Nedir bu sorumsuzluk :(

munissyy1

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2014
48
22
13
33
Biliyorsunuz... Yeni evliyim... Çocuk gelişim mezunuyum ama hep ilahiyat okumak isteği vardı hep icimde... Esimle netten tanıştığımı ve hayatımın her alanına dahil olduğunu her sorunumu bildiğini anlamıştım bir yazımda.. Nişanlandığımizda beni üniversite sınavlarına hazirlanmam için yüreklendirmişti... Dersaneye yazılmıştim... Veeee bugün dershanenin ilk günüydü... Mezun grupları ile birlikte derse girdim hepsi 18-20 yaslar arasındalar... Girdigim sınıf berbatti (bir kaç öğrenci dışında) :KK43: mezun olmalarına rağmen hic birinde zerre kadar duyarlılık yoktu... Derse giren hocaların ders anlatma çabaları karşısında hocayı tinlamayanlar kulaklık takip müzik dinleyenler hatta isi abartip ders arasindarasında yuksek sesle müzik açıp sonra aaa pardon yanlışlıkla oldu diyenler.... Facedeki yazilanlari sesli sesli okuyanlar.. Arkadaslarinin attigi mesajlara kahkahayla gulenler.. Kimisi ailesinin zoruyla geliyormuş.. Kimisi sırf arkadaşlık(edinmek icin... Kimisi sorumluluktan kacmak ailesine bos gozukmemek icin geliyormus dersaneye... Acik acik soyluyorlar birde haaa... Sabah gelip kitaplarini atip kantinde sohbet etmeye gidip dersin sonunda gelip yalvar yakar yokyazilmsyanlari mi ararsiniz.. Hocalar sirf odevlerini yapmadi mesaji gondermesin diye arkadan cevaplaro isaretleyenleri mi.. Yandaki erkege guzel gozukmej icin iki dakikada rujunu tazeleyen kizlari mi??? Aklima direkt aileleri geldi onlari boyle gorunce :( oglum-kizim iyi bir gelecege sahip olsun diye masraftan kacinmayan... Dersanede veya okulda cocuklarinin bulundugu durumdan habersiz zavalli aileler :( neden bu kadar sorumsuzlar? Neden birseylerin farkinda degiller? Kucuk ergenlik doneminde falan desek hayir degil bunlar 19-20 yaslarinda bireyler artik.. Ama neden hala kendi hayatlari icin endise duymuyorlar? Bu rahatlik bu vurdumduymazlik nerden geliyor? Bizler nerede hata yaptik birseylerin onemini anlatamadik mi? Cok klasik olacak belki ama genclik nereye gidiyor ??

Yoooo yeni evli oldugunu bilmiyorummm !!!!

Hayirli olsun bacim...

Konuya donecek olursak...
Yeni nesil bacim... verdiler akilli telefonlari ogrencilerin eline dersmis aile bagiymis herseyi ortadan kaldirdilar ...

anne baba parasi yemek kolay. Sıkıyorsa kendi cabalariyla girsinler, bak gör nasil kiymetli oluyo o dersane.

[QUOikizi91, post: 37313548, member: 500555"]Yoooo yeni evli oldugunu bilmiyorummm !!!!

Hayirli olsun bacim...

Konuya donecek olursak...
Yeni nesil bacim... verdiler akilli telefonlari ogrencilerin eline dersmis aile bagiymis herseyi ortadan kaldirdilar ...
[/QUOTE]
Bir haftalik evliyim :) çok tesekkur ederim... Ama durum gerçekten çok kotu bizzat sşahit oldum hallerine ya içim acidi

Buna imkanları kötüye kullanmak denir,
ama ne yapacaksın herkesin kendi tercihi.

anne baba parasi yemek kolay. Sıkıyorsa kendi cabalariyla girsinler, bak gör nasil kiymetli oluyo o dersane.

Cok haklisiniz ya gerçekten... Öyle kolay geliyor ki o parayı harcamak onlar için... Ailem su kadar masraf ediyor onun bunun lafını çekiyor bu parayı kazanmak için demiyorlar.. Sorumluluk sıfır düşünmek sıfır...

benim erkek kardeşimde dersaneye gidiyo, aileme boşuna veriyosunuz 2 milyar para bu okumaz dıyorum ama yok laf anlatamadım ben okuycak ınsanı gözunden tanırım bazılarının gözünün içine bakarak bu okumaz dıyorum benım kardesımde aklı bı karış havada dersaneden geliyo ınternetın basına geçiyo ders çalışmak falan hıkaye , o yuzden bende ailelere acıyorum boşa para verıyorlar madem okadar para baydın barı takip et oturt başına ders çalıştır , yazık ya.

Cok haklisiniz ya gerçekten... Öyle kolay geliyor ki o parayı harcamak onlar için... Ailem su kadar masraf ediyor onun bunun lafını çekiyor bu parayı kazanmak için demiyorlar.. Sorumluluk sıfır düşünmek sıfır...
Allah ögretmenlere sabir versin ne diyim. Böyle insanlari cekmek zorunda kalmalari gercekten cok üzücü.

Allah ögretmenlere sabir versin ne diyim. Böyle insanlari cekmek zorunda kalmalari gercekten cok üzücü.
Tişikkirlir :KK19: 4 sene sonra uğraşacağım inşallah:oops:
Ama dershane olduğu için biraz da o rahatlık, parayı veririm, istediğimi yaparım kafası.
Devlet okulunda sıkıysa, derste sesli müzik dinlesin, hakikatli bir hocaya denk gelirse görür müziği, dünyaya tersten bakar sonra:KK45:

benim erkek kardeşimde dersaneye gidiyo, aileme boşuna veriyosunuz 2 milyar para bu okumaz dıyorum ama yok laf anlatamadım ben okuycak ınsanı gözunden tanırım bazılarının gözünün içine bakarak bu okumaz dıyorum benım kardesımde aklı bı karış havada dersaneden geliyo ınternetın basına geçiyo ders çalışmak falan hıkaye , o yuzden bende ailelere acıyorum boşa para verıyorlar madem okadar para baydın barı takip et oturt başına ders çalıştır , yazık ya.
Kesinlikle coook haklisiniz. Bosuna masraf artı ceplerinde dolgun harçlık ellerinde son model telefonlar internet imkânı zaten kısıtlama sifir... Gerçekten iyiye gittigimizi söylemek imkânsız...

[QUOTEst: 37313874, member: 574173"]Allah ögretmenlere sabir versin ne diyim. Böyle insanlari cekmek zorunda kalmalari gercekten cok üzücü.[/QUOTE]
Dersi anlatabilmek için neler çekiyorlardı göreceksiniz.. Acidim ya sonuçta dersaneye devlet fark etmez o senin büyüğün artı öğretmen saygı duymak lazım... Sorumluluk gibi saygıda maalesef eskilerde kaldı...

Biliyorsunuz... Yeni evliyim... Çocuk gelişim mezunuyum ama hep ilahiyat okumak isteği vardı hep icimde... Esimle netten tanıştığımı ve hayatımın her alanına dahil olduğunu her sorunumu bildiğini anlamıştım bir yazımda.. Nişanlandığımizda beni üniversite sınavlarına hazirlanmam için yüreklendirmişti... Dersaneye yazılmıştim... Veeee bugün dershanenin ilk günüydü... Mezun grupları ile birlikte derse girdim hepsi 18-20 yaslar arasındalar... Girdigim sınıf berbatti (bir kaç öğrenci dışında) :KK43: mezun olmalarına rağmen hic birinde zerre kadar duyarlılık yoktu... Derse giren hocaların ders anlatma çabaları karşısında hocayı tinlamayanlar kulaklık takip müzik dinleyenler hatta isi abartip ders arasindarasında yuksek sesle müzik açıp sonra aaa pardon yanlışlıkla oldu diyenler.... Facedeki yazilanlari sesli sesli okuyanlar.. Arkadaslarinin attigi mesajlara kahkahayla gulenler.. Kimisi ailesinin zoruyla geliyormuş.. Kimisi sırf arkadaşlık(edinmek icin... Kimisi sorumluluktan kacmak ailesine bos gozukmemek icin geliyormus dersaneye... Acik acik soyluyorlar birde haaa... Sabah gelip kitaplarini atip kantinde sohbet etmeye gidip dersin sonunda gelip yalvar yakar yokyazilmsyanlari mi ararsiniz.. Hocalar sirf odevlerini yapmadi mesaji gondermesin diye arkadan cevaplaro isaretleyenleri mi.. Yandaki erkege guzel gozukmej icin iki dakikada rujunu tazeleyen kizlari mi??? Aklima direkt aileleri geldi onlari boyle gorunce :KK43: oglum-kizim iyi bir gelecege sahip olsun diye masraftan kacinmayan... Dersanede veya okulda cocuklarinin bulundugu durumdan habersiz zavalli aileler :KK43: neden bu kadar sorumsuzlar? Neden birseylerin farkinda degiller? Kucuk ergenlik doneminde falan desek hayir degil bunlar 19-20 yaslarinda bireyler artik.. Ama neden hala kendi hayatlari icin endise duymuyorlar? Bu rahatlik bu vurdumduymazlik nerden geliyor? Bizler nerede hata yaptik birseylerin onemini anlatamadik mi? Cok klasik olacak belki ama genclik nereye gidiyor ??

Yasin kac canim ve ne zamandir evlisin?

konuyu okumaya başlayınca eşinizle ilgili sorununuz var sandım oysa hiç alakasız bir şey çıktı...

derdinize gelince...o çocuklar ergenlik dönemlerinde oldukları için sorumsuzlar tabiki çoğu diyelim ama bir o kadar da ailesini kendini mahcup etmemek için çalışıyorlar

Tişikkirlir :KK19: 4 sene sonra uğraşacağım inşallah:oops:
Ama dershane olduğu için biraz da o rahatlık, parayı veririm, istediğimi yaparım kafası.
Devlet okulunda sıkıysa, derste sesli müzik dinlesin, hakikatli bir hocaya denk gelirse görür müziği, dünyaya tersten bakar sonra:KK45:
Simdiden hayirli olsun:KK54: dersane, okul farketmez aslinda. Soncta o hocalarin emegi cok. Onlar sayesinde biyerlere geliniyo. Kiymet bilmiyolar iste..:KK1:

Simdiden hayirli olsun:KK54: dersane, okul farketmez aslinda. Soncta o hocalarin emegi cok. Onlar sayesinde biyerlere geliniyo. Kiymet bilmiyolar iste..:KK1:
Sağol canım ama cidden yeni nesil bir değişik, ilkokul çocuğunun elinde ıphone, otobüslerde görüyorum, kulaklığı takıyor, tık tık mesajlar falan...
Yasin kac canim ve ne zamandir evlisin?
Zipzip şimdi konu sahibinin yaşının konuyla ne gibi bir alakası var Tanrı aşkına? Hayır bilerek yapıyorsan bunu ki öyle komik değil.

Back
X