Neden Silmez?

Şuan birlikte olduğum kişinin eski eşi. Empati kurarsanız ne derece rahatsız bir durum olduğunu anlayabilirsiniz belki. Hepimizin hayatında birileri oldu geçmişte, bu beni hiç ilgilendirmiyor. Ancak herkesin çok kolay erişim sağlayabileceği platformlarda sanki hala birlikteymiş gibi fotoğraflarının durması benim ve benim hayatıma saygısızlık diye düşünüyorum ben açıkçası.
Burada size yapılmış bir saygısızlık yok. Sizi ilgilendiren bir durum da yok. Onun eski fotoğrafları, onun İçin önemli anları. İster siler, ister silmez. % 90 insan siler, ama silmeyene de kimse neden silmiyorsun diyemez. Arada çocuk yoksa, sizi hiç ilgilendirmez zaten ama çocuk varsa iyice düşünüp taşınmak lazım, fotoğraflarla değil ama genel tutumuyla çok sıkıntı yaşarsınız.

Şuan birlikte olduğum kişinin eski eşi. Empati kurarsanız ne derece rahatsız bir durum olduğunu anlayabilirsiniz belki. Hepimizin hayatında birileri oldu geçmişte, bu beni hiç ilgilendirmiyor. Ancak herkesin çok kolay erişim sağlayabileceği platformlarda sanki hala birlikteymiş gibi fotoğraflarının durması benim ve benim hayatıma saygısızlık diye düşünüyorum ben açıkçası.
Sizin yuzunuzdrn mi bosandilar. Belki kadin hala seviyordu...

Boşanmış bir kadın birlikte oldukları fotoğrafları sosyal medya hesaplarından hala neden silmez aklım almıyor. Var mı bir fikriniz hanımlar?
Yani bence silinmesi lazım.. Kötü ayrılmış ya da iyi ayrılmış olsunlar farketmez. Ben boşandıktan sonra niye herkesin bakıp da bu da kocası diyeceği resimlerim sosyal medyamda dursun ki?? Büyük saçmalık bana göre.. eski eşe düşman olmaya gerek yok ki fotoğrafların silinmesi için.. Kadının görüştüğü bir adam olsaydı yine duracak mıydı o resimler?? Bence kesinlikle durmazdı hatta duramazdı..

E tabi eski eşin, hayatını paylaştın birsürü yaşanmışlık var belki çocuk da var ama hayatını ayırdıysan bence hem ona hem onun hayatına girecek insana hem kendine hem de kendi hayatına girecek insana saygı duyulmalı diye düşünüyorum.. Sonuçta bekar ve o adamdan bağımsızken neden sanki hala birlikteymiş gibi görünmek ister ki bir insan.. Boşanmış bile olsa herkes tarafından biliniyor bile olsa benim mantığımda bir yeri yok açıkçası.. zaten normal bir durum olsa birsürü anı biriktirdiğimiz, yaşanmışlıklarımız olan Eski sevgililerimizin fotoğrafları hala sosyal medyalarda duruyor olurdu.. Bende bu konuda böyle düşünüyorum.. O kadının da neden silmediğini düşündüğümde aklıma gelen iki şey oldu belki sizden haberi var ve sizi üzmek için bilinçli yapılmış bir hareket.. Belki de eski eşine hala ilgisi ve bir umudu var.. Bana başka türlü birşey düşündürmüyor açıkçası..

Benim bi arkadaş mesela bosandigindan utaniyordu. Çekirdek ailesi haric kimse bilmiyordu. Ne akrabaları ne arkadaşları biliyordu.. hepsi hala evli zannediyordu. Belki insanlar bosandigini düşünmesin psikolojisiyle silmek istememiştir fotoğrafları. O geldi aklıma.

Back
X