nedir bu maço erkek takıntısı?

Ne türk erkekler tercihiniz?

• maço

OY: 1 2,2%
  • centilmen

OY: 44 97,8%

• Ankete Katılan
    45
Karakterle alakalı.
Cevremdeki tam kendine güveni olmayan tüm kadınlar asiri sahiplenilmek ve asiri kiskanilmak istiyor. Bir arkadaşım mesela oldukça durustce bu konuda kimse beni sevmedi ve ben sevildiğimi hiç hissetmedigim için çok yoğun duygular arıyorum diyor.
Gerçi çevremde bu şekilde maço sever bir kiz vardı. Gitti evlendi bir macoyla gordu dünyayı. O ufak giyime karismalar tatlı gelirdi şimdi otosansurle yaşıyor onu giyme bunu yapma.
Bir de kadın işi diyerek erkek adam yapmaz diyerek her tur işi de arkadaşıma kaktirdi
Kiz hem köle gibi kendi kıyafetini seçip yiyemiyor hem evin tüm yükü onda çünkü o erkek adamla evli(!)
Valla maço olmayan ve maço Sever arkadaşlarımın aşırı rahat ve gevsek bulduğu bir kocam var nefret ederim macodan. Bir gün olsun da bu kararımdan pisman olmadım. Şimdilik işsiz olduğum halde ev işlerini ortak yaparız her tur işime yardımcıdır. Ne giyimime ne gittiğim yere karisir. O maçı gecinenlerden de daha güçlü bir karakteri var anasi babası dahil kimse benim hiç bir seçimini eleştiremez. Mesela en yakın arkadaşımın erkek olmasına laf edecek oldular musade etmedi. Hala gorusuruz o arkadasimla da.
En doğru kararı vermişsin. Maço denen erkek turu çekilir mi ya uzak durmalısin bence de. O kıskançlıkla fln çekilecek çile değil.

Maço erkek candır.

Maçoluk ota b.ka karışmak değildir. (Bana göre, gördüğüm kadarıyla)

Sözde değil özde maçoların daha romantik, daha aşık ve daha aşık olunası olduğunu gördüğümden, tercihimdir şahsen...

Macoluk kavramini konu sahibi yanlis biliyor. O hodukluk. Maco olanlar bi seyi goze sokarak yapmazlar alttan alttan karizma cizdirmeden gosteristen uzak yaparken centilmenler havali gorunmek ve yaranmak icin goze soka soka yaparlar. Kezbanlikla ilgisi yoktur.

Maço ddiye ite serseriye gönül verip bu tiplerin bi taraflarını kaldıran kızların sonu genelde 3. sayfa haberi oluyor ne yazık ki.. kızları özgüvensiz, pasif yetiştiren ailelerin suçu bu.

mesela neleri göze soka soka yaparlar anlatır mısın?

Maço sevenler genelde yönetilmeyi bir erkeğin baskısı altında yaşamayı sevenler. Nasıl böyle bir şey sevilir mantıksızlık işte.

mal sahiplenilir insan değil. tamam erkek sevdiğini hissetirmeli ama herşeye karışmak da bir yere kadr giydiklerime gittiğim yere vs karışan erkeğe tahammül edemem asla

Doğrusu zaten etkilenmemişsin, yani seni onda tutan bir bağ oluşmamış. Eğer başlarda sıkılacak durumlara sokuyorsa şans vermemek en doğru karar. Çünkü senin fikirlerin gibi onunda tavırları değişmeyecektir.

Hem maco hem centilmen ikisinin karisimi daha guzel.. centilmenligin on planda olmasi gerekiyor tabikide..

Şu kadınların ne giyeceğini, ne yiyeceğini, ne zaman dışarı çıkıp ne zaman evde oturacağını hatta nasıl oturacağını,... kafaya takıp yorum yapan erkeklerin tamamına gıcık oluyorum, ister sevgili olsun, ister akraba, ister dış kapının mandalı.
Bu tipleri kendilerine eş seçen kadınları anlamam mümkün de olamıyor haliyle.

Bak maçoluk herkese göre farklıymış şu maçoluğun tanımını biri yapsında ona göre yorum yapalım:):)
Maçoluk erkeğin toplumsal veya cinsi bakımdan kadına egemen olduğu ve bu nedenle efendilik ayrıcalıkları olması gerektiği düşüncesine dayanan akım. Genelde kadınlar üzerinde erkek egemenliğini davranışlarına yansıtan erkeklere verilen isimdir. Bu görüşü savunan ve hayata geçiren insanlara maçodenir. Aynı zamanda maçoluk, sonradan benimsenen bir görüş bütünü olmaktan öte, daha çok bireylerin çevrelerinden algıladığı, kendiliğinden normalleşen, toplumsal cinsiyetin öne çıkan etmenlerinden biri olarak varlık gösterir.

Diyor vikipedia.
Herkes kendi tanımını yapmış çok komik. macolugu güzel bir şey sanıyorlar. Maço nun genel geçer tanımı bu, kendini kadından üstün gören erkek. Bitti.

Belli ki siz de yanlış biliyorsunuz.

bence kadınlar "ilişkiyi sahiplenen erkek" ile "kendilerini bir eşya/meta gibi sahiplenen erkek" kavramlarını karıştırıyorlar. ikisi çok farklı şeyler.

ayrıca karışan/müdahale eden erkeğin karşısındaki kadına saygısı ve güveni yoktur. fikir vermek/ öneride bulunmak değil bu.

Ben hayatta yapamam öyle maço tiplerle.erkek dediğin kadını el üstünde tutmalı öyle heyt huyt olmamalı.allahtan kocam maço filan değil öyle

Maçolukla ruh hastalığı arasında ince bir çizgi var. Kimi erkek paranoyak şizofren. İç dünyasında kurgulayıp kurgulayıp deliriyor. Bunlara maço demek yanlış. Maço tabiri aslında höt höt bağırıp duran odunun önde gideni demek değildir. Maço erkek deyince, ağır başlı, oturmasını kalkmasını, edebini adabını bilen, yılışık sırnaşık olmayan, ağır başlı, ortama ayak uydurabilen, tüm bunları yaparken insanlara hayatı dar etmeyip yeri geldiğinde ağırlığını koyan, karakteri nedeniyle de icabında sözü lafı dinlenen ve sayılan sevilen bir karakterdir. Ancak, günümüzde maçoyum ben diye etrafta gezen tazmanya canavarları var. Eline tesbih alan erkek oluyor. Yada sigara içmeyi erkeklik sayan var. Bir de dediğim gibi paranoyak şizofren, ruh hastası olup insana hayatı dar edenler var. Bunlar asla tam erkek değildir zaten. Fiziki olarak erkek kategorisine girse de ruhsal anlamda sağlıklı bir birey değildir. Adam denilen canlının ne zaman neyi kıskanıp neyi kıskanmayacağı anlaşılır. Ama, bu yerden bitmeler hangi kabileye üyeyse, vay telefonu niye açmadın, yok neden geç açtın, yok niye meşguldü, yok nerdeydin, onu giyme, bunu giyme, şunu çıkar, oraya girme, buraya çıkma deyip aksi halde de delirip şiddet, hakaret ve tehditler savurmaktadır. Lütfen!!! Bunlar maço değil, bunlar ruh hastasıdır. Eğer ki bu şekilde bir kişilikten ayrıldıysanız Allah korumuş sizi. Kimseye de kulak asmayın. Her birey özgürdür.

Maçoluk iyi bir şey değildir. Sert adam cool adam severim deyin canimi yiyin.

Maco deyince gözümün önüne ayakkabısının topuklarina basan beyaz corapli ceketini omuzlarına alıp elinde tespih ceviren tipler geliyor.

Maço bir kere çok sert ve kaba demek. Kim neden çok sert ve kaba birini sevsin ki? Her şeyime karışan, dediğim dedik hayt höyt bir erkeği sevmek ve bundan hoşlanmak bence daha pasif, daha kendine güveni olmayan, toplumda ezilen, başkalarının kararlarıyla hareket eden kadınların tercihi olabilir. Bence kendine güveni olan, ayakları üstünde duran, aklı başında kimse böyle bir erkeğe eyvallah demez.

Maço erkek seni sahiplenir falan da ne kadar boş ve gereksiz bir düşünce, normal güdülere sahip bir erkek (maço ve sert olmayan) kadınını kıskanmıyor veya diğer erkeklerin önüne mi atıyor tövbe estağfurullah. Ne yapıyor bu maço erkekler ekstra, eşine gayri ihtiyari bakanın gözlerini mi oyuyor? Eşinin sıkıntı yaşadıklarına kafa göz mü dalıyor? Bir kadını sahiplenmek ne demek? Kocası maço olmayan kadın sahipsiz mi? Maçoluğu da erdemli birşey yaptılar ya ne diyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…