ailesinin dinini bu kadar önemsememizin nedeni zamanla o aileye karışıcam bir bakıma dediğim gibi ailesiylede evleniyor insan evlenince.
ve benim ailem özellikle herşeyden önce aileye aile yaşantısına ve maneviyata önem veren bir aile, kesinlikle yobaz değiller kimseyi hor görmezler ama tercihleride bize ve ailemize uyan bir erkeklle evlenmemdir..çevremdeki insanlarda genel olarak bu düşünce yapısında
ben erkek arkadaşımın müslüman olmadığını kendim anlamadım, bizden hiçbir farkı yok çok bilgili..
canım benim bu sene ilk defa ramazanda oruç tuttu 20 gün..öğrenmeye lafta müslüman olmamayada çalışıyor
bana kalsa eğer ona yazık edip etmemek dünyayı önüne sermeye hazırım, ama bir yandada ailem annem babam canlarım kanlarım
Sen aileni mi terkedeceksin seçim mi yapacaksın sanki.Bence büyütüyorsun ,bu kadar mutlu olduğun birini bulmuşsun ,Hristiyan olduğunu duyunca ayrılmışsın,çocuk gidip dinini bile değiştirmiş.Çok uçlarda mı dinini yaşıyor aileleriniz.Dini konularda sen ona ,o sana baskı yapmadığı ,aileler saygı gösterdiği sürece sorun niye olsun ki.Hristiyan olduğunu bile anlamadım diyorsun.Çocuk ne kadar özveride bulunmuş,başkasının beni dinim için istemeyen birini istemem diyeceği bir pozisyonda gidip müslüman olmuş senin için.Daha ne yapsın senin için ??Sen napıyorsun aileni ikna etmek yerine ağlayıp sızlayıp akrabalar ne der diyorsun.Kusura bakma ama onun bu sevgisini ve çabalarını haketmediğini düşünmeye başlayacağım
umarım kimsenin başına böyle birşey gelmez ama birgün tanıdığınız birilerinin başına böyle birşey gelirse daha iyi anlaşılırım diye umuyorum..mücadele etmediğimi söylemeyin çünkü ne mücadeleler verdiğimizi ben biliyorum..
ben hristiyanlıktan dönüceğini düşünmediğim için ve benim hem dini inancım hem de bizde kabul görmüş genel bilgilerden dolayı hristiyan olduğunu anladığımda ayrıldım, fakat o dinini değiştirince bende yeniden sarıldım ona..
ama kızlar inanın hiç kolay değil
malesef ki ben başkalarını düşünmek zorundayım çünkü ailemin düşüncesinde başkaları ne der mantığı malesefki var..
ben zaten onu bırakmak istemiyorum sadece bu evlilik olurmu? ailemi nasıl ikna ederim? evlenirsek problemler yaşarmıyız bunu bilmek istiorum çünkü bende onu çok seviyorum üzülüp incinmemiz en son istediğim şeybenneyaptımki
benim ananem de babanem de dedemlerde evlenince müslüman olmuşlar.
dolayısıyla tadığım birilerinin başına gelmiş.
babanemin tarafı; yani babamın dayıları ve onların çocukları müslüman değil.
ama onların bir düğünü olduğunda biz kiliseye gideriz, bizim cenazemizde onlar da bizimle birlikte saftutarlar.
yıllardır her ramazanda bize iftar hazırlarlar, biz onların bayramında onlarla bayramlaşırız.
renkli bir sülaleyiz.
herkesin birbirinin dinine saygısı var.
şimdiye kadar tek bi sorun ne gördüm ne duydum.
korkularınızı ve çekinceleriniz anlayabiliyorum, ama ailenizi de ikna edecek kişi siz olduğunuz için güçlü ve kararlı durmalısınız.
sakıncası yoksa müslüman olmayanların nereli olduğunu öğrenebilirmiyim?
umarım bizimde sonumuz bu şekilde olur benim içinde gerçekten hiç bir problem yok.
insan canlısı dost canlısı bir insanım herkesi olduğu gibi kabul ederim. saygım ve anlayışım var herkese her dine..
savaşmaya devam edicem elimden gelenin fazlasıyla benneyaptımki
peki ailemde buna bu şekilde bakıcakmıdır?
annemin ağzından düşmeyen bir laf varsa o da erkeğin ailesiylede evlenirsin kızım seçiceğin erkeğe dikkat et:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?