• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bendeki durum

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.957
12.842
408
İstanbul
Merhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordum😬 ya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır

Amaan en güzeli boşverin. Kafanızı gereksiz bilgiyle doldurmuyorsunuz. Mesela ben 2001 yılında dinlediğim bir şarkıyı dinlediğim yeri o anki hava durumunu ne varsa hatırlıyorum. Beynim Ümraniye çöplüğü gibi. Her an patlama yaşanabilir.

Merhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordum😬 ya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır
Kendinizle ve ailenizle mutlu olduğunuz için kimsenin birşeyi sizin ilginizin çekmediğinde olabilir bende aynıyım merak etmem gözüme soksolar bile anlamam değişiklik olduğunu😂

Karakter meselesi bence ya. Ben de. çok sorarım çok meraklıyımdır :olamaz:

Şu an yazarken farkettim ki benimki her bilgiye hakim olma isteği. Yani sadece kişilerle alakalı bilgileri değil mesela mesleğimle ilgili kanun yönetmelik değişiklik vs ne varsa araştırır öğrenir bilmiyorsam sorarım.

Biri bir şeyi öğrenmek istiyorsa bana sorar.

Bazı kişilerde bu merakın sebebi kıyaslama haset vs olabilir bilemeyiz.

Neyse velhasıl sizin kendinizde değiştirmeniz gereken bir şey yok. Meraksız olmanız da gayet normal.

Vallahi benim de pek umrumda olmaz millet. Sorarsam da sohbet olsun diye sorarim. Sonra unuturum, bir de hatirliyor numarasi yapmak zorunda kalirim :skandal:millet beni hatirlayinca da sok olurum :halay:

Ben sevmem öyle gereksiz yere çok konuşup ayrıntı veren ve soran insanları. Yapı meselesi. Öğrensem ne olacak ki? Çok yakın arkadaşlık kurmayacaksak bu muhabbetler bana çok boş geliyor. Onun yerine oturur bir kitap okurum modundayım. Karşımdaki insanın fikirlerine, özüne önem verdiğim için de ne elbisesi kalır aklımda, ne halısı. Neyi önemsiyorsa insan onu görür, duyar ve konuşur bence.

Buna istem dışı körlük deniyor. Aslında ilk olaydaki kadının da eleştirel düşünme becerisi gelişmemiş diyebiliriz. Çünkü bu becerinin gelişmesi gözlem yeteneğinin artmasıyla mümkün.

Yani insan nasıl daha az konuşup daha fazla gözlem yaparsa bu becerinin artmasına destek oluyor diyebiliriz.

Ya bu bende de var ve aşırı ayıp oluyor karşı tarafa. Özellikle konuşurken "bunu daha önce söylemiştim size" dediklerinde yerin dibine giriyorum. Her gün karşımdaki insanlara en az bir kere kurduğum fix cümle " kusura bakmayın söylemiştiniz unutmuşum"
Ya bende artık uç nokta şu oldu kadınla tanışmışım hadi ismini hatırlamıyorum yüzünü de mi hatirlamaz insan bu kadar mı bellekte yer yok bu kadar mı insanlar benim için önemsiz ya.
Bu çok ayıp oluyor çok ya.

Amaan en güzeli boşverin. Kafanızı gereksiz bilgiyle doldurmuyorsunuz. Mesela ben 2001 yılında dinlediğim bir şarkıyı dinlediğim yeri o anki hava durumunu ne varsa hatırlıyorum. Beynim Ümraniye çöplüğü gibi. Her an patlama yaşanabilir.
Bendede benzer bur durum var 😅 inanilmaz bi koku hafizasi bi koku aliyim 20 sene önceninde olsa nerde aldim bu kokuyo kimin neyim kokusuydu bilirim . Hatta o kokuyu aldigimda mutlu isem gecmiste simdide mutlu olurum 😅😅

Bendede benzer bur durum var 😅 inanilmaz bi koku hafizasi bi koku aliyim 20 sene önceninde olsa nerde aldim bu kokuyo kimin neyim kokusuydu bilirim . Hatta o kokuyu aldigimda mutlu isem gecmiste simdide mutlu olurum 😅😅
2002 yılında tc kimlik numaraları yokken lgs ye giriş için herkese ayrı ayrı verilen 10 haneli numaramı hatırlıyorum ben :işsiz:

Ben farkederim ama sormam kişiliğime ters bana gerekli olanı sorarım gerisi umrumda olmaz bana sorulanlar ahret sorusu gibi mübarek

Ya bu bende de var ve aşırı ayıp oluyor karşı tarafa. Özellikle konuşurken "bunu daha önce söylemiştim size" dediklerinde yerin dibine giriyorum. Her gün karşımdaki insanlara en az bir kere kurduğum fix cümle " kusura bakmayın söylemiştiniz unutmuşum"
Ya bende artık uç nokta şu oldu kadınla tanışmışım hadi ismini hatırlamıyorum yüzünü de mi hatirlamaz insan bu kadar mı bellekte yer yok bu kadar mı insanlar benim için önemsiz ya.
Bu çok ayıp oluyor çok ya.
Aynısı eşim bazen çileden çıkarıyor beni benim hafızam iyidir bir de benim emin olduğum konuda ısrarcı davranıyor bak ispatlarım gel iddiaya girelim diyorum artık kaçıyor 😂😂

Annem perdelerini degistirmis fon bile almis inanin farketmedim kadin diyor begenmedin zaar hic yorum yapmadinn 😂 babamda boyle benim annem sacini siyahtan sariya cevirirdi farketmezdi bende kiyafet ayakkabi canta ev esyasi tabelalar yollar asla aklimda kalmaz ( bazen fesat yorum yapmadi bile diyorlarmi acaba diye dusunuyorym kafamda cunku gercekten en dikkat ceken seyleri bile farketmiyorum durumumu bilen arkadaslarim dürtüp gösteriyor falan ) ama bir insanin serce tirnagini goster kim oldugunu soylerim hayatimdaki herkesin el tirnak yapisini bilirim yuzunu hatirlamam tirnagini hatirlarim unideki sinif arkadaslarimin cogunu hatirlamiyorum bende hosnut degilim ama yapı meselesi cok soru sorani sevmem zamanla öğrensin bi anda ne alaka yani sormamda ıcık cıcık hicbirsey ..

Çak bi beşlik dostum bendensin 😂

Buna istem dışı körlük deniyor. Aslında ilk olaydaki kadının da eleştirel düşünme becerisi gelişmemiş diyebiliriz. Çünkü bu becerinin gelişmesi gözlem yeteneğinin artmasıyla mümkün.

Yani insan nasıl daha az konuşup daha fazla gözlem yaparsa bu becerinin artmasına destek oluyor diyebiliriz.
Biraz daha açabilir misiniz demek istediğinizi?

O yine işlevselmiş. Ben mesela asla yüz, koku vs hatırlamam ama işitmeyle görselliği birleştirdiğim herşey mıh gibi kazılı aklımda.

Birebir aynısı bende var ve bu durum yakınlık derecesine göre de değişmiyor bende ne yazık ki. Şöyle ki kendi dugunumuzun öncesinde sakalları bi nebze uzamış olan eşimin düğün gününden 2 gün önce o sakalları benim sevdiğimi bildiği için top sakal şeklinde kestirdigini farketmedim ve adam ciddi anlamda bozuldu😂 meraklı da değilim aynı sizin gibi ve bende bazen duzlugumden rahatsız oluyorum🙄

Back
X