- 13 Eylül 2014
- 140
- 35
- 38
- 33
- Konu Sahibi elif-zeynep
-
Yok çalışmıyorum malesef.Yeni mezunum.Farklı bir şehirde çalışırsam yalnız bırakmayacaklarmış evlenene kadar.Her hafta sonu çağırırmışım görüşmek için.O yüzden annem yanıma gelecekmiş.Böyle garip bir ailem var.Umarım dildedir bunlar.Ne zaman kendi ayaklarımın üzerinde duracağım ben.Evlenince de her istediğini yapamıyorsun ki.Bi rahat bırakın yaÇalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız "Madem dışarı çıkamıyorum, işe de gitmiyorum o zaman" blöfü yapsanız? Blöf diyorum tabii, gerçekten istifa edin diye değil :)
Yaklaşık 1 ay sonra askerde bilmediği bir şehirde olacak sevdiceğim.Ve geçen hafta ailemle tanışmaya geldi 3 ay sonunda sadece o zaman gördüm ve son 2 saat yalnız kalabildik.Gitmeden görebilecek miyim onu da bilmiyorum.Çok istiyor görüşmeyi,aynı şekilde bende çok istiyorum.Zaten ayrı şehirlerdeyiz.Ailem sevgilimin olduğunu öğrendiği andan itibaren yalnız bırakmıyorlar pek beni.Ve tanıştıktan sonra son iki saati de zar zor geçirdik.Annem peşinden geleceğim bekle diye tutturmuştu.Sonra bağırdı çağırdı.Neymiş dışarıda nasıl yalnız kalırmışız.Daha nişanlı bile değilmişiz.Eskiden ne iyiydi haberleri yokken.Dışarıda buluşunca cafe tarzı yerlerde en fazla ne yapabilirim de bu eziyeti yapıyorlar bana ya.24 yaşında bir kızım ya.Artık haberinizde var.Geliyorlar telefonumu dinliyorlar kiminle konuşuyorsun diye.Dışarı çıksam yoksa o mu geldi.Sırf bu lafları duymamak için arkadaşlarımla da görüşmüyorum.Tanıştıktan sonra babamın lafı bundan sonra askerden gelene kadar yüz yüze görüşmek yok.Tıkıldım evde canım sıkılıp duruyor.Askere gitmeden nasıl görürüm onu hiç bilmiyorum zaten.Ama çok istiyorum.İnsan sevdiğini askere gitmeden görmek ister.Uğurlamak ister.Bu heyecanı yaşamak ister.Neden hayallerimi gerçekleştiremiyorum.Hep onları dinlemek zorunda mıyım.Neden bu kadar baskıcı bir ailem var ya(
ben 24 o 28Yaslariniz kac acaba?
Konuyu okumadan yaşlarınız kaç diye sormuşsun ama kız zaten 24 yaşında olduğunu yazmış.Yaslariniz kac acaba?
Aferin zıpzıp hiç konu atlamıyorsun:)))Yaslariniz kac acaba?
zipzip yaşımı soracaksın diye konu açamıyorumYaslariniz kac acaba?
Yok çalışmıyorum malesef.Yeni mezunum.Farklı bir şehirde çalışırsam yalnız bırakmayacaklarmış evlenene kadar.Her hafta sonu çağırırmışım görüşmek için.O yüzden annem yanıma gelecekmiş.Böyle garip bir ailem var.Umarım dildedir bunlar.Ne zaman kendi ayaklarımın üzerinde duracağım ben.Evlenince de her istediğini yapamıyorsun ki.Bi rahat bırakın ya
Askerden sonra tanıştırsaydın keşke.Yaklaşık 1 ay sonra askerde bilmediği bir şehirde olacak sevdiceğim.Ve geçen hafta ailemle tanışmaya geldi 3 ay sonunda sadece o zaman gördüm ve son 2 saat yalnız kalabildik.Gitmeden görebilecek miyim onu da bilmiyorum.Çok istiyor görüşmeyi,aynı şekilde bende çok istiyorum.Zaten ayrı şehirlerdeyiz.Ailem sevgilimin olduğunu öğrendiği andan itibaren yalnız bırakmıyorlar pek beni.Ve tanıştıktan sonra son iki saati de zar zor geçirdik.Annem peşinden geleceğim bekle diye tutturmuştu.Sonra bağırdı çağırdı.Neymiş dışarıda nasıl yalnız kalırmışız.Daha nişanlı bile değilmişiz.Eskiden ne iyiydi haberleri yokken.Dışarıda buluşunca cafe tarzı yerlerde en fazla ne yapabilirim de bu eziyeti yapıyorlar bana ya.24 yaşında bir kızım ya.Artık haberinizde var.Geliyorlar telefonumu dinliyorlar kiminle konuşuyorsun diye.Dışarı çıksam yoksa o mu geldi.Sırf bu lafları duymamak için arkadaşlarımla da görüşmüyorum.Tanıştıktan sonra babamın lafı bundan sonra askerden gelene kadar yüz yüze görüşmek yok.Tıkıldım evde canım sıkılıp duruyor.Askere gitmeden nasıl görürüm onu hiç bilmiyorum zaten.Ama çok istiyorum.İnsan sevdiğini askere gitmeden görmek ister.Uğurlamak ister.Bu heyecanı yaşamak ister.Neden hayallerimi gerçekleştiremiyorum.Hep onları dinlemek zorunda mıyım.Neden bu kadar baskıcı bir ailem var ya(
Malesef bende çok sinirleniyorum.Bu yaşıma gelmişim.Hala tek başıma bir arkadaşımda bile kalmamışımdır.24 yaşında bir kadının kiminle ne zaman görüşeceğine karışmak da neyin nesi? Evleneceğim adam askere gidiyor gidin siz uğurlayın isterseniz, höst! dedin mi bak nasıl siniyorlar. Ana babaysa ana babalığı bilsin canım. Evlenene kadar o yokmuş bu yokmuş, alla alla kurban bayramını bekleyen koyun gibi. Çok sinirlendim!
Ailenin böyle davranacağını tahmin etmemiş miydin de söyledin, tanıştırdın?
Ne yaparsan yap değişmiyor bu cinsler.
Benim ailem de sevgili konularında katı, o açıdan çok iyi anlıyorum seni.
Beni delirtiyorlar.
Ben de asla söylemiyorum artık.
Kafam rahat.
Davetiyemi bastırdıktan sonra "anne-baba ben evleniyorum." diyeceğim.
Alınsınlar, kırılsınlar isterlerse. Umrumda değil.
Mantık sınırlarını aşan aileye yapılması gereken budur.
Çok kötü olmuş senin için. Ama büyütmemeye çalış.
Zaten askere gidiyor. Arkadaşlarınla buluşmaya da başlar, kafanı dağıtırsın.
Böyle davranacağını biliyordum ama artık 4 sene beklemişsin bir de askerliği beklemeyim dedim.Yanlış mı ettim doğru mu bilemedim.Dürüst olmaya çalıştım ama bana artık güvenmediklerini güvenlerini yerle bir ettiğimi dile getiriyorlar önceden söylemediğim için.Yani şaşırıyorum.Söylesen bi dert söylemesen bi dert.Askerden sonra tanıştırsaydın keşke.
İyi tespit :)Demek ki kendileri evlenene kadar bişiler yapmışlar, benim aklıma bu geliyor yani..
Bilmiyorum ama İyi tespit :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?