Nedir bendeki durum

Merhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordum😬 ya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır
Ben de aynen sizin gibiyim, kurumda kimsenin aracını bile bilmezken herkes benimkinin plakasını ezbere biliyor 🤣🤣 kirpigimden bir tane eksilse onu bile anlayacaklar nerdeyse 🙈🤣🤣

etrafına karşı büyük bir umursamazlık var. dediği gibi istemdışı körlük deniyor buna. insanlara çevreye dair farkındalığınızı geliştirmeniz lazım. size sorulanları karşıya sorarak ve cevapları can kulağıyla dinleyerek başlayabilirsiniz.

Merhabalar bir süredir kendimde dikkatimi çeken bir durum var. Biri ile yeni tanıştıysam karşı taraf bana benimle ilgili çok fazla soru sorsa da ben karşı tarafa sormuyorum. En basit örneği seminer döneminde okula yeni atanan hoca nerelerde çalıştığımı kaç kardeş olduğumu nerede okuduğumu vs. Bir sürü soru sordu. Ben kadının sadece branşını sordum😬 ya da görümcem bize gelir aa eve yeni şunu almışsınız bunu almışsınız der her ayrıntıyı fark eder. Ben onlara gittiğimde perdelerin halıların değişmiş olduğunu anlamam bile dikkat etmem ki. Dikkat eksikliği mi saflık mı umursamazlık mu kendimi çözemedim. Nedir benim sıkıntım? Kendimi değiştirmeye mi çalışsam hayır aslında bu huyum yeni yeni dikkatimi çekmeye başladı 35 yıldır
sizde bir sıkıntı yok. İnsanlar gereksiz muhabbete bayılıyorlar. Yani yeni atanan hocaya ne sizin kaç kardeş olmanız. Aslında keşke herkes sizin gibi olsa, ne güzel kendi hayatınızda kendinize odaksınız.

Bendede benzer bur durum var 😅 inanilmaz bi koku hafizasi bi koku aliyim 20 sene önceninde olsa nerde aldim bu kokuyo kimin neyim kokusuydu bilirim . Hatta o kokuyu aldigimda mutlu isem gecmiste simdide mutlu olurum 😅😅
bu bende de var hatta bi dönem parfümlerle aşırı ilgiliydim
kadın parfümleriyle ama erkek parfümleriyle değil
dışarı çıktığımızda yanımdan geçen kadının parfümünü arkadaşlara söylerdim
nasıl aklında tutuyorsun nerden biliyorsun diyolardı çünkü işim gücüm de parfümle alakalı değil
hala lise hocalarımın parfümlerini hatırlarım mesela bi tanesi burbery clasic kullanıyodu çok hoş bi kadındı
ne zaman o kokuyu duysam aklıma o günler geliyo bence güzel bişi bu :)

bence biraz dikkat etmeme birazda karşı tarafın laf kalabalığı yapması
önemsiz detayları hafızanda niye tutasınki yada neden gereksiz soru sorasın
sadece ilgilendiğin konularda soru soran bi modelsin demekki sen
branşınız nedir hangi okuldasınız, bi önceki görev yeriniz neresiydi gibi sorular mantıklı
kaç kardeşsin memleketin neresi burcun ne ( :D ) yok ayakkabı numaran kaç gibi sorular elbette gereksiz

Birebir aynısı bende var ve bu durum yakınlık derecesine göre de değişmiyor bende ne yazık ki. Şöyle ki kendi dugunumuzun öncesinde sakalları bi nebze uzamış olan eşimin düğün gününden 2 gün önce o sakalları benim sevdiğimi bildiği için top sakal şeklinde kestirdigini farketmedim ve adam ciddi anlamda bozuldu😂 meraklı da değilim aynı sizin gibi ve bende bazen duzlugumden rahatsız oluyorum🙄
bu yazınız aklıma bi anıyı getirdi
annem babamdan önce çıktığı çocuğa bi gün senin gözlerin yeşil miydi ya ne güzelmiş
ben kahverengi sanıyodum demiş :D :D
hemde bilmem kaçıncı buluşmalarında demiş bunu
çocuk çok bozulmuş tabi
bunu bi erkek kadına yapsa kan çıkar ahah

Ben de aynı durumdayim ama hic takilmadim 😀 ) milletin halısı perdesi kardeş sayısı ne ilgilendirir seni beynin mantıklı olani yapıyor bence ..(bence önemsediğin seylere dikkat ediyorsundur bunları onemsemedigin için böyle)

Bende öyleyim ve olmasi gereken bu zaten banane kaç kardeşmiş, nerde calişmiş. Muhabbet oraya gelirse kendi anlatir.
Geçen yaz bazi kadinlarla bir araya gelmistik hafif mecburi sekilde ve sormadiklari şey kalmadi kafam döndü resmen. Günün sonunda ben onlarin hakkinda soru sormamişim cocuklu ve evli olmalari disinda bir şeylerini bilmiyordum. 🙄
Ama doğru olan soru sormak değil bence yeni tanistigin birine fazla soru sormak kaba bir şey.

Back
X