Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi kurtariyor annem müteahit ofisinde cay yemek isine bakiyor orda öğle yemegi yapiyor -patronun bilgisi dahilinde - bize de getiriyor ben yemek pek aramam esimle cocuklar yer yettigi kadar yetmezse evde ne varsa :))
Gordugunuz gibi aslinda bize de yetmez ama Allah bir sekilde yardim ediyor cocuklarin riziklari kesilmiyor şükür .. gezmemiz tozmamiz en fazla avm ye gidip bi dondurma yemektir ayda yilda bir esimle sinema yapariz odur yani
3000 maaşla araba alınması mesela normal değil bence. Bizim nerdeyse üç kat gelirimiz var tek çocukluyuz ona rağmen araba lüks bize diyoruz. Çok normal değil sizin örneğiniz
Kaskosu, gelir vergisi, mtv, benzin bizi zorluyor.
Siz mesela geçinemiyorsunuz, gelirinize göre bir hayatınız yok. Anneniz yardımı kesse üç çocuk ne yer ne içer? Patrondan gelen sıcak yemekle falan olmaz ki.
Yani bende mi sorun var bilemedim. Ben gelirimin çok üstünde harcamam olduğunda hastane işim olsa ne olacak diyr geriliyorum. Sizin tabloda ben gece uyku uyuyamam mesela. Siz gelirinize göre yaşamıyorsunuz. Bugün eşiniz işsiz kalsa işsizlil maaşıyla nasıl geçineceksiniz? Eviniz kirayken araba kredisine girmek mesela.
Biz krediye girip arabayı büyütemiyoruz, hem kredi hem benzin zorlar diye. Sizin ev kira gelir zaten düşük üstüne çocuk sayısı çok. Bugün işsiz kalınsa ne yer ne içersiniz? Acil hastane işi olsa mesela tomografi çekilin dense sıra var özele gideyim deseniz 1000tl.
Bu kadar günü yaşamak, gelirin üstünde yaşamak da doğru değil.
Bana ne esasında ama ben yerinizde olsam arabayı satar en azından kenara para koyarım.