı şeylerden kaçınması gerekti kabız olmaması için. Bol sıvı alması gerekiyodu.
Ayrıca senin de çok başında -doktorun önerisi- gün içinde banyodayken sıcak suyu doldurup içine otur.
Bi'dönem kabızdan dolayı bende de kanama olmuştu bir hafta sıcak suyla böyle pansuman yaptım kendiliğinden geçti.

Tuvalette fazla ıkınma, ıkınmaya bağlı yırtılma-çatlak olduğu için öyle kanıyo. Geçmiş olsun:26:

Ablana da arkadaşına da geçmiş olsun.
İşte ben de parmakla kontrol edecek diye gitmek istemiyorum hastalandım çünkü en azından hastalığım bitince gideyim dedim.Parmakla kontrol de çok utanırım heralde sağlıkk ama ister istemez utanıyor insan.
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirmelerinden dolayı dediklerini dikkate alacağım.

bende kanama olmuyor kabızlık sorunumda cok nadirdir bazen oluyo ama o meme ucu durumu evet var dus yaparken farkettım.anüs dısında meme ucu gibi.msjları okuyunca korktum sımdı bendemi gitmeliyim doktora .

Doktora gitmen şart
Kizkardeşimde de oldu geçen senelerde
Genel cerraha gittigimizde sordum
Makattan gelen kanama çok ciddiye alinmalidir dedi
Bir kere dahi başina gelse doktora gidilmeli dedi,
Allah korusun ama kanser belirtileri de böyle olabiliyor, ayrimini yapabilmek için tetkik yapilmali
Korkutmak istemem seni tabii ki canim; bende de oldu bu şikayetler ben de daha gitmedim
Muayenede korkacak bişey yok, bakiyor ordan illa ki,, basur varsa da ilerlemeden tedavi ederler

Doktora gitmen şart
Kizkardeşimde de oldu geçen senelerde
Genel cerraha gittigimizde sordum
Makattan gelen kanama çok ciddiye alinmalidir dedi
Bir kere dahi başina gelse doktora gidilmeli dedi,
Allah korusun ama kanser belirtileri de böyle olabiliyor, ayrimini yapabilmek için tetkik yapilmali
Korkutmak istemem seni tabii ki canim; bende de oldu bu şikayetler ben de daha gitmedim
Muayenede korkacak bişey yok, bakiyor ordan illa ki,, basur varsa da ilerlemeden tedavi ederler

Kardeşine de sana da geçmiş olsun canım.
Bölüm olarak genel cerraha mı gitmek gerekiyor peki ?
Bende kan felan gelmesinden dolayı tedirginim aslında o yüzden gitmeyi istiyorum ama tam da hastalanacak zamanı buldum.
O yüzden de gitmek istemiyorum ilerler diye de korkuyorum.
En azından aile hekimliğine gitsem şimdilik onlar heralde bakmadan ilaç verirler şikayete göre yani en azından ilerlememesi için yoksa sonraya bırakıp genel cerraha mı gitsem bilemedim.

Kardeşine de sana da geçmiş olsun canım.
Bölüm olarak genel cerraha mı gitmek gerekiyor peki ?
Bende kan felan gelmesinden dolayı tedirginim aslında o yüzden gitmeyi istiyorum ama tam da hastalanacak zamanı buldum.
O yüzden de gitmek istemiyorum ilerler diye de korkuyorum.
En azından aile hekimliğine gitsem şimdilik onlar heralde bakmadan ilaç verirler şikayete göre yani en azından ilerlememesi için yoksa sonraya bırakıp genel cerraha mı gitsem bilemedim.

Ya baksinlar neden korkuyosun ki öyle acili bi muayene degil bu
Genel cerrahin alani , aile hekimi bakmadan ilaç yazacak , olmaz ki
Kardeşime operasyon yapmadi mesela, ilaç krem falan verdi
Ama diger kardeşim yirtik var diye ayni dr.a ameliyat oldu,, böylesi daha mi iyi?
Korkma canim doktor bu utanilacak bişey yok , ayrica hassas bi konu makat kanamasi
Ameliyat durumuna ilerlemesin

Son düzenleme:

Ya baksinlar neden korkuyosun ki öyle acili bi muayene degil bu
Genel cerrahin alani , aile hekimi bakmadan ilaç yazacak , olmaz ki
Kardeşime operasyon yapmadi mesela, ilaç krem falan verdi
Ama diger kardeşim yirtik var diye ayni dr.a ameliyat oldu,, böylesi daha mi iyi?
Korkma canim doktor bu , ayrica hassas bi konu makat kanamasi
Ameliyat durumuna ilerlemesin
Ya peki şimdi hastayım işte adetliyim yani bu şekilde gitmem uygun olur mu ?Kontrolü nasıl oluyor bilmiyorum.
Bilen birisi olduğun için soruyorum sana da.Yoksa hastalığım bittikten sonraya mı gideyim hastaneye ?

Ya peki şimdi hastayım işte adetliyim yani bu şekilde gitmem uygun olur mu ?Kontrolü nasıl oluyor bilmiyorum.
Bilen birisi olduğun için soruyorum sana da.Yoksa hastalığım bittikten sonraya mı gideyim hastaneye ?
Adetin bitince git yani böyle çikma tabi
Şimdi tabiri caizse poponu dikiyorsun yukari,, elle ya da bi aletle açip bakiyor
Alet dediysem ufak bişey orayi esnek tutsun diye, korkma yani :)
Hemen ameliyat da demez gibime geliyor
Duruma göre tetkik ister
İçini ferah tut ama geciktirme canim, basit bi durumdur hemen geçer inşallah

canım adetın bıtsın oyle gıt genel cerrahıye..bende de basur ve catlak var..ılk basta cok korktum muayeneden ama korkma acımıyor..ınsan utanıyor ama yapacak bırsey yok..zaten cok kısa suruyor

Adetin bitince git yani böyle çikma tabi
Şimdi tabiri caizse poponu dikiyorsun yukari,, elle ya da bi aletle açip bakiyor
Alet dediysem ufak bişey orayi esnek tutsun diye, korkma yani :)
Hemen ameliyat da demez gibime geliyor
Duruma göre tetkik ister
İçini ferah tut ama geciktirme canim, basit bi durumdur hemen geçer inşallah

İnşallah canım ya çok teşekkür ederim.
Bir iki haftaya yakın var bu sorun önceleri önemsememiştim bu ara evham yapmaya başladım kötü bir durum varsa diye.
Ameliyat demesinler evet o ayrı bir durum zaten.Çok teşekkür ederim canım yardımlarından dolayı.

canım adetın bıtsın oyle gıt genel cerrahıye..bende de basur ve catlak var..ılk basta cok korktum muayeneden ama korkma acımıyor..ınsan utanıyor ama yapacak bırsey yok..zaten cok kısa suruyor

Tamam canım teşekkür ederim artık evham yaptım ya bu hızla adet dinlemeyeceğim gidecektim yani o derece insan korkuyor ister istemez.Artık adetim bitsin öyle giderim.İster istemez biraz utanırım ben de ama ne yapalım sağlık işte.

İnşallah canım ya çok teşekkür ederim.
Bir iki haftaya yakın var bu sorun önceleri önemsememiştim bu ara evham yapmaya başladım kötü bir durum varsa diye.
Ameliyat demesinler evet o ayrı bir durum zaten.Çok teşekkür ederim canım yardımlarından dolayı.
Rica ederim canim ne demek :34:
Sana diyorum ama benim de gitmem gerek doktora:26:
Geçmiş olsun :34:

Rica ederim canim ne demek :34:
Sana diyorum ama benim de gitmem gerek doktora:26:
Geçmiş olsun :34:

Teşekkür ederim canım.
O zaman benim bu konu da açılmışken sen de kendine gün ayarlayıp gitmiş ol canım sen de ihmal etme.
Sana da geçmiş olsun :34:

Back
X