- 24 Nisan 2015
- 6.981
- 7.185
- 398
gelirinize göre fazla açılmanın acısını ve ikinci el araç alırken dikkatsiz davranmanın ince eleyip sık dokumamanın acısını çıkarıyrosunuz bence...Arkadaşlar merhaba,
Eşimle ne zaman maddi anlamda bir şey alsak yada kenara 3 kuruş koyalım desek mutlaka birşey çıkıyor. 10 yıllık evliyiz ve 10 yıldır çalışıyoruz sadece 2 yıl bebek için ara verdim, kesintisiz çalıştık hep.
Mesela ev aldık 5.yılımızda satmak zorunda kaldık 5 yıl borcu duruyordu daha birsürü elden borç almıştık banka borcu vs. Onları ödedik elimizde çok bir para kalmadı, Neyse kısmet değilmiş dedik. Araba aldık motoru gitti satmak zorunda kaldık. 2.arabamızı aldık bu sefer eşimin işle ilgili sorunları çıktı mahkemelık oldular 6,7 aylık maaşı-tazmınatı içerde kaldı, neyse can sağlığı olsun dedik sattık daha uygun bir araba aldık bu sefer de farklı sorunları çıktı. Yine masraf etmek zorunda kalacağız. 7,8 bin kadar. Allah sağlık versin yaparız çalışalım yeterki diyorum ama sürekli birsey çıkıyor devamlı borç ödüyoruz. Evimize 6 bin tl kadar para giriyor. Kira, kredi , ödemeler faturalar derken elimize pek birşey kalmıyor diyebilirim. Anlayamadığım şu herkes mi böyle? Ben üstüne başına devamlı birşeyler alan, her ay kuaföre giden, her yıl tatile giden insan da değilim ama elimizde para kalmıyor bir türlü ve hep zarar görüyoruz. Biz harcamalara dikkat ettikçe devamlı birşeyler çıkıyor. 10 yılımda hep boyle geçti devamlı harcamalarım kısıtlı, Allah aşkına birşeyler söyleyin sizler de böyle mısınız ?
benim tek başıma maaşım 4600 tl. eşiminde 3000-3500 arası. evimiz kendi evimiz ama kredi ödeniyor. arabamız yok eşimin emekli olmasını bekliyoruz almak için (çalışmaya devam edecek eve artı maaş girecek ve tazminat alacak toplu paramız olacak haliyle) zaten kışın 1200-1300 kreş parası oluyor. yeme içme faturalar aidat ancak yetiyor....
ama şu var ben son zamanlarda az da olsa birikim yaptım nasıl mı gram altın alarak.
tatil kısmında ialeden avantajım var yazlık devremülk falan ama her sene 2 kez ailecek tatile gideriz olmazsa olmazımızdır. ödemeyi eskiden kredi kartından çeker bir sene borcunu öderdik herşey dahile giderdik. şimdi oda kahvaltı yarım pansiyon tercihimiz. rezervasyon sırasında yapıyoruz ön ödeme birer gecelik, kalanı nakit yad akartla tek çekim hallediyoruz. birimiz konaklamayı diğerimiz yolu yemeği karşılıyor ve tatilimizi de yapmış oluyoruz..
bence borçların ana temeli plansız borca girmek..