nedir bu patronlardan çektiğimiz...

cadiii83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2014
332
228
53
42
3 aydır bi firmada çalışıyorum işe girerken patronla konuştuğumuzda asgari ücet vereceğini söyledi bende asgari ücrete çalışmayacağımı çünkü tecrübem olduğunu söyledim peki 1500 ile başla dedi.bu arada muhasebeciyim aslında yetmiyor para ama aman huzurum olsun ortam iyi olsun diye başlayayım ddim. bu arada patronum denecek kişide 1500 ile başla kısa sürede arttırıcam maaşını dedi.. bu ay çalışanlara zamn yapmış ben ve bikaç kişi harici zam yapmamış bende yanına gidip neden zam yapmadığını sordum bana sen içerdeki yani işlemtedeki işlere yardım etmiyosun mutfaga yardım etmiyosun bi işi yaramıyosun dedi..ben tabi afalladım dedim muhasebe ile ilgili bi sıkıntınız varmı ? yani firmanızı zararamı soktum yanlış bi hesap mı tuttum bişeyi istediniz eksik mi yaptım ses yok..bana zaten senin yerine asgari ücretli birini çalıştırırım zaten sana fazla bile veriyorum dedi..yani kısacası aldığın parayı haketmiyosun dedi ..2 fatura kesiyomusum 2 telefon baklıyomuşum napıyomuşum orda ..valla cinnet geçirdim..tabi öfkeme içime atıp odadan çıktım çünkü abim bu işe girmeme aracı olmuştu..tabi baya bi üzüldüm ve sonra diğer ortağa işten ayrılacağımı söledim..aslında şikayet etmeyi çok isterdim ama abim arada olduğu için yapamıyorum ..şimdi iş arıyorum artık usandım ordan oraya gitmekten tuhaf insanlarla uğraşmktan..szce bundan sonra halim ne olacak inanın depresyona girdim ..

Hayırlı olsun inşallah.
Gerçekten çalışmak çok zor.

Hayırlı olsun inşallah.
Gerçekten çalışmak çok zor.
aynn öle bana dese hani biraz sabret yapıcam bak işler durgun idare et dese zaten bu kadar üzülmem .. ama zaten işim olmayan işleri yapmamakla suçlamak nedir..

Üstüne bir de tuvaletleri de yıkamamı ister misiniz? diye sorsaydın bari. Adamda beyin vücudu çoktan terk etmiş haberi yok.

Bunların hepsi böyle. Muhasebedeki elemanın neden mutfağa yardım etmesi gerektiğini nasıl bir mantıkla açıklar acaba ?
"Biz aileyiz, bu şirketteki herkes herşeye yardım eder. Kendi evinizde nasıl davranıyorsanız burda da öyle davranın."
Hepsinin ortak noktası bu. Ama mesele zam yapmaya, sosyal haklara gelince o aileden eser kalmıyor.
Valla arkadaşım inşallah daha iyi kafana göre sana daha uygun bir yer bulursunda kurtulursun biran önce ordan.
Biz bulamadığımız için her gün ayaklarımız geri geri giderek işe geliyoruz.

Muhasebenin kaderidir bu. Küçük ve kurumsal olmayan orta ölçekli iş yerlerinde muhasebeye bakan temizlikte yapsın, sekreterlikte yapsın, çay yapsın servis etsin isteniyor. Bu ekstraları yapmazsan kötü personel oluyorsun.

Bir satış personelinin performans değerlendirmesinde yaptığı satışa bakılırken bizim performansımız işimizle değil yan işlerle ölçülüyor.

Kimse kusura bakmasın bunun sebebi bu mesleği böyle ayağa düşüren herşeyi kabul eden muhasebeciyim diye gezen insanlardır.

Asgari ücrete çalıştıracak çok adam bulduğu doğrudur. Çünkü çok fazla personel var. Lakin sana söz verip sözünü tutmadığı ve üstüne işin olmayanı senden beklediği için seni kandırmış oluyor. Umarım iyi bir iş bulursunuz...

Kurumsal şirketlerde çalıştım hep devletten önce. Hiç böyle saçmalıklara maruz kalmadım. Kurumsal yerleri dene.

inş inanın çok bunaldım hani bakıyorum bim bir üçkağıt çeviren insanlar el üstünde tutuluyor ..biz dürüst çalışıyoruz diye gördüğümüz muameleye bak ..

adama gıdıp sorunca mecbur oyle cevap vermıstır.
bu zıhnıyette adam alsın ucuz kotu eleman 1500 sankı cok para.çok ıyı bır eleman asla baska ıslere bakmaz kı.dedıgım gibi adam bu kafayla gıderse batar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…