Nedir bu basiretsizlik :(

Bereket duası okuyun
Bir de para biriktirmeye çalışmayın ciddi söylüyorum bunu ne zaman kendimi sıksam isteklerimden ödün versem aynı miktarda para ya olmadık bir masrafa ya hastanelere gitti bu yüzden çok sıkmamak gerek

valla aynı ben dedim geçen aylarda kenara 1500 koyucam araba taksidi bitti, 1500 hastaneye gitti. koymayaydım nalet olsun dediydim. koymuyorum artık korkuyorum hastalanıcam diye :KK48: para biriktirmeme bahaneme bak:KK48:

Evinizde mevlid okutun yeni bir şey aldiginizda özellıkle ya kan akıtmak yada kuran okutmak gerektiğine inaniyorum

Allah yardimciniz olsun paraniza bereket versin.

Benim size tavsiyem surekli bir seylere girismeyin. Cunku belli ki cok borclara giriyorsunuz. Cocuklu bir aileyseniz kira disinda en fazla bence odeyeceginiz borc 500 tl olmali bu gelirle. Diger turlu bunalip oflayip puflayarak kazandiginiz paranin bereketi olmuyor. Araba alacaksaniz da saglam emin bir sey alin. Araba zaten masrafli. Sizinkiler ekstra olmus. Omrumde tek bir araba aldim. Bir de sirket araci kullaniyorum. Ikisinde de asla boyle durumlar yasamadim.

Şimdi eşiniz 3000 ya da 4000 kazaniyor evde 6 kişi var kredi araba kredisi ödüyorsunuz dogru anladim degil mi vallahi formülü neyse söyleyin Allah aşkına bizde mi bir hata var anlamadim
Eşimin oldukça iyi bir maaşı var iki de evlat ama zor geciniyoruz biz anlamiyorum nerde hata yapıyoruz
Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi kurtariyor annem müteahit ofisinde cay yemek isine bakiyor orda öğle yemegi yapiyor -patronun bilgisi dahilinde - bize de getiriyor ben yemek pek aramam esimle cocuklar yer yettigi kadar yetmezse evde ne varsa :))
Gordugunuz gibi aslinda bize de yetmez ama Allah bir sekilde yardim ediyor cocuklarin riziklari kesilmiyor şükür .. gezmemiz tozmamiz en fazla avm ye gidip bi dondurma yemektir ayda yilda bir esimle sinema yapariz odur yani

Araba insana yattığı yerden borç çıkartır her zaman böyledir her alanda bunu söyler tek iyi yani istedigin saatte ayağını uzatip binmek istedigin yerde inmek.
Bana göre ev ve araba için bu kadar borclara girmeniz zaten sizi aşağı çekmiş maddi olarak. Birde üstüne arıza yapacağı muhtemel olan bir şey ariza yapmış 2 kez. Biraz şanssızlık birazda borç altina girmek sorun

Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi kurtariyor annem müteahit ofisinde cay yemek isine bakiyor orda öğle yemegi yapiyor -patronun bilgisi dahilinde - bize de getiriyor ben yemek pek aramam esimle cocuklar yer yettigi kadar yetmezse evde ne varsa :))
Gordugunuz gibi aslinda bize de yetmez ama Allah bir sekilde yardim ediyor cocuklarin riziklari kesilmiyor şükür .. gezmemiz tozmamiz en fazla avm ye gidip bi dondurma yemektir ayda yilda bir esimle sinema yapariz odur yani
Peki çocuklar okula başlayinca ne olacak ya da anneniz işten çıkarsa vs. ben sanırım bu şekilde uyku uyuyamazdim düşünmekten. Suan en temiz haliyle bile 1050 kaliyor sadece yazdığınız masraflar. E mutfağıdir hijyenidir ilerde okuludur, defteri kitabidir. Ust basidir
Allah kolaylık versin.
Cocuklar buyuyunce cok zorlanabilirsiniz

Sanssizliginiz var ama ikide bir borca girmissiniz. Borcu hic sevmem. Ev istemeniz dogal ona bisey diyemem ama banka disinda ekstra bir de saga sola elden borc alarak ev almaya bastan girmezdim yerinizde olsam oturur kirami oderdim acikcasi.

Araba konusunda da boyumu aşan, uzun vadeli borca girmezdim.

Bizim evimize sizden biraz daha fazla para giriyor ama gecinmenin bununla pek alakasi yok. Burda milyon tane sacma sapan borca girip "10 bin" TL ile ay sonu gelmiyor diye şimariklanan da var. Ben gayet yettiriyorum oysa...
İnanın sımdıkı aklım olsa hayatta girmezdim ev borcuna felan otururdum kirayla, ilk arabamızı aldığımızda borçla almadık eşim maaşıyla ilgili problem olduğunda içeri girdik çünkü 6 7 ay sadece benim maaşım girdieve ve kredi çekmek zorunda kaldık doğrulamadık bir turlu

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi işinizi bilmiyorsunuz bence de. Krediyle alınan evin satılması başlı başına bir hata zaten. Ödemeleri yüksek mi yaptırdınız da ödeyemediniz? Ek iş vs yapsaydı o dönem eşiniz de evi satmasaydınız. Neyse olan o olmuş 2kere de arızalı araç almışsınız. Araç alırken anlayan birilerinden yardım almalı, expertiz yaptırmalısınız(250 TL ye yaptırdık biz geçen ay). Elinizdeki arızalı aracı arızası o söyleyerek satın. Bir süre artık para biriktirip daha yeni bir araç almaya çalışın. Eşim de ben de anlamayız bu tür alım satım işlerinden. Abim sağolsun yardımcı oluyor da rahat ediyoruz borcu ödeyip maş sahibi oluyoruz şükür. İlk arabamızda eşim abimi karıştırmamıştı. Arabayı sürekli sanayiye götürme getire sağlam arabayı bozdurttu her ay 1000 TL boşa masrafı oluyordu. Şükür sattık ondan sonra abimin lafından çıkmaz oldu eşim.
İyi araştırarak yönelmeniz lazım sizin de yeni bir şey almaya

Eşimin işleri kötü gitti ev zamanında ve bende doğum yapınca satmak zorunda kaldık, araba içinde ekspere soktuk dediğiniz gibi 250 tl verdik hiçbir sorunları yoktu ve tanıdık yerler var oralara götürdük ama nedir bilmiyorum hep aksilik çıktı ya motorunda ya şanzımanında bir problem çıktı.ılk arabamızınsa motorunda sıkıntı vardı alan kişide bilerek aldı yani kimseyi kandırmadık.

Araba insana yattığı yerden borç çıkartır her zaman böyledir her alanda bunu söyler tek iyi yani istedigin saatte ayağını uzatip binmek istedigin yerde inmek.
Bana göre ev ve araba için bu kadar borclara girmeniz zaten sizi aşağı çekmiş maddi olarak. Birde üstüne arıza yapacağı muhtemel olan bir şey ariza yapmış 2 kez. Biraz şanssızlık birazda borç altina girmek sorun

Ev için borca girdiğine okadar pismanımkı sanki herkesin evi olmak zorunda , 25 yaşında evin borcuna girdik ödeyebilseydik şuanda 3 yıl kalmıştı maksat evimiz olsun ileride rahat edelim diye olmadı maalesef

Bizde öyle çeşit çeşit giyinmeyiz hep indirimleri takip ederim 1 çocuğum var onada aynı şekilde akşamları eşim evde yemek aramaz zaten bazen annemde yeriz oğluma annem bakıyor ona 400 500 veriyorum destek olmak için

Ev için borca girdiğine okadar pismanımkı sanki herkesin evi olmak zorunda , 25 yaşında evin borcuna girdik ödeyebilseydik şuanda 3 yıl kalmıştı maksat evimiz olsun ileride rahat edelim diye olmadı maalesef
Ev doğru tercih olmuş lakin borcunuz varken 2 kez araba almak 2 kezde onlarin arizalanmasi kötü olmuş.

Gelirlerimiz yakın. Bizde de bir çocuk var. Babam ev verdi kira ödemiyoruz sizden tek farkımjz bu.
Ama ay sonu gelmiyor sürekli kartlar patlıyor.
Ama bizim bereketsizliğimiz değil paramızın değeri çok düştü. Alım gücümüz düştü. Bir sene önceki harcama rutinine devam ediyorsanız o da etkiler. Yani her ürün iki katına çıktı
Biz eskiden hepimiz organik yerdik mesela şimdi çocuk organik yiyor biz normal.
Çocuğa zırt pırt oyuncak alırdık her gördüğünü isterdi. Artık yılbaşı, doğumgünü, 23 nisanda alıyoruz. O masraf bile öyle çokmul ki biraz etliledi.
Tatile yine her sene gidiyoruz ama her şey dahile değil de apart kiralamaya döndük. Maksat denize girmek yani.
Yani lüks kalemleri normalleştirdil. Hala açık oluyor ama en azından telafi edilecek boyutta.

3000 maaşla araba alınması mesela normal değil bence. Bizim nerdeyse üç kat gelirimiz var tek çocukluyuz ona rağmen araba lüks bize diyoruz. Çok normal değil sizin örneğiniz
Kaskosu, gelir vergisi, mtv, benzin bizi zorluyor.
Siz mesela geçinemiyorsunuz, gelirinize göre bir hayatınız yok. Anneniz yardımı kesse üç çocuk ne yer ne içer? Patrondan gelen sıcak yemekle falan olmaz ki.
Yani bende mi sorun var bilemedim. Ben gelirimin çok üstünde harcamam olduğunda hastane işim olsa ne olacak diyr geriliyorum. Sizin tabloda ben gece uyku uyuyamam mesela. Siz gelirinize göre yaşamıyorsunuz. Bugün eşiniz işsiz kalsa işsizlil maaşıyla nasıl geçineceksiniz? Eviniz kirayken araba kredisine girmek mesela.
Biz krediye girip arabayı büyütemiyoruz, hem kredi hem benzin zorlar diye. Sizin ev kira gelir zaten düşük üstüne çocuk sayısı çok. Bugün işsiz kalınsa ne yer ne içersiniz? Acil hastane işi olsa mesela tomografi çekilin dense sıra var özele gideyim deseniz 1000tl.
Bu kadar günü yaşamak, gelirin üstünde yaşamak da doğru değil.
Bana ne esasında ama ben yerinizde olsam arabayı satar en azından kenara para koyarım.

Back
X