Nedir bu basiretsizlik :(

Arkadaşlar merhaba,

Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.

Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?
gelirinize göre fazla açılmanın acısını ve ikinci el araç alırken dikkatsiz davranmanın ince eleyip sık dokumamanın acısını çıkarıyrosunuz bence...
benim tek başıma maaşım 4600 tl. eşiminde 3000-3500 arası. evimiz kendi evimiz ama kredi ödeniyor. arabamız yok eşimin emekli olmasını bekliyoruz almak için (çalışmaya devam edecek eve artı maaş girecek ve tazminat alacak toplu paramız olacak haliyle) zaten kışın 1200-1300 kreş parası oluyor. yeme içme faturalar aidat ancak yetiyor....
ama şu var ben son zamanlarda az da olsa birikim yaptım nasıl mı gram altın alarak.
tatil kısmında ialeden avantajım var yazlık devremülk falan ama her sene 2 kez ailecek tatile gideriz olmazsa olmazımızdır. ödemeyi eskiden kredi kartından çeker bir sene borcunu öderdik herşey dahile giderdik. şimdi oda kahvaltı yarım pansiyon tercihimiz. rezervasyon sırasında yapıyoruz ön ödeme birer gecelik, kalanı nakit yad akartla tek çekim hallediyoruz. birimiz konaklamayı diğerimiz yolu yemeği karşılıyor ve tatilimizi de yapmış oluyoruz..
bence borçların ana temeli plansız borca girmek..

Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi kurtariyor annem müteahit ofisinde cay yemek isine bakiyor orda öğle yemegi yapiyor -patronun bilgisi dahilinde - bize de getiriyor ben yemek pek aramam esimle cocuklar yer yettigi kadar yetmezse evde ne varsa :))
Gordugunuz gibi aslinda bize de yetmez ama Allah bir sekilde yardim ediyor cocuklarin riziklari kesilmiyor şükür .. gezmemiz tozmamiz en fazla avm ye gidip bi dondurma yemektir ayda yilda bir esimle sinema yapariz odur yani
siz sadece geçiniyorsunuz ama yaşamıyorsunuz bence o kadar gelire neden o kadar çocuk yaparsınız ki tabiki Allah hepsine uzun ömür versin ama ben sizin gibileri anlayamıyorum.
Kıyafetler her daim ondan bundan bayramdan bayrama da alınsın bir zahmet , yemek elden geliyor , aile yardım ediyor , geçinemez iken üstüne borca girilip araba alınıyor ki araba zaten başlı başına masraf kaskosu-sigortası,vergisi-benzini-bakımı kullanmasanda yattığı yerden en az aylık 250-300 tl masrafı var...
Yani kendimi geçtim de çocuğuma her şeyin en güzelini alamayacaksam , ona iyi bir eğitim hayatı veremeyeceksem, onunla ülkemi ve dünyayı gezemeyeceksem, isteklerine makul ölçüde anında cevap veremeyeceksem ve kendi adıma da hayatı yaşamadan sırf karın tokluğuna yaşayacaksam ben buna yaşamak demem ki...

Peki çocuklar okula başlayinca ne olacak ya da anneniz işten çıkarsa vs. ben sanırım bu şekilde uyku uyuyamazdim düşünmekten. Suan en temiz haliyle bile 1050 kaliyor sadece yazdığınız masraflar. E mutfağıdir hijyenidir ilerde okuludur, defteri kitabidir. Ust basidir
Allah kolaylık versin.

Evet bizde cok dusunuyoruz o durumu ama o zamana araba kredisi bitiyor hem cocuklar okula baslayinca benim de işe girme ihtimalim var kpss düşünüyorum.. şu an cocuklardan dolayi harekeet edemiyorum ama o zaman kres okul vs derken bende biraz rahatlarım
3000 maaşla araba alınması mesela normal değil bence. Bizim nerdeyse üç kat gelirimiz var tek çocukluyuz ona rağmen araba lüks bize diyoruz. Çok normal değil sizin örneğiniz
Kaskosu, gelir vergisi, mtv, benzin bizi zorluyor.
Siz mesela geçinemiyorsunuz, gelirinize göre bir hayatınız yok. Anneniz yardımı kesse üç çocuk ne yer ne içer? Patrondan gelen sıcak yemekle falan olmaz ki.
Yani bende mi sorun var bilemedim. Ben gelirimin çok üstünde harcamam olduğunda hastane işim olsa ne olacak diyr geriliyorum. Sizin tabloda ben gece uyku uyuyamam mesela. Siz gelirinize göre yaşamıyorsunuz. Bugün eşiniz işsiz kalsa işsizlil maaşıyla nasıl geçineceksiniz? Eviniz kirayken araba kredisine girmek mesela.
Biz krediye girip arabayı büyütemiyoruz, hem kredi hem benzin zorlar diye. Sizin ev kira gelir zaten düşük üstüne çocuk sayısı çok. Bugün işsiz kalınsa ne yer ne içersiniz? Acil hastane işi olsa mesela tomografi çekilin dense sıra var özele gideyim deseniz 1000tl.
Bu kadar günü yaşamak, gelirin üstünde yaşamak da doğru değil.
Bana ne esasında ama ben yerinizde olsam arabayı satar en azından kenara para koyarım.
Soylediklerinizde cok haklisiniz.. ama 4uz benim cocuklarim hepsi ayni yasta ve ben onlarla birak tek basima bir yere gitmeyi iki kisi bile hareket edemiyordum çünkü hepsi ayni yasta ve küçüktü tasiyamazdim her dakika taksi de cagirilmiyor nakit para sürekli olmuyor.. benim dugunde takilan altinlarim ve cocuklara takilanlar ile aldik uzerine bir miktar koyarak cok gerekli oldugu icin mecburduk vergisi vs bizi zorluyor evet ama ne yapalim dolmuslara 4 cocukla binilmiyor hadi bindin durulmuyor yani her türlü zor

siz sadece geçiniyorsunuz ama yaşamıyorsunuz bence o kadar gelire neden o kadar çocuk yaparsınız ki tabiki Allah hepsine uzun ömür versin ama ben sizin gibileri anlayamıyorum.
Kıyafetler her daim ondan bundan bayramdan bayrama da alınsın bir zahmet , yemek elden geliyor , aile yardım ediyor , geçinemez iken üstüne borca girilip araba alınıyor ki araba zaten başlı başına masraf kaskosu-sigortası,vergisi-benzini-bakımı kullanmasanda yattığı yerden en az aylık 250-300 tl masrafı var...
Yani kendimi geçtim de çocuğuma her şeyin en güzelini alamayacaksam , ona iyi bir eğitim hayatı veremeyeceksem, onunla ülkemi ve dünyayı gezemeyeceksem, isteklerine makul ölçüde anında cevap veremeyeceksem ve kendi adıma da hayatı yaşamadan sırf karın tokluğuna yaşayacaksam ben buna yaşamak demem ki...
O acidan bakinca evet haklisiniz ama ben 4 cocuk yapmadim 4uz cocuklarim oldu ve tüp bebek falan diil cok şükür hepsi saglikli yani kiyamazdim onlardan birine ya hepsi birden kayip gitseydi elimden..
Bende düşünüyorum annem emekli olunca ne olacak okula baslayinca ne olacak ama dedigim gibi şu anda elimizden bir sey gelmiyor araba bizim icin luksten ziyade ekmek su gibi ihtiyac acil durumda hastaneye surekli gitmek gerektiginde 4 tane ayni yasta cocukla hareket edilmiyor birine birak deseniz birakacak kimsem yok mecbur her yere beraber gidiyoruz zaten bulasici vs hastalikta hepsi oluyor mecbur eşim evde kalsa ben gotursem saat sikinti olur uzun surer iş yerinde sıkıntı olur arabayi esim kullanıyor vs vs ..
Cocuklar okul cagina gelince bende insallah kpss ye hazırlanayacağım o olmazsa baska bir işe girmeyi dusunuyorum o zamana annem de emekli olmus olur o cocuklarin yaninda durur okuldan arta kalan zamanda ...araba kredisi de bitiyor o zamana. Yanı cok şükür halimize ama hep böyle gitmeyecek insallah.

Bir kaç yıl ki hedefiniz kenara para koymakdeğil ,borç ödemek ya da azcık rahat yaşamak olsun. Sonrasında bakarsınız. Ben her ay gram altın alırım hesabıma. İhtiyacım olunca gerektiği kadar bozdururum, kalan yine kalır.
Ayrıca ciddi bir peşinat olmadan kredili işlere girmeyin.

Bir kaç yıl ki hedefiniz kenara para koymakdeğil ,borç ödemek ya da azcık rahat yaşamak olsun. Sonrasında bakarsınız. Ben her ay gram altın alırım hesabıma. İhtiyacım olunca gerektiği kadar bozdururum, kalan yine kalır.
Ayrıca ciddi bir peşinat olmadan kredili işlere girmeyin.

Esimin maasini ben 3 biliyordum şimdi yanimda sordum 2600 imis bir de ticketimiz var onla beraber 3100 oluyormus. Dedigim gibi 900 ev kirasi 750 kredi 400 faturalar kendime kiyafeti internetten alirim nadir alirim eskidiyse sefamerveden 40 50 arasi eşim de keza öyle eskimedigi surece eskitene öldürene kadar kullaniriz :)) cocuklara sadece bayramda kiyafet aliyoruz 4 cocugun kiyafeti malum daha 3 yasindalar annemin patronunun torunuyla yasit onlar verirler annem babam ticket yetmedigi zaman yardim ediyor kahvaltilik vs ay sonunu cikaramazsak yemek olayi sanirim bizi kurtariyor annem müteahit ofisinde cay yemek isine bakiyor orda öğle yemegi yapiyor -patronun bilgisi dahilinde - bize de getiriyor ben yemek pek aramam esimle cocuklar yer yettigi kadar yetmezse evde ne varsa :))
Gordugunuz gibi aslinda bize de yetmez ama Allah bir sekilde yardim ediyor cocuklarin riziklari kesilmiyor şükür .. gezmemiz tozmamiz en fazla avm ye gidip bi dondurma yemektir ayda yilda bir esimle sinema yapariz odur yani
Dördüzler tedavi mi peki?
Allah yardimciniz olsun işe girip calisma sansiniz da yok 4 cocuk mumkun degil krese vermek zaten en az 5bin .
Belediyeden vb dördüzlere yardim almalisiniz giysi yardimi ozellikle bez ve mama bitmiştir.

Arkadaşlar merhaba,

Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.

Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?

Bir şanssızlık durumu var gibi ama bence yatırımlarınız da hata var, aşağıda linki olan konuyu okuyun size faydası olacaktır, çok güzel öneriler var

Dördüzler tedavi mi peki?
Allah yardimciniz olsun işe girip calisma sansiniz da yok 4 cocuk mumkun degil krese vermek zaten en az 5bin .
Belediyeden vb dördüzlere yardim almalisiniz giysi yardimi ozellikle bez ve mama bitmiştir.
Evet 4uzler yumurta ignesi kullanmistim hic yumurtam olusmuyor die ama dogal yollla dollendi tup diil..
Cok tesekkur ederim evet cocuklar olmadan once calisiyordum ama cocuklar olunca cikmak zorunda kaldim kpss deneyecegim atanamazsam yine baska bir yerde calisirim.. kres zamani diil de okul zamani insallah bende bir seyler yapabilirim
Evet belediye zamaninda bez yardimi kiyafet yardimi yapti 3 ayda bir sosyal hzimetle 250 500 tl gibi komik rakamlarla yardim ediyor devletimiz sagolsun!
Onlarda burdaki bir cok kisi gibi dusunuyor 4uz ise ne yapabiliriz eşiniz sigortali calisiyor diyor ..esimin calismamasi gerekmis acliktan olmeden yasamaya yetecek para vereceklermis :))

Birsey diyecegim ama kizmayin... tabiki detaylari bilmiyorim ama direk aklima ablam geldi bu dediklerinizden...
Eşler birbirinden izinsiz baskalarina azda olsa para veriyorsa o evin bereketi kalmaz. Sukur yoksa o evin bereketi kalmaz. Zekat yoksa o evin bereketi kalmaz.
Bide bunlari dusunun derim ?
kari koca calisiyorlar cokta iyi para aliyorlar.. dikili agaclari yok.. kendiside aşiri cimridir. Comert degildir bonkor degildir.. herseyi herkesden kısar.. boylesini Allahda sevmez kulda sevmez...

Bence sizde biraz şanssizlik var bizde eve sizin maasinin yarisi giriyor tek maas 6 nufusuz evimiz kira yok arabamiz var ucu ucuna yetiyor hatta yetmiyor gibi ama buna da şükür diyoruz. Dedigim gibi sanssizlik pesinizi birakmiyor gibi
Allah bereketinizi artırsın, merak ettim ne kadar kira veriyorsunuz..

bin kere bravo

Allah çocukla

Allah çocuklarınıza sağlık versin oncelikle, ama hiç mi hastalik durumu olmuyor, bir de biri hasta olsa diğerlerine de bulaşır..
Bizde sizinkinden daha fazla maaş, tek çocuk, borç ödüyoruz bir miktar, ev kira vs..

Ama yine de iyi geçiniyoruz diyemem..
Ama biz iyi geziyoruz oğlumla.

Evde nasıl zaman geçer bilmem..
Bir de hiç mi et tavuk balık almıyorsunuz..
Kıyafet vs gectim en önemlisi gıda işini nasıl hallediyorsunuz..

İhtiyaç bir değil ki, 4 çocuk.
Bunların yumurtası cevizi,eti sütü, hastane ilac masrafı..

Düşününce bile çok zor.
Allah yardımcınız olsun.

Başta bi acılmışsınızdır sonra o açığı kapatmak zorluyordur. Bir de tecrubeyle sabit dini boyutunu falan söylemiyorum evinize banka kredisi faizi sokmayın. Insanin beli dogrulmuyor. 10 yil yalniz yaşadım iyi de kazandim. Bahsettiğiniz parayi tek başıma kazandim ama.hep eksideydim. Esimle evlendim esim ilk önce kredi cekmemi ve eksiye düsmemi yasakladi😀 simdi eskisinin yarısını kazaniyorum. Evlenince ev vs is hayati yarıya düştü ama birikim bile yapmaya basladim😀 ha ayda 300 400 ama benim icin mucize çünkü ben eksi hesaptan çıkamayan biriydim😂 velhasil faizle ilgili her seyden uzak durun. Tecrubeyle sabit
doğru söylüyorsunuz
bana göre de faiz hep bir bereketsizlik getiriyor
Allah muhtaç etmesin

Allah çocukla

Allah çocuklarınıza sağlık versin oncelikle, ama hiç mi hastalik durumu olmuyor, bir de biri hasta olsa diğerlerine de bulaşır..
Bizde sizinkinden daha fazla maaş, tek çocuk, borç ödüyoruz bir miktar, ev kira vs..

Ama yine de iyi geçiniyoruz diyemem..
Ama biz iyi geziyoruz oğlumla.

Evde nasıl zaman geçer bilmem..
Bir de hiç mi et tavuk balık almıyorsunuz..
Kıyafet vs gectim en önemlisi gıda işini nasıl hallediyorsunuz..

İhtiyaç bir değil ki, 4 çocuk.
Bunların yumurtası cevizi,eti sütü, hastane ilac masrafı..

Düşününce bile çok zor.
Allah yardımcınız olsun.
Allah razi olsun iyi niyetli mesajiniz icin tesekkur edeeim bir onceki mesajiniza cevap vermedim cunku diger mesajlarimda yazmistim bir de bir uyenin mesajindaki yazim dili cok kirdi beni ' ondan bundan gecinme ' ' bir de araba aliyorlar ' bunun gibileri anlamiyorum ' tarzi cumleleri vardi.. beni tanimadan ya da sartlarimi bilmeden böyle bir sey yazdi ben insanlari kirmaktan cok cekinirim ama herkes ayni degil neyse.. kimseden yardim istemiyorim ben bir devletten almaya ugrastim cimer bimer sosyal hizmetler vs onun disinda hic kimseden bir sey talep etmem ailem dahildir ablam annem babam kendi istedikleri icin ediyorlar hatta annem evde bir sey bitince neden istemiyorsun die kizar öyle yani. Annemin is yerinden yemek getirmesine laf soylemis ona da tamam ama patronu götür diyor yegenlerim yesin die .. annem 10 yildan fazla calisir patronu anneme annem der oyle bir samimiyet ozel bizim icin yapilan bir sey de yok bazen yemek kalmaz getirmez genelde getirir. Annem cope mi atayim artiyor der.. yani her seyin ayrintisini yazmak gerekiyor galiba
Ben her zaman halime sukrediyorum. Yemek yapmasam da kiyafet almasam da araba olsa da olmasa da yetmiyor... evet kaliteli yasamiyoruz dogru ama ben halimden memnunum. Cocuklarim az buyuyunce çalışırım onlar kaliteli yasayabilir..ben 4uz istemedim rabbim verdi binlerce şükür

Neye bravo pardon ? Yeni evlisiniz ikiniz de calisiyorsunuz evinize iki maas giriyor 1.5 sene deniyorsunuz çocuğunuz olmuyor rahim filmi cekiliyorum iki tupum tikali zorla biri aciliyor klomen vs kullan sadece bir yumurta var ve kapali tupun orda acik tupte yumurta olmuyor igne kullaniyorum her iki tarafta yumurta var ve dra diyorum biz yumurtalari catlattiktan sonra deneyelim yine olmazsa asilama yapariz tamam biz deniyoruz ve once 3uz olduklarini sonra 4uz olduklarini ogreniyorum ve kiyamadigim icin dogurdum hic pisman diilim.. isten ayrilmak zorunda kaldim .. diger ayrintilari diger mesajlarda yazdim yani benim de hayatim bir anda altust oldu kimseden yardim istemedim cocuklara bakmaktan evde yemek yapmaya vaktim yoktu annem is yerinden kaldigi icin getiriyordu burda bir cocukla aglayan kadinlar var ben 4 çocuğuma tek basima bakiyorum kimseden bir sey istemedim aglamadim zirlamadim baskasina.. bilip bilmeden cok kolay yazmak

bence sizde şanssızlık olmuş, hepsi üst üste gelmiş.

ama siz de sürekli birşeyler alma çabasındasınız. evi satmışsınız ama kredisini kapatabilmek için faizini ödediniz. yani burdan içerdesiniz, araba aldınız, birinciden ağzınız yandı, ikinciyi de mi araştırmadan etmeden aldınız? biraz parayı dikkatli yönetmek lazım. çok şükür kazancımız iyi, ama hiçbir zaman araştırmadan etmeden har vurup harman savurarak birşeyler almayız. ve evet, her yıl birden fazla kez tatile gideriz, kuaförüme giderim, spor salonuna giderim, giysiden kozmetikten kısmam. buna rağmen parayı akıllı yönettiğimiz için sıkıntı yaşamıyoruz.

öncelikle bir durun, birşeyler almayı bırakın ve kenara para koyun. bir de bereket duası okuyun.

Allah razi olsun iyi niyetli mesajiniz icin tesekkur edeeim bir onceki mesajiniza cevap vermedim cunku diger mesajlarimda yazmistim bir de bir uyenin mesajindaki yazim dili cok kirdi beni ' ondan bundan gecinme ' ' bir de araba aliyorlar ' bunun gibileri anlamiyorum ' tarzi cumleleri vardi.. beni tanimadan ya da sartlarimi bilmeden böyle bir sey yazdi ben insanlari kirmaktan cok cekinirim ama herkes ayni degil neyse.. kimseden yardim istemiyorim ben bir devletten almaya ugrastim cimer bimer sosyal hizmetler vs onun disinda hic kimseden bir sey talep etmem ailem dahildir ablam annem babam kendi istedikleri icin ediyorlar hatta annem evde bir sey bitince neden istemiyorsun die kizar öyle yani. Annemin is yerinden yemek getirmesine laf soylemis ona da tamam ama patronu götür diyor yegenlerim yesin die .. annem 10 yildan fazla calisir patronu anneme annem der oyle bir samimiyet ozel bizim icin yapilan bir sey de yok bazen yemek kalmaz getirmez genelde getirir. Annem cope mi atayim artiyor der.. yani her seyin ayrintisini yazmak gerekiyor galiba
Ben her zaman halime sukrediyorum. Yemek yapmasam da kiyafet almasam da araba olsa da olmasa da yetmiyor... evet kaliteli yasamiyoruz dogru ama ben halimden memnunum. Cocuklarim az buyuyunce çalışırım onlar kaliteli yasayabilir..ben 4uz istemedim rabbim verdi binlerce şükür
Allah evlatlarınizla beraber size sağlık versin.
Onların gozu birseyde kalmadan büyümeyi nasip etsin.
Yoksa biz kıyafet de almasak, peynir ekmek de yesek mesele değil bence, ama çocuk olunca herşey farklı oluyor.
Sanırım diğer üyeler de onu demeye çalışmıştır.

Ama tabi ki kiymadiginiz için hiçbirine gerçekten size de eşinizi de Allah kolaylığını versin inşallah.

Allah evlatlarınizla beraber size sağlık versin.
Onların gozu birseyde kalmadan büyümeyi nasip etsin.
Yoksa biz kıyafet de almasak, peynir ekmek de yesek mesele değil bence, ama çocuk olunca herşey farklı oluyor.
Sanırım diğer üyeler de onu demeye çalışmıştır.

Ama tabi ki kiymadiginiz için hiçbirine gerçekten size de eşinizi de Allah kolaylığını versin inşallah.
Amin. Teşekkür ediyorum. Ama demek var demek var neyse. Cok şükür her zaman veriyor rabbim bir kolaylığını.

benim eşim ne zaman para biriktirme mal mülk edinme hırsını birakti o zaman şanssızlık bereketsizlik gitti evimizden.

ikimizde memuruz. çift maas girerken yetmiyodu. doğum yaptım, ev kredisi ödüyoruz, kirada ödüyoruz kalanla da geçinmeye çalışıyoruz. ama o tek maastan bile niye birikmiyo yetmiyo hesabina girdikce battik.

şimdi cenesini kapadi, vazgeçti bu sevdadan. çok daha iyiyiz çok şükür. işe döndüğüm zaman rahatlariz diye umuyorum.

bazı insanlar birikim yapmak isteyince yapar bazi insanlar da istedikce batar. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

kredi ve kira 4 bin tl tutuyo bizim. aldığımız evden kira geliyo 7 bin civari gelirimiz ucu ucuna yetiyo.

Amin. Teşekkür ediyorum. Ama demek var demek var neyse. Cok şükür her zaman veriyor rabbim bir kolaylığını.

bence kimseyi takmayin kafaniza. dördüz sonuçta. tek tek bir iki sene arayla hamile kalmis degilsiniz ki sizin seceneginiz olsun. ben de yerinizde olsam aynı seyi yapardım.

dediğiniz gibi zaten 3 yaşına getirmissiniz. biraz daha gecince krese ana okuluna falan verir ise girersiniz. o bile çok fark eder. Allah size sağlık güç sabir versin :)

çocuğun birinin eskisini giymesi, baska birinden bisey gelmesi, geçime yardim edilmesi yanlış veya kötü şeyler değil. hangimiz evladimiz zordayken kenara cekilir ki ana baba tabi elinden geleni yapar. sonuçta siz onların ebeveynligini kullanip somurmuyosunuz.

insan cocuklarina dünyaları vermek ister tabiki. ama sartlar buysa bunalima girmektense dik durmak cabalamak en doğrusu ki siz de bunu yapmissiniz.

ise gitseniz 4 çocuğun kresine para mi yeter tek bakici 4 çocuk mu bakar. Allah daha iyi etsin şartlarınızi. yavrularinizi da size bagislasin :)

Back
X