nedir bu başıma gelen......

ANNALALE

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
63
2
16
İstanbul
arkadaşlar kizlar bunaldım yaaa.7 sene evliyim 2 de bebeğim var.eşim öz ve üvey olmak üzere toplam 10 kardeş benimkisi en küçüğu. annesi babası köyde .diger kardeşler yarısı Çatalcada Yarısı istanbulda.neyse konuya geçim .kayınvalidelerin köyde malı çok yaz gelince 12 tarla bugday harman edilecek.babası 80 yaşında bunu yapamıyor nekadar da adam tutmaya uğraşsa köy küçük olduğu için kimse çalışmak istemıyor.kayın babam yapamadığı için yaşlı traktör süremıyor her yaz çoçuklarını çağırıyor ama kimse gitmek istemıyor .eşim en küçüğü oldu için ailesine hayır diyemıyor ve her sene bir aylığına köye gidiyor.onlaara kıyamıyor üzülüyor.kizlaaaar her şey ıyı tamam daaaa bu adam her seferinde köye gitmek için iş yerinde izin alması lazım.burası istanbul ekmek kapısı degerli.gecen ay izin alamadı (sonradan ögrendım)iş verene ya izin ver yada işi bırakıyorum demiş.Alllahım çoçukların rızkıyla boyle oynanılırmı??ya adam ona tamam istifa et git dese??evlendığımızden ertesi sene krediyle ev aldık şuan hem kiradayiz hemde evin borçunu ödıyoruz.maalesef eşim annesine düşkün olduğu için bunları düşünemıyor.köyden de bize hiç destek yok.sadece gitiğiay yol parası ve 500 tl kadar babası karşılıyor ama bu eşimin aylık maaşının altında ki.kavga edıyorum soyle babana para versın sana o halde ama o utanıyor.ben şimdiye babamdan para istememiştim o yaşlı haliyle hiç istemem kuru ekmek yerım ama ıstemem diyor. her gitiği sene o ay kredimizi ödeyemıyoruz.sonrakı aylarda telafı etmeye çalışıyoruz.Allahım belki de anlatamıyorum derdımı.en son bir kaç gün once geldı bir ay orda kaldı maaşi yok tabiki ücretsiz izin kullandı.koyden ise 500 tl para getirdı.ben uzuntumden kahroldum o da ne gerek kredi çektın diyor kıra senın neyıne etmedı yaaa.ben diyor babamı zorda bırakmam varsın gitsın ev yaa diyor.10 çoçuktan sadece benim eşim gidiyor köye hep zararına.ben dayanamadım annesine tel ettım ve durumu anlatım way halime benden kötüsü olmadı.yardım istedım malınız çok bir kaç inek satın de gerege dönük kredi ödeyelim yok dediler.paramız yok diyorlar.eşim istemeyince benim dediklerim kaleye köymuyorlar.ben bu durumda ne yapayim???siz olsanız ne yaparsınız???bu ay yıne krediye para yetmıyor burda olsaydı maaşını alırdı.babası butum malımı ahmete bırakırım dıyor diyor demesine ama daha 9 kardeş var??? kımsenın hakını yıyemegız ki.eşim cok saf ve annesine babasına düşkün onlar için cocuklarını görmuyor.beni de fesatcı.para göz yaptı neden annesinde madi yardım istiyorum.babası de borç iğidit kancasıdir diyor.yardım etmek istemıyor.

eşiniz babasını kırmak ıstemıyor o bellı ve maşallah cok hayırlı bır evlatmış ama kendı aılesı olduğunu da düşünmek zorunda.bence sız haksız degılsınız nede olsa koy de yapılan işlerden para kazanmıyorlarmı bır kısmını versinler ya da kardeşleri ile dönüşümlü gidebilirler.ama öncelikle eşinizi karsınıza alıp konuşmanız lazım bende çocuklarıma ıyı bır gelecek hazırlamak ıstıyorum bızde yaşlacagız o zaman bızde işlerimizi yapamayacağız çocuklarımızın basımızda durmasınımı ısteyelım elımız ayağımız tutarken uc kuruş bırıktırmeyelımmı gıbı sözlerle durumu anlamasını sağlayın ve babasını kırmadan orta bır yol bulabılır o zaman.mısal başka iş yerıne gectım b urda ızın vermıyorlar desın ya da bel fıtığı oldu köyde calısamıycam desın bırseyler uydurulabılır:6:

mabel cevap için teşekür edrim.işte sorun bu eşim hiç bir şekilde onlardan kaçmıyor aksıne onları destekliyor.diyor kı ben kardeşlerime benzemem onlar uyduruyorlar yok cocuğumun okulu yok bu yok şu.gerçekten de izin alamamıştı son gıdışatta ve annesi her gun aradı ben olecegım tarlada benım cesedımı alırsın falan filan.eşim rahatsız oldu yıce hatta allahtan oyle bir koktu ki işi bırakmaya bile istedı izin için.ben kendımı kotu hissedıyorum onunla konuşurken para konusu acıyorum beni yalnış anlamaktan ısrar edıyor.ben cocuklarıma gelecek yapalım degınce o da babam baeni okutmadı bie şey vermedı ben yıne insan oldum isterlerse okuyacaklar onlara birşey olmaz beni de başında bela olarak goruyor.onunla anlaşamıyorum bu konuda.babası bıle bana salavat getir kızım dedı sen tam para goz olmuşsun.hani oğlu şikayetcı degıl ya durumdan hep ben ısrar edıyorum yaa sanki sadece bana lazımmış gibi.

sen daha once konuşmayı denedıysen senı anlamıyor hatta suçluyorsa aklıma ortak arkadasınız varsa onun konuşması geldı.hanı bellı eder sekılde degılde mısal sıze geldıklerı bır aksam çocuklar ıcın gelecek hazırladıklarından bunun onemlı olduğundan bırıkım gıbı seylerden soz etseler belkı esınız etkılenebılır.eşiniz size karsı önyargı gelıstırmıs başka bırının konuşması etkılı olabılır gıbı geliyor.

Merhaba'

yazdiklarinizi unuttum ama ne yazikki esinizin hakli oldugunu dusunuyorum. Bir evlada verebilecek en guzel miras guzel ahlaktir. Esinizin anne babasi onlar ister hata ister degil anne ve baba.

Ne acsiniz ne acikta anlasilan Allahu teala yapilan tum guzellikleri gorur ve elbette hayirli evlat olmasinin karsiliginida alacaktir. Bence bu konulari cocuklarin yaninda konusup onlarin beynine bunu asilamayin.

Esinizede saygi gostermeniz gerektigini dusunuyorum. Allah merhametli insanlara elini uzatir ve anne duasi bir cok belayi getirir.
Bence gercekten guzel ornek olan esinizi cocouklariniza ovun ve babalari ile ugururlanmalarini saglayin. Anne baba kiymeti bien bir babalari var.

iyi güzel hayırlı evlat demişsiniz de, adam o ay para getirmiyormuş izin aldığı için. ya işten izin alamadığında işi bıraksa... evdekiler ne yiyip ne içecek...o kredi ödenmediğinde banka alacaklarını tahsil için başka yöntemlere başvurursa maazallah. ben eşinizin doğru bir davranış yaptığını düşünmüyorum. malesef aklıma bir çözüm yolu da gelmiyor şimdilik :(

Back
X