Ben sinirlenmekte cok ayip etmisim.....esim oyle soyluyor...Ayyy ayyyy...
Ne desem bilemedim ki Allah yardimcin olsun.
Ben olsam bende sinirlenirdim
Isin kotusu simdi ben onu takip edicem diye kilmazsa iyiii.hani dedim ya sen namaz kilmiyorsun kii.adamin kilacagi yoksa da korkudan kilacakk gibi birsey oldu...Ne güzel Allah kabul etsin umarım devam eder namaza, bu konuda şevkini kırmayın eşinizin. Haberiniz olmadığı için gerilmişsinizde, ortada yapılan kötü birşey yok sonuçta.
O önce sizi sakinleştirmeye çalışmış beceremeyince de, haklı çıkacağı birşey bulmaya çalışmış, klasik erkek işte.
Klavyem bozuk cnm yaaa...kusura bakmayin.donup tekrar duzelttim ama olmamismi yine.Nasıl bir sinirle yazdıysanız kelimeler bitişik bazı harfler alakasız.Namaz kılmaya başlaması için vahiy gelmesi gerekmiyor, içinden gelmiştir, bence mutlu olmanız lazım hevesini kırmayın eşinizin. Yemek konusunda haklısınız ama belki gerçekten işi vardır eşinizin ondan gelemiyordur. Ne güzel işinde gücünde eşiniz var, burada neler okuyoruz böyle şeyler için yıpratmayın kendinizi.
Allaha sukur maddi sikintimiz yok cnm.ben calismiyorum.İşleri kotuyse sinir yapmıs olabilir. Maddi sıkıntı olabilir,siz calısıyor musunuz?
Kus degiliz.aksam geldi selam verdi...carsiya gidelim mi dedi.benim takildigim uste cikma politikasi....yani bosaniyor olsak bu yemek konusunda neler soyluyecekkkk,veya daha neler nelerrrr diye dusundum.Bence kızmana gerek yok gibi görünüyor bende bu durumdan muzdaribim ama kavga gürültü ile bir yere varılmıyor
Eşim 3vardıya çalışıyor bir öğün beraber yesek ikinci öğünde muhakkak k.validem de yenir genelde beraber yaptığımızda sabah kahvaltısıdır neyse konu farklı bir boyuta geçmeden
Eşinizle yaptırım gücü kullanmaya çalışmadan sorunları çözseniz mesela namaza başlamış dediniz sizde onunla beraber namaza kalksanız yada onu düşündüğünüzü farklı şekilde ifade etseniz
acaba çok yorgun gelip yemekti,cocuktu vb.sitres mi yaptıniz acaba diye sordum lutfen yanlıs anlamayın.Allaha sukur maddi sikintimiz yok cnm.ben calismiyorum.
Hep ararim,sorarim cnm.denemedigim yol kalmadi.gecenlerde aradimyemek yiyoruz hazirladim,gelebilirmisin dedim,annemdeyim yiyorum dedi.peki dedim...acaba çok yorgun gelip yemekti,cocuktu vb.sitres mi yaptıniz acaba diye sordum lutfen yanlıs anlamayın.
Namazla birlikte umarım daha sakin olacaktir.
Bide belki denemissinizdir ama sabah giderken ya da gun içinde arayıp sorsanız ona göre yapsanız. Hem bu sekilde size kızamaz ve bahaneside kalmaz bence.
Klavyem bozuk cnm yaaa...kusura bakmayin.donup tekrar duzelttim ama olmamismi yine.
evet,tartistigim konuda yuzde yuz hakliyken o bir konusuyor ,diyorum ki burda suclu benmiyim.simdi size bir iki not verecegim,sonra konuya gececegimve daha sonra bu notlarla ilgili tartismayi soyleyecegim.
Ben duzenli,ve her gun yemegini yapan bir bayanim.arkadaslarim, etrafimdaki komsular dahi hep derler ne sanlsi esin var ne guzel yemekler yapiyorsun.
Esimin isi ise kendine bagli istedigi sattte gelebiliyor.fakat isi cok uzun surdugu icin gec gelir.her kez esiyle yemek yerken,cay icerken,bizim evimizde her kez tabagini alir yemek yer.sadece ramazanda birlikte yemek yeriz.gec geldigi icin de genelde musterileriyle yemek yemis oluyor...haliyle.evde haftada bir veya iki kez yemek yer.ve bundan dort bes sene once bu konu yuzunden kavga etmistimmm.ben kavga etmistim.
Arkadaslarim hep esleriyle yemek yiyor,hep birlikte cay iciyor.aksam kimi arasam cagirsam caya esimle yemek yiyoruz,yada askimla cay iciyoruz diyorlar,diye agladigim coktur.ve her seferinde bir hafta erken geldi ve sonra tekrar eskiye dondu...ve bende yoruldum biraktimmmm sikayeti....
Neyse bu nottan sonra konu dun gece oglumla uyumus kalmisim.esimde koltukta..birden gece geldi beni optu ben namaza gidiyorum askim dedi.bende tamam demisim.adam namaz kilmaz sabahi da disarida kiliyor...bir ara uyandim ruyami dedim.baktim yok.ordan da ise gitmis.uykunun bir dakikasi icin yuz takla atan adama bakin.neyse sabah dokuz bucukta uyandim.aradim.nerdesin sen dedim.hic askim namaza gittim ordanda ise gectimm..ne isi sabah namaziyla isinin baslama saati arasinda ikibucuk saat var..bu ne ya.hemsen namaz kilmiyorsun kiiiii.bagirdim.sen kafayimi yedin.ben ayni seyi yapsam sen ne yaparsin yaaaaaa.dedim.bu ne ya.yada aksamdan bana soyle ben sabah namazina gidecegim.kizdim kapattim teli.on dak.sonra kapida.arabaya gel konusalim dedi.israr etti gittimmm..
Neymis sabah yanima gelmis beni opmus askim namaza gidiyorum demis,bende tamam demisim.uykuluyum ne deseydim...bu gun benim icin miladdi dedi..dun gece cok dua ettim ve bu gun ahmet adindaki arkadasimla namaza basladim,ve cok guzel duygular hissettim bu gun.ama sen aradin beni yiktin dediii...
Bende,peki benim acimdan dusun,yaptigin mantiklimi,aksam bana soyle git.ve sen namaz kilan biri olsan tamam diyecegim.sanki gece nur indi gibi bisey oldu..tobe yarrabbimmm.kizlar bu kopurduuu.yok ben o geldiginde yemek yemek istediginde diyormusum ki ,yemek yaptigim da tok geliyorsun,yemek yapmadigimda acsinn.hep bunu soyluyormusum...benim yemek yapmam onun icin bir lutufmus gibi yapiyormusummmm...ne diyorsun sen dedim.ben yemek yemedigimiz icin sikayet eden,onca kavga eden bennn,her seferinde yemekleri cope dokmekten ben biktimmmm demektennn,doktugum gun acim diyen sana isyan ettmiyormuyummm.ya delirdim kizlarrrrr.ve inanirmisiniz bir gun oncede ablasi bizdeydi balik siparis verdik,yine tokum dedii,bende bari bu gun yapmma diye uyardim..erkenden aradi ki ac gelsin diyeeee....ve tartistik eve geldim,aklima siz geldiniz.bir tencere pilav bes gunluk,uc gunlukte makarnayi cope doktumm.sizin icin resmini cekecektim...patlican yemegimide yapmistim uc gun yeye bitiremedik cocuklarla.
Ay bunu birine anlatsa varya ne dusunurler benim hakkimda bilemiyorum.kizlar copteki yemeklerin resmini ceksem size gostersem sasarsiniz...gunahi da var,,ustune ustelik esimin yalanida beni yiktiiii...simdi uyuyor,gidip o coptekileri cikarip kafasina bosaltasim var.....bu gun sulu kofte pilav yaptim.on da geldi,toktu....soylediklerimden dolayi yedi.....ve kizlar bu tartismayi yaparken evde buldum kendimiii eeee namaza gitmistiya o konu ayakta kaldiiii.hale bakinnnn..
Evet cnm.ailenin birlestigi yer sofra.ve ben bu duzeni kurmaya calisirken o benim pesettigim gunleri dikkate alip konusmasiydi sorun.Yok canım ben takılmam öyle şeylere ne kusuru. Ama ben bende çok yoğun oluyorum inan eve gelince yemek yiyesim bile olmuyor. Annemde söyleniyor bazen. Bence eşini böyle şeyler için kırma ne güzel çalışıyor, maddi sorunun yok, evine bakıyor, sen evininin hanımısın kimseye muhtaç etmiyor. Tek kavganız o olsun. Sende kendinize göre yap yemeğini bundan sonra yemek yoksa kırar yumurta yer o zaman kendi bilir. Hakediyorda. Ben seni anlıyorum aile olmanın en güzel yönüdür o sofralar, yalnız o herkes tabağını alıp yiyor olayına sinir olurum yemek sofrada yenir.
Kesinlikle guzel cnm.namazini kilip eve neden gelmedi diye kizdim.birde komsumuzun evi yandi bu arada,o yuzden ust katta yatak odalarimizda uyuyamiyoruz alt katlardayiz.esimde birden gidince yoklugunuda hissedince korktummm..Bence namaz ayri bi konu yemek ayri bi konu.
Namaz konusunda kocan hakli, namaza gittim dediyse otururum asaga sesimi cikar:-!e mam, heveslenmis cok cokta guzel yapmis.
Yemek konusunda siz haklisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?