neden yine ben:(

helinciq

onla olmaktı isyanım!
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2009
66
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar uzun zamandır siteyi takip ediyorum ve üye olup bende derdimi sizinle paylaşmaya karar verdim.. bu ilk mesajım..

benim hikayemi anlatmak istiyorum size, mümkünsede fikirlerini almak istiyorum..

ben 1 seneden beri ilişkisi mükemmel devam eden biriyim.. hayatımda bir erkek varki böyle biri hayatta çıkmaz bir daha benim karşıma eminim.
öyle düşünceli öyle iyiki benide çok seviyor bende onu.
yanındayken herşeyim olabiliyor, bir sevgiliden çok arkadaş, bazen en yakın arkadaşımdan daha dost oluyor bana, bazen babam gibi şefkatli bazen sevgilim gibi..onu çok seviyorum oda beni..

ama derdim öyle büyükkii..ilişkimizin başlamasından hristiyan olduğunu öğrendim, .. o an yıkıldım zaten berbat bir ilişkiden çıkmıştım, o bana ilaç gibi gelmişti ama yine yüzüm gülmedi bu sorun çıktı..

bunu sorun olarak görmemi şöyle açıkliyim, benim ailem namazında niyazında dinine bağlı muhafazakar bir aile, bende elimden geldiğince dini ibadetlermi yerine getirmeye çalışan bir kızım..

kendinin bu durumunu öğrenince ondan ayrıldım, fakat beni bırakmadı gittik birlikte camiye müslüman oldu kimliğini değiştirdi.. zaten küçükken ssağlık açısından sünnetde ettirmişler.. şuan müslüman.

sorun şu ki ailesi hristiyan, hergün facebookta ailesinin resimleri yok vaftizleri yok kilise nikahlarını falan görüyorum hüngür hüngür ağlıyorum.. içimi umutsuzluk kaplıyor ailem onay vermicek diye.. ama ona kalsa herşeyi halledicem bana bırak diyor önemli olan ben değilmiyim seninle yaşıcak olan ben değilmiyim diyor..

bn bu konuyu biraz anneme çıtlattım başkasının durumu gibi . işte anne çocuk kız için müslüman oldu ne sevaba girdi , çokta iyi bir çocuk falan diye ama kız ailesinden çekiniyor hala verirlermi bilmiorum diyor dedim..

annemde ben olsam veririm dedi ama davulun sesi uzaktan hoş gelir kendi başına gelince bu kadar rahat olucağını düşünmüyorum, çünkü annemi tanıyorum..
üstelik akrabalarım eşimiz, dostumuz çevremiz ne der:1no2:

sizce ne yapmalıyım? bu evlilik nasıl olur ? ailemi nasıl ikna ederim?
evlenirsem zorlanırmıyım? nolur bana biraz akıl verin o kadar kafaya takıyorumki.:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Senin için dinini değiştirmiş bundan daha büyük fedakarlık düşünemiyorum, daha ne yapsın

dert ettiğin şeye bakarmısın....ah be güzelim dünyanın en mesut mutlu insanı olman gerekirken kendini yemeni bitirmeni mutsuz olmanı hiç anlamıyorum...

sevginin peşinden git ailen seni anlayacaktır....düşünsene ne kadar çok seviliyorsun sevdiğin erkek dinini değiştirmiş...

çok ama çok mutlu ol....

sorun çıkar canım kesın.. sevgi her engeli aşar maşar ama aileler çok önemli yarın öbür gün çocuklar falan.. yani çok zor bi durum yerın olmayı hıç ıstemem ben ayrılmalısın anlamında soylemıyorum öyle bı fıkrım yok ama senın ıçın ayrılsanda zor bırlıkte olsanda zor allah yardımcın olsun

ben olsam bende korkardım ailem ne der diye ama çocuk zaten müslüman olmuş durumu ailene anlat belkide anlayışla karşılayacaklar... hemen ümitsizliğe kapılma bence :teselli:

dinini değiştirmemiş olsa çok sorun yaşarsın olmaz derdim fakat dinini değiştirmiş daha ne istiyorsun ne düşünüyorsun ki....

bu kadar büyük bir sevgi bu kadar büyük bir değişim seni asla üzmeyecek seni dünyanın en mutlu kadını yapacaktır....

peki ailemde buna bu şekilde bakıcakmıdır?

annemin ağzından düşmeyen bir laf varsa o da erkeğin ailesiylede evlenirsin kızım seçiceğin erkeğe dikkat et:çok üzgünüm:

Canım ya bence de mutsuz olman için bir sebep yok.
Yani ilişkiniz biterse senin için değil Onun için yıkım olur gibime geliyor.
Senin için dinini değiştirmiş.... Sana ne ailesinin resimlerinden.. Herkesin ibadeti kendine.
Bence mücadele ve fedakarlık yapmanın sırası sende.
Aşk kolay bulunmuyor. Aşkına sahip çık.

al git sevginin göürdüğü yere falan demekle olmuyor bu işler mirmirmirmir
Hep bu dünyalık yaşamamak lazım... ölümsüz değiliz diğer hayatımızıda düşünmek lazım.
Aileler evlilikte çok amaa çok önemli.
Yok ben kendisiyle evleniyorum ailesinden banane diyenleride gördük. Hayır efendim sen onun ailesiylede evleniyorsun. şakkıdı

Bence hiç bir erkek için bu kadar sıkıntı çekmeye değmez. Seneler boyu sevmiş olup, zar zor büyük zorluklarla evlenlerin burda nasıl forum başlıkları açtıklarını gördük, aldatıldım, bukadar sıkıntıları boşunamı çektik die...
Ben olsam ne ailemi karşıma alırım bu konuda nede kafamda sorunlar varken soru işaretleri varken böyle bi evliliğe kalkışmazdım. Hayatta kimse olamzsa olmaz değil....:asigim:

cnm bence korkmakta bıraz haklısın ne bılım bı an kendımı senın yerıne koydum aılemde tam senın bahsettıgın gıbı oncelıkle cocugun musluman olması kımlıgını bıle degıstırmesı onları yumusatacaktır eger gercekten dedıgın gıbı dınını bılen ınsanlarsa bır hrıstıyanı muslumanlıga donmesıyle ılgılı vesıle olmanın ne kadar sevap oldugu bılıyorlardır buda kesınlıkle yumusamalarına neden olucaktır. bence tek dert etmem gereken akraba ve bulundugunuz cevre cunku cogu zaman anne baba evet demek ıstesede etraf ne der nasıl acıklarız onumuzde bısı demezlerse arkamızdn konusurlar dıe dusunebılırler.. buna benzer bır durumu bn yasadıgım ıcın bılıorum...
hee sunu da solemeden edemıycem bende mardınlıyım ama suryanı degıl muslumanız elhamdulıllah.. aılelerımız zamanında kapı komsusu olarak yasamıslar ve ozellıkle mardınde dına gore ayırım yktur bır cok dınden ınsanların yasadıgı bır sehır oldugu ıcın..dıycegım su ki insa olarak gordugum duydugum kadrıyla ıyı olurlar.. annemın amcasıda mardınde suryanı kızı ıstemedıler ıkı tarafta karsı cıktı dıe kacırmıstı ama gel gorkı zmanla hersey yoluna gırdı ve keske basında ayırım yapmdan evet deseydık denmıs.. o yuzden bı konuyu ac sansını dene derımm.
Allah yardımcın olsun tatlım..

bizde aileni karşına al demiyoruz ki :sm_confused: sadece aşkına sahip çık diyoruz öyle hemen ilk problemde bırakıp gitsin mi sevdiği adamı? ailesi farklı bir dine sahip olabilir yeterki herkes birbirinin dinine ibadetine saygı göstersin önemli olan bu bence....

sonuçta ailesi karşı çıkacaktır ben ondan dolayı öyle söyledim. siz söylediniz demedimki canikom kendi fikrimi söyledim şakkıdı

KUR'AN'DAN YAHUDI VE HRISTIYANLARA CEVAP

Kuran-i Kerim'de Yahudi ve Hiristiyanlarin bâtil iddialarina çok veciz ve susturucu cevaplar vardir. iste bunlardan bazilari:

Yahudiler cennetin kendilerine has oldugunu iddia ediyorlar. Kur'ân onlara söyle cevap veriyor: " De ki: Ahiret yurdu diger insanlara ait olmayip Allah tarafindan size has kilinmis ise, ölümü isteyiniz. Fakat onlar ellerinin yaptiklarindan dolayi (yani günâhlari sebebiyle) ölümü asla istemeyeceklerdir. Allah zâlimleri bilendir." (Bakara, 94-95)

Gerçekten de peygamber katili olan bu hain millet, bütün milletler içerisinde hayat sevgisi ve ölüm korkusuyla en meshur olanidir.

Yahudi ve Hristiyanlar kendilerini Allah'in seçkin kullari olarak görürler. Kur'ân onlarin bu bâtil iddialarini söyle cevaplandiriyor: " De ki: O halde günâhlarinizdan dolayi Allah size niye azap ediyor?" (Mâide, 18)

Yahudi ve Hiristiyanlar "Hz. Ibrahim bizdendi'' iddiasindalar. Kur'ân onlari söyle susturuyor: "Ey ehl-i kitab! ibrahim hakkinda niçin çekisiyorsunuz? Halbuki hem Tevrat, hem Incil ondan sonra indi. Aklinizi kullanmiyor musu- nuz?" (Âli imrân, 65).

Hiristiyanlar, Hz. Isa'nin babasiz dünyaya gönderilmesini yanlis degerlendirmisler. O'nu ve annesi Meryem'i ilâh kabul etmislerdir. Kur'ân ise meseleyi su sekilde açikliga kavusturuyor: "Allah katinda Isa'nin hali Âdemin hâli gibidir. A1Iah O'nu (Âdem'i) topraktan yaratti. Sonra "OL" dedi ve olu verdi." (Âli imrân 59).

Yâni, Hz. Isa'nin babasiz dünyaya gelmesini anlamak aklin almayacagi birsey degildir. Allah diledigi gibi yaratir. Nitekim ilk insan olan Hz. Âdem'i hem babasiz, hem de annesiz bir sekilde topraktan yaratmis, sonra da "OL" emriyle O'na ruh üflemistir. Annesiz - babasiz yaratilan Hz. Âdem'in ilâh olmasi gerekmedigi gibi, babasiz yaratilan Hz. Isa'nin da iIâh olmasi gerekmez.

Hz. Isa'nin daha dünyaya yeni geldigi sirada bir mucize olarak konusmasi ve ilk cümle olarak "Muhakkak ki ben Allah'in (C.C.) kuluyum" demesi de çok mânidardir. (Meryem, 30) Yâni Hz. Isa ileride kendine ilâh diyecek olan Hiristiyanlari, söyledigi ilk sözlerle reddetmektedir. Evet O hâsâ ibnullah degil Abdullahtir. Yâni, Allah'in oglu degil, Allah'in kuludur.

allah razı olsun canım bende düzelmesini çok istiyorum.

kendime dert yapa yapa yedim bitirdim kendimi..
insan olarak o kadar iyiki çok fazla tanımıyorum ama aileside bir o kdar iyiymiş..annesi bni d.gnümde arar normal zmnda arar sorar halimi hatırımı..

en büyük abisinin eşide müslümanmış ama suriyeli fakat zaman içinde hristiyanlaşmış, şuan hristiyan.. ama o eşi müslüman değilken evlenmiş kendiside zamanla hristiyan olmuş

dün bunu erkek arkadaşıma söyledim, biz kimsenin boğazına silah dayamadık onun özgür seçimi biz onu müslüman olarak zaten almıştık , kendisi öyle oldu diyor

ailesi falan bana karşı değil tek sorunum kendi ailem kendi çevrem eşimiz dostumuz

bu evlilik olurmu ? olursa yürürmü? sorular sorular..:çok üzgünüm:

evet insanlar sadece eşleriyle değil ailesiyle de evleniyor.
buna kesinlikle katılıyorum.
ama ailesinin dini kimseyi bağlamaz kendilerinden başka.
madem sevgiliniz müslüman olmuş, müslümanlığı seçmiş, siz de buna vesile olmuşsunuz ne mutlu size.

ama ailelerin dini farkı neden sorun oluyor?
sizin aileniz onlara saygı gösterir, onların ailesi size.

bir de kalıma takılan;
erkek arkadaşınızın zaten müslümanlığa yatkınlığı var mıydı?
çünkü geleceğinizin belli olmadığı bir durumda din değiştirmek çok büyük bir şey.
ayrıldığınızı farzedelim; müslümanlığı benimsedi mi yoksa bunu evlilik için yaptı pişman mı olacak.

haa şahsi fikrim çok başkadır aslında;
siz önemsediğiniz için bunları yazdım.
yoksa evlilikte dinin önemi hakkkındaki yorumlarım bunlar değildir.

Son düzenleme:
erkek arkadaşınız size olan aşkı için dinini değiştirmiş. müslüman olmuş.
bir insan, bundan büyük bir özveride bulunur mu, aşkı için.
sizde bunu ailenize söylemelisiniz .
sıra sizde.
özveri yapması gereken, artık sizsiniz.
ailenizi ikna etmelisiniz. edemiyorsanız bu ailenizin yanlışıdır.
ama böyle seven bir erkeği,aileniz istemedi diye bırakmanız,o erkeğe yapılan büyük bir hata olacaktır..

uff gerçekten zor durum durumu zorlastıran dedıgın gıbı aılenin bıreysel verdıgı karar dgl cevre etraf olarak dusunup karar vermesı olucak...
cnm en basında sen süryanı oldugunu bılıyormuydun? yanı bıle bılemı bu yola cıktınız?

ailesinin dinini bu kadar önemsememizin nedeni zamanla o aileye karışıcam bir bakıma dediğim gibi ailesiylede evleniyor insan evlenince.

ve benim ailem özellikle herşeyden önce aileye aile yaşantısına ve maneviyata önem veren bir aile, kesinlikle yobaz değiller kimseyi hor görmezler ama tercihleride bize ve ailemize uyan bir erkeklle evlenmemdir..çevremdeki insanlarda genel olarak bu düşünce yapısında

ben erkek arkadaşımın müslüman olmadığını kendim anlamadım, bizden hiçbir farkı yok çok bilgili..

canım benim bu sene ilk defa ramazanda oruç tuttu 20 gün..öğrenmeye lafta müslüman olmamayada çalışıyor

ya bence boyle bır ınsana kesınlıkle yazık etmemelısın eger sende gercekten sevıyorsan okypete nin de dedıgı gıbı sıra sende baksana oructa tuttu dıyorsun gercekten senı ıstıyor senı kazanmak ve en basta allah rızası ıcın emırlerı yerıne getırmeye baslamıs bıle...

bana kalsa eğer ona yazık edip etmemek dünyayı önüne sermeye hazırım, ama bir yandada ailem annem babam canlarım kanlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…